Anıldan öpmek yerine dudaktan öpmek yanlış mıdır?
Öpüşülür ama arkadan çok laf edileceği kesin :))
Öpüşülür ama arkadan çok laf edileceği kesin :))

Öpüşe bilir tabiki tercih meselesi birde bulundukları yaşam çevresi aileler ve yaşadıkları yer buna aykırı bakıyor ve ayıpsıyor ise pek mümkün değil.
Öte yandan sokakta, her hangi bir mekanda ya da bir konserde öpüşmeleri kadar olağandır bu durum, dediğim gibi aile ve çevre etkiler durumu eğer ahlaki olarak uygun görülmüyor ise problem ve itici olur.
Türkiye'de ahlaksızlık olarak algılanan davranıştır. Ulan sevgiliyken öpüştürmediler, sözlüyken öpüştürmediler, nişanlıyken öpüştürmediler, adam nikahı basmış kızı almış hala öpüştürmüyorlar. Sanki 2 saat sonra ne olacağını kimse bilmiyormuş gibi rol yapıyorlar bir de.
Cevap
23Cevap
Böyleyse öpüşmesinler😂
https://www.instagram.com/p/CPpXMUwJuJX/?utm_medium=copy_link
O düğüne aynı zamanda çocuklarda geliyor hazır öpüşmüşken herşeyi halletsinler toplum içinde bekliycekleri 3/4 saat bi zahmet sabretsinler.
Öpüşür de büyükler baya laf eder. Yoksa kuzen yegen arkadaş su bu pek laf etceğini sanmıyorum arada kıskançlık çekememezlik yoksa :D
Öpüşürse öpüşsün canım insanlara ne, düğünlerinde de öpüşüp öpüşmeyeceklerini insanlara göre ayarlamayacaklar herhalde
Herkesin akraba ortamı aile yapısı neyi kaldırırsa o.. benimki kaldırmaz seninki götürür bunun bir kuralı yok
Dedikoducu teyzelerin 20 yıl ağzından düşmeyeceği konu. Çocuk liseyi bitirir derler 'düğünde dudaktan öpüşen Ayşenin çocuğu' diye. Tavsiye etmem. Ayrıca adetlerimizle uyuşmuyor.
Sadece arkadaş ortamı olsa olur. Ama ailelerin yanında bende utanıyorum. Yanlış mı doğru mu bilmem
Ben yanaktan öpmesi için tembihlerim. Ailem önünde öpüşemem. Utanırım...
Sorun kimin ne diyecegi değil, sorun kim ne der endişesiyle korkaklık yapıp öpmeyenin halleridir.
Öpüşebilirler tabiki ama o kadar insanın içinde öpüşmek istemez çoğu kişi. Bu bir toplum algısı ve geleneklerle ilgili aslında.
Bi zahmet yatak odasında öpüşün herkes görmek zorunda değil. Nedir yani milletin içinde gösteriş falanmı 😅 bence saygısızlık
Gerek yok yatak odası varken hem herkesin içinde heyecanı kaçıyor tüm gözler üstünde kıskananı var ayıplayanı var
Genel olarak milletimizin geleneksel ve görenekleri dışında bu tarz hareketler hem bana ne öper ya da öpmez
dudaktan öpmeseler ölmezler sanırım yani ayrıca alnından öpmekte saçma yanaktan öpüşsünler
Ailelerin, akrabalarin gözü önünde hiç hoş olmaz utanma duygusu olmayanlar dileğini yapabilir tabii.
Bence alnından öpmesi daha uygun diğeri pek uygun değildir
zaten dugunden eve gecince neler olacagini herkes biliyor opusmek mi sorun. d
Öyle bir sey yapilmaz. Kimse sulalesinin önünde öpüşmez
Öyle bir şey tavsiye etmiyorum ben şahsen yapmam ki çalgılı düğün de sevmiyorum
o an ki hırslı teyzeler ahlaksızlar cık cık diyerek tükürük savaşı başlatabilir xdd
çok ayıp insan hiç eşini öper mi aaaa görmemiş olayım bunu. s
Değildir ama işte insanların bakış açıları aynı olmuyor
Kimi aile normal karşılarken kimi aile bunu çok normal karşılamaz bizim toplulumuzdada pek normal karşılanacağını sanmıyorum
Davetliler biz olmasaydık oraçıkta olan olurdu o kadar sabırsızlardı 😃
Arkadaş arasında bir düğün olursa olabilir ama ailenin de olduğu bir düğünde hoş olmayabilir
Bizim tabularından bir türlü çıkmayan toplum için ayıp arsız damgası yeriz
Gerek yok yatak odası varken ne alaka tüm gözler üstünde ayıplayan şahıslar kesin olur
Yabancı ve Müslüman olmayan ülkelerde dudaktan, Türkiye gibi Müslüman ülkelerde genelde yanaktan öpme olur.
Yani pek uygun olmaz ulu orta. Şahsen öpmezdim.
Türk adet ve geleneklerine aykırı
Ne var bunda bizim düğünlerde oluyor
Kendileri isterse evet istemezse hayır
Öpüşür niye öpüşemesin ki
Yani koca dayıların teyzelerin önünde öpüşmek tercihim değildir.
Avrupalı değilim ben ahlakıma ters
Senin tercihin. Lakin saygı göstergesidir.
Hayır bence öpşülmemesi ortama daha uygundur.
alından öpmek daha naif
Hoş olmaz onun yerine düğünden sonraya saklasın 😀
Guzel bi göruntu değil benim için
Kimin ne gözle baktığı belli olmaz. Ben öpmem.
Nolur yaşlı amcalar tahrik mi olur
Evde öpsün 🙄
Biraz fazla avrupai
Öpüşülür
Opusur
öpüşür niye öpüşemesin
Öpüşebilir bence
Öpülür tabii ki.
İsteyen istediğini desin öpün gitsin
Öpsün çekilsin ben utanırım yav
İstiyorlarsa öpüşürler neden öpüşemesinler.
Opusemez
öpüşülmesi Türk geleneklerine uygun değildir.
opusur
Fark etmez
ayıptır. q
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?