annem hzur kaçmasın diye susuyor ama kız resmen 60 yaşındaki annemi elinden gezdirip
utanmadan laf atıyor
abime söyledim ama o da leyla olmuş iyice
utanmadan laf atıyor
abime söyledim ama o da leyla olmuş iyice
Çok kotu yani kötü olan annene davranışı mi desem abinin sessiz kalışı mi bilemedim, sen karşı çık benim anneme babam bile bağırınca tepki gösteriyorum asla izin vermezdim eve almazdım abimi de karısı olan pisliği de
bir kere bayağı üstüne gittim olan bana oldu bana onca hakaret etti sonra abimin yanına ağlayarak gitmiş abimde bana kızdı kötü görümce oldum bende
kadın şeytana papucunu ters giydirir o kadar söyliyeyim
umarım öyle olur
karşı çıktıkça daha kötü oluyor zaten artık bana da sataşıyor ne yapacağım hiç bilmiyorum
hiç sanmam bana gözlerimin önünde iftira attı böyle biri konuşmadan anlamaz
haklısın ne diyeyim ki sana
Bır sey daha geldi aklıma ; abinle konuş vicdan yapacak bı şekilde konuş deki abi seni okadar büyüttü besledi anneme nasıl davranıyor aranizi bozma karınla ama küçük bı uyarı yapabilirsin annem sana soylemiyor ama çok üzülüyor aynen bu sekilde konuş haydi koçum benim goreyim seni sonra gel bana haber ver oldumu olmadı mı diye
abimle aramız çok limoni
bende çok kırgınım ona
ama yinede sağol
öyle deme ya üzülüyorum
ben bir kez daha tartışıcam artık başka çare yok
haklısın
Merhaba,
Bu durumda yapılacak tek şey annenizin onu karşısına alıp düzgünce rahatsızlığını dile getirmesi ve açıklık getirmesi. Gelininiz sanırım biraz saygıda kusur etmekte ve anlaşılan sizinde belirttiğiniz üzere abiniz yani eşi buna ses edememekte, pasif kalmaktadır.
Bu gibi durumlarda annenizin net olması yoksa saygısızlığın daha da büyüyeceğini idrak etmesi gerekecektir. Olmadı duruma Babanızın müdahil olması önce abinizle baktı ki olmuyor gelin hanımla konuşması ve kendine çeki düzen vermesi gerekir.
Bunun başka bir çözümü yok, iletişim kurmanız gerekir.
Allah huzur ve mutluluk versin.
bir kez tartıştık tartışmadan sonra bana o kadar hakaret etmişti sonra abimin yanına ağlayarak gitmiş
tabi abimde ona inadı beni de kötü görümce ilan ettiler
abim burunun ucunu görmiyor hem gelin hanım çok oyuncu abimin yanında sus pus
İşte bu durumda aile büyüğü devreye girecek gerekirse oğlu ve gelini ile konuşmasını bilecek. Hiçbir surette bir büyüğe saygısızlığı tasvip edemem şahsen. Abiniz inanabilir, arada kalıyor olabilir. Mümkün mertebe siz iletişimden kaçının ki okşar sizi göstermesin.
babamla annem ayrı yaşıyor benden başka olaya müdahale edecek biri yok malesef
Bunu duyduğuma üzüldüm.
O zaman sizin yapacağınız şey sadece annenizin yanında olmak ve onu kışkırtmadan olanlar hakkında onu doğru bilgilendirmek ve asla yalnız olmadığını düşünmesini sağlamaktır. Bir tatsızlık olduğu vakit annenize kol kanat germek ve o kişiye usülünce haddini bildirmek ( terbiyeyi bozmadan) farz olacaktır.
Bence tamamen zıtlaşma yapabiliyorsan yakın davran. Böylece davranışlarına müdahale etmen daha kolay olur. Direkt yüzüne karşı uyarıların daha da ters teper. Alttan alta alıştırmaya çalış.
bir kere bayağı üstüne gittim olan bana oldu bana onca hakaret etti sonra abimin yanına ağlayarak gitmiş abimde bana kızdı kötü görümce oldum bende
kız iftira falan attı bana gözümün içine baka baka
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de mevzusu işte ablacım. Çirkef karakterli insanı karakterin çok sağlamsa ezip bırakamıyorsan iyi anlaşmak zorundasın. Bu ikisini göz önünde bulundur bence. Sizin ailenizdeki en büyük yanlışlardan birisi abinizin aklının bir karış havada olmasindan kaynaklı kolay gelsin.
Cevap
6Cevap
Ya bu gibi insanlara ne denir ki sanki oda yaslanmiyacak
işte neler neler yapıyo
olan bize oluyor işte
kendimi geçtim ben zaten anneme çok üzülüyorum
kiminle ne konuşayım
hiç sanmam bana gözlerimin önünde iftira attı böyle biri konuşmadan anlamaz
kız evlenmeden önce çok tatlı çok şekerdi bende anlamadın nasıl böyle oldu
gelin hanım çok oyuncu abimin yanında sus pus
Bence hiç karışma sen kötü olursun alttaki yorumları okudum abinle aran daha çok açılır abinin hanimci olduğu belli sizde onlarla çok muhattap olmayın aranızda mesafe olsun en iyisi
zaten sorunda bu özellikle annemi kullanmak için bize geliyor sürekli
yemeklerini bile bizde yiyip gidiyorlar
Ya kizla mesafe koyucaksiniz aranıza ya da kardeşinizle kinusucaksiniz. ya da kızın yakın arkadaşıyla irtibat kurucaksiniz
abin bir şey demiyosa sen gelinin üstüne git annenle beraber bakalım şimdi napicak
gittim bir kez gitmez olaydım
Sen de haddini bildir ozaman kaşarra
bir kez tartıştık tartışmadan sonra bana o kadar hakaret etmişti sonra abimin yanına ağlayarak gitmiş
Abinde ayrı mal
abim hiç böyle biri değildi ne oldu hiç anlamadım bizim çok iyi bir ilişkimiz vardı her şeyini anlatırdı bana herkesten çok güvenirdi nasıl bu duruma geldi hiç anlamıyorum
Abinin ya da annenin düzgünce uyarması gerek.
Sen de anneden yana ol koy mına
ben bir kez bayağı tepki gösterdim sonra olan yine bana oldu
Abın kardeşim dıcem de bz de o durma dusebılrz allah korsn
abim bana inamıyor o da çemkirmişti bana
Gozdu donmus ıplerı elıne almıs o yıla
aynen öyle tartışmadan sonra bana o kadar hakaret etmişti sonra abimin yanına ağlayarak gitmiş
Sizi sevmiyor galiba bence çok bir araya gelmeyin
Karşı çık sıkıştır hayırdır sen de
Bak o zaman annene söyle susma de annenle sen bir olursanız abinde anlar hem.
kız iftira falan attı bana gözümün içine baka baka
abim burunun ucunu görmiyor hem gelin hanım çok oyuncu abimin yanında sus pus
Abine söyle abin konuşsun eşiyle
Olayları abinin görmesini sağla
burunun ucunu görmiyor hem gelin hanım çok oyuncu abimin yanında sus pus
Abini çok etkilemiş
Zsmanla o da anlar eşinin oyuncu olduğunu
umarım çok geç olmadan anlar ama sanmıyorum abim onun için bir hazine
Allah annene yardım etsin
bende çok üzülüyorum anneme
Annene sen destek ol takmasın fazla Allah muhafaza hasta olur kadın.
Sen evli misin
yok evli değlim
annemde ne yapsın takmamak elde değil
Doğru elden birşey gelmiyor ama zamana bıraksın bence
Abiye bak iki söz söylememiş kılıbık 😑
inanasa söylerde inanmıyor bana
leyla olmuş iyice burnun ucunu göremiyor
abim işte satsan satılmaz atsan atılmaz
Abinin birşey yapması lazım
inasa bir kere yaparda inanmıyor işte
Mektup yaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?