Peki siz bu toplumdan memnun musunuz?
Siz nasıl bir toplumun olmasını isterdiniz?
Toplumdan memnun değilim ve bu sebeple kendimi duzltmekle meşgulüm. Ben düzelirsem toplum düzelir. Belkide toplum doğru ben yanlışımdır.
Her insan kendisine bakmalı kimseye değil lakin toplumda çok yanlış algılar var abi
Sadece irkimdan olan bir toplum isterdim
Dışarıya bir cikiyorum kurt turk arap suriyel8 karışmış keske turkiyede sadece turkler olsa
Ben de toplumumuzun saçma saçma algılarına bir kenara bırakmış sadece Kuran sünnet ve bilime sarılmış kendini geliştirmeye önem veren bir toplum isterdim
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Memnun degilim ama artık topluma odaklanmak yerine kendime odaklanmaya karar verdim. Memnun olmadığım ortamlarda bulunmuyorum mesela. Apartmanda ki komşulardan memnun değilim görüşmüyorum konuşmuyorum. Toplu taşımalarda olabildiğince insan içinde seyahat etmemeye çalışıyorum, bu yüzden araba aldım kendi imkanlarım dahilinde. Şehir içinde asla ev almak istemiyorum almayacağım bunun için kırsal kesimlere göç edip evimi yaptırmak istiyorum arazime. Minimal bir yaşam için kendime odaklanıyorum. Toplumdan asla memnun değilim tabikide, eğitim sisteminden tutun,çevreden,çıkarcı, beyni zihniyeti pislik barındıran toplumdan ireniyorum. insanlar asla değişmez, insanların psikolojisi bozuldu artık, ahlak kalmadı, dürüstlük kalmadı. Herkes insan hakkına girip cebi doldurma derdine düşmüş garibanın sırtına binen, cinayetler tecavüzler, kadına şiddet, işverenin işçiye uyguladığı psikolojik şiddet. Bazı şeyler insanın kendi elinde, rezil olmak da vezir olmak da insanın kendi elinde. Boynu büküp kadere razı gelmek yerine insanlar mücadele edip haksızlık karşısında susmasa, tepkilerini verse, merhamet sahibi olsalar emin olun bizden iyisi olmaz. Ama bittik... Net. Kendi k.. ınızı kurtarın diyorum başka çıkış yolu yok. Sizin insanları düşündüğünüz kadar kimse sizi düşünmeyecek çünki.
Çok haklısınız her zaman insanlar kısa yoldan zengin olmanın peşinde toplumda ne komşuluk ne de arkadaşlık kaldı abla. Ben de bu yıl kendime araba almak istiyorum. Ben de oturduğum apartmandan hiç memnun değilim. Komşularla bir sürü sorun yaşadık. Ben keşke müstakil bir villada oturabilseydim. Bir apartman dairesinde oturmaktan bıktım. Toplumu kurtaramayacağımız ortada ne yazık ki
Ben apartman almıycam, tavsiyem arsa al metropolden uzak bir yerde, insanlardan ne kadar uzak o kadar rahat olursun. Kapıcı derdi, asansör derdi, merdivenci derdi, dedikoducu sıkıntılı komşu derdi yok. Kendi pisliğini kendin çekersin, ses yapan yok, halı silkeleyen yok tepene. Bahçen olur ek dik, tepin.
Çok iyi gerçekten de ben İstanbul'da oturuyorum mesela Alkent 2000 Göl Villaları çok güzel param olsaydı alırdım ama fakirlik işte
Ben hergün oradan geçiyorum, oralar deprem bölgesi tavsiye etmem yalnız. Bence İstanbul dışına taşın, bende arnavutköy de oturuyorum, çok uzak olmasın dersen sakarya tavsiye ederim iş imkanı da var. ya da bursanın köyleri olabilir. Tercihine bağlı, İstanbul dan kaç bence.
Geç cevap verdiğim için özür dilerim lakin ben İstanbul dışında başka bir yerde yaşayamam ki il dışında Üniversiteyi Sakarya'da okumuş biri olarak söylüyorum ki İstanbul bırakılmayacak bir şehir. Sakarya çok kötü
Amin İstanbul çok güzel ve bambaşka bir şehir ben de Avcılar'da oturuyorum
Yani tabi zevk meselesi, bana trafiği insanları çekilir gibi gelmediği için güzellilerinin çokda bir önemi kalmadı artık. Gezmeye gelirim artık nasipse.
Ne ise görüşünüze saygı duyarım ben İstanbul’da otururum ama şehir merkezinden uzakta ve müstakil bir evde oturmak isterim
öncelikle böyle düşündürücü ve topluma toplumsal bakış açısını analiz eden sorunuz için teşekkürler çok beğendim. toplumumuzu oluşturan en küçük faktörden tutunda (birey, aile, kültürel etkileşimler, gelenek görenekler, etik değerler, din, psikoloji, eğitim vs ) her biri birbirine bağlı olduğu için ve bu zincirin halkalarından biri de biz ve bizim ailemiz ve bizim çocuklarımız olduğu için kendimi ve çevremi iyi izleyip iyi analiz edip yapabileceğim ne varsa ortaya koymaya çalışıyorum düzeltebileceğimi düzeltmeye... bundan birşeyler öğrenip öğrenmemek bireyin kendine kalır. tabiki hayatın bu akışı içinde bizde öğrenip gelişip yanlışlarımızı düzeltmeye çalışcağız. yani evet isyan ettiğimiz bazı durumlar olmuyor değil fakat ütopik bir toplum oluşturamayacağımı bildiğim için daha stabil bakıyorum.
@ᴀʟᴄʜᴇᴍist Doğru söylüyorsunuz halbuki istişare sünnettir. Tamam büyükler çocuklardan hayatta çok daha tecrübeli olabilirler ama diyelim ki büyükler bin tane şeyi bilse de bile belki o çocuğun bildiği bir tane şeyi bilemeyebilirler. İşte çok saçma sapan algılarımız var ne yazık ki şu toplumda
@bahtibedevi Öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim ve sorumu beğendiğiniz için size çok teşekkür ederim abla! Ancak benim ütopyamdaki toplum bütün gereksiz, iğrenç ve saçma algılarını bir kenara bırakmış, genelleme yapmayan ve hayata Kuran, Sünnet ve Bilim penceresinden bakan bir toplumdur.
Bu gerçek olabilir mi?
Hayır hiç sanmam lakin eğer olsaydı şu anda çok farklı bir yerde olurduk.
Bızım toplumda oncelıkkle bılınçsiz insan çok on yargılı çok yobaz çok kultur gormemiş insan çok ben yaşadıklarımi anlatayım herkes benle dalga geçti ben çalişan bırıyım çaliştigim yerde mesala muhabbet açiliyor adam başliyor artık Cıvıtmaya kufur edıyor kufur etme duiiyorum ayıp kardeşim burasi sanıyi gerı zekalı işte Sanayı olsun ben şunu anladım kımseyle muhabbet etmıyeceksın allaha şukur ben oyle bıri degılım on yargı asla ama kultur goren ınsan yok hepsı bır yobaz sen bu ınsana kufur et sana kıntutar bana çok denk geldi ben delıyım dır bırde bugun denk geldi adam muhabbet ettım adam dedıkı bunlar zaten selam aleykum dıyom salak salak bakıyor yuzume sen nerelısın abı ben şuralıyım atıyom arkamda adam bagırıyor vuruyor sen nasi oralısın dıyor bişey demedim boyle olursa işte salak kultursuz oldugu için yanı kimseyle muahbett etmıyeceksın oyle bırı denk gelırse agzını burnunu kıracaksın bu kadar basıt
Maalesef ki bizim toplum çok ön yargılı ve empati yeteneğinden yoksundur. Bir de çok fazla sen şuralısın filan memleket ayrımı da var. Yani insana Allah'ın kulu olduğu için değil bizim görüşümüzden bizim memleketimizden olduğu için değer veriyoruz. Bir de bir olayla karşılaştığımız zaman neden böyle niçin böyle diye sormadan hemen olayın veya konunun içine sazan gibi atlıyoruz. Ben bütün ön yargılarını algılarını bir kenara bırakmış hayata Kuran Sünnet ve Bilim penceresinden bakan bir toplum isterdim.
Yıllarca sağcı solcu kürt türk alevi sünni diyerek ümmetin ve ülkenin dertleriyle dertlenip düzeltmeye çalışmadık.
Anlıyorum seni üzülme beni de çok sinirlendiriyor bu toplum böyle olursa bir arpa boyu yol alamayız
Kultur gormuş olsaydık şimdi hepimiz bilgili çok dertler vsr abı ama boşver muhabbet etmıyeceksın kımseyle herkes kendı derdın duştu artık ömenfeat çogaldi sen Allah dıyorsun o bıle kalmadi abı sen duşun gevur ozenti başalDi bırde çok abı anlatmaya kalsan bıtmez abi allaha şukur sen zamanda ben namazda herkes kendı derdınde boşver bu dunya yalan dunya zaten
Biz Müslümanız diyoruz ama elin Japonu bile bizim kadar açık giyinmiyor kardeşim. Müslümanız diyoruz ama gavurların noelini ve paskalyasını kutluyoruz. Onların ilmini bilimini değil de kültürünü alıyoruz. Okumuyoruz araştırmıyoruz ve kültürlü değiliz. Japonlar ortalama 1 yılda 25 kitap bitirirken Biz 10 yılda 1 kitap bitiriyoruz. Başka söze gerek var mı
Allah razı olsun kardeşim ben keşke düzenli kitap okumayı bir alışkanlık haline getirebilseydim
Toplumu düşünen birisi asla olmadım. Çünkü toplum demek bir sürü gereksiz algı demektir. Sizi basitleştirir, kendinizden yoksun bıraktırır. Olmak istediğiniz yerde olmak isteyin. Elalem ne der diye düşünmen yerine ben ne olmam gerekiyor demeniz gerekir.
👏 En doğru düşünce bence de ama insan elinde olmadan elalemi umursuyor.
İnsanların başkalarını eleştirerek kendini rahatlaması yerine kendini geliştirerek zihniyetlere ufuk açmasını isterdim.
Ben de bunu çok isterdim ne yazık ki hep kendimizi haklı çıkarmak için başkalarını eleştiriyoruz
Bütün Türkiye in Antalya çıralı daki anlayışa sahip olmasını isterdim 🤣 o şartlarda yaşarım bu ülkede
Toplumumuz aşırı kötü, herşey bilim ve mantık çerçevesinden bakan , kadınları hor görmeyen , sadece cinsel amaç olarak görmeyen, sen niye namaz kılmıyosun oruç tutmuyosun gibi aptalca soruların olmadığı toplum isterdim
Ben de bütün algılarını ve ön yargılarını bir kenara bırakmış hayata Kuran, Sünnet ve Bilim penceresinde dünyaya bakan bir toplum isterdim.
Duyarlı , güvenilir ve kişilerin fikirlerine saygı duyan bir toplum isterdim
Kendine saygı gösterilmesini beklemeden önce saygı gösteren bir toplumu isterim
Hepsi menfaatçi ne bok olduklarını biliyoruz
Benim idealimdeki toplum daha doğrusu ütopyamdaki toplum bütün saçma algılarını ve gereksiz ön yargılarını bir kenara bırakmış Kuran Sünnet ve Bilim penceresinden dünyaya bakan bir toplumdur. Bu mümkün mü?
Bence değil ama eğer böyle olsaydı çok farklı bir konumda olurduk.
Daha sakin ve kuyu kazilmayan
Bayılıyorum topluma
Kimse umrumda değil ailem hariç
Toplum qöt olmuş
Değilim
Selamlar
Geçmişte sürekli toplumu eleştirdiğim ve toplumun çok üst seviyede olmasını istediğim bir dönemim olmuştu. Bu konularda makaleler yazdım hatta iki tane kitap bile yazdım.
Sonra yıllar geçti ve bu tavrımın yanlış olduğunu fark ettim. Her şey için toplumu suçlamak ve toplumu kendimden aşağı görmek aslında "gizli bir kibir" içeriyordu. Öncelikle kendimi toplumdan ayrı hatta üstün görüyordum. Sonrasında kendi yapamadığım şeyleri toplumdan bekliyordum. Üstüne üstlük kendi başarısızlıklarım ve mutsuzluklarım için toplumu suçlamanın benim rahatlamak için uydurduğum gereksiz bir mekanizma olduğunu fark ettim.
Şimdi kendimi de bu toplumun bir üyesi olarak görüyorum
Başkalarını suçlamak veya belli şeyler için üzülmek yerine kendimi daha fazla geliştirmeye ve kendi çapımda insanlara faydalı olmaya çalışıyorum. Toplumların tarihi ve sosyolojik faktörlerin etkisi altında olduğunu ve her şeyin belli bir zamanı olduğunu da öğrendim. Bunda elli sene sonra ulaşabileceği bir yere ulaşamadı diye artık kendimi ve toplumu suçlamıyorum.
Kısacası artık ben bireysel olarak kendimi ve etrafımdaki insanları nasıl geliştirebilirim onun derdindeyim. Bugün içinde kendime ve diğer insanlara ne tür faydam oldu ona bakıyorum. Bu eski suçlayıcı tavrımdan çok daha faydalı bir tavır bence.
Tavsiyem mahalle çok pis diye şikayet etmek yerine kendi kapınızın önünü ayna gibi tertemiz yapmanız. Kimse paylaşmıyor demek yerine kendinizin sürekli paylaşım içinde olması. Başkasını eleştirmeden önce kendimizi eleştirmemiz. Yüksek standartları başkalarına koymak yerine bunu kendimize koymamız.
Kısacası önce kişiler ve bireyler gelişecek. Bu gelişen bireyler toplumlarına örnek olacaklar ve ileri götürecekler. Sistem bu şekilde işliyor. Yani ne bencil olup sadece kendimizi düşüneceğiz, ne de kendimizi hiç düşünmeden başkalarını suçlayacağız. Her şeyde olduğu gibi burada da denge önemli.
Bu güzel soruya görüşümü istediğiniz için teşekkürler.
Sevgilerimle.
Allah razı olsun lakin ben kendimi toplumun üstünde değil herkes gibi görüyorum.