sana bu durumda sorunun üzerine sorunla gidemem yaşlarımız aynı bende 1 yıl mezuna kaldım gitmedim dershaneye çünkü eğer gtseydim babam hep beni takiip ederdi bunaltırdı beni dolaylı yoldan aynı dertlere sahibiz.. bende sağlık meslekte okudum üniversite için bilgilerim yetersizdi zaten ilk yıl bişe yapamamıştım. bu yılda dershaneye gitmedim diye oturdum 1 günümü youtubede hoca arayarak geçirdim. ve saana tavsiyem motivasyon için gri koç, ali burak öztürk.. türkçe için rüştü hoca matematik için benim hocam (ilyas güneş), rehber matematik branşını bilmediğim için diğerlerine yorum yapamıyorum ben sayısalcıydım. sorularını çözdürmek için kunduz var oradan ççözdürebilirsin fiyatı uygundu sanırsam.. ama bunu kafana takmak la zaman geçirme çünkü sen bunu kafana taktığın süreçte rakiplerin çalışıyor şöyle düşün evinde hiç interneti olmayanlar bile var.. hem çalışıp hem üni sınavına hazırlananlar... bunu böyle düşün inşallah çok güzel bir yer kazanırsın.. dediklerimi dikkate al bende bunları uygulayarak odyoloji lisans kazandım. karamsar olma meditasyonda yapabilirsin.. iyi dersler
04 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmamı istemiyo sorun dersaneye gitmem zaten onun için engel oluyo bana birikmisim var hatta kendi paramlada göndermiyor
Soran+1 yılDers çalışıyorum hocalar var kanallarım belli kaynak yetersizliğimde yok herşey var ama zorlanıyorum evdeyken
En İyi Cevaplar
+1 yılBeniM okumamı bile engellemis bir ailem var ama karşıma aldım herkesi ise girdim kimse benimle konuşmadi ta ki eve maddi bişeyler girene kadar.. okuluma laf ettiler kavgalar neler neler onu da yaptım. 2 üniversite bitirdim babama bişey danışınca sen kafana koyduğunu yapıyorsun zaten demeye başladı ve her kararimda sessiz kaldı.. artık eğitimler uzaktan kpss için binlerce video var işle dershane ayni anda yürümüyor deneyimle sabit. Eğer gerçekten istiyorsan evde 15 16 saatini çalışmaya ayır sosyal hayatını sosyal medya vs çıkar hayatından bir yıl boyunca çalışma saatlerine de sadık kalırsan emin ol başarırsin. İlla dershane olsun istiyorsan halk eğitim de çalıştım ben öğretmenlik yaptım ordaki eğitim de fena değil denklestirirsin illa özel dershane olacak diye uğraşma çünkü dershane de senin cabana bağlı fayda sağlıyor..
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, haklısınız 🙏
+1 yılBenim babam beni liseye göndermek istemiyordu. Ama çalış para getir diyordu. O zaman sinir krizi geçirmiştim. Evi birbirine katmıştım. Herşeyi kırıp dökmüştüm. Gidip beni ticaret meslek lisesine yazdırmıştı. Ben de mecburen okudum. Liseden sonra bir yıl çalıştım. Para biriktirdim. İki yıllık bir üniversiteye gittim. Sonra da açıktan bir daha okudum. Ama tabi istediğim şeyleri okuyamadım.
00 Yorumla
+1 yılYazık hâlâ bu tarz durumları yaşayan kızlarımızın olması düşündürücü, bu tarz haberleri ve soruları duydukça insanın gelecekten ki sağlıklı toplum beklentisi azalıyor. Sana tek önerim var bulunduğun ilçenin kaymakamına git derdini anlat, bu konuda sana yardımcı olmak için gerekeni yapacaklardır emin olabilirsin...
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yılYani para yoktur maddiyat olarak yaka bi araya gelmiyodur. Kendinden başkalarınıda düşün ergen ergen konuşma, otur evden çalışmaya başla sanki tek dershaneye gidince tıp mı kazanıcaksın yine evde çalışman gerekicek ödevler olucak vs vs. Babana bu kadar sövüceğine otur elindeki imkanları değerlendir.
06 Yorumla
Soran+1 yılMaddi durumu iyi neden olaya hep tek taraftan bakıyorsunuz? 4 çocuğu var istese hepsini gönderecek kadar gücü var evi var arabası var borcuda yok buna rağmen yeni ev araba alabiliyo ama iş cocugunun geleceği olunca dersane parası israf oluyo? Tamam para yine istemiyorum niye benim önüme taş koyupta imkanlarımı değerlendirmeme izin vermiyor? kendi birikmiş para ve altınları var niye bırakmıyor onları harcayayım bana ver diyor , bu kadarı olur mu? Ve sen bu adamı bana savunuyorsun, haklı kalır tek kuruş yanı yok bunun
Soran+1 yılÇalışmak istiyorum bunada engel oluyor
- +1 yıl
seni çalıştırmıyo otur evde çalış ders işte daha ne istiyosun? Evde ders çalışmana mı izin vermiyo anlamadım?
Soran+1 yılBana gereksiz yere para harcamami istemiyor, evde 5 telefon 3 laptop var 3 tane tablet ev araba birikmisi yani bunun mu mafdi gücü yok? Arabayla evi satıp en lüks evi almak için parasını üstüne koyacak ama ben ve kardeşim yks ye hazırlanıyoruz bize maddi anlamda yanımızda değil, kızın bursu var devlet bana verdiği 100 TL (hastalığım nedeniyle veriyor orası karışık ) kimseye para harcamiyo annemin de devletin verdiği maaş , işte iki tane oğluna birdr kendine ve ev masrafları haricinde en aza indirerek ne alsa onu alıyor hatta bazen ben ve kızın oarasini ev ihtiyaçlarına kesiyor. Parke yapıyor eve ev masrafı bizden kesiyor 3 bin TL şu parkeye gitti diye ağlayıp bize saldıran bu. Yani varken cimri bu. Keşke bir babamız olsaydıda maddi durumu kötü olsaydı huzur olsaydı. Ben buralara etimi tırnağımı kazıyarak geldim beni liseye koymadı beni acikliseye koyarak önüme taş koydu bu adam şimdi herşeyi toparladım hala bir kızım bişey başarmış ona destek olayım demiyo dayımın işi bile yok iki kızını yine dersaneye gönderiyor biz onlara gittiğimizde eziliyoruz böyle. Evde çalışabiliyorum ama temelim yok ben lise görmedim 12. Sınıf kardeşim okula gitmiyor pandemiden ama imkan varken bizim gelecegimizle oynaması haksızlık değil mi? Tüm paramı vereyim dedim ya da çalışayım sen dersaneye gidip adamı zengin edeceksin falan diyip bağırdı, yapamıyoruz evde olmuyo ikimizin de hedefi yüksek bir yardım atılmazsa olmuyo evde ders çalışacak ortamda yok. Her gün babam evde kavga sesinden ders çalışamıyoruz ya da bişi oluyo hep. Bizim ev çok gürültülü ortam
Soran+1 yılBen nankör falan değilim orta yolu bulmak için uğraşıyorum hala psikolojim böyle bozuk olmasına rağmen yinede pes etmeyip çalışıyorum ama evde olduğum zaman dersanedeki verimi alamicam muhtemelen
- +1 yıl
anladım dediklerini ama bunları bi engel olarak görmemeyi seçebilirsin yani kötü tarafı görmemeye çalış. evde o kadar tablet bilgisayar vs varsa gir konu anlatımlı çok güzel videolar var bol bol izle emin ol çok faydası olucak. eskiden internet mi tablet mi vardı her ailede kavga gürültü oluyo, yani eskilerde dayımdır amcamdır bi çok tanıdığım doktor mühendis yani isteyen her imkanda her şekilde başarabilir. Önündeki tabuları yık yani başına gelen şeyleri ya da olaylarıda dert olarak görme hayat tecrübesi olarak görüp daha çok güçlen. Ve bi an önce söylenmeyi bırakıp evde ders çalışmaya koyul.
Bazen hayat gerçekten önüne kocaman bir duvara çıkarır seninde önünden baban var mademki dershaneye gidemiyorsun dershane senin evine gelsin kendin veya çevrende bilen birisi varsa program hazırla internetten ders videoları izle anlamıyorsan başka video izle yine anlamıyorsan yine başka video izle anlayana kadar izle not çıkar notları kendine öğretmen gibi anlat konu mantığını çözüncede bol bol soru çöz insan en değerli varlıktır kendine değer ver kıyaslama şu şu kadar puan yapmış şu şunu başarmış sana verebileceğim en büyük tavsiye başarılar dilerim
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏
Gerçeklerin farkınddasın ülkemizde kadınların yaşadıkları zorluklarda belli kendi ayaklarının üzerinde durman ve okyup diplomayı alman ve hatta konunda uzman olman geleceğin için kesinlikle büyük güvence bu duruma annenin ya da diğer aile büyüklerinin bir desteği teşviki olamamzmı acaba
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBu konuyu rafa kaldırıp ders çalışmak için nasıl sağlıklı bir ortam oluşturulur ona bakılmalı. Aksi durumun size bir getirisi olmayacak çünkü.
Internetiniz varsa youtube da çok güzel ders anlatan kanallar var onlardan faydanalabilirsiniz.
Tek başınıza çalışamıyorsanız sizi aşağıya çekmeyecek azimli, çalışkan bir kaç arkadaşınızla paralel çalışın. Yani mesela aynı gün aynı videoları izleyin. Bu sayede geride kalmamak için o günkü derslerinizi yaparsınız.00 Yorumla
+1 yılParasi yok demek ki
Sende halk egitim kurslarına git evde vidoalarla çalış
Babana dershaneye göndermiyor diye haksızlık etme13 Yorumla
Soran+1 yılHaha 😂 parasımi yok? Ablacım 3 kişiyi gönderebiliecek kadar emin ol parası var maddi durumu iyi adamin evide var arabasıda , borcu falanda yok o parayı biriktiriyor ev araba almak için kendine topluyor yani. Ee ben parada istemiyorum? Sen bana karışma ise gireyim bak 5 kuruşunuda istemiyorum senden eksilen bişey olmayacak 2 ay çalışıp çıkacan dersaneye gidecem dedim direk yook dedi neymiş efendim uzakmis başıma bişi gelecekmiş sonra gelse ne yapacakmış sonra dersaneymis seni geçen sene koydum bok yedim bişi yapamıyorsun her sene niye yazdırıyorsun dedi sanane dedim gerçekten ondan sadece bana çalışmam için izin istedim ya madem beni düşünüyor bir kere olsun babalık yapsın Benim düşüncelerime saygı duysun ama 20 yaşında olmuşum hala ne dese onun dediği oluyo su kadar zaman okul hayatım lise hayatımı onun yaptığı yanlış tercih yüzünden mafvoldu ve halada okumayayim diye elinden geleni yapıyor ben bir adım attıkça iki adım önüme geçiyor, okumak için hep onu karşıma aldım su kadar zaman, keşke parası olmasaydı ama bir babam olsaydı be abla
- +1 yıl
Ona rağmen çalış kazan yavrum Allah zihin açıklığı versin
Soran+1 yılSağol abla😔
anlayin kafayi yicem bu baba annemden niye bu geri kafalilik ya seninde kendine güvenin olsun bence çalış kimse kimseye muhtac olmamali
07 Yorumla
Soran+1 yılKimseye muhtaç değilim
Soran+1 yılAynı evde yaşıyoruz hala bu yüzden ona karşı boyun egiyorum ama dersanede şart değil düşündüm de böyle de yapabiliyorum net var kaynak var artık bu sene yine elimden geleni yaparım olmazsa seneye kesin koronada yok gizlice girerim dersaneye ama iyi gidiyorum şuanda 6 saatle çalışmaya başladım çoğu konu neredeyse bitti fizik geometri tyt - ayt kaldı sadece. Arada test denemede çözerim bu çerez konular bitiminde. İyiyim şuanda konu eksiğim eskisi gibi yok
Soran+1 yılGöndermedi diye pes edip bırakmadım zaten düzenli çalışıyordum sınavdan sonra bile yaz tatilinde tyt sosyali bitirmiştim , denemelerde pekiştirmek kaldı birazda son aylara doğru matematik Türkçe kasarım istediğim yer gelir ins 🙏
Soran+1 yılTeşekkür ederim ❤️
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi babama şükrettim
her konuda destekçimiz oldu sen oku yeter ki ben ceketimi satar yine para bulurum dedi
Ne bileyim bence ya bir yerden burs bul ya da kendi çabalarınla kurtar kendini...
böyle olmaz.00 YorumlaBabaa bana koca bul de-mee. Evlendirmek derdinde olabilir.. garip yahu
02 Yorumla
Soran+1 yılTabikide öyle bişi düşünmem, babadan hayır görmedik elalemin oğlundan mi görecez
+1 yılKendin çabala birşeyler için dershanesiz de kazanırsın
00 Yorumla
+1 yılSonradan pişman olmamak için gerçekten yapabildiğin ne varsa yapmalısın sonra pişmanlık olunca geri gelmiyor elinden ne geliyorsa yap babalar farklı kafadalar onları anlamak zor ama kırmadan üzmeden bisiler yapabilmeni çok isterim
01 Yorumla- +1 yıl
Bende önlisans bitirdim atanma ihtimalim en az iki sene yoktu çalışmak istedim iş görüşmesi yaptık babam olmaz dedi herşeye olmaz dedi inat etti annem çok fazla cimri ama abime gelince dünyaları verir ona annem babam hem işte çalışmama izin vermeyip hemde beş kuruş vermeyip beni zor durumda bıraktılar birini sevdim evlenmek istedim bir sene atanıp kendi paramı kazanmam için babam bekletti şu an nişanlıyım annem kendisine çalışmam evde ona bakmam için düğünü bir iki sene sonra istiyomus kendimden bazen utanırım bu evden kurtulmak istediğim için ama başka çare birakmiyolar ne yapabiliosan yap kardeşim gerçekten ben yapmadigima pişmanım ne istediysem engel oldular bana da
Yani durumu olmayabilir gerçekten yoksa neden yollamasın ki bilmiyorum ama okumak isteyen her türlü okur gerçekten dedigi gibi halk eğitim merkezleride aynı dersi veriyoe
02 Yorumla
Soran+1 yılCanım maddi durumu iyi pcligine yapıyor, şuanda çalışmamı istemiyo eğer çalışırsam dersane param cikicak istese oda verir Onuda yapmıyor
Kaç kişi dershaneye gidiyor ki sanki inan kimisi için zaman kaybı oluyor bence daha uygun fiyata özel ders daha makul o senin evine gelsin
03 Yorumla
Soran+1 yılEve insan getiremem o konuda delirir
Soran+1 yılÖzel ders fiyatları tam olarak ne kadardan başlıyor eğitim koçluğu falan yapıyorlar mi
- +1 yıl
Öğretmenim ben özel sektörde çalışan öğretmen arkadaşlarım özel ders veriyor geçinmek için onlardan biliyorum ders başı 60 liraya veren de var 100 liraya veren de var dersler 1 saat oluyor anlamadıgın konu üzerine yoğunlaşıyorsun büyükşehirde yaşıyorsan bulması daha kolay oluyor ve seçenek fazla olduğu için fiyatta da sana uygun olanını bulabiliyorsun sadece öğretmen degil üniversite öğrencilerinden de özel ders alabilirsin onlar daha uygun fiyatla yaparlar planlama koçluğu yapmazlar çalışma programı hazırlar sana ama ücretsiz yapacaklarını sanmıyorum :)
Cahil babanin kızı olmak zor. Ne gelirse cahillikten gelir.
05 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle bugün kolyemi satacaktım ya niye satıyorsun adamı zengini ediyorsun ya sanane yani dimi? Elinde olsa param olduğunu biliyor ya o parayıda alacak adama boşuna gideceğine bana ver diye öyle pislik bişey
Soran+1 yılŞu anda jeton düştü ben çalışacam diye değil Ben dershaneye kayıt olmayayım diye elinden geleni yapıyor
Soran+1 yılOnu çok bekler işte
Soran+1 yılRezil ederim onu evlenmem , daha beter olur biliyor ki eline kalırım
+1 yılAynı şeyleri yaşıyoruz bir şey gelmiyor elden hayatının kayışını izliyorsun
00 Yorumla
+1 yılKendin evinden internetten çalış bu olaylara hic takılma
00 Yorumla
+1 yılHalk eğitimler bayağı kötü çok sıfırdan başlıyorlar onun yerine evde çalış daha iyi bence videolarla
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yılDershanelerde bir işe yaramıyor ya
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim açımdan iyiydi verim alabiliyirdum o onun sırf parasından olduğunu bilmiyorsam taş olayım
- +1 yıl
Sen verim alıyorsan bilemem
+1 yılBaban hakkında düşüncelerin çok kirli..
00 Yorumla
+1 yılnasıl aileler var ya cidden üzülüyorum
00 YorumlaDirek düz çomar derim
00 Yorumladaha çok çalışcam baba denir.
00 YorumlaAllah'a havale edilmeli
00 Yorumla
+1 yılDemek ki evlendircek seni
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılÇalış gizliden, güzel bir şey oku. G ö t olsun.
06 Yorumla
Soran+1 yılİş saatleri biraz geç saatlere denk geliyor annem diyo git dedene söyle, ya şu zamanda iş bulmuşum uzak diye gitme demek nedir , gider bakarsın konuşursun için rahatlar gönderirsin yok abi bana köstek olmaktan başka bir işe yaradığı yok kendi kazanacagim parayla gideceğim dershanenin lafını yaptı dün , içimden beddua ettim ona resmen geleceğimle oynuyor şuanda
- +1 yıl
Sana karışamaz, paradisını sen ödüyorsun.
Soran+1 yılİşte , ama öyle olmuyor çocuk gibi tutturmuş gidemezsin diyo
- +1 yıl
Evini ayır. Hayatına karışma hakkı yok
Soran+1 yılİşte ilk olarak maddi gücümü elime almalıyım evleri ayirsam yine okulu birakicam
- +1 yıl
Tabi. Maddi olarak bağımsızlığına çalış önce
+1 yılAllah yardimcin olsun
020 Yorumla- +1 yıl
Dershane gitmedem olmuyormus gibi davram ma dershaneye gitmeden yapabilirsin.. acik ogretim gibi calisarak yaparsin
Soran+1 yılYapamam hedefim yüksek
- +1 yıl
Sana şu kadar soyleyyim babanla bu kadar ters dusme icinden beddua ettin ya eğer baba bir beddua ederse kabul olur buda senin icin sikinti olur
- +1 yıl
Ne dusunuyorsu hedefin ne
Soran+1 yılÖyle bir babam yok benim , yok olsa emin ol hayatım sahada güzelleşir
- +1 yıl
Bak babalar sevgisini belli etmez o seni dusunuyor , ortalik cok bozuk gormuyormusun haberlerde , babana zaman gectikce daha iyi anlayacaksin.. Bak guzel kardesim yasin kac bilmiyorum. Açik konuşmak gerekirse buyuk dusundugun seyi çok zor basarabilirsin inancini kirmak istemem , aama acik ogretimle okumakla normal ogretkm degisir.. Simdi bile senin ders calisman gerekiyor
- +1 yıl
Eger okumak istiyorsan , evden de yapabilirsin inam dershane sadece destek oluyor baska bir sey degil.
Soran+1 yılÇalışıyorum sayisalciyim hedefim yüksek evde evet dersanede aldığım verimi alamıyorum bu yüzden dersane istiyorum konular bitti abicim neredeyse 2. Senem zaten sadece soru çözüp pekiştiricem dersane ile. Annem korona olmazsa Aralık'ta kardesini zorla koyacam senide koyarım şimdi boşuna hır çıkarıyorsun dedi. Üni için topladığım telefon parasından vazgecicem bu sene varsın telefonum bozuk olsun ben cidden şuanda herşeyden vazgeçerim ama okumaktan geçmem
- +1 yıl
Ister inan ister inanma Allah katinda Hayirli olan seyi baban yapiyor hakkini da ona gore dusun Allah sana soracak benim icun ne yaptin aklindan cikarma bunlari
Soran+1 yılAyt de zorlanıyorum zaten dershaneler ilk aylarda boş. Geçen sene gittim çok yavaş ilerliyordular benim ayt de yardıma ihtiyacım var
- +1 yıl
Sen eger babanin rizasi almadan is yaparsan işim rast gitmex benim bizzat basima geldi babanin rizasi al oyle yap islerini
Soran+1 yılAralıkta da muhtemelen böyle yapacak babam sadece para gitmesi batıyor ona , senin benim param yok para giderse deliriyor , ondan kimsede bişey istemiyo o parada iki tane çeyrek altınım var anneannemin biri , biride babaannemin küçüklükten kalma kolyemi satacam hastayken engelli raporum sayesinde topladığım 100 leleri bugün 2.000 TL yaptım parayı bugünler için harcicaktim zaten. Ben kazanayım yarın bu para bulunur ama cidden buralara gelene kadar etimi tırnağımı kazıdım ben , yinede onun gözünde hala o beceriksiz kızdan öteye gidemedim
- +1 yıl
Dedigim gibi Allah Katinda Hakkinda ne hayirli ise o olsun.. Allah yar Ve Yardimcin olsun
Soran+1 yılOnun rızasını almak ne demek biliyormusun? Oturup evde elimi açıp köpeği olmam. O 48 yaşında adam babası emekli olmana izin vermiyorum diyor diye ağlıyor resmen. Ben böyle bir çocuk olmucam ister rızası olsun ister olmasın ben o okulu kazanacam ve benim maddi gücümü elime aldığım gün sadece hitap olarak söylediğim 'baba' olacak , benim bir babam yok
- +1 yıl
Ćol buyuk konusuyorsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏 umarım bu sene kazanırım çok istiyorum bunu
- +1 yıl
Insallah ama sen sen ol buyuk konusma ben defalarca konustum bir isr yaramadi , rica ederim kardesim umarim istedigini gerceklestirirsin
Soran+1 yıl2 yaş küçüğüm senden ve emin ol şu yasımda bile gayet olgun düşündüğümü düşünüyorum yoksa kim olsaydı şunları yaşasaydı bu babadan cekseydi akıl sağlığını çoktan yitirmişti
Soran+1 yılÖz kızına bıçak çekmiş bir adam bu , bundan hayır gelmedi zaten şu kadar zaman bana. Ne para verdi ne çalıştırdı ben buralara kendim geldim
Soran+1 yılKendi ihtiyaçlarımı bile kendim alıyorum
+1 yılEvde hazırlan
03 Yorumla
Soran+1 yılOlsaydı zaten niye bu kadar ugrasirdim
- +1 yıl
O zaman acık ve net konuş
Soran+1 yılBağırıyor çağırıyor çocuk gibi, her işe girmek istediğimde böyle yapıyor sen bir işe yaramazsin çalışmak senin neyine falan aklınca savunma moduna geçiyor
+1 yılgeri kalmis bir babadit muhafazakar ailedir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvde iyi çalış
00 YorumlaEvden kaçmalı
02 Yorumla
Soran+1 yılCocukmuyum ben? Dediğim olmadı diye evden kaçayım? Ayrıca 31 yaşında adamsın böyle tavsiye veriyorsun 20 yaşındaki kıza.. cidden yazık size
nere yasion
05 Yorumla
Soran+1 yılHm 🤔 sanane bundan?
Soran+1 yılNe gibi yardım? Durduk yere tanımadığı birine kimse yardım etmez kendini kandırma :)
Soran+1 yılYav he he
+1 yılAnnenle konuş bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler