Babam öleli 44 gün oldu. Çok kötüyüm. Herkese anlatmak istiyorum. Birilerinden teselli bekliyorum. Yalnız kalmak istemiyorum. Kafayı yiyecek gibi oluyorum. Eski günlerine dönmek çok isterdim.. kahkaha attığım, farklı şeyler düşündüğüm. Evdeyim boğuluyor gibiyim düşündükçe. Düşünmedikçe başka birşey yok yapacak. Namaz kılıyorum, dua ediyorum. Tekrar tekrar dua etmek istiyorum. Sanki böyle yapınca geri gelecek diye düşümüyorum. Özledim eski halimi ve birdaha asla hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını bilmek çok acı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılbaşın saolsun, mekanı cennet olsun, nur içinde yaşasın. şimdi sırtını dayadığın bireyleri kaybetmek çok zor insan kaldıramaz. ama elbet her acının son buldugu gibide buda son bulucaktır. yani genel olrak ölnün arkasından ağlamak iyi bişey degildir. şimdi gerçekten kalbin harabeye dönmüş bir imparator gibi parampardır. sakinleşmek için sana tvsiyelerim aptes al ve kıbleye dön. gözyaşlarınla beraber sağ elini kalbinin üzerine koy yedi defa ayetel kürsi'yi oku ve acuçlarını ac dua et. kapleri eviren ceriren sensin yarab. benim çimdeki acıyı sadece sen bilirisn. şüphesiz herşeyin en hayırlısını bilen seninsin yarab. ben senin günahkar ve çaresiz bir kulunum. nayapaçagımı bilmiyorum. sen benim babamın günahlarını af eyle ve onun için hayırlısı neyse onu nasip eyle yarab. bana sabır ve dayanma gücü nasip eyle. şüphesiz ölüm kulların için en hayırlısıdır lakin biz günahkar kulların yanlızlıktyan korkak ve çaresiz kalırız. sen benim hayatımda hayırlısı neyse onu nasip etyle yarab. ey benim rabbim şüphesiz hiç kimse kimsesiz degildir. sen şah damarımızdan bile daha çok bize yakınsın. sen bu ayetin ve yüce peygamberin hatrına vererek beni ailemi, akrabalarımı ve bütün ümmeti muhammeti mustafayı koru günahlarımızı af eyle ve bize sabırlar nasip et. bu dünyada ve diyer dünyada iyilikler ve hayırlı bir ölüm nasip eyle.
06 Yorumla
Soran+1 yılYapacağım bu söylediğinizi Allah razı olsun gerçekten. İş güç derdine daldık son zamanlarda hiç vakit geçiremezdik. Annemde kanser di.10 yıldır zor süreçler atlattık. Tam herşey bitti derken annem 2. kez kansere yakalandı. Biz ona üzülürken babam aniden kalp krizinden gitti..
Cevap sahibi+1 yılunutma Allah azze ve celle derki ey kulum şer bildiignizde hayır, hayır bildiginizde şer vardır lakin siz bunu farkında degilsiniz. elbet herkez öleçek bu bir gerçektir istesen vede istemesen bile. kısacası hayırlısı neyse o olsun. her insanın acısı vardır. düşün şimdi senin banan ölmüş benim babam yaşıyor ama bizi evlatlıktan red etmiş. şimdi ne diyimki. ha yaşıyor ha ölü aynı acıyı bende cekiyorum. ama asla umudumu yetirmiyorum belki benim için en hyırlısı bu ki benim rabbim bana sip eylemiş. onun adaletine asla sual olmaz. ki o bu adaleti böyle uygun gördüyse biz onun günahkar kulları kabul ederiz onun adaletini. neyse iyi günler dilerim. tekrardan başın saolsun. ve rabbim annenede en kısa zamanda şifalar nasip eylesin.
Soran+1 yılHep bunu bende derdim. Her şerde bir hayır vardır diye.. Ama ölüm olunca bir hayır arayamadığını farkediyorsunuz. Takdiri ilahi ama ister istemez sorgularken buluyorsunuz kendinizi. Ölüm tüm acıların üstünde ve sizi çaresiz kılıyor.. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.
Cevap sahibi+1 yılunutma gerçekten her ölümün arkasındada bir hayır vardır. biz gözyaşlarımızdan dolayı asla mantıklı düşünemiyoruz ki. belkide baban halen yaşasaydı yapaçagı bir hatadan dolayı cehennem ehlide olabirdi. bunu sen, ben bilemeyizki onu sadece yüce Allah blir çok mantıklı düşünmek gerek. belki onun şimdi ölmesi onun için daha hayırlıdır. neyse hayatında başarılar dilerim.🖐
Soran+1 yılAllah'ım hepimiz için en hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşaAllah🤲🏻Dediğiniz gibi babam çok iyi bir insandı, kul hakkı yemeyen kimseyi incitmeyen.. belkide ilerde tersi duruma düşecekti.. Allah'ım senden sual sorulmaz. Sen babamı cennetini müjdele. Peygamber efendimize komşu eyle inşaAllah. Yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Daha iyiyim. Zamanla mantıklı düşünmek için elimden geleni yapacağım inşaAllah🤲🏻
Cevap sahibi+1 yılamin. hadi hayırlısı olsun bakalım.
En İyi Cevaplar
Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Ne yapacağını bilmiyorsun normal, çünkü henüz olayın şokundasın. Bu gerçekle yaşayacaksın ama babanla geçirdiğin onca güzel anı onlarca güzellik seninle beraber kaldı. Onu istedikçe içinde yaşatabilirsin. Bence sen çok güçlü bir kızsın. Bu yüzden ilerde ayaklarının üstünde çok daha dik duracaksın. Metanetli olmalısın. Allah kolaylık versin aynı zamanda ruhuna el-fatiha...
03 Yorumla
Soran+1 yılBen güçlüydüm evet ama şu an yerle bir oldum inanın. Günlük yaşamda da duygusal biriydim. İş güç derdine daldık son zamanlarda hiç vakit geçiremezdik. Annemde kanser di.10 yıldır zor süreçler atlattık. Tam herşey bitti derken annem 2. kez kansere yakalandı. Biz ona üzülürken babam aniden kalp krizinden gitti..
- +1 yıl
Arkadaşın da altta demiş olduğu üzere: ''başın saolsun, mekanı cennet olsun, nur içinde yaşasın. şimdi sırtını dayadığın bireyleri kaybetmek çok zor insan kaldıramaz. ama elbet her acının son buldugu gibide buda son bulucaktır. yani genel olrak ölnün arkasından ağlamak iyi bişey degildir. şimdi gerçekten kalbin harabeye dönmüş bir imparator gibi parampardır. sakinleşmek için sana tvsiyelerim aptes al ve kıbleye dön. gözyaşlarınla beraber sağ elini kalbinin üzerine koy yedi defa ayetel kürsi'yi oku ve acuçlarını ac dua et. kapleri eviren ceriren sensin yarab. benim çimdeki acıyı sadece sen bilirisn. şüphesiz herşeyin en hayırlısını bilen seninsin yarab. ben senin günahkar ve çaresiz bir kulunum. nayapaçagımı bilmiyorum. sen benim babamın günahlarını af eyle ve onun için hayırlısı neyse onu nasip eyle yarab. bana sabır ve dayanma gücü nasip eyle. şüphesiz ölüm kulların için en hayırlısıdır lakin biz günahkar kulların yanlızlıktyan korkak ve çaresiz kalırız. sen benim hayatımda hayırlısı neyse onu nasip etyle yarab. ey benim rabbim şüphesiz hiç kimse kimsesiz degildir. sen şah damarımızdan bile daha çok bize yakınsın. sen bu ayetin ve yüce peygamberin hatrına vererek beni ailemi, akrabalarımı ve bütün ümmeti muhammeti mustafayı koru günahlarımızı af eyle ve bize sabırlar nasip et. bu dünyada ve diyer dünyada iyilikler ve hayırlı bir ölüm nasip eyle.''
yani bundan sonraki hayatında sabırlı ol. her şey geçer. bu zamanlarda geçecek Allah'ın izniyle. Sen güçlü ol.
Soran+1 yılİnşaAllah🤲🏻
+1 yılöyle ya da böyle artık babanın ömrü bitti önemli olan senin onu kızım olduğun için onu temsil ettiğini unutmaman ☺️ zamanla unutmadan ama alışırsın mutlaka mutlu olacaksın evlenip çocuğun olacak ilk günler sana zor olacak amasonra aklına babanla sen gelip mutlu olacaksn
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok keşkelerim var yaşarken kıymetini bilemediğime üzülüyorum. Kırdığım, kızdığım zamanlar.. Çok merhametli iyi yürekliydi babam daha erkendi haketmedi bu erken gidişi düşüncesi çıkmıyor beynimden
- +1 yıl
hayat bu hepimizin sonu er ya da geç bu yani sıkma canını sen çocuklarınla keşkeleri yaşarsn
Soran+1 yılEvet hepimizin gideceği yer doğru diyorsunuz. Allah hayırlı ömürler, ölüm versin. Sağolun
Başınız sağ olsun, acınız daha taze böyle düşünmeniz gayet normal, dediğiniz gibi yalnız kalmamaya çalışın aileden ya da dışarıdan en çok sevdiklerinizle zaman geçirin. Allah rahmet etsin.
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok keşkelerim var yaşarken kıymetini bilemediğime üzülüyorum. Kırdığım, kızdığım zamanlar.. Çok merhametli iyi yürekliydi babam daha erkendi haketmedi bu erken gidişi düşüncesi çıkmıyor beynimden
- +1 yıl
Bu gibi durumlarda ne diyeceğimi inanın bilemiyorum. Hayatımız boyunca bu gerçekle yüzleşmeyi asla istemeyiz. İnsanın anne ve babasının yerini hiç bir şey ve hiç kimse dolduramaz. Acı bir gerçekle yüzleşmek çok zor biliyorum fakat sizi bu duygusal travmaya sokacak düşüncelerden uzak durmaya çalışın. Babanıza bir iyilik yapın ve onun ruhunu her gün dualarla besleyin. Belki bir nebze kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur.
Soran+1 yılÖyle yapmaya çalışıyorum. Dua ediyorum onu için.. Ama bir an geliyor çok kötü hissediyorum. Ben hayatım boyunca hiç mezara gitmemiş bir insandım. Sapasağlam babam bir anda gitti. Hasta olsa daha farklı olurdu sanki.. Bilmiyorum ki bende hiç iyi değilim.. Tek mezarına gittiğimde rahatlıyorum o kadar
Soran+1 yılAllah razı olsun🤲🏻Sağolun
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılAllah rahmet eylesin evet yaşamayan için çok zor ama hepimiz bir gün bu fani dünyadan göçüp gidicez ardından üzülme desem de üzülüyor insan çünkü en çok sevdiklerini özler ama sen yine de sabret dua et
04 Yorumla
- +1 yıl
Hak etmek olarak düşünme olur bazen insan oğluyuz beşeriz şaşarız eminim ki baban olanlara rağmen kırılmamıştır sana böylr düşünme herkedin bir zamanı var kaderin de yazılan günü gelince sevdiklerimizin yanına göçüp gidicez
Soran+1 yılEcel.. başka birşey söyletmiyor bu kelime size. Babam bize kırılmazdı da biz ardından neden yaptık diye vicdan azabı yaşıyoruz. Ona huzurlu bir hayat verebilirdik.
- +1 yıl
Hayat hep bir tercübedir yaşarsın ders alırsın
Basiniz sagolsun cok zor durum psikolojini anlayabiliyorum ama daha cok yeni zamanla hafifleyecek buna inan
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah..
benım 15 sene önce öldü 12 yaşında felandım merak etme atlatıyorsun öyle kötü düşünme insan oğlu bu zaman geçtikçe unutur
02 Yorumla
Soran+1 yılşu an bu psikolije düşünemiyorsunuz. Zaman..
+1 yılKesinlikle disarida bir aktivite bulmalisin. kurslara yazil
03 Yorumla
Soran+1 yılHayata dönmek istemiyor gibiyim.. Ona ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum. Çok keşkelerim var yaşarken kıymetini bilemediğime üzülüyorum. Kırdığım, kızdığım zamanlar.. Çok merhametli iyi yürekliydi babam daha erkendi haketmedi bu erken gidişi düşüncesi çıkmıyor beynimden
- +1 yıl
Emin ol yakinini kaybeden herkes oyle seyler dusunur. cunku hayatta herkes en sevdigini bile (bazende en cok en sevdigini) kirar. sen olseydin babanda sana ayni vicdan azabini hissederdi ama sen onu seviyorsun ve vicdan azabindan erimesini istemezdin degil mi? Dolayisiyla bu ihanette olmuyor. sende biliyorsun bence ama his iste cok engel olamazsin. o yuzden ne kadar kotu hissetsen de istemesen de zorlayip bir aktivite ye birak kendini. zamanla bunun seni ne kadar iyi etkiledigini fark edersin o zaman iyi ki dersin
Soran+1 yılÇalışacağım. Herkes zaman diyor bende zamana inanıyorum da ben zaten duygusal biriydim ve babama çok düşkündüm. Bu duyguların tarifi imkansız işte.. Sağolun desteğiniz için
+1 yılHer zaman eskiyi arar insan ama yeni belki daha iyi olacaktır bunu düşün
01 Yorumla
Soran+1 yılÖlüm gibisi yok..
Aile & Toplum konusunda 540 cevap paylaştı. başın sağolsun arkdasım yapacak bişey yok takdırı ılahı hepimiz onda dönecegiz , yanlız kalmammaya bak mesgale bul kendıne
03 Yorumla
Soran+1 yılBabam hep dua ederdi bize. Her nekadar son günlerinde onu kırıysamda affetsin beni. Biz binlerce kez razıyız ondan Allahımda ondan razı olsun inşaAllah🤲🏻sağolun
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah gani gani rahmet eylesin, bizler de bir gün öleceğiz, lütfen üzülmeyin. Dua edin, O'na yaklaşın ve hayatın bundan sonra böyle devam etmesi gerektiğini kanıksayın.
Allah sabır versin size.00 Yorumla
+1 yılbaşın sagolsun daha acın şu an taze ama zamanla unutacak günlük yaşantına döneceksin sabırlı ol zamna bırak biraz
01 Yorumla
hayat devam ediyor bir eksik oldada ayakta kalmak güçlü olmak savaşmak lazm kendini bırakma sarılacak biri dost bul
05 Yorumla
Soran+1 yıl36 yaşındayım. Babam 64 yaşındaydı. Ama işte İş güç derdine daldık herşeyi erteledik.. isteklerini yapamadık. son zamanlarda hiç vakit geçiremezdik. Annemde kanser di.10 yıldır zor süreçler atlattık. Tam herşey bitti derken annem 2. kez kansere yakalandı. Biz ona üzülürken babam aniden kalp krizinden gitti..
Soran+1 yılAllah rahmet eylesin babalarımıza. Mekanları cennet olsun. Çok zor zamanlar geçirmişsinizdir eminim. Ki beterin beteri var bunlarıda biliyorum ama işte ateş düştüğü yeri yakıyor.. Sağolun desteğiniz için.
gun gectıkce yuzunu bıle unutacaksın merak etme ınsanlar nelerı unutmuyorkı
08 Yorumla
Soran+1 yılHiç unutmamak dileğiyle.. İçinden keşkeler gitmez. Ne yaparsan yapma geri gelmeyeceğini bildiğinden kabullenme başlıyor..
Soran+1 yılYapmayın istemiyorum ki ben unutmak. Babam o benim babam. Ben çok düşkündüm ona ama sevdiğimi gösteremiyordum. Ah be babam canım çok acıyor.
Soran+1 yılİnsandan insana değişir işte.. Elbette Allah sabrını verir. Kimseye taşımayacağı bir yük vermez. şu an ağır gelen yüküm azalacak şüphesiz.. zaman. Sağolun desteğiniz için
Soran+1 yılAmin🤲🏻
dua et Allaha sıgın dine yönel herkesin ölümlü oldugunu u dunyaya sınv için geldigimizi bir gun tekrar kavusacagını dusun teselli olursun kaç yasındasın
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yaptım bende ama işte babamdan dolayı yaptım. Yani tamamen hayatım değişti.. Çok garip duygular. Eskiden ne kadar keyifliymişim boş şeylere üzülüyormuşum. Şimdi o günlerin gelmesi için neler yapmazdım ama olmuyor işte
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok merak ediyorum benimki de ölse ben de üzülecek miyim
01 Yorumla
Soran+1 yılÖlüm gibisi yokmuş..
Anlatmak istersen dinlemek isterim anlatmak sana iyi gelir rahatlarsın açılırsın
04 Yorumla
Soran+1 yılSonucun değişmemesi bazen insanı kendine getiriyor. Geçmiş gözünüzün önünde akıp gidiyor. Çocukluğunuza bile gidiyorsunuz. Annem 10 yıl önce kanseri atlattı. Tekrar yakalanınca ona üzülüyorken babam aniden kalp krizi geçirdi. Bu platforma üye olacağım bunları yazacağım aklıma gelmezdi.. Çaresizlik çok kötü
Gizli Üye(30-35)+1 yılSelam basiniz sağ olsun ciddi manada destek olmak isterim
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTabi isterseniz
Cevap sahibi+1 yıl?
13 sene oldu hayat devam ediyor allah rahmet eylesin hepsine
05 Yorumla
- +1 yıl
Yaşın profilindeki gibiyse aklının ermesini sayarsak babanla yaşadığın 30 31 senelik anıların var. Ne kadar mümkün olur bilmiyorum ama iyi yönünden bak neticede insanız elbette keşkelerimiz olacak. Bu işin erkeni geçi yok maalesef benim babam da 45 yaşındaydı ben ondan razıyım allahtan ondan razı olsun.
Soran+1 yılİş güç derdine daldık herşeyi erteledik.. son zamanlarda hiç vakit geçiremezdik. Annemde kanser di.10 yıldır zor süreçler atlattık. Tam herşey bitti derken annem 2. kez kansere yakalandı. Biz ona üzülürken babam aniden kalp krizinden gitti..
Soran+1 yılAllah razı olsun. Sağolun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih