Osmanlı zamanında Müslümanlar oruç tuttuğunda Yahudi ve Hristiyanlar saygıdan dışarıda yemek yemezlermiş. Merak ediyorum bu dışardakiler hangi millet acaba?
Cevabın nedir?
Osmanli Imparaorluk dini Islamiyet olunca usteli Gayrimuslimlerden alinan ayrica fazladan vergiler olunca haliyle Musevi Hristiyanlar tabiki icerde yiyecekler...
Osmanli Muslumanlari Gayrimuslimlere karsi bircok kere ayaklanmis olmanin getirdirdigi bir SAYGI var.
Saygidan cok temkinli olma...
Disarda gorduklerin emin ol ya bir rahatsizligi vardir tutamiyordur ya da tutmak istemiyor bir mazereti filan bunun hesabini SEN soramazsin...
Hasta iken tutulan oruc zaten caiz degil ! ...
Ayrica tesetturlu bir kiz Ramazan da iftar degil sahur degil oglen vakti erkek arkadasiyla yemek yeniyorsa Turkiye de mesele saygi mi degil mi filan degil asilmistir artik.
Neyin kafasindasin?
Seriat gibi gozuken ama dini kendi siyaseti icin kullanan bir Imparatorluk diktasiyla sozde Laik Sekuler bir ulkenin son dakikalarinda Islami gorunuse burunmus ama ici bosaltilmis bir gunumuz Turkiye si ile mi kiyasliyorsun? ...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
bırakın bu boş işleri oruç tutmayı yemekten içmekten ibaret sanan bu zihniyeti değiştirin artık ben eminim burada yemek yiyenleri eleştiren herhangi bir vatandaşa şurdan bir kız iki kelime yazsın hemen orucu unutur başlar cinsellik konusmaya cinsellik yasamaya ugrasır sen zaten nefsine hakim olamıyorsan tutma o orucu önemli olan karsında biri yerken senin kendine hakim olman kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok ayrıca eleştirenler baskalarına saygı gösteriyor mu mesela elevilerde belli dönemlerde oruc tutar ama kimse saygı göstermez saygıyı geç haberdar bile degildir ama iş kendine gelince sürekli saygı bekler not: alevi degilim
20 Yorumla
Aleviler ramazanda tutmazlar başka bir zaman oruç tutarlar Hızır orucu peki sen onlar oruç tutarken napiyosun :) tamam bende insanlarin gözüne soka soka yenilmesini isteme saygılı olmak lazm ama eleştiri hakkida da yok karşı tarafı
75 Yorumla- +1 yıl
dünyadaki bu kadar müslüman farklı mezheplerde farklı ırklarda olmalarına rağmen aynı tarihte aynı saatte oruç tutup iftarını açıyosa sorun bizde değil demektir ;)
- +1 yıl
Sen o zaman alevileri Müslüman olarak görmüyorsun bu bir ikincisi olara sen saygı gostermiyosun saygi bekliyorsun üçüncüsu ise dunyada sadece müslümanlar yok türkiyede buna dahil herkez müslüman olsun oruç tutsun dersen sen zaten islamin hoşgörü ile olduğunu ve sirf bu yüzden osamnalida gayrimüslim insanlarin bu topraklarda yaşadığıni vr sırf bu hoşgörü yüzünden çoğunun müslüman olduğunu ( zorlama olmadan ya da bir beklenti olmadan) unutmuşsun ya da bilmiyorsun
- +1 yıl
bunlarin kafa böyle panpa, kendilerinden olmayana zerre saygilari yok ama sonsuz saygiyi hakettiklerini düsünüyorlar. yobaz sürüleri.
Super super super bir soruydu.
41 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
39Cevap
Bugün teknoloji çağında yaşıyoruz.. İnsanlar daha duyarlı gibi görünse de aslında daha acımasızlar... Bugün duyarlılık gösterdiğimiz konular o yıllarda olağan, sıradan davranışlardı... Saygısızız... Çok saygısız.. Özellikle bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda bu daha çok göze çarpıyor.. Aslında biz toplum olarak tipik sonradan görmeleriz... Cep telefonumuzu, lüks sigaramızı, pahalı arabamızı göstermeyi seviyoruz... Açlıktan ağzımız kokarken lüks mağazadan aldığımız ayakkabı ile arkadaşlarımıza hava atabiliyoruz.. Apartman dairesinde (rezidanslar dahil) oturmanın kölelere tahsis edilmiş barakalar olduğunun farkında bile değiliz..
00 Yorumla
+1 yılÜlke resmen yay gibi gergin ya, oruç tutan tutmayana, tutmayanın da tutana saygısı kalmadı artık. Güzel bir tespit yapmışsın. Tutanın saygı sevgisi gittiğinde tutmayanlarda artık pek dikkat etmiyorlar bence. Yani aslında oruç tutanlar olarak saygı görmeyi hak etmemeye başladık bence. Bu bir özeleştiri tabiki karşı taraftan değilde kendimizden baktım biraz.
21 Yorumla- +1 yıl
oruç tutmayan insanı yadırgamam hiç bir şekilde hastadır tutmuyordur.. müslüman değildir inancı başkadır onuda anlarım neden yargılayayım ki ama nasıl hristiyanlar cumartesi günü gidip klisede günah cıkarıyorda halkı bunlara karşı saygı gösteriyorsa bizdekilerinde az çok saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum
+1 yılAhir Zaman Müslüman'ı.
Başkasının kusurları konusunda Şahin bakışlı olup, sıra Kendi kusurları konusuna gelince kafasını kuma sokan deve kuşlarından mısın? İnşallah onları oruç tutmadığı için kınamıyorsundur, kardeşinin ayıbını ört diyen peygamberin ümmeti.32 Yorumla- +1 yıl
Sorduğum soruyla alakasız bir cevap. kimseyi kınadığım falan yok sadece geldiği yeri soyunu sopunu unutmamalı insan. Herkes kendine yapar kimseye zorla tutturamayız.
- +1 yıl
Konu illaki oraya geliyor. Soyunu sopunu unutmak demişken en baştan bu soruyu sormaman gerekirdi. Hem yukarda yazdığım ayetle. Hemde kendi cevabınla ters düşüyorsun zaten. Herkes kendine yapar cümlesi ile
onlar laik çağdaş ileri görüşlüler :)) miş... peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde " gün gelecek insanlar inandıkları gibi yaşamayacak, yaşadıkları gibi inanacatır" buyuruyor... adam allahtan korkmuyorki kuldan utansın ramazanda yemeyi içmeyi gizlesin...
02 Yorumla- +1 yıl
çok doğru vallahi helal olsun
Ben anlamıyorum nasıl zayıf bir iradeniz var ki karşınızda biri bir yudum su içince götü başı dağıtıyorsunuz? Küçük bebeğine mamasını yedirse bir anne, elindekini kapıp kaçacaksın sanki. Osmanlıymış. Hala osmanlı masalları, masal için fazla büyüksünüz. Bir Yavuz ismi yeterli sana. De haydi! Osmanlıda yahudi olsam ramazan boyu korkudan evden çıkmazdım ben. Neyin edebiyatı bu ben anlamıyorum.
20 YorumlaOruç tutmak isteyen tutar, saygı duyarız, ama insanlar orüç tutmuyor diye ben de yaşam şeklimi değiştiremem kimse kusura bakmasın.
Bu yaşam şekliniz yüzünden dünyada kimse müslümanları sevmiyor, siz orucunuzu tutun, başkalarına neden karışıyorsunuz.
Ramazan ayında İstanbul'un orta yerinde, elimde alma yediğim için kafama taş yemiştim, ona ramen saygı göstermeye çalışıyorum...00 YorumlaAile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. birileri oruç tutuyor diye ben aç susuz kalamam. yerim içerim ve inat için de gözleri önünde yapıyorum.
179 Yorumla- +1 yıl
+1 bazıları oruçlu diye dışarda içmemek yememek saygı falan değildir. Bende inadına yapıyorum. Gün içinde hiç su içmezdim ama artik dısarı çıktığımda su içiyorum :D
- +1 yıl
peki birileri namaz kılıyor diye senınde dışarıda herkesin gözü önünde fuhuş yapmandada bir sakınca yok o zaman bunuda inat olarak yapasın demi
- +1 yıl
+1 yılorta 1 e giderken hastalanmıştım ve yinede okula gitmiştim. bizimkiler oruç tutmamı istememişlerdi zorla sahurada kaldırmamışlardı. o gün öğlen kantinden gizlice bisküvi aldım ama yiyememiştim. eve gelene kadar yine aç kalmıştım. sırf birileri görmesin canı çekmesin diye üstelik bahanelerim olmasına karşın.
02 Yorumla- +1 yıl
adamsın abi helal olsun işte müslümanlık budur !
- +1 yıl
canım benim olması gereken bu aslında. şu lokanta bu kafe niye ramazanda açık diye sorguluyoruz. ya hasta biri çarşıya çıktıysa ya sağlık problemlerinden ötürü orucunu tutamayan varsa. onlar için kimsenin göremeyeceği bir yer yapılıp yemek yemesi sağlanamaz mı? keçi sakallı karı gibi saçları olan bir adama kızıp sonra camide en ön safta onu gördüğümde tüm düşüncelerim değişti neredeyse. hadi görüşmek dileğiyle.
Korkudan yemezlermiş ne saygıdan uydurması.
Hele. bir yeseydiler bakin nasıl katledilecektiler.
Zira bizim dindos kafalar sadece 1 aylığına müslüman oluyorlar.
11 ay açın halinden anlamazlar.
Aksama kadar gerginlik ahlaksızlık susuzluk açlık çekerler sonra iftar sahur arası dika basa yerler içerler.32 Yorumla- +1 yıl
sorudaki maksat açlık susuzlık değil sadece saygı dan bahsediyorum şöyle bir düşün yürüyemeyen bir insana yardım etmek gözü görmeyeni yoldan karşıya gecirmek hani bu tarz saygıdan bahsediyorum... insanlar inançları gereği oruç tutuyorlar oruçtaki maksat akşama kadar susuz ve aç durmak değildir sadece gözü kulağı dili haramdan uzak tutmaktır etraftan biraz saygı bekliyoruz o kadar
+1 yılya bence abartıyosunuz bu konuyu elbet nefis mücadelesi vereceksin elbet canın isteyecek ki bir değeri olsun. bırak yesin içsin s. çsın bize ne
33 Yorumla- +1 yıl
öylede ben korkudan dışarı çıkamıyorum mesela; hadi tutmuyosun etmiyosun kızlar için diyorum giyimine dikkat et günahımıza girme evden çıkmıyorum orucu bu şekilde geçiriyorum nefsime hakim olmak için. yemek yiyeni çıplak gezeni. başkasını düzeltemem ama kendime hakim olabilirim mesela..
- +1 yıl
aynen. bu seçeneği kullanmak en iyisi. kafanı çevir geç ne diyebilirsin ki. sen ona çıplaksın şöylesin böylesin dersen başörtülülere sataşanlardan ne farkın kalır. boşver
- +1 yıl
bişey diyemezsin, dediğin gibi.. en iyisi bu ;)
soru çok güzel iyi sordun kardeşim kim iblir gerçi bizler nefsimize hakimiz ALLAH şükür bize ne gerek biliyormusunuz arkdaşlar OSMANLI hükümleri gerek başka türlü iflah olmayız 600 yıl kuran ı kerim i rehber edindik dünyayı fet ettik 90 yıldır bayıtı rehber edindik iki yakamız bir ayara gelmiyor
00 Yorumlaİbadetin herzaman gizlisi makbuldur. Sen şu an bu soruyu sorarak oruç tuttuğunu lanse ediyorsun ki bu da orucunu sakatlar. Ayrıca oruç sadece yemek içmek den ibaret değildir. Nefsin kontrol altına alınması , daha hoşgörülü olunması gerekir bu mübarek ayda. Dışarıda yemek yiyenler olacakki sen de nefsini kontrol edeceksin. İsteyen istediğini yapsın kimsenin kimseye baskı uygulama hakkı yoktur. Henüz yaşın genç.. Zamanla inşallah bu dediklerimi daha iyi anlarsın...
00 YorumlaGeçmişi günümüzle karşılaştırmanın mantığını anlamadım ve anlamakta istemiyorum o dönemde yaşamadan o dönemi bugüne yansıtman bence hiç yakışır bir durum değil
20 Yorumla
+1 yılOnlar ac kaliyor diye bizde mi kalmak zorundayiz. Nasil ben onlari zorla ac birakmiyorsam onlar da bana zorla yedirmiyor herkesin derdi kendine
42 Yorumla- +1 yıl
olay aç kalmak değil. açlığın ne olduğunu bilmek anlamak. ve oruç öyle boş yere 1 aylığına aç kalalım diye yapılan bir etkinlik değil ki. 11 ay boyunca çalışan organlarının dinlenmesini bu 1 ayda yapıyosun hem sağlık açısından hem ahiret hem dünyevi açıdan faydalı bir ibadet. tabi 'ibadet'in meali senin için nedir onu bilemem.
- +1 yıl
Deistim dinlere inanmiyorum. Ama insanlarin diger 11 ay aclari zikine takmayip reklamlarda yiyeceklerin gosterilmesi kimseyi umursamamasi vs. batmiyor da ramazan da bizim yemek yememiz mi batiyor. Ayrica kaciniz muharrem ayinda dikkat ediyorsunuz? Aleviler muharrem ayinda da oruc tutarlar.. Hem sizin aclari anlama sekliniz aksam ziyafet cekerek mi oluyor tabi butun aclar da zaten 18 saat ac kalip aksamina ziyafet cekiyor :)
+1 yılSaygi duymak ayri bir mevzu. Sen oruc tutuyorsun diye benim ozgurlugumu kisitlayamazsin. Ozellikle gozune sokarak yemek saygisizliktir ama yemek yenildigini gorebilmesi muhtemel bir yere gidiyorsa musluman, gormeye de mahkumdur.
22 Yorumla- +1 yıl
Müslüman ülkesinde sun tabiki de disarda yrmicen
Aile & Toplum konusunda 561 cevap paylaştı. Açın halinden anlamanız gerekiyor. Yiyenlerden bu kadar rahatsız olmanız saçma.
Zaten normalde aç olan insanlar hiç dışarda yiyenleri görmüyor. O zaman hiç bir zaman dışarda yemeyecek kimse.11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHehe evet saygıdan dısarda yemezlermis eminim :D saygidan mı yoksa kötü muamele görmemek icin mi yemiyolarmış bunu bir düsünsen.
63 Yorumla- +1 yıl
saygidan tabi panpa neden öyle diyorsun. yahudi ve hristiyanlar müslimlere ve ibadetlerine bukadar saygi duyduklari halde disarda "yahudi ve hristiyanlar ezelden beri islam düsmanidir" diye nefret kusan insanlar hangi ümmetten acaba, yohsam islam nefret dini mi jfudjcfdzjcucu.
Cevap sahibi+1 yılSaygidan tabi tabi. Osmanli korkusundan. padisah korkusundan. eziyet korkusundan degil evet evet.
- +1 yıl
İyi yapilaylr
+1 yılyaptığın yanlış. oruç tutmuyorlar veya saygı duymuyorlar diye kimseyi olmadığı bir dinle imtihan edemezsin. ayrıca bu yaptığın fitneye girer.
artık öğrenin birbirinizi olduğu gibi kabul etmeyi ve sevmeyi.
Not: niyetliyim.00 Yorumlaİlçenin yarısı Hiristiyan burada hala aynı gelenek devam ediyor burda. Ama müslümanlar suyu dikiyor kafaya
10 Yorumla
+1 yılO zaman oruç tuttuğunuz süre içerisinde dışarda gezip tozmayın kardeşim? Biz bişey yiyip içmeyelim mi siz oruçlusunuz diye? Böyle saçma bir düşünce mi olur * kafaya bak
22 Yorumla- +1 yıl
:D Bu kafadan bir tane var :P o da bende
Şimdi sana istediğim şekil davranırım dese bişey diyemezsin hadi dedin diyelim olaylar büyür o yüzden kendi haline bırakçan herkimse tutanda kendine tutmayanda
01 Yorumla- +1 yıl
beni ilgilendirmez zaten ben sadece görüşümü söyledim
+1 yılKim olduğunu bulduğun zaman beni de bilgilendir çok merak içindeyim bu kadar saygısızlık neden
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılosmanlı zamanın da ki müslümanlar erdemli, ahlaklı, yardımsever ve saygın kişiler olduğu için saygı görürlermiş.
Ben şimdi kime saygı gösteriyim Müslümanım diyip orucunu masturbasyonla açan sizlere mi?00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarşılıklı saygı vardır belki de. Birine bir şeyleri -açtığın bu konuda da görüldüğü üzere- zorla dayatırsan, mecbur tutma moduna girersen, elbette seslerin yükselmeye başlaması normaldir.
10 Yorumla
+1 yılİnsan yazıyı biraz olsun değiştirir ya. direkt yazmışsın internettekini o.0
saygıdan diyor orada, saygı yok ki hangi milletten olursa olsun.10 Yorumlaaleviler oruç tutunca bizde onlara saygı göstermiyoruz mesela. bana kalırsa bunlar komik meseleler.
00 Yorumla
+1 yılOsmanlı ahlakıyla ahlaklandırmıştı
O gidince ahlakta gitti21 Yorumla- +1 yıl
çok haklısın
+1 yılSorunda haklılık payı var
Ama asıl merak ettiğim Oruç tuttum ama sevişsem ne olur , sulandım bozulur mu , film izledim gitti mi diyen iki yüzlüler hangi milletten acaba13 Yorumla- +1 yıl
En azından açıkça inançsızım ama saygılıyım
Canım benim " laik" ve "özgür" bir millet sulardaki topluluk ama böyle deme 🙂
00 Yorumla
+1 yılAman umrumda değiller bana bol bol sevap kazandırırlar en fazla 😂 😂
20 Yorumla
+1 yılküm ne yaparsa yapsın sen nıye bu kadar tasalanıyrosun , sen kendi işine bak onlara ne.
20 Yorumla
+1 yılHayvan ;) insanda saygi olur biraz ;) elin gevuru bizimkilerden daha saygili
20 Yorumla
+1 yılBen oruç tutmasaydım eğer saygı duyardım inandıkları şeyi hakkıyla ciddiye aldıkları için
11 Yorumla- +1 yıl
bravo. olması gereken de bu ;)
Aman boşver Allaha havale et kimseye bunu yapmaya hakları yok
11 Yorumla- +1 yıl
tabiki
Gizli Üye(30-35)+1 yılo zmnda kaç kere yaşadnda sölüosn bnu. her duyduğuna inanma. yahudi gelicekte müslümana saygı duycak eminim öledir zatn
02 Yorumla- +1 yıl
niye öyle diyosun ki? eskiden bir şehirde cenaze olunca kimse radyodur tv dir izlemez etmezmiş saygıdan. cenazenin geçtiği sokakta herkes ayakta beklermiş. herşeyi geç şu an okunan ezana bile hangimizin saygısı var? hangimiz müziğin sesini kısıyoruz? ya da ayağımızı çekip kendimizi topluyoruz? eskiden bunların hepsi olurdu işte. yahudi müslümana saygı duyduğu gibi müslümanda ona saygı duyardı.
Cevap sahibi+1 yılo zmnlar şeriatla yönetildği için belki zorlamayla oluodur onlar. sanmıorm ben o kdar saygı gösterilceğini
- Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılSaygi ve hosgoru baska bisey Şu an ne muslumanin olmayana neden olmayanin muslumana karsi bu olgulardan haberi yok
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıleskiden insan sayısı azdı köy hayatı yaşarlardı herkes birbirini tanırdı o yüzden. şimdi şehir hayatı ve nüfus çok
10 Yorumla Osmanlaı harixinde ki oruç tutmayan milletler saygısından ve osmanlının hoşgörüsüne karşılık ortalık yerde birşey yiyip içmez oruç gibi gezermiş
00 Yorumlatutanlar için daha büyük sevap bu durum boşver sen kardeşim.
02 Yorumla- +1 yıl
tabiki
Booşver abi kimseyi eleştirme. Sen tutuyosan sorun yook diğerleri senin için
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılHangi milletten bilmiyorum ama ben hic sıkıntı cekmiyorum. Gozumun önunde yiyip içsinler umrumda degil
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpekı osmanlı zamanında yasadın mı bılıyorsun belkıde oyle degıldı ya da korkudan yemıyorlardı malum osmaanlıda yemek yerse doverlerdı bence ondandır
00 Yorumla
+1 yılGavur gavur birini kesicem sonunda metrobüste su içenler yok mu beni çıldırtıyor.
00 Yorumlamasonlar öyle bir millet oluşturdular ki onlardan daha mason oldular bilmem anlatabildim mi?
00 YorumlaEsnaf salonları açıyor herkesin elinde su e ne olacak
00 Yorumla
+1 yılKötüleme çabaları vol 654654654. Net.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü insanlar ''saygısız''
21 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle kardeşim
+1 yılmuslim in wonderland.
50 YorumlaBöyle böyle kendinizi kandırıyorsunuz işte.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyahudi ve hristiyandan daha beterler yani dinsizden beterler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHarika bir noktaya değindin
Onlar özentiler batılıcılık oynayan bir avuç tarihsizler00 Yorumlaeleştirmek haddimize değil kimseyi.
31 Yorumla- +1 yıl
eleştirmek değil bilgi amaçlı bu
Saygı ve hoşgörü yok artık
10 Yorumla
+1 yılsaygıdan mı korkudan mı orasıda bilinmez.
21 YorumlaOnlar kadar olamadik bizz
01 Yorumla- +1 yıl
maalesef öylee
Gizli Üye(36-45)+1 yıldöt korkusundan olmasın o :D
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeğerlerimizi yitirmisiz yitirtmisler
10 Yorumla sen şimdiki bazı insanları müslman sanma dostm
02 Yorumla- +1 yıl
sözde müslüman işte bunu yapanlar
+1 yılİsteyen istediğini yapar sanane..
00 Yorumla
+1 yıldeistim ben.
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Osmanlı zamanında Müslümanlar oruç tuttuğunda Yahudi ve Hristiyanlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler