18-29 yaş grubu arasında yapılan bir araştırmaya göre, gençlerin yüzde 76'sı daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamak istiyor. Her iki gençten biri mutlu olmadığını ifade ederken, yüzde 77'si torpilin yetenekten daha etkili olduğuna inanıyor
Gençlik araştırması: Yüzde 76'sı yurt dışında yaşamak istiyor, her iki gençten biri mutlu değil https://t.co/sZfQWf5ean— Mehmet Ali Kulat (@malikulat) September 1, 2020
"Bu ülkeyi yönetiyor olsanız öncelikle çözeceğiniz sorun ne olurdu?" sorusuna gençlerin 46,7'si gibi büyük bir oran işsizlik/istihdam sorunu cevabını verirken, yüzde 8,8 hayat pahalılığı yüzde 7,6'sı ise adalet cevabını verdi."Eğitim veya iş amaçlı bir başka ülkede geçici süreli yaşama fırsatı tanınsa yurt dışına gitmek ister misiniz?" sorusuna gençlerin yüzde 76,2'si ‘evet kesinlikle giderim' cevabını verirken, yüzde 14'ü ise ‘Evet ama ülkemde aynı şartları bulursam gitmem' cevabını verdi.Kalıcı olarak bir başka ülkenin vatandaşlığı verildiğinde ‘evet terk eder giderim' diyenlerin oranı yüzde 64 olurken, sadece yüzde 14'ü ‘ülkemde kalırım' cevabını verdi.(Independenttürkçe)
Bu durum beni gerçekten üzüyor. Genç nüfus her ülkenin geleceğidir. Tespit edilen problemleri çözmeye değilde bırakıp gitmeye yönelen bir genç nüfustan bahsediyoruz. Bu korkutucu bir oran. Hayatımdan memnun muyum sorusuna gelince: Yurt dışında yaşıyorum. Eşim çalışıyor. Ben hem çalışıyor hem okuyorum. Allaha şükür. Türkiyede hiç yaşamadım, şimdiye kadar tatil için gittik hep. Türkiye bir tatil cenneti, fakat orda yaşayanlardan hariç her ülke ve millete çalışıyor, buda beni üzen bir konu. Keşke daha iyi sahip çıkabilsek kendimize ait olana. En azından bize ait olana paramız yetse, ülkenin refah oranı yükselir. Sanmayın ki yurt dışında herşey çok kolay, yeter ki € kazanayım. Yanılmayın boşuna. Akademik yollar harici gelen herkes koca bir hiç ve öyle kalmaya mahkum. İnsanlar mesafeli ve soğuk. Esmerlere ve dindar kesime medya sürekli propaganda pozisyonunu koruyor. Türkiyedede var elbet. Ama bir haksızlık karşısında kendinizi ifade edecek bir dile sahip olmadığınızda yaşayacağınız çaresizliği akledemezsiniz bile.
Yurtdışında iş icin degilde bizdeki tabular icin yaşarım. Yurtdışında kimse senin kimle evlendigini buyuk akraba kongresi yapip konuşmuyor. Hatta sevgili yapsan bile sorun olmuyor. Onlar bireysel yapiyor her seyi. Biz evlenirken bile sulalece evleniyoruz. Bizdeki gibi şunun kocasini gecen sarisin bir hatunla yakin gördüm diye dedikodular yok. Herkes kendi yaptigiyla ilgileniyor. Turkiyede kadin olarak yasamak zor. Yurtdisinda daha rahat. Dul bir kadin olmak bu ulkede zorken oralarda normal. Evlenmis bosanmis kadini bizimkiler gibi toplumdan dislayip soyutlamiyorlar. Orda dul kadin tekrar kendini seven birini cok rahat buluyor ( erkek bekar olsa, kadinin cocugu olsa dahi) bunu sorun etmiyorlar. Ya da onlar icin kadinin yaşadığı cinsellik bizdeki gibi anormal değil. Yine bu yuzden bakirelik falan deyip otekilestirmiyorlar kadını. Sanirim bizdeki gibi dugun icin buyuk bir harcama yapma durumu da onlarda yok. Burda okulu bitiriyorsun evlen, evleniyorsun cocuk yap, cocugu dogurmussun daha 5 gunluk olmus 2. ne zaman diyorlar. Orda kimse kimsenin ne zaman cocuk yapacagina, ne zaman evlenecegine karışmıyor. Az once bahsettigim gibi bireyseller. Bizim gibi asalakta degiller. 18 yasinda şutluyorlar cocukları. Hayati öğreniyorlar. Calisip para kazaniyorlar. Bizde 35 yasinda adam hala annesinin evinde yaşıyor. Meslegi olsa dahi. Neden? Asalak cunku. Yumurta kirmaktan bile aciz. Daha sayamadigim bir suru tabu ve baski var bu ulkede bunun buyuk cogunlugu da kadınla ilgili baskılar. Yurtdışı kadın icin rahatlık. Gitsin dağıtsın, zina yapsın demiyorum yanlis anlasilmasin. Onlar sadece daha özgür ve kendi yaptiklarindan sorumlular. Kimse karışmıyor. Bizde ahlak bekciligi de cok ve bu en cok kadinlara yapılıyor. V yakali tişört giydi diye bile sorun oluyor bu ulkede. Kapalisin yobaz oluyorsun. Yani ben yazarken bile nefesim kesildi. Burda kadinlar olarak nasil yasiyoruz anlamiyorum. Yasamiyoruz zaten o ayri. Kadinin refahi icin yurtdisi özgürlük bana gore. Dul olduguna karisan olmaz, sirf dulsun diye abazalarin eline, diline dusmezsin. Oralarda az da olsa insan yerine konuyorsun kadin olarak. Burda ki gibi hizmetci, cocuga bakıcı, et parcasindan ibaret degilsin toplum ve ozellikle erkekler icin. Erkekleri ayri insan. Kadını evleneyimde hizmetimi etsin diyerek almiyorlar yanlarina. Gercekten isterlerse aliyorlar. Erkekleri kibar, anlayisli, yoktan hayır lafindan anliyorlar. Ben türk kiziyla turk erkeginin birbiriyle olmamasi taraftariyim. Birbirine bu kadar zıt tek irktan, iki cinsiyet cikabilir mi? Iki tarafta birbirinden tiksiniyor ve haklılar. Biz birbirimizle yapamıyoruz. Iki tarafta birbirine afedersiniz *t gibi davraniyor. Kimi gorsem turk-yabanciyla evlenen erkek kadin farketmeden cidden daha mutlular. Kadin oldugum icin kadin acisindan soyluyorum bu ulkenin erkegiyle evlenmeyeceksin, bu ulkede de kadinsan yasamayacaksin. Erkegiyle evlenilebilir belli bir yerde yine çekilir cok haksizlik yapmayayım ama yaşamayacaksın kesinlikle.
O yüzde 76'nın içerisindeyim. Adamlar 1 yıl, hatta daha az bir süre çalışıp kendilerine dilediği otomobili vs alabiliyor ama biz burada aynı aracı alalım desek, kredi batağında boğulmak zorundayız. Diğer tüm ihtiyaçlar da öyle... Örneğin oyun konsolları, oyunlar, kitaplar bile hemen her şey aşırı lüKS tüketim gibi oldu hepten. :(
Gençler nerdeyse 25 yaşlarına kadar okuyorlar bir sürü sinav bir sürü strest sonuç elde var sıfır. İş imkani yok kamuya düzgün alım yok. Bir sürü üniversite var herkes mezun fakat sonuç sıfır.
Bu ülkenin enerji sorunu var. Elektrik termik santrallerde üretiliyor. Yani petrol doğalgaz falan bulmamız lazım ya da devasa güneş panellerinden faydalanmak lazım. İkisi de yok şu an için. Arıyorlar. Onun dışında ciddi bir ahlâki çöküntü var. Ne çalışmayı ne hayal kurmayı ne de bir şeyleri keyifli hale getirmeyi biliyoruz. Çoğu insan bir kaytarma peşinde. Yakınmaktan önümüze bakmaz olduk. Böyle sihirli bir değnek arayan, medeti dış ülkelerde arayanlar çok tabi. Zannediyorlar ki dışarda hayat çok güzel. Yok öyle bir dünya kardeşim. İngiliz işçi sınıfı Hindistan'daki paryalardan daha zor durumda. Madenlerde 12 yaşında çocuklar bile çalıştırılıyor. 10 sene it gibi çalışıp yemez içmez elindeki dövizle dönersen okey. Ama asgari ücretle para arttıracaksın onu da hesap et. Çoğunluk parayı yer gelir. Orda işçi hakları daha geniş evet ama 5 dk geç kalırsan 5 dk nı kesiyorlar. Burdaki gibi ağzını ayırıp muhabbet edemezsin, hadi der adam hemen saat gösterir. Avrupada ki Türk düşmanlığını zaten hiç söylemiyorum. Tırnağı olan başını kaşır bu devirde nereye gidersen git. 1 senedir kpss çalışıyoruz iyi bir maaş almak için. Üni bitirdik rezil olmayalım diye. Zor kardeşim ama başarırsan da bizim ülkeden yaylası yok. Gitmeyin bir yere. Biraz paralanınca hatun da olur ev de olur mutlulukta olur.
Yurtdışında yaşayan insanlarla konuştunuz mu hiç? Neden ülkemize geri dönmek ister çoğu? Çünkü hayat orda bambaşka işliyor. Burdan bakıldığında sadece görünen onların paralarının burda değerli olmaları sonucu zengin görülmeleri. Gel gelelim kendi ülkelerinde yaşamak için saatlerce çalışmak zorunda kalıyor genci yaşlısı. Bizim burda çalışma süreleri 8 ile 10 saat arası değişir. Onlarda 16 saat. Yani hiçbirşey görüldüğü gibi değil. Nerden mi biliyorum.. Çeşitli ülkelerde yaşayan akrabalarim var. Abd, Almanya, Fransa vb.
Şimdi omlarım bahsettiği ülkeler amerika Almanya Rusya Fransa falansa oralardan bir cacık çıkmaz. Adamın g. tünden kan alıyorlar bir yere gelmeden önce. Bizzat yurtdışında zorunlu sebepten yaşayan biri olarak, ülkemiz kadar güzel bir yer olmadığını savunuyorum. Kaldı ki torpili yaşam şartlarını vs yine değiştirecek olanlar gençler. Nereye kaçıyorlar ülkemizi bırakıp da... öyle hemen pes etmek var mı? Bunlar bize ders olup kararlarımızı alırken ona göre alacağız, çocuklarımızı ona göre yetiştireceğiz...
@fangoria asıl mesele şu, bu isteyenlerden kaçı yurt dışına çıkabilecek,çünkü çoğunluğu bırak 2. yabancı dili, ingilizcesini bile belirli bir seviyeye taşımayan, sosyal yeteneklerini geliştirmeyen, ileride yapacağı meslek hakkında, kendisine diğer meslektaşlarına fark attıracak şeyleri öğrenmeye gayret etmeyen, araştırmacı ruha sahip olmayan, 'üniversiteyi 2.15 ortalama ile bitirsem yeter, yeter ki bitsin, sonrasına bakarız'' kafası ile okul bitiren tipler... bu gruba mensup olmadığım için şanslı hissediyorum kendimi :)
Bende bu ülkenin kötüye doğru gittiğini biliyorum ama burayı duzeltmemiz lazım gençler olarak. Kara cahillere bırakamayız ülkemizi çünkü ilerleyen dönemlerde Suriyeden kaçan vatansız Suriyeli kadınların burada 3 kuruş para için bedenini sattığı gibi bizim torunlarımızda bedenlerini satmasınlar elin memleketinde. Bu ülke kötüye gidiyorsa el birliğiyle biz gençler düzeltmemiz lazım ama nasıl olacak bilmiyorum. Kaçamayız ülkemizden çünkü vatanını korumayani elin memleketinde yalan ederler. Örnek Suriyeli kadınlar:( onlarada acıyorum
Daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamanın hiçbir yerinde yanlış birşey yok. Paramız değersiz 40 yıl çalışsak 1 ev 1 araba alıp ölüyoruz. İşssizlik had safhada binbir çeşit tahsil yap gene de yetersizsin. Bu genç yurtdışına gitmesinde napsın. Onlar da bayılmıyor bize ama napalım.
Hayatımdan nasıl memnun olabilirim ki böyle bir ülkede her şey gittikçe pahalılaşıyor ikinci el araba fiyatları zirve yaptı. Kesinlikle yurt dışında yaşamak lazım Norveç ve Almanya gibi inanın ki Almanya’da yaşayan gurbetçilere özeniyorum. Kusura bakmayın ama bu ülkede yaşamak kölelik gibi...
Ülkemi seviyorum AMA... Koskoca amalar var gençlerin akıllarında. Bakın ben lisans mezunu, yetişkin bir insanım. Birçok kapı sadece torpilsizlik sebebiyle yüzüme kapandı. Hayatımı devam ettirmek için çalışmak zorundaydım ve mecbur bir markette çalışmaya başladım. Daha iyi yerlerde, daha iyi şartlarda ve daha iyi bir gelirle çalışmayı hak eden yüzlerce, binlerce gençten birisiyim. 80 civarı kpss puanıyla atanamayan, subaylık imtihanlarında mülakatta takılan, polislik imtihanında saçma bir sebepten elenen yüzlerce gençten biriyim. Ben kendi ülkemde refah seviyesine ulaşamadan, sürekli günlük yaşamımda alışkanlıklarımdan ve sevdiklerimden ödün vererek yaşamak zorunda kalan, it gibi çalışıp aldığım 2,5 lirayla bir ay boyunca kısıtılı bir hayat sürmek zorunda bırakılan... binlerce gençten biriyim. Ülkemi, vatanımı çok seviyorum ama kendi ülkemde refah seviyesinin altında yaşamaktan utanç duyuyorum.
Maalesef ben de giderim. Erkek olsaydım kalmayı düşünebilirdim fakat hem toplumsal cinsiyetin getirdiği yükümlülükler hem de iş kaygısı bu ülkede yoruyor insanı. Ülkemi seviyorum ama refah düzeyinin çok yükseklerde olduğunu düşünmüyorum ya da bana yeterli gelmiyor.
Elhamdülillah memnunum. Daha iyi bir gelecek bekleyen gençlerin içinde bulunduğu doğduğu vatandan şikayet etmesi nankörlüktür , Civcivin çıktığı yumurtayı beğenmemesi gibi. Avrupa da ne var çok merak ediyorum, orada mülteci olacaklar buradaki Suriyeliler gibi. Kimse onlara değer vermeyecek. Hizmetçi olacaklar, eğer çok fazla paraları yoksa ve hele de dil bilmiyorlar ise onları ezikleyecek Avrupa, bir insan neden asıl yerine hizmet edip küçümsedikleri Türkiye yi beğenmez ki , bu ülkeyi gelişmemiş bulanlar, ülkeye nankörlük edenler asıl onlar yüzünden hepsi.. neyse.
Herkes neden istiyor ekonomi den dolayı orda tabikide hayat rahat arabalar ucuz hayat şartı ucuz vs ama Türkiye'de pahalı peki bunun sebebi kim 1930 lu yıllarda almanya bmw yaptı CHP şapka kanunu getirdik woswogen yaptı CHP kılık kıyafet kanunu getirdi şimdi demeyin tek arabadanmı falan diye daha birçok şey var bunun gibi oyüzden ülkenin hali bu erdoğan 20 seneye yakın başta şimdi herkes ona küfür ediyor şikayet ediyor düzgün bir arabayı herkes sürer önemli olan yıkılmış parçalanmış bir arabayı tamir etmek yürütmek şu an ülkede onu yapıyor allahın izniyle ilerde de daha iyi olucaz bende isterim oralarda yaşamayı ama kabul ediceklermi soruyorum size benim dedem halalarım oralarda çalıştığında sen tüeksün müslümansın diye hep ezerlerdi Türk'ün tek yurdu burası o yüzden dua edelim vatanımıza sahip çıkalım bizi başkası kabul etmez etse köle yerine koyar
Keyfim yerinde hacım Kıt kanaat yaşayayım ama yine de Türkiye'de İstanbul'da Sarıyerimde yaşayayım, burada öleyim bana yeter. Elbette ki avrupa ve Amerikanın imkanları iyi olabilir fakat ne kadar oralı olursanız olun YABANCISINIZ? Ben yabancılık sevmiyim ;) En azından tek başıma da olsam ölürsem devletim kaldırır Cenazemi 3 de olsa 5 te olsa vicdan sahibi vatandaşım kılar namazımı ohhhh misss :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yurt dışında çok mu iyi mi davranıyorlar? Daha geçen gün Alman polisler hamile kadını yerlerde tekme tokat dövdü. ABD polisi desen malum yaptıkları. İngiltere de Türklere karşı yönetim sistemi iğrençmiş arkadaşım arkadaşım orada yaşadı herşeyi anlattı. Uzaktan herşey hoş görünüyor herhalde bu millete
Gerçekten torpili olan yaşıyor bu hayatı gençlerin yurtdışında yaşamak isteme sebepleri gayet normal kısa süreçler içerisinde araba alınabilir alım gücü daha iyi eğitim sistemi daha güzel öğrencilere her konuda kolaylık sağlanıyor daha düşük kiralara ev bulabiliyorsunuz türkiye de ise borç içinde okulunu bitiriyor öğrenciler alım gücü azaldı sürekli zam geliyor ama asgari ücret yerinden biraz bile oynamıyor şu an markete girdiğinizde temel ihtiyaçlarınız bile 100 tl den aşağı gelmez bir kutu peynir 18 tl olursa.. normal kahvaltılık bile alamayacağız yakında dışa bağımlılığımız aşırı fazla bu da ülke içi işsizlik oranını arttırıyor sadece tüketip üretmeden nereye kadar yaşayabiliriz bilmiyorum ama imkanı olan çoğu genç soluk almadan gider diye düşünüyorum
Refahlık Adalet Eğitim Gelişme konusunda maalesef iyi ülke değiliz bunların düzene girmesi gerekiyor Alım gücümüz çok açlık sınırı 7000-8000 bini bulan ülkede 2324 gibi komik bir rakama tekabül eden asgari ücret maalesef insanların iyi bir yaşam sürmesine mani oluyor Adalet yüzünden herhangi bir yaptırımda bulunmayan adalet bir kadına birisi taciz ettiğinde yaptırım uygulamayıp serbest bıraktığında caydırıcı olmamakta ve insanlar bu durumdan hoşnut değil dolayısıyla , eğitim sistemimiz BERBAT tek iyi olduğumuz şey merhamet ve askeri olarak bunun dışında iyi olan bir şey göremiyorum maalesef ülkemizde Amerikada Almanyada 5 bin birim paraya adamlar 2. el mercedes bmw alabiliyor bizde alıyoruz ama akülü arabasını oyuncak olarak 5-10 yaş olarak alım gücümüzün güçlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum umarım düzelir bu ülkede alım gücü yoksa kimse kalmaz gibi görünüyor ülkede
Nedeni belli değil mi ülkenin mina koydular önceden herşey kolaydı şimdi imkansız hal almaya başladı bu ülkede kadında erkekte olmak zor neden zor kadını ele alalım bu ülkede kadın tecavüzleri cinayetleri istismarlari almış başını gidiyor erkeğin neden zor basit bir hesap yapalım anliyacaksin 18 yaşında lise den çıkıyorsun 4 yıllık bir üniversiteye gittiğini düşünüyorum yaş oldu 22 bir işe girdin çalışıyorsun evlenmen lazım yaş geliyor ortada ev yok araba yok düzen yok ev 400 bin araba 100 bin düğün masrafları 100 bin bu saydıklarım da en iyi ihtimal daha ayrıntıya girmiyorum yani erkeğin ömrünü vermesi lazım bu dediklerimi alması ve mutlu olması için ama yurt dışında adam bir iki ayda istedigi arabayı alabilir orada herşey ucuz ve en önemlisi insanı insan yani nereye kadar böyle gider belli değil bu soruda da yurt dışına gitmem diyenlerin çoğu ya comar ya da zengin insanlar aklı olan burada hayatını bitirmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gençler , yurtdışına gidin bazı cahillerin lafına bakmayın. Hiç olmazsa emeğinizin karşılığını alırsınız. Türkiye'deki gibi it muamelesi görmezsınız. Hayata bir kere geliyorsunuz canınız ne yapmak istiyorsa onu yapın , planınızı kurun. Birde çıkarsanız eğer türk ve araplardan uzak durun. Londra'dan saygı ve selamlar
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dedem zamanında almanyada çalışmış ailesini İstanbul'da birakarak tek gitmis sonra emekli olup geri dönmüş. Dedem oğullarını yanina almamis çünkü yozlaşmalarindan korkmus. Sonuc olarak bizim aile hep istanbuldaydi. Dedem almanyadan emekli olup kesin dönüş yapti. Ben bazen hepimiz gitsek daha mı iyi olurdu keske tum aileyi yanina alsaymis derim ama bugün burdayiz yapacak birsey yok. En azindan dedem euro kazanip Turkiyede yatirim yapip bize birseyler birakmis. TL kazanip mal sahibi olmamiz zordu.
İsveç ya da Avusturya ya gitme imkanım olsa ben de giderdim yurt dışına. Türkiye de mutlu değilim düşüncemi bile özgürce ifade edemiyorum ayrıca çoğu AB ülkesi eğitim açısından da Türkiye den prestijli bir diğer gitme nedenim de bu olurdu
%76 Değil. %99 :) Adalet yok, Eşitlik yok. Hak ettiği maaşı veren yok. İmkanlar yok. Polisiniz sadece zenginlere bey gibi davranıyor. Orta halli insanlara pislik gibi davranıyor. Politikacılarınız rezalet durumda. Önüne gelen devletin parasını tüketiyor. Size soruyorum. Bayrak dışında ülkenizden memnun musunuz?
bitmek bilmeyen sınavlar , avrupadakı yaşıtlarımız yılda 2 ülke göremeyen bizler , ötv zammısı , zama zam , petrol doğal gaz vs vs her sey pahalı ileriye dair umut sıfır iş böyleyken her genç gitmek istiyor , ülkemizi seviyoruz ama sevgi karın doyurmuyor...
Bence hepimiz cennet hayatı arzuluyoruz ve bu da bu dünyada mümkün değil. Yurt dışına gitsek orada da ikinci sınıf vatandaş oluyoruz. Ama bu ülkenin yaşanmaz olmasının sebebi kesinlikle toplumun vasat olması.
Çünki gençler issiz üni mezunu olmama rağmen diplomalı işssizim ve gelecek kaygısı yaşıyorum hayat pahalı hele bir kadınsan bu ülkede daha zor en iyisi yurt dışı
bir ülkenin eğitim sistemi, iş olanağı vs vs böyle giderse burda türkten çok yabancı kalacak. Çünkü dediğiniz gibi gençler burda yaşamak istemiyo, bende dahil. Hersey sıkıntılı
Fırsatını bulduğumda ilk bu ülkeden gitmek olacak. Yorumlarda baktım da yurt dışında yaşayıp Türkiye iyi diyenler var, buyurun gelin tutan mı var elinizde yerleşin buraya.
Ben düşünmenin bir adım ötesine geçtim skype tan iş görüşmelerine başladım pandemi çıktı durdu iş, bu ülkenin bir kerizi benmiyim bu kadar vergi yükünün altına gireyim.
Arada bir sinirlenince basıp gitcem ya en sonunda falan derim, ama gerçekle hiçbir alakası yok bunun. Kovsalar gitmem. İyisiyle de kötüsüyle de çok seviyorum ülkemi.
Hayatınızdan memnun olmak için önce neden? ve ne ile mutlu oluyorum? sorularının cevaplarını biliyor olmalısınız. İnsanlar mutlu olmayı kaçmak sanıyor, oysaki mutlu olmak bir şeyi başarınca gelen duygusal bir etkidir, histir. Kaçmak yerine mutlu olacağınız ortamı hazırlayın. Sadece ne ile mutlu olyorsanız etrafınızda bunları bulundurun. Kaçmayın ortamınızı değiştirin. Mutlu olmak o kadar kolay.. Düşüncenizi değiştirin yeter.
evet bu ülkede torpil yetenekten daha önemli ve herhangi bir mirasınız yoksa çalışarak biyerlere gelmek rahata ermek hayali bile kurulamayacak olgular. ve her geçen gün daha kötü oluyor. devletin vizyonu belli düşene bir tekme de biz atarız. an yakın örneği araba fiyatları uçtu herkes devletten fiyatlar için bir uygulama bir kaun bir ardım beklerken devlet dediki hazır dmalmışken bide biz çakalım cart diye geçirdi ötv yi :D
@bilmeyenbilmez Z ve Alfa kuşağını kılıçtan geçirseler neden diye sormam. Asosyal, asalak ve apolitik yaşıyorlar. Biz İstiklal Marşı okurken bağırmaktan boğazımız şişer 3 gün konuşamazdık, bunlar da hep bananeciler.
Benimde en net gördüğüm şey kesinlikle benciller vatanmış milletmiş manevi değerlermiş zerre umurlarında değil. Varsa yoksa kendi hazları kendi mutlulukları
@bilmeyenbilmez Kesinlikle öyle, 23 yaşına gelmişler, tek dertleri oturdukları yerden para kazanmak. Herkes youtuber, tiktokcu vs ;) Erkekler justin bieber kızlar aleyna tilki. Muhakeme yeteneği yok. Bayrak adamlar için bir anlam taşımıyor, içinde Kurtuluş Savaşı ruhu yok ki. Yunanistan'ın haritada yerini bilmiyor, neden savaşacağız, savaş kötü diyor. Hümanist ya beyinsiz.
Biz nasıl toparlanacağız nasıl aynı hislerle vatana dört elle sahip çıkacağız diye insan üzülüyor. Hislerime tercüman oldunuz hangi konu gündeme gelirse gelsin tek dinlendirdikleri şey hümanistlik. Bir bizim gençler insan seven insanı herşeyden üstün tutan geniş yürekliler bizlerse geri kafalı onların yüksek şuurlarına ulaşamamış cahilleriz. Bir musibet bin nasihatten iyidir demişler umarım sözlerle anlamadıkları kavramları yaşayarak anlar ve benimserler
@bilmeyenbilmez Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; vatan, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Adam bugünleri işaret etmiş. Bana göre bu ülke haddinden fazla özgür.
Milli Şuur öğretilmiyor, anlatılmıyor. Her Japon çocuğu 5 6 yaşında Nagazaki'ye götürülür ve vatanını milletini sevmez ve bu değerler için çalışmazsan başına yeniden atom bombası atılır diye öğütlenir. Çocuk o yaşta bilenir. Bizim Çanakkale'ye yılda 500 bin kişi gidiyor 300 bini Anzak.
@Bartimée Türk erkekleri anlayışsız mutluluk veremeyen tiplerdir hiçbir konuda huzur vermezler ama türk kızlarınında burnu havadadır sanır ki adriana lima egolar iki taraftada var akılcı değillerdir erkeğinnüstünw giderler baskı baskı erkrkler zaten iptal ama yabancı tamamen yabancı senin gibi tğrköe bilen değil tsmamen yabancı erkekler misss muhallebi denedim ırdan biliyorum
Ya sen varya adamsın adamın dibisin kralsın kraliçesin kardeşim, yaz anlat söyle, Vatandaş olsan bile çekebileceğin zorlukları! Kalifiye eleman değilsen yapabileceğin işleri ve o parayla sadece banliyö de yaşayabileceğini! Anlat kardeşim oradan bir gözle objektif bilelim!!!
@Jidotojimoshi Ben açıkcası şunu diyebilirim; Beni eksileyenler herkes gelsin buraya kendi gözleriyle görsün yaşasın. Burdan kendine Karı-Koca bulup gelenler O kadar zorlanmaz, ağlarlar senelerce sadece Ülkeme dönücem diye- Kendi gözlerimle gördüm komşum çünkü. Tek başına çalışmaya gelen görür gününü. ben kendim Üni okuyorum ve İş sorunu var şu anda yaşadığım Ülkede. Çoğumuz işsiziz tabi amele gibi çalışmak istemiyorsak. Türkiyeden gelenlerin ne Dil ne de burdaki kültürü olucak. Yani direkt amele işlere yönelmek zorunda kalıcaklar ki bu gerçekten iğrenç oluyor. Irkçılık hakkında hiç konuşmicam yaşadıklarım hoş değildi. Gelip görsün herkes hiç bir yer kurtuluş değil. Tabi sırf yurt dışına geldi diye herşeye katlanan ama Türkiyede de her şeye laf edenler de dolu
Öyle bir şey yok. Adam İsveç'te asgari ücret ile 1 senede mis gibi araba alabiliyor. Biz burada senelerce çalışıyoruz, alamıyoruz. Yani hiç savunmayın her yer aynıymış da Türkiye iyiymiş de. Bu ülkede eksikler var düzeltilmesi gereken şeyler.
@Bugraaltas Düzeltilmesi gereken şeyler var doğru ona bir şey diyen yok. Ama bir araba hiç amele gibi çalışmayı kim yapar? Takmış herkes arabaya. Burda çalıştığın kadar orda da çalışsan alırsın mutlaka arabayı. Mesele araba değil ama; Yurt dışı hakkında ki Türklerin fantezisi. Öyle bir. Yer değil burası, refahı çok ama zorlukları daha fazla.
Niye sitem etmiyorsun ki Türkiye'de de alınırmış normalmiş. Örneği şöyle verelim burada bir Passat alt tarafı 1 milyon liraya dayandı. Yabancılarda 20-30 bin dolara alıyorsun. Burada çalışarak bunu alamıyorsun bu ev için de geçerli. Yani rezalet bir durumdayız.
Burada arkan sağlam değilse askere ücretle araba alamıyorsun kardeşim orada yaşayan kuzenlerimin hepsi alıyor burada ben görüyorum. Zorluklar vardır orada ben bir şey demiyorum ama burada askari ücretle çalışıp arabayı al bende ayakta alkislayayayim seni. Bende ulkemin duzelmesinden yanayim kaçmaktan değil ve zaten o ülkeler kötüyse sizde buraya gelip birada olmanız gerekir çünkü kötü diyorsun. Kötü ise eğitim seviyede kötüdür gel buraya seni bekliyoruz.
@bugraaltas bırak pasatı BMW 520Xdrive 2020 1.200.000TL orada yerli üretim ya sanırsın herkes biniyor ellaaam. Madem derdin araba Al Fiat bir araba o da TR de yerli sayılır yok Passat bineceğiz illa ki. Amaç ayağı yerden kesmek değil mahallede hava basmak. İşte bu Avrupalı Amerikalı da yok, işini görsün yeter. Hâlâ adamlar Toyota pirius a biniyor Amerika’da Hem bu nasıl bir hesap yahu en kral çöpçü olsan asgari yaşam harcamalarını çıksan hadi ayda bin dolar kalsa ki kalmaz!!! Senede 12.000Dolar yapar yine dediğin arabayı alamazsın ;)
@melahatablacom Dediğim gibi benim şahsen Arabam yok, alacak durumum da yok. Üniv okuyorum bitince işim de olmayacak çünkü işsizlik sorunu var şu anda. Türkiye ye gelsem 3 dil biliyorum ve her türlü Yurt dışından geldim diye bir iş bulurum. Demek istediğim isteyen istediği Ülkeye gitsin ve ne istiyorsa yapsın. Ama O Yurt dışı Fanatazi Ülkesi resmini silin aklınızdan. Eşek gibi çalışırsan alırsın istediğin her şeyi çok iyi bir mesleğin yoksa. Ayrıca Araba meselesine baya taktınız sanırım bir tane Arabanız olsa mutlu olucaksınız.
Arabaya ben takmadim buradaki askari ücreti araba alına bildigini iddia eden sizsiniz. Işte bak orada aldığınız eğitim ile burada is bulabiliyorsunuz siz alabilirsiniz arabayı burada eğitim yok. Burada askari ücret ile alın arabayı alinabildigini iddia ediyorsunuz ya hadi alın işte.
@melahatablacom Ben ne zaman öyle bir şey iddia ettim? 😄 Şizofrene bağlamayın asgari ücret hakkında tek laf ettim mi bir okuyun. Benim dediğim şu; İlla istiyorsa biri mutlaka alır arabayı. Başka bir şey de demedi. İyi geceler.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Gençlerin %76'sı yurt dışında yaşamak istiyor, her iki gençten biri mutlu değil. Siz hayatınızdan memnun musunuz?