Sinirden kendimi kesecem amk. Ne mal varmış ülkede. Hayattan soğudum resmen.
Düğünde gelinle damat neden dudaktan öpüşmeye çekiniyor?
Sinirden kendimi kesecem amk. Ne mal varmış ülkede. Hayattan soğudum resmen.
Ablacım, milletin yorumları çok saçma olmuş. Bence çok hoş olmaz. Bizim toplumumuz bunu alışık değil, olmaması daha iyi, çünkü orada çocuklar var! Çocuklar napıyor bunlar dendiği zaman açıklamak zor ama çocuk bunu normal birşey miş gibi algılayıp önüne gelene öpmesi var :D Binde bir ihtimal var. Ama bu tür hadiseler derin mevzulardan ibarettir. Herşeyi bizim gözümüzle göremeyiz. Bu hadisenin belli riskleri var. O yüzden Kuran-ı Kerim rehber. Hee, bu demek değildir ki, kızı öpmesin! demiyorum. Alnından öpmesi var ya o kadını namusuyla, şerefiyle ama herşeyiyle korucağına ant içmiştir. Ben bu gözle bakıyorum. Şöyle düşün; Derin hadiseler kastım şu, eğer toplumumuz öpüşme olsaydı modern ülkelerdeki durumu görüyorsunuz. Bizim toplum öpüşmeyi geçip ileri safhaları orta yerde yapacaklarına eminim çünkü bunlar tamamen bir süreçten ibaret. Hiç iyi bir şey değil! İnsanların inançları olmayabilir. Hiçbirşeye bağlı olmayabilir. Sürekli seks manyağıda olabilir. Ama olması gereken bu değil! Ama olanları olması gerekir, neden ERDEM'in varlılığı surmesi için. Bir etik kuralı yok olduğu düşünsenize ERDEM'in. İşte ozaman asıl sonumuz geldi demek. Benim kastım bu. Ben Allah'a son derece inancım var. Namaz ara sıra kılmam gerekiyor. Ama sorumsuzluğum bu. Şuanda diğer toplumlar bize bir ders olması gerekirken biz onlar gibi olmaya çalışıyoruz. Onlar sorumlu gibi gözküyorlar dimi? Hayır hepsi tamamı bir robottan ibaret! Hayat Amacımız bu değil! Milyarder insanların altında çalışmak değil! Bizim toplumumuzu o toplumlardan olmayan bir şey var. Misafir ağırlamak. Yolda dilencide olsa hastalansa yardımcı oluruz. Başka ülkedeki toplum insanın dışına bakar. Bununla ilgili mükemmel video vardı. Gerçekten o kadar kötü. Dilenen insan belki zorunda kalmıştır! Bunlar tamamen bir imtihan! Sorumluluk, Erdem inancı. Allah'a şükür o bizde var. Asıl onlar geri kalmış insanlık adına. İşte bizleri böyle yapmaya çalışıyorlar. Biz zor durumda olanı yardım ederiz. Onlar yapmazlar! Çünkü hep meşgullar!!!
Sokakta adam kesersin suç değil, sokakta tecavüz edersin suç değil, adam vurursun yanlışlıkla oldu. Ama öpüşürsen ben tahrik oldum buna hakkın yok deyip linç ederler. Neden? Çünkü herkes namus bekçisi ama sabah akşam karı kız keserler. İşte bizim ülkede böyle geri kafalı insan çokken düğünde öpüşmek de ne yazık ki insanlık suçu. Yazık...
Dövüşmenin değil ama sevişmenin yasak ve yanlış olduğu coğrafyalardan birisi de bu ülke maalesef..
Kadına sokak ortasında bıçak çekilir, canı çıkasıya dövülür, kan revan içinde kalır kimse müdahale etmez, birbirini seven iki insan dudağa bir öpücük kondurdu diye '' edep yahu '' denir.. Dövmek edepli ama öpüşmek edepsizce , nasıl bir mantık bu anlamıyorum ! Alt tarafı bir kutlama öpücüğü büyütmeye gerek yok.. Her davranışı cinsellikle bağdaştıran bağnaz ve abazan beyinlilerden olmayın..
Ne edep ne ar ne namusmuş arkadaş. Evlenmeden öpsen bir şey derler evlenince öpsen yine bir şey diyolar. Mağdem örf ve adetlerine bu kadar bağlı karşı çıkanlar, önce kendi kültürlerine sship çıksınlar! Biride çıkıp demişki dudaktan öpme Amerikan işi. Hey Allahım ya. Böylelerine bakma işte. Dudaktan küçük bir öpücüğü bile cinsellikle bağdaştırırlar. Arkadaşım nihakında karısını dudağından öpmüştü mesela. Şimdi çıkıp derler ki ne kadar geniş mezhepli!
Cevap
45Cevap
Burada edep saygı ahlak diyen erkelerin çoğu neler yapıyor kim bilir. Neyse soruna gelince dedikleri gibi birazcık büyüklere saygılı olmak için. Vede anne babayı küçük düşürmemek için BENCE çünkü bir sürü akrabanız falan filan olacak onların ortasında öpüşürsen ''aaa bak kızını/oğlunu iyi yetiştirememiş'' gibi şeyler söylerler arkalarından ve pek iyi olmaz. Ama sen çok istiyorsan öpebilirsin seni düğünün nasılsa istediğini yapabilirsin.
Canım bizim toplumımuz gördüğün gibi kaldırmıyor. Bu konu benimdee akllımı kurcalamıştı. Bna göre öpmek normal ama aileler arasında tatsızlık çıkar düğünün mahvolur. O yüzden bende başka çözüm buldum. Düğünden sonra ayrı biyrrdegece bitmeden arkadaşlatla eğlence düzenle. Aile evlere dağılsın. Arkadaşlsrınla düğün kutlamas ı yap. Düğünden sonra çorba olayı misali. O zaman özendiğin medeniyeti uygulayabilirsin. Biz sevgilimle böyle anlaştık :)
orf adet saygiyla gelmeyin de demissin ama sebep bu.
evlendiler diye her seyi herkes icinde yapabilme ozgurlugu yok. en azindan buyuk bir kisim icin diyorum. evlenmis dahi olsalar toplum var ve uygun gorulmuyor.
ha sen opus canim opusmeyene de karisma
Sonuçta Gelenek Ve Göreneklere Bağlı Bir Ülkede Yaşıyoruz.
Hem O Düğün Salonunda Ailesi Ve Aile Büyükleriniz Olucak.
Hoş Karşılanmaz Ama Ben Düğünümde Öpücem.
Tabi Evlenirsem Evlenmeye Niyetim Yok Burdan Duyurulur ;D
zaten şu lanlı lunlu konuşanlarla erkekleri ayırt edemiyorum ben. ordan da geçtim tabi ne var ki? çok olması gereken bişiy.. diyelim kocan oranı buranı da sıkabilir o gün gerdeğe kalmadan çok normal bazı şeyler size göre nasılsa. ayıptan öte bir saygı göstergesidir, kimsenin bir şeyler ispatlamaya ihtiyacı olmasa gerek oraya gelene kadar. zaten nikahlar kıyılmış vs. neden gereksiz ispatlar ardında medeniliği ararsınız ki?
çünkü bu ülkede insanların önünde kadını dövebilirsin. ona küfür edebilirsin. hatta öldürebilirsin. ama asla öpemezsin çünkü ayıp
Almanmısın sen... Kulturel yapısı uygun olmayan inancına gore ortalıkta sevişmenin dogru olmadıgı bir toplumda oldu canım birde sevişelim sokakta... Bazı şeyleri bu kadar sıradan hale dusunmeyin... insan kuluturene gore yaşamalı.
Evet ya ne gereksiz bir davranış, daha rahat olunabilir. Hatta herkes akşama gerdek olacağını biliyor, odada başbaşa gizlice yapılmasına ne gerek var, davetlilerin ortasında kasap havası eşliğinde gerdek de gerçekleştirilebilir.
çünkü anne ve babalarımız öpüşme sahnesi olduğu zaman bile gözümüzü kapattırırlardı:)
teorik olarak doğru, sonunda yalnız kaldıkları zaman ne yapacaklaru belli.
ama bende yapamam açıkçası, alnımdan öpmesi yeterli:)
Herkesin içinde öpüşmek sence normal mi yani? Saygı denen bişey var eve gidince istediklerini yaparlar ne bu acele
yanaktan değil alnından öperler adet haline gelmiştir bu ayrıca dudaktan öpmek o kadar insanın içinde doğru olmaz tek başınayken napıyorsan yap dimi ama..:)
Evlendikten sonra evdede annenin babanın yanında dudaktan öpülmez bizde böyle. Yalnızken istediğinizi yapın ailelerin yanında yapılmazsa büyük kayıp olmaz bence
Hatta yanaktanda öpülmez temasta bulunulamaz örnek: gezmeye ya da biryere giderken el ele tutuşmak gibi eşinin omzuna elini koymak gibi insan bunlarıda yapamıyor kızarlar ya da tuhaf bakarlar diye başlarda yan yana otururken bile çekiniyordum ailem bizdeyken ya da bjz onlardayken zamanla alıştım.
Bence herşeyin yeri ve zamanında güzel olduğundandır. Adam beni o kadar insanın içinde dudağımdan öpsün ayağımdaki ayakkabıyla kafa tasına kocaman delik açmazsam içim rahat etmez :)
Atma kendinden geçicen zaten
Senin takıntıların var ya, valla. millet örf adet diyor, sen kalkmış sokakta dayak yiyen kadın falan filan... kimse bunu tasvip etmiyor ki. iki konuyu birbirine karıştırmışsın. tabiki doğru değil herkesin içinde, biraz karakterli olun ya...
Legal olsa da sokakta ya da herkesin önünce öpüşmek günah oluyor. Edep yahu edep.
Milletin içinde öpüşünce evliliğini mi kanıtlıyorsun yani? Ne gerek var babamın yüzüne baka baka kocamın dudaklarından öpmeye? Birkaç saat beklenebilir.
amerikadamı yaşıyoruz. yanaktan değil. hakkını verecek adam alnından öper. eski usuldür bilen bilir kadın kocasının elini öper başına koyar. ne olduğunu bilmeyen yorum yapmasın lütfen buna öyle şeymi olur diye
Kalabalıktan çekiniyor olabilirler. Ama öpmeliler bence çünkü artık evliler başkasını öpmüyo ya eşini öpuyo
yanaktan öpmek saçma.
Edep denen birşey var.. Büyüklerinin karşsısında ahlaksızlık olur... İnsanda saygı olacak önce..
İnsanlar evli olsa bile ayıplar napcaksanız akşam yapın gibi cümelelr kurarlar ve en önemlisi gelinin babası ordan bir uçak tekme atar :D
tabi canım ne gerek var gerdeğe girmeye, nikahı basınca geç masanın arkasına, ohhh bitir işini orada. Annen babanda perde tutsun rahat iş göresiniz diye. Ama sevişirken gelinliği çıkarın onun bizim örf ve adetlerimizde yeri yok.
Gerek var mı milletin önünde.. bizim değer yargılarımız var düğünde sonra geceler bitmesin sabah olmasın zaten..
Legal diye nikah masasında sevişelim, ne olacak ki... ?
ben de anlamıyorum dudağına küçük bir öpücük kondurursun yani ne olacak..
Burasi turkiye amerika degil hanim efendi bizim ahlaki degerlerimiz var ve ahlaki degerlerimiz diyor ki cinsel iliskileriniz ulu ortalik yapilacak şeyler değildir
edep denen bişi var hani mahrem denen bişi var ya ondan
Sokakta opusenleri ahlak polisleriyle kovalayan bir milletiz dugunde birbirmizin ustune atlamamizi hic bekleme bence..
Ne gereği var?
Milletin içinde öpüşünce çok mu bişi oluyo
Öpüşen de var öpüşmeyen de. Bu durumu dert etmemek gerekir diye düşünüyorum.
Aaa olur mu hiç sen iste oracıkta pişirirler işi :) :D
oldu herkezin içinde akrabalarının babasını anasının kardeşinin yanında öpüşsün olmaz bence en doğrusunu yapmışlar
Aynen ya ne gerek zaten aksama gerdek var hatta orda masanın üstüne yatır ne yapiyosan yap zaten aksamda yapicaksin
kızzzz ama yine de büüyk konuşma yapamayabilirsin sonuçta dudaktan öpüşmek amerikalılara özgü hep amerikadan geliyor bize bunlar alından öpmenin suyumu çıkmış
ailelerinin yanında saygıdan dolayı öpüşmeleri doğru değil. herşey yerine göre olmalı.
Alnından öpülür ya ne yanağı arkadaş mi öpüyon.. dudakta olmaz tabi edep denen şey var
Mahremiyetle alakali. Ben kocamda olsa opusurken kimsenin görmesini istemem. Hele o zamab butun akrabalr ora olacak ozellikle anne baba hos degil
Sen evlenince opusursun gerdegide dugun salonunda girersin benide cagir bende bakim nasil yaptiginiza tm canım
orda anne, baba, buyukler var. çocuklar var. uygun değil. kaldıkı bunu herkese göstermek zorundada değiller. çok önemlı bır ayrıntıda değil.
Buyukler var etrafta ayip olur zaten aksam ne olacagi belli
anne
baba
anaane
dede
dayı
teyze
v. s olduğu yerde gayet normal
mesele öpüşmek değil usta, düğünden sonra fırlama diye tabir ettiğimiz çevre arkadaşların ömür boyu bunu söylemeleri :)
Sırf senin için karımla insanların içinde öküz gibi sevişicem.
Gelenek görenek ve dine uygun olmayacağı için olabilir mi?
aile büyükleri olduğun için çekiniyolar gayet normal
Çoluk çocuk var :D bende utanırım ailemim yanında yapmaya bu yatak odası işi
dimi ya.. hatta hafiften ön sevişme de olabilir..
zamandan tasarruf..
töbe est:))
ortamın kalabalık olması tum gozlerın onların ustunde olması cekınmeye sebep olabılır kanks
tüm akrabalar orda utanıyolar zaten bir iki saat sonra dudağı falan kalmayacak işin dert etme :))
Öpüşmek cinselligi cagristirir ve bizim toplumda hos algilanmaz. Ondam olsa gerek
Galiba sizin düğünlere fazla insan gelmiyor, ya da aile büyükleriniz falan yok.
Edep var haya var insanlarda. Sende olmayandan.
olan var olmaan var çünkü :))
Ben olsam ben de yapamam:D
Büyüklere saygı edep ar..
eşimle öpüştü k yapıştık ☺️
Öpüsün ya utanmayin kimse bakmaz😌
Çünkü gelin ve damat kendini akşama saklıyolar
Milletin içinde utanıyor demekki :D
Çok aceleci demesinler diye :)
Etik değerlere uygun görülmüyor demekki..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar