+1 yılşahsen bende tesettürü severim bayanlarda günümüzde tesettürü hakkı ile kullanan yok denecek kadar az bakıyoruz başı kapalı hanfendi ama öyle bir dar giyiyorki nefse hakim olunamıyor ama başı açık kadında var bol giyiyor insan bakmıyor yorumarda cevaplarına felan baktım hakkıyla tesettürlü bir kızsın belli ki daha düne kadar başörtülü olanlara hiç öyle bakılmıyordu fakat hükümet bu konuyu çok uzattı ve hükümeti sevmeyenler böyle bakmaya başladı tesettürlülere önceki hükümette neden acaaba bu özgürlüğü vermedi diye düşünüyorum çünkü demokratik bir ülkeyiz uzun lafın kısası tesettür hakkıyla kullanıldığında 2 taraf içinde en hayırlısıdır
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet. hukumet bunu cok sahiplendi. bu hukumeti istemeyenlerde kapalilardan bile sogudular. aslinda eskiden bu kadar dikkat cekmiyodu tesetturluler. simdi hakkini veremeyenlerde cogalinca itici olmaya baslamis olabilir allah herkese hidayet versin.
- +1 yıl
amin inşallah neyse hayırlı geceler
En İyi Cevaplar
insnaların bakışları ve davranıslarını gormezden gelmesilisn Allahın emrini yerine getiriyorsun bence hiç onemi yok kimin ne dusundugunun
10 Yorumla
bence abartıyorsunuz artık. nişantaşı'na giderseniz belki bir iki züppe bakışla karşılaşırsınız ama akp döneminden beri zaten ülke muhafazakarlaşıyor (bunu eleştirerek söylemiyorum) asıl açık giyimli kadınlar ters bakışlarla hatta uyarılarla karşılaşıyor. benim kuzenlerim kapalı, her yere de girip çıkıyorlar, bir sürü kapalı arkadaşım vardı, hiç de öyle ezik büzük değiller.
00 Yorumla
kapalli ne demem ya?
en nefret ettigim soz
siz kutumusunuz.. tesetturlusun kapalli demek iyi birsey degil sanki baskiyla yapmisin gibi
anladin ki kardesim.. yoksa sana lafim yok
sana saygim sonsuz ! o bakislara aldirma
sen hem tesetturlu ol hemde kariyer sahibi ol01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNormal şartlar altında olumsuz bir düşüncem yok. Olumlu bir düşüncem de yok.
Ancak dini bütün olduğunu söyleyen insanların, kendi dünya görüşlerine uymayan biçimlerde giyinip yaşayan insanları gördüklerinde yaptıkları ve söyledikleri şeyleri düşündüğümde bu nötr halim negatife doğru kayıyor.
Tesettür giydiğinde sana karşı olan tavırlardan rahatsız oluyorsan eğer, etek giyen insanlara "bak bak mübarek ramazanda nasıl giyinmiş" diyen insanların tavrından da rahatsız olman gerekir. Eğer olmuyorsan, hiç gücenme, iki yüzlü bir insansın demektir.12 Yorumla
Soran+1 yılBöyle gorduyseniz boyke dusunmekte haklisiniz ben genelleme yapamam ama benim acikta tesetturlude arkadas cevrem var sonucta aa ne giymis bak bak yapmadigima gore benim icim rahat
- +1 yıl
aa ne giymiş bak bak yapmaman yeterli değil ama..
Bunu yapanlara sesini çıkartıp, "size ne, insanların kılık kıyafetine karışmak yanlış bir şey" demiyorsan da arada pek bir fark olmuyor.
Ben bunu yapan "tesettürlü" hemen hemen hiç görmedim. Sen gördün mü?
+1 yılKapalı bayan çok göz önünde olmamalı yani işi yoksa çarşıda keyfi fazla dolaşmamalı. Kendini bilen insan zaten yürüyüşünden belli olur. Rengarenk giyinip insanların ilgi odağı olmayın. Sade giyinin kaliteli olun. Palyaço gibi giyinip gezinen kızlar var ve hiç uygun olmayan hareketler yapıyorlar çarşıda bu yüzden insanlarda bir yargı oluştu. Kapalılar dan korkacaksın diye bu palyaço gibi giyinip gezen ve erkeklere bakan kızlardan dolayı. Efendiliğini bozma sade giyin dikkat çekme. Allah kabul etsin inşallah hakkı ile temsil eder müslümanlığını yaşarsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun. dediklerinizde haklisiniz.
Aşağılayıcı değil şu komplexten çıkın artık !
Ben de örtülüyüm final dershaneainde tek kapalı olmama rağmen bana olan saygıyı kimse göstermemişti.
Siz kendinizi nasıl hissederseniz size öyle davranırlar.
Biraz yaptığınız şeyle iftihar etseniz kimse sizi aşağılamaz.20 YorumlaBu dünyanın yanlışından kime ne sen en doğrusunu yapıyorsun keşke ben de senin gibi olabilsem ama bu içten gelen bir şeydir dünya hayatı gelip geçici insanları boşver ne düşünürlerse düşünsünler olduğun kişi olmaktan hiçbir zaman utanma bu dünyada yargılayanlar olsa bile inan bana gün gelecek senin yerinde olmak isteyecekler ve o gün bir çok şey için çok geç olacak kendi isteğiyle bunu başarmak herkesin yapabileceği bir şey değildir
20 Yorumla
+1 yılBak genel konuşuyorum. İzmir de yaşıyorum. Görmedigim yaşamadıgım macera kalmadı. Ama ne istiyorum biliyormusun. Allah şahidim olsun, abartmadan (Kara Çarşafdan Bahsetmiyorum) tesettürlü biri ile yuva kurup evlenmek. Sırf bu yüzden yaşantımı değiştirdim. Tek eksigim kaldı oda bu işte. Benide hiç olmazsa namaza teşvik eder diyede umuyorum...
32 Yorumla
Soran+1 yılSizin icin dua edecegim. allah yolunuzu acik etsin. en dogrusuna karar verdiginizi dusunuyorum
- +1 yıl
Allah razı olsun. Başı açıkları yargılamıyorum ama işin özü, işin sonu bu yani. Bide ben çok kıskancım. En iyisi tesettürlü olması. İnş. Nasip ya :)))
Canım çok sevindim senin adına ne güzel düşünüyosun.. ben tesetturlu değilim ama dışarda tesetturlu hanim hanmcik kizlari görünce caniiiiiimm yaa die bagrima basasim geliyo :D ailem kapanmam için zorluyo beni ama ben hiiiiic istemiyorum allah affetsn. O yüzden kapali kızları gördüğümde aklıma direk "acaba kendi rizasiyla mi kapaniyor" sorusu geliyo ne yazıkki
10 Yorumlahttps://pbs.twimg.com/media/BPhSXdnCQAEWztQ.jpg
Bu tarz kapalıya ayar olurum...
Adam gibi kapanun saygım sonsuz..01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katiliyorum cok sukur oyle olanlardan degilim.
Bana göre çok hoşlar. Kapalı olup içi sürtük olan var tabi yok değil belki o yüzden garip bakıyolardır. Ama hem namuslu hem kapalıysa iyi hoştur zaten kalbinin temizliği yüzüne yansır. Sen takma kimseyi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bence çok sexyler. Kapatılan şeyler insanın yapısından dolayı merak uyandırıyor. İnsanların bu denli kutuplaştırıldığı ülkemizde maalesef böyle olumsuzluklar oluyor. Siz başkalarına uymayın ve insanları katogorize etmeden sevgiyle yaklaşın derim.
00 YorumlaEmredilen tesettür ise maşaallah diyorum. Ama bu moda akımı olan şeklinde ise ülke dışına çıksınlar diyorum. Çoğu erkek tesettürlü birini ister misal ben. Açık biriyle evlenmeyi düşünmüyorum mümkünse emredilen tesettürlü bir bayan olsun :)
04 Yorumla
Soran+1 yılSagolasin kardesim sukur birisi duzgun bir dilden cevap yazdi :)
Soran+1 yılAldim bir tane :) bayramlik yaptim :) bakalim onada alisirsam guzel olur tabii
Kurunun yanında yaşta yanarmış. Bazı insanlar malesef tesettürü bir örtü olarak kullanıp başka şeylerde yaptıkları için otomatikmen farklı gözle bakılıyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet.. basini kapatip dar pantolon giyenler mi arasiniz elinde sigarasi bir ton makyak yapani mi arasiniz.. kapalilari lekeliyolar tabi herkesin sevabi gunahi kendine ne diyelim..
+1 yılYa olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol gerisi hiç önemli değil sen kendini bildiğin sürece ne olursa olsun şartlar. Herşey senin iç dünyanın içinde sen müsade etmedikçe kimse sana müdahale edemez önemli olan kendini bilmektir
00 Yorumla
+1 yılBence herşey giyim tarzlarında bitiyor
Bazıları tam anlamıyla üzerine çok güzel olan kıyafetleri giyiyorlar bu da onları çok sempatik gösteriyor ve ilgi odağı haline getiriyor
Bazılarıysa tam tersi şekilde giyiniyor bu da onları itici kılıyor02 Yorumla
Soran+1 yılSize katiliyorum
- +1 yıl
Bence sizde insanları fazla umursamayın
Herkes kendi seviyesine göre oynar oyunu
Kapalı olan kız dışarıya da kapalıdır diye düşünürüm, fazla yanaşmam. Öyle biri bana yanaşıyorsa benle ciddi düşünüo olarak algılarım niyetim varsa kabul ederim yoksa etmem. bir de hareketli kapalılar var allah onlardan hepmizi korusun.
01 Yorumla
Soran+1 yılAmiin
Başını örtüyor diğer taraflarını vücut hatlarını belli edecek tarzda giyiniyorsan eğer iticisin nefret ederim öylelerinden ama baştan aşağıya tesettürlü giyiniyorsan hanım hanımcıksan talibin çok olur : )
12 Yorumla
Soran+1 yılburada kendimi ovmeyecegim :) allaha sukurler olsun. kara carsaf giymiyorum sonucta ama rabbimin emrettigi gibi tesetturume dikkat ediyorum
- +1 yıl
Kendini övmek değil olanı söylersen daha mantıklı şeyler yazabiliriz :) ama görüyorsundur sende başı kapalı olup da altına tayt giyen göğüsleri fırlayacakmış gibi giyinen kişilerde var. bunların amaçları ne anlamıyorum. bunlar gibi değilsen hanım hanımcık ağır başlı biriysen eğer gerçekten çoğu kişinin hayalinde ki kişisin demektir :)
+1 yılbence çok iyi birşey geçenlerde kapalı bir kıza aşık oldum kız beni görmek için ikinci kez gelmiş ama ben orda yoktum o günden beridir göremiyorum başkalarının bakış açısı önemli değil sen dinen takıyosun onu.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle. ama bazen yoruldugumu hissediyorum insanlar boguyor agizlarinin ortasina yapistirasim gelmiyor degil :)
- +1 yıl
sakin ol devam et tesettürlü olmaya :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaşörtü takıp pantolon giyen insanların dinine gerçekten bağlı olduğuna inanmıyorum,
bunu ancak geri kafalı yobazlar yapar,
eğer mesele inanış biçimi ise ya adam gibi kapan vucudunun hiç bir yeri belli olmasın ya da başörtüsünün anlamına ve dine saygı duy giyme.02 Yorumla
Soran+1 yılNe alakasi var kardesim ya. bir laf ogrenmissiniz geri kafali ve yobaz.. badka bir halt bildiginiz yok. pantolon giyen mi geri kafali okuyor. ben dar paca giyip pacalarini bide bir karis katlayanlardan degilim. iste bu yuzden on yarhilariniz kirilmadi hic bir zamanda sizin gibi dusununler adam olmayacak. gayet bol. pantolon etek tarzo pantolon giyiyorum ben bu mu yobazlik yazik ulan musluman bir ulkede karsilastigimiz sorunlara bak
Cevap sahibi+1 yılsorunmu? benim ailemde kapalı, ama dinin gerektirdiği gibi kapanmasını biliyolar,
sana bir tavsiye ya kafanı aç ya da uzun pardesü giy.
Hükümetten dolayı sana olan bakışlar. Bu parti geldiğinden beri tesettürlülüere türbanlılara fena kuruldum, bastıkları yerden haz almıyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet.. katılıyorum. cunku bu meseleyi cook fazla abartip uzattilar
tesettür ama nasıl?
son zamanlarda tiksindirdiler.
güzelce edep haya ile kapanana maşallah Allah sahibine bağışlasın diyorum04 Yorumla
Soran+1 yılRabbime sukurler olsun 18 yasimdayim ama bunu idrakindayim olcusune gore kapaliyim.
Soran+1 yılAllah razı olsun :) amiin
+1 yılbende kapanmak istediğimiçin takdir ediyorum
sen en doğru olanı Allahın emrini yerine getiriyosun sonuçta nasıl bakarlarsa baksınlar boşver önemli olan onların kötü bakışları değil10 Yorumlapardon da ne testtürlüler görüyoruz mini elbise kollar bacaklar boyun moyun açık topuklu çizme kırmızı ruj. Ben bile bu şekilde gezmezken böyle insanlar ben kapalıyım vikvik deyince otomatik olarak soğuyorsun.
00 Yorumla
+1 yılKapalı olsun acık olsun insanın ruhunda o*luk olmasın. Kımsenin kimseyi dini inançlarıyla giyim tarzıyla şekliyle yargılamaya hakkı yok hangimiz eksiksiz olamyı başarabiliyoruz. Önce kendine baksın herkes.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisiniz
Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı. Hakkaten kapalı kızlar sanki yanlış birşey yapıyomuş gibi davranıyolar :) Ben bişey düşünmem iyi veya kötü. Yani iyi düşünürüm aslında. Dinimize göre doğru olan budur. Ama örtünmekle olmuyo tabi sadece.
02 Yorumla
Soran+1 yılTabiki ortunmekle bitmez cunku giyinik ciplaklar vardir. ortunmeninde hakkini veremeyenler var. ya aslında olay ne biliyo musun disiliginle degil kisiliginle cikmak disariya. kendini teshir etmemektir amac
Maşallah ne mutlu sana renkli giyinmen normaldir yani Allah yardımcın olsun gönlüne göre versin inşallah.
00 YorumlaKim kimi aşağılıyor be lan utanmaz insanlarsınız siz değil miydiniz yolda short giyen kızların bacaklarına kezzap atan. Utanın be.
12 Yorumla
Soran+1 yılUtanmasi gereken birileri varsa oda ben degilim. kim kimin bacagina kezzap atmis ya. ben boyle bisey bilmiyorum? Allah rizasi icin kapanan bir musluman. tutupta niye gdp kezzap atsin ne kdr sacma ya. terörist miyiz biz militan miyiz muslumaniz biz! dinimiz ne emredyosa onu yapiyoruz. sizin gibi kor cahillerde boyle sacma sapan seylerin arkasina siginir ancak
+1 yılGerçek anlamda tesetturlu, beyin olarak da tesetturlu isen eğer, mukemmelsin.
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) mukemmel insan var midir ki. namazda cok onemliaslinda ilk iolan o. namazida oturtursam mukemmele yakin olurum insallah. beni bu dusuncelere sevk eden ne bilmiyorum asker kiziyim ben. yillarca acik bir cevrede buyudum ickili ortamlarda bulunmak durumunda kaldim. kimin duasini aldiysam allah bir degil binlerce kez razi oksun.
- +1 yıl
Helal olsun ne diyelim :)
+1 yılBende tesettürlüyüm hemde 3 ay falan oldu çok da memnunum beni aşağılamaya çalışanlara aciyarak bakıyorum
00 YorumlaSen bildiğin yolda devam et senin için kimin ne düşündüğü önemli olmasın senin ne düşündüğün önemli olsun. Kişilerin istediği gibi olup kabul göreceğine kendin gibi ol kişiler kabullensin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence sen herkes beni dışlıcak psikolojisinde olduğun için sana öyle geliyor yoksa etrafta çok fazla kapalı kız var ve genelde böyle şikayetleri yok rahatsız edildiklerine dair. Aksine dekolte giyenlere bakılır genelde
00 Yorumla
+1 yılyani bir kitapçıda gördüğüm tesettürlü bir hanıma hayran kalmıştım , konuşmasıyla tavırlarıyla tam bir hanımefendiydi
02 Yorumla
Soran+1 yılNe guzel iste :) aslinda insanin kisiligi oturmussa ruhunda bir pislik yoksa benim acik tanidiklarimda var bazen kbenden bile daha saf dusunen. ortuyle bitmemeli bu.
- +1 yıl
yani bende senin gibi düşünüyorum
Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı. sende yanlış yok tesetdürre sığınıp yanlış yapanlar var o yüzden kötü bakılıyo örnrk ben tatil beldesinde oturuyorum gece kapalı gelen bayanı sabah bikiniyle görebiliyoruz
00 YorumlaYeni dünya düzeninin samimiyetsizleri..
Örgütlü cehaletin ilk tercihi..00 Yorumla
+1 yılOf ya her tarafta kapali bayanlar var ve kimse de bakmiyor yani abartin az daha
12 Yorumla
Soran+1 yılOldu canim :)
- +1 yıl
Rahatsiz edici bakiyorlarmis shdjkd ben de sort giyiyorum diye onlarca barzonun bakisina maruz kaliyorum ama ona laf yok tek sizle. ugrasiliyor
adam akıllı kapandıktan sonra sıkıntı yok bence kapalıları istemeyen varsada afedersin ama türkiyeden sktr olp gtsnler
20 Yorumla
+1 yılKapalısın ama nasıl. Dar kıyafetler asırı makyaj objeler vs varsa evire çevire dövmediklerine dua et
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) sukur oyle giyinenlerden degilim :)
İster istemez kapalı insanlarla sevgili ya da daha ciddi bişi düşünemiyorum en fazla arkadaş olurum.. Herkes özgürya kim ne derse desin nasıl rahat hissediyorsan öyle ol.
00 Yorumla
+1 yılBacım devam et sen onun bunun için kapanmadığından dolayı onun bunun lafına bakma onlar sana izzet katar
02 Yorumla
Soran+1 yılOyle yapiyorum rabbim iki cihandada utandirmasin
- +1 yıl
Amin
- Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı.
+1 yılBen beğeniyorum cok güzel giyinen kardeşlerimiz var
00 Yorumla
+1 yılbaşını kapatıpta kıçını açıyosan aşağılanırsın... öylemi yapıyosun?
02 Yorumla
Soran+1 yılGoruslerinize katilmiyorum. oylede giyinmiyorum sukurler olsun :) insanlarda bir yargi var basi ortuluyse aaman aman uzak durun gericiler diye onu kasteddim
- +1 yıl
eğer bir kadın tesetürlüyse hakkını vermeli vücut hatları belli olmamalı... bazılarının başında türban ama kalça ve göğüsleri aşırı derecede belli oluyo... ona çok sinirleniyorum.. dediğim gibi hakkını verenlere saygımız sonsuz ;)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBak,
Eğer başörtü bağlayıp altına etek naylon çorap giyip topuklularla dolaşıyorsan o bakışları hak ediyorsun yok ben müteasip giyinirim dersen o zaman sana bakanlarda problem var.10 YorumlaSen en doğrusunu yapmışsın... Milletin demesine göre kapanmadığına göre ne dedikleri ya da nasıl baktıkları da umrunda olmasın... ;)
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) tesekkurlet
sana değer siz gözüyle bakıyorlarsa sevin ucuz malın alıcısı çok olur. o bakılanlar ucuz dur coğu
00 Yorumlakapalılar çok güzel oral yapıyor yalnız bişeyi merak ediyorum kapalı kızların vücutları neden bembeyaz?
00 YorumlaKonu senle alakalı değil. Tesetturun hakkını veremiyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılRabbim herkese hidayet versin insallah onlarida yargilayamiyorum aslinda.. cahillikten kaynaklaniyo o tarz itici ve yanlis giyinmeleri. ortunmek nedir bilmiyorlar. basina bagladigi bir tekstil urunu olmadigini umarim bir gun herkes anlar.
MasAllah derim... dogrusunu yapanlar tesettürlü giyenlerdir
20 Yorumlatesettürlü kızlar her zaman hooş görunuyor bende her zaman saygı görürler favorim tesettürlülerden yana :D
00 Yorumlabizim düşüncemizin bir önemi yok herkes istediği gibi yaşıya bilmeli bence
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılDizinde etek parlak çorap topuklu ayakkabı ve bol makyaj yoksa kötü düşünmem ;)
02 Yorumla
Soran+1 yıl:))
Cevap sahibi+1 yılAbartmıyorum gözümle gördüm ;))
Saçmaladığını düşünüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılAhaha :)
acaba ne kadar avantası var bunun karşılığında..
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) orasini rabbim verecek inancimiz saglam
+1 yılZor bir karar ben yapamam
04 Yorumla
Soran+1 yılMerak ettim sakin yanlis anlama. nedir senin yapmamaya iten
- +1 yıl
Saçlarımı seviyorum
Böyle daha rahatım
Ayrıca hava sıcak ayol
Soran+1 yılResimdeki kiz sen misin. evet kendince hakli sebeplerin var :) saygi duyuyorum sonucta hepimiz İnsanız birbirimizi yargilayamayiz ciplak geldik sonucta
- +1 yıl
Hayır o ben değilim :) agshjs çok tatlısın ya
İlgimi çekmiyolar nedense
01 Yorumla
Bende yapıyorum bazen
08 Yorumla
Soran+1 yılSebep nedir
Soran+1 yılAnliyorum. Cevre ve aile faktoru cok onemli insanlarin hayata bakis acisinda din seciminde vs
Soran+1 yılBen asker kiziyim ve ataturke karsi bir nefretim dusmanligim hic bir zaman olmamistir. ah bu on yargilar..
Soran+1 yılCok sacma.. coook sacma. bir yerlerde bir yanlislik var
+1 yılo değilde sen tesettüre gireli 1 yıl olmadıki
05 Yorumla
Soran+1 yılPardon?
- +1 yıl
6 veya 7 ay oldu diyorum sen tesettürü seçeli
Soran+1 yılBeni tanimiyorsunuz bile :) gecen sene nisanda kaoandim ben :)
- +1 yıl
nişan :D
Soran+1 yılHayir :) Nisan ayindan bahsediyorum
+1 yılHala mı mağdursunuz?
32 Yorumla
Soran+1 yılHala derken? Ben siyasi biseyler soylemedim.
- +1 yıl
Ben de siyasi bir şey söylemedim ki.
onlara ben. nokta. nokta. diyim ya bööğğkkkkkkk
01 Yorumla
Soran+1 yılSana booggggkkkk
+1 yılCokda sevmem. Asagilayici gozle bakmam
00 Yorumlakapalı kızlar çok şekey...
12 Yorumlaherkese bakıyorlar takma.
01 Yorumla
+1 yılÇok tahrik edici buluyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (5)