Tesettürü ayaga düşürüp, gerçek iffetli hanımları kötü göstermeyin.
Tesettürlü olup, sevgili yapan ve gezenler, örtünüzden hiç utanmıyormusunuz?
Tesettürü ayaga düşürüp, gerçek iffetli hanımları kötü göstermeyin.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Çoğu aile baskısı yüzünden kapalı. Çoğu açılmak istiyor ama çevresi ve akrabaları tarafından yadırganmak istemiyor. Bügün bir bayan gördüm aynı bu resimdeki gibi ama pantolonu çok dardı içimden çok güldüm. Bazıları var makyaj yaparlar. Uzun lafın kısası çoğu açılmak istiyor genç yaşlarında kapalı kalmak istemiyor.
Pantolon, Tayt, ya da dar etek giyenler tesettürlü sayılmazlar.
Arkadaşlar soruyu soran beyefendi gayet haklı bir şey söylüyor ama siz eleştiriyorsunuz , bakın ben inançsızım ve buna göre yaşıyorum , adam da diyor ki madem Allah a inanıp kapanıyorsunuz müslümansınız ona göre yaşamanız gerekiyor , niye böyle yapıyorsunuz diyor bu gayet haklı bir isyan şunu örnekle açıklamak istiyorum çünkü siz olay din vs olunca kafayı yiyiyorsunuz.
Mesela bir siyasi biz milliyetçiyiz diyor ya bu milliyetçi gidip bu memleketin çiftçisine yardım etmek yerine Amerikan havuçu alırsa biz deriz ki ullann bu nasıl milliyetçi , çünkü milliyetçiliğe aykırı temsil ettiği şeye ters , işte bu durum da aynı , kapanmış Allah a inanıp ama yasak olan bir şeyi yapıyor , ya tam yap ya da sahtekâr gibi davranma , ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol , adamın demek istediği şeyi çarpıtıp işinize geldiği gibi anlamayın adam sonuna kadar haklı.
@Eliffs_ bu çok yanlış bir benzetme oldu? Zira derste başarılı olma hususunda emek verdim ama başarılı olamadım maalesef , ama şu an tartışılan konu doğrusunu bildiğin halde yanlış yapmak , elinde çiçek var mesela bunu toprağa ekmen gerekir ama sen bunu bildiğin halde çimentonun içine ekiyorsun mantıksızlık yani tamamen
@Eliffs_ gene anlamak istediğiniz daha doğrusu işinize geldiği gibi anlıyorsunuz ve size sadece gülüyorum ve acıyorum , bak mesela Tayyip de Müslümanlık dan bahsedip çalıyor ya , iste Tayyip ne kadar kötüyse , bunu yapanda öyle kötü bence
Sen tesettür diyosun da git bakıyim gulhane parkına tesetturluler nasıl yiyişiyor bi gör ama onlar iranlı suriyeli tesetturluler yapıyor genelde avcılar belediye ormanına git derim.. tamam git onları elestir milletin gözü önünde tesettürle sevgilisiyle yiyisenleri elestir..
Millet tabii ki flört edecek el ele tutuşacak bi flört dönemi olmalı kardesim baska türlü o evlilikte hep sorunlar olur hadi gördüm biz iyiyiz anlasyoruz hadi evlenelim deyip tak diye evlenenler yarın bi gün muge anlı da yok kaynım bana atladı kocamı aldattım bilmem ne bunlar oluyor.. senin anlattığın şekilde bunlar oluyor
Buna en guzel cevabi mevlana hz. vermiş"Ahlak ortusu olmayani, bas örtusu dindar yapmaz" utanmasi olmayan her rezilligi yapar.
Cevap
10Cevap
Sınırlara uyularak büyüklerin gözetiminde bir araya gelip tanışmakta bir sakınca görmüyorum.
Onlar ancak başlarındakiyle dalga geçiyorlar böyle yaparak, farkında değiller
Niye din sadece tesettürlülere mi var ya da pardon kadınlara mı var erkekler bi kadınla gezerken hiç utanmıyor mu?
Haklısınızda, şimdiki konu Tesettürlü bayanlar.
Yani bu soru, dindar, sakallı, sarıklı erkekler sevgili edinip gezerlerse onlarıda kapsar.
Rabhim ahir zaman fitnesinden cümlemizi korusun, gönlümüzü mutmain, inancımızı kuvvetli eylesin abim inşallah 😇
Artık herkes milleti yargılamadan önce önündeki çöpüne bi bakabilir mi?
Bu tesettür için değil bütün kadınlar ve erkekler için geçerlidir. Birini öpüşürken bile görseniz sizi ilgilendirmez, size ayıplama, kınama hakkı vermez. Rahatsız olan önüne baksın ona buna değil. Tenhada yaptıklarınızı açıkta kınamayın.
Tabi, onları alkışlamalıyız.
Alkışlamanıza gerek yok bakmamanız yeterli.
Kusura bakmada tesettürlü biri birini sevemezmi aşik olamazmi onunla beraber ciddi duşunup gezemezmi? Sanane bundan anlamadim milletin derdi senimi gerdi? Elbetteki ben kapali olup dinimi temsil ediyorum diyip gidip erkeklerle yatan kadınları savunmuyorum. Ama normal bir sevgilisi olan tesettürden sana ne zarari var sanane yani?
İki nikahsız kişinin gezmesi, tozması ve birbilerine dokunması "Zinadır" Ayrıca bu ilişki sadece dokunmakla kalmaz, mutlaka fiziksel zinaya götürür.
Siz galiba dininizi pek bilniyorsunuz anlaşilan... İki kişinin Aileleri aralarinda söz yapmissa el ele tutusabilirler. Üstelik arkadaşım sanki bu ulkede hicbirsey yokmuş gibi herşey güllük gülistanlıkmış gibi geliyorsun kapali kadınları eleştiriyorsun. Sanane arkadaşim milletin günahı kendine?
Yapma ya ! Demek "iki kişi aileleri arasında söz , ya da nişan yapmışsa el ele tutuşabilirler"hemi?
Bu fetvayı hangi kiralık hoca verdi?
Sen cidden kafayi sıyırmışsın...
www.suleymaniyevakfi.org/.../...k-tokalasmasi.html
nişan olan kismina bir bak. Bu kadar bilgisiz olunmaz cidden. Madem bu kadar dinine duskunsun birde neyin caiz neyin gunah oldugunu bil
Allshın kuşu, bu gònderdiginde Nişan falan yok.
Sen bu gönderdigini önce kendin okudun ve anladınmî?
Senin yaşın kadar ben bu dini tahsil ettim. Yeni yetme !
Ya arkadaşim altta (b) yazan yeri bir okusana verdiğim linkte bi kurban olayim bi oku. Ustelik verdigim linke inanmiyorsan git ni arama motoruna aralarinda söz yapan kadinla erkegin el ele tutusmasi gunahmi degilmi bi arastir sonra gel nolursun hadi
Al sen oku. Hemde güvenilir bir kaynak'tan.
www.google.com/.../nikahsiz-kadinla-erkeg-el-ele-tutusmasi-caiz-midir-0%3Famp&ved=2ahUKEwjDisLCvsjsAhWCrZ4KHaCyBo4QFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw00YhJd3BSocjEor_IiVcyN&cf=1
@MachineX_ Yahu ben kendimi tam ifade edemiyorum herhalde. Sanki bu ulke herseyi dinen dört dörtlük yapiyormuş gibi... Herkes musluman olmak zorunda degil ve turkiyenin hepsi islam kurallarina uymak zorunda degil gunahi kendine bize sakin bir yerde guzel bir dille uyarmak duser.
Arkadaş herhalde goruyorum ki sen baya bir kıtsın. Ben sana "islam dininde nikahsız kadinin elini tutmak caiz" diye birşey demedim, Ben sana dedim ki "Aralarında ailenin goruşmesiyle ve söz-nişan-nikah" gibi işlemler yapildiysa el ele tutuşabilirler" Dedim ama siz hala ve hala anlamak istemiyprsunuz
@MachineX_ Nikah degil kardeşim söz olsa bile aileler arasinda anlaşilmissa bile el ele tutuşabilirler. Ciddi bir yola gidiyor cunku.
@MachineX_ Bîrak bu kızı , o bizim köyden degil. Zamanını israf etme.
arkadas sen kimsinki senin koyunden olayim din hakkinda bir sey bildigin yok profil fotografina o adami koyup osmanli turkçesiyle ad yazip kurani biliyorsun mukkemel birsekilde olmuyor oyle birsey. İnternetten bak diyorum bakmiyorsunda
@MachineX_ E evlenirsede ayrilma işi var bunun? Ben 4 yildir imam hatip okudum ve butun din hocalarima sordugumda söz oldugu zaman aileler icinde anlaşma yapildigi zaman el ele tutuşulabilir. Git bak arama motoruna yaz gozunu seveyim
@MachineX_ söz-nişan yapildiktan sonra el ele tutuşmanin caiz oldugunu bir git arastir gozunuzu seveyim. Madem cok dindar bir ulkede burasi tecavuzler cocuk tecavuzleri artiyor. herkes islami dort dortlukte yasamiyor. Ama sen demek istedigimi bir din hocadina sor
@MachineX_ Ben asil boşuna ugrasiyorum. İyi gunler size
Haklısın ama yine de insanları günhalarıyla yargılamamak lazım. Sonuçta herkesin günahları var ve kimse masum değil
Dogruyu tavsiye etmek yargılamakmı oluyor?
Öyleyse Din hocalarımız hiç agızlarını açmasınlar.
Tavsiye vermek ile yargamak arasındaki farkı iyi ögrenmemişsiniz. Öyleyse örnek vereyim de daha iyi anlayın.
Tavsiye: Başörtüsü takan insanlar İslam'ı temsil ettiğini için davranışlarında, karşı cinsle olan mesafelerinde daha dikkatli olmalıdır.
YARGILAMAK: Siz hiç utanmıyor musunuz da başörtüsüz varken sevgili yapıyorsunuz!
İkisi arasında ne kadar ciddi bir fark olduğunu umarım anlamışsınızdır. Hakiki Müslüman olmak istiyorsanız Peygamberimizi örnek alın. Onun üslubu sert ve yargılayıcı değildi. Her zaman tatlı dille, insanları kırmadan, yargılamadan öğüt verirdi. Siz bu kadar sert üslup kullanarak insanları dine yönlendirmek değil aksine dinden soğutuyorsunuz. Bu sorunuza sevgilisi olan başörtülü biri baktığı zaman size sadece yargıladiginiz için kin besleyecektir. Onlara bu üslupla hiçbir faydanız olmayacak. Eğer insanları doğruya yönlendirmek istiyorsanız daha yumuşak dille olması gerekeni ifade etmeniz gerekiyor. İnsanlar sizi ancak o şekilde dinleyip sözlerinizi umursarlar. Yoksa bu sert üslup kimseye bir şey katmaz.
Zaten ben ne desem sizin hoşunuza gitmiyorki?
Benim sòyledigimin bundan fsrkı ne?
“Cehennemliklerden iki sınıf vardır ki, ben onları görmedim. (Biri) Beraberlerinde sığır kuyrukları gibi kamçılar olup, onlarla İnsanları döven bir kavim, (diğeri) giyinmiş, çıplak, eğrilmiş ve eğrilten bir takım kadınlardır! Başları eğri deve hörgüçleri gibidir. Bunlar cennete giremeyecek, onun kokuşunu da duyamayacaklardır. Hâlbuki cennetin kokusu şu kadar ve şu kadar mesafeden duyulacaktır.” buyurdular. (Müslim, Cennet, 52 ( 2128)
Söyleyiş biçimi bazen çok şey ifade eder. Örneğini de yukarıda verdim.
Tavsiye: Başörtüsü takan insanlar İslam'ı temsil ettiğini için davranışlarında, karşı cinsle olan mesafelerinde daha dikkatli olmalıdır.
YARGILAMAK: Siz hiç utanmıyor musunuz da başörtüsüz varken sevgili yapıyorsunuz!
İkisi de aynı anlama geliyor ve aynı şeyi ifade ediyor. Ama etkisi arasında dağlar kadar fark var. İlkini yaparak insanları doğruya teşvik edersiniz, 2. sini yaparak insanların dinden uzaklaşmasına vesile olursunuz. Terch sizin
E peki önle nasıl eğlenecek? Duyguları ne olacak? Tesettürlü diye insan olduğu gerçeği değişmez. Sizin hayatınıza etkisi olmayan meseleler sizi alakadar etmesin... bırakın artık başkası yerine düşünmeyi!
O kapalı kızların %90'ı aile baskısı ile kapanmış olan kızlar , bunu hepimiz biliyoruz...
Kapanmak istemeyenler kızların türbandan, İslamın da zorla kapatılan kızlardan kurtulması gerek...
Neden kapanıyorlar onu anlamıyorum hem yanıyorum diyorsun hem de Örtümden vazgeçmem diyorlar sömürme bu resmen Dini kullanan zatlar o yüzden başörtü yasak olmalı kullanıyor
Bence kapalı/açık diye insanları bir kalıba yoruma katmak yanlış o zaman dine inanan erkek de aynı diye yorumlamak gerek
Yanlış yapıyorlarda güzel güzel uyarmak lazım. Sonrasida o kişinin bileceği iş
Hoş eleştiremese ben tatlı su müslümani diyorum. Olayı haklısın nefsime yenik düşüyorum demek başka. Yav ne alakası var sizemi kaldı siz önünuze bakın herkes isine baksın apayrı birşey.
Herkes herşeyi layıkıyla hakkıyla yaptı tesettürlü kızların günahınin derdine kaldık bak yaa
Hakkını verip vermediğinin hesabını Allaha vercek size değil hadi işinize bakın
Madem dinlet uyduruk ne konuşuyorsun yürü git Allah Allah
Bunun Allah ile alakası yok , inandığın bir şeyin kuralları vardır , ya tabi olur uyarsın ona göre yaşarsın , ya da kabul etmezsin istediğin gibi yaşarsın , İslam ne emrediyor bu yarısını yapmış yarısı belki işine gelmediği için yapmıyor , ben ateistim bu arada , doğru olan bu olduğu için savunuyorum sadece
Arkadaşım dine inanmadığın için belliki bilmiyorsun Kuran i kerimde ya da hadislerde bir günahı işliyorsanız hemen dinden çıkın diğer ibadetleri de yapmayın felan yazmiyor tamam mı. Gider cehenneme bu günahının bedelini çeker sonra da cennete girmeyi hakettiyse girer siz oturun kendi halinize yanın hadi Boş boş konuşmayın
He daha iyi biliyorsun hadi işine bee hadi
Ya onların duyguları yok mu aşık olmak onlarin da hakkı değil mi bu nasıl bir zihniyet ya
Neden açık kapalı şişman zayıf güzel çirkin diye ayrim yapıyorsunuz
KADIN KADINDIR !!!
Dinsiz görmek istiyorsan türbanlılara bakacaksın işte. Dini sembol kullananlar en dinsiz olanlardır.
Artık düşünce tarzınızı değiştirip sadece kendi yaptığınız hatalara bakıp onları düzeltin
Herkesin kendi kararı ve günahı bunu biz sorgulayamayız
Bu bir sorgulama degil, uyarma ve dogru yolu tavsiye etmedir.
Bence öylelerine doğruyu söylesende fayda etmez
Nişanlı olabilir, evlilik sürecinde ki tanışmalar olabilir, hiç görüşmeden mi evlensinler
@dilruba22https://www. google. com/url? sa=t&source=web&rct=j&url=https://sorularlaislamiyet. com/nikahsiz-kadinla-erkeg-el-ele-tutusmasi-caiz-midir-0%3Famp&ved=2ahUKEwjDisLCvsjsAhWCrZ4KHaCyBo4QFjAAegQIBBAB&usg=AOvVaw00YhJd3BSocjEor_IiVcyN&cf=1
demiyorlar demek ki niye seni gerdi
Başını örten kalbini de mi örtüyor?
Canım lahana çorbası çekti sen kimsin?😏
Sana ne bundan?
Demiyorlar, hadsiz.
İnşallah kınadığını başına gelmez
Kınamıyorum hakkı tavsiye ediyor ve yanlış'tan sakındırmaya çalışıyorum.
Ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?