Üvey babam ve sorumsuz nişanlım?

Yaklaşık 3 yıldır annem ve kocasıyla yaşıyorum başka şehirde yaşadığım bu 3 yıl annemin kocası beni taciz ediyor 3 yıldan beri psikolojim alt üst anneme anlattım birşey yapamadı babam beni zaten istemiyor annem çok mazlum bir insan aslında sadece beni bu konuda hiç anlamadı defalarca ona ayrılırsa sana bakarım dedim tüm hayatım boyunca dinlemedi bunlar başladığında 17 yaşındaydım sadece bişey yapamadım polise gittim olmadi intihar ettim olmadi evden kaçmayı denedim annemi küçük kardeşimi başka şehirde yaşayan 2 genç erkek kardeşimi birakamadim sonra evlenmeye karar verdim kurtuluş amaçlı kimse çıkmadı sabır dedim sabır biraz zaman geçti iş yerinden biriyle tanıştım bu arada acayip baskı yiyorum yani arkadaşlarımla gezme rahat rahat telefon kullanma diye bir fırsatım yok ise gidiyorum çünkü parasal yönden yardımım oluyordu ışte birine aşık oldum aslında hep dua ettim allahım sadece kurtuluş olmasın aşık olayım mutlu olayım bari diye aşık olduk istediğim gibi nisanliyim şu an nişanlıma bir hata yaptım evde olanları anlattım eşşek kafam o günden beri aramız hiç değil üvey babamı beni ayarttigimi düşünüyor onla bunla konuştuğumu düşünüyor kufur ediyor bağırıyor hakaret aşağılama hepsi var ama bırakamiyorum aşığım ona ama bırakırsam bu eve mahkum kalicam üvey babamin tacizlerine mahkum olucam artık calismiyorumda evden gidiyim çok bunaldim çok yalnızım elim kolum bağlı bir sapikla ay ni evde yasadigimami yanayım sevdiğim adamın bana düşman olmasina mi tuhaf bir şekilde bırakmıyor beni ama hakaretlerine asagilamalarina katlanamiyorum sizce ne yapmalıyım?
Üvey babam ve sorumsuz nişanlım?