Güncellemeler
+1 yıl
Her cocuk kac pay alir es kac pay alir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Cevap
2Cevap
Şu anki eşine daha fazla miras kalabilir ama iki çocuk da alır bir şeyler. Bir avukata danışmanlık için başvurabilirsin.
Evli olduğu eşi malın yarısını alır yani %50 evli kaldığı eşin olur geriye kalan %50 de kardeşler arası bölünür yani 25 25 bölünür bu durumda
çocuklara ve eşine eşit pay verilir ev , tarla vs ortak tapu oluyo onlar kendi aralarında imsanile feragat eterek paylaşabilirler isterlerse
eşler 4 te 1 miras alır
4te 1 es alır. Geriye kalan miras eşit şekilde çocuklara pay edilir
birince eş miras almaz bu arada. Sadece ikinci es 4 te 1 miras alır. Geriye kalan miras yani 3/2 cocuk basina duser
Anladim ben de boyle duymustum emin misin sen
miras hukuku dersi aldım eminim. Eğer çocuk olmasaydı eş ve ölenin annesi ve babasıyla paylaşacak olsaydı eşe mirasın yarısı düşerdi. ama çocuklar olunca 4/1 düşüyor. çocuklarda geriye kalanı paylaşıyor.
Çok teşekkürler 🙏
Hukuk mu okudun yoksa miras hukukunu farklı bir bölümde ekstra mı verdiler?
@1BruceWayne1 başka bir bölümde aldım. miras hukuku medeni hukuk falan
Cocuklar arasinda esit paylasir...
Eşe ne kadar kalir
1/4 u.. Gerisi cocuklarin
Merhaba.
Türk Medeni Kanunu m.495’e göre miras bırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur ve çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar. Yani kişinin ilk evliliğinden olan çocuğu ile ikinci evliliğinden olan çocuğu eşit miktarda mirasçı olacaklardır.
Fakat miras bırakanın eşine ne kadar miras düşeceği durumu ise daha farklıdır. Boşanma dolayısıyla ilk eşin miras bırakanın mal varlığı üzerinde herhangi bir hak talep etme imkanı olmayacaktır. İkinci eş miras bırakanın evlilik birliği içinde vefat etmesi durumunda Türk Medeni Kanunu’na göre çocuklarla birlikte mirasçı olacaktır.
Bu durum Türk Medeni Kanunu m.499’da şu şekilde düzenlenmiştir:
“Sağ kalan eş, birlikte bulunduğu zümreye göre miras bırakana aşağıdaki oranlarda mirasçı olur:
Madde metninden de anlaşılacağı üzere sağ kalan eşin mirastan ne kadar pay alacağı hususu eşin kimlerle birlikte mirası paylaşacağı durumuna göre çeşitlilik arz etmektedir.
Sormuş olduğunuz durumda ise sağ kalan eş çocuklarla birlikte ¼ oranında mirasçı olacaktır. Yani mirasın 8 parça olduğu düşünüldüğü zaman 2 parça sağ kalan eşe, 3 parça bir çocuğa 3 parça diğer çocuğa düşecek şekilde bir paylaştırma yapılacaktır.