Nasıl diyalog başlatıyorsunuz? Bu tanışıklığı nasıl ilerletiyorsunuz?
yıl 2020 ama hala çoğu kişi için büyük bir sorun bence.
yıl 2020 ama hala çoğu kişi için büyük bir sorun bence.
ortak arkadaş varsa çok kolay. eğer yoksa bir tanışma ortamı oluşması lazım. sosyal aktivitelere katılın -şu süreçte hiç tavsiye etmem- . ilginizi çeken biri görürseniz onun o anda yaptığı etkinliğe göre konuya girebilirsiniz. mesela resim çiziyordur, resimle ilgili konuşmaya başlamak mümkün. kitap okuyorsa kitaba göre konuşmaya başlamak mümkün. bunları yapmadan önce uzaktan gözlemlemeniz iyi olabilir. belki hiç tanışmak istemeyeceğiniz bir karakterdedir.
a'sosyal medya üzerinde de genelde konuya göre bir fikir sunarak konuşmaya başlayabilirsiniz -mesela şu anda benim yaptığım gibi- . hoşsohbet olmak için ilgi alanlarınızı çeşitlendirin. mizah anlayışınız da oldukça faydalı olacaktır.
genelde erkekler hep merhaba işte selam naber gibi konuşuyoruz ama kadınlar genelde bana yürüyor işte sapık çok baydı bu laflar deyip konuşmuyor sonra biz erkekler yazmayınca kadınların canı sıkılıyor onlarda hep konuşmalarında burç sormaları vs bizi bayıyor en azından beni baydı yeterince yüz yüze zaten imkanı yok kimse kimseyle konuşmuyor konuşsa bile bir arkadaşın arkadaşı oluyor onuda o gün instagramda eklemiş oluyorsun zaten
Eğer konuşmaya istekli ise karşı tarafın
konuşma motivasyonu varsa o an.
Ucundan yakalayabiliyorsun.
ama istekli olmayan kişiyi açabilmek.
Uzmanlık gerektiriyor. sanat yapman gerekiyor.
zor iş.
Karşı taraf istekliyse o hissi yakalıyorsun. Standart bir başlangıç yapıyorsun.
Mesela dün böyle bir his yakaladım ve devamı geldi.
Kız da çok tatlıydı. 😍😍😍
çok büyük çaba sarf etmeme gerek kalmıyor. biraz yapı olayı sanırım bu durum. içinde bazı şeylere karşı var olan biraz öz güven, biraz cesaret, biraz istek olunca oluyor. 21. yy ın en büyük sorunların sadece biri bu. en büyük nedeni insanların teknolojiyi devasa şekilde yanlış kullanması, gerçek hayattan bir o kadar da uzaklaşması. gerçekliğe düşüncede ne yapacağını bilememesi.
Cevap
34Cevap
Ortak bir noktam varsa tanışmak çok daha kolay ve sorunsuz ilerliyor, eğer ki ortak nokta yoksa çok zor ve sıkıntılı süreçtir. Çünkü her insanda bir ön yargı vardır ve bu ön yargı kolay kolay yerini samimiyete bırakmıyor.
Diyalog başlatmıyorum. Kimseyi tanımak istemediğimi belli edip, onların bana yaklaşmasını bekliyorum.
İzleyip yaklaşan hakkında fikrim olsun diye
Erkeklerle bir selam vermeye bakıyor, 40 yıllık dostluk gibi konuşuyoruz.
Ama kadınların kasıntısı, saçma yüz ve mimikleri ile konuşasım yok. Zaten Türk kadını ile gıybet, dedikodu yapılır, bense sevmem. Bilimsel, sanatsal veya toplumsal biir sohbet de olmaz, çünkü cahillik diz boyu.
Kadınla tanışılır ama yabancı uyruklu hanımefendiler ile. Bu ülkenin şırfıntıları bana zul geliyor.
Benim için iletişim kurmak, tanışmak zor değil. İstediğim şekilde tanışıp, ilerletebilirim.
Onu tanımaya çalışarak, bana güven duyması için kendimden bahsederek bir diyalog başlatıyorum. Yeni insanlarla tanışmak hiç zorlandığım bir konu değil.
Yeni insanlarla tanışmakta sorun çekmiyorum, tanıştıktan sonra mesele çıkıyor. Fazla sertim bazı konularda, çok duygusal değilim mesela...
İnsanlara yansıtıyorum bunu ve olduğum yerde sayıyorum.
Benim insanlarla tanışamama sıkıntım var yani illah bir tesadüf olması lazım yoksa kendiliğimden tanışamıyorum reel hayatta. Bunun sebebini bilemiyorum ama öyle, öyle olmasını da seviyorum.
Doğal, içimden geldiği gibi davranmaya çalışıyorum Şimdilik bir sorun yaşamadım
Olduğum gibiyim yani çok da çabalamıyorum tanışmak için olursa olur
İnsanlarla tanışmak ve ilerletmek konusunda oldukça kötüyüm. Karşımdaki adım atmadıkça tanışmak için çaba sarf etmiyorum doğrusu, hele ki yeni ortamlarda. Tanışsam bile pek öteye gitmiyor zaten, yerinde sayıyor.
Tanışmak kolay da sonrasını getirmek zor benim için : D
bende spontane oluyor genelde, böyle bir şey planlamak istesem olmuyor,
Bazen inter net ortami reel oluyor bir cay ya da kahveye davet ediyorum dışarı da kafeler de oluyor kalabalik mekanlarda
Dm atarım öyle konuşurum muhabbet devam eder sonrası bakarız :D
Ekstra bir çabam yok denk gelince tanışıyoruz zaten. Ayrıca insanlarla tanışmakta pek zorlanmıyorum
Selam çukukatam diye mesaj atiyorum hemen dusuyorlar
tanışmak için adım atan ben olmuyorum çoğu zaman. bulunan ortam gereği ilerliyor konuşma/tanışma vs.
bunuda not et pavyona gidiyorum yıne :PP
cafe işletiyorum..
en kolay yaptığım şey, insanlarla tanışmak..
tanışmıyorum onlar gelip benle tanışıyor valla bu saatten sonra kimseyle uğraşamam herkes kendi derdini anlatmak için tanışıyor zaten
Ben doğal davranıyorum, gerisi geliyo
yolda zor oluyor tabii ama burada çok zorlanmıyorum.
selam nbr? Diye fölvğsğfğd
Spontene oluyo genelde
Tanışmıyoruz biz 😅
Bulunduğum mekan hakkında veya bir aktiviteyle alakalı konuşarak
Nasıl başlattıyorum bilmiyorum ama engelli yediğime göre iyi başlamıyorum demek ki😏
hâlâ insanlarla konusan var mı cidden
İsteğe bağlı tanışırım konuşurum problem yok
İstersem tanışıyorum.
Tanışmıyorum, kesin ve direkt bir çözüm. :)
Fikrimiz yok biz mağaradayız.
tanısmak istedikten sonra en kolayı
Sosyal bir insan değilimdir
Fazla kafa yormadan amacın dışında gelişiyor.
Tanışmak isteyen kendi geliyo
Pek tanışma taraftarı değilim.
ben tanışmam onlar tanışır
hikayeye yanıt vermeyle başlar:)
Benim için pek sorun olmuyor reis..
selam diyoz
Bişey için sıra beklerken
Tanışmaya üşeniyorum
Tanışmıyorum
Anlaşması zor biraz ama anlaşıyoz
Tanışmıyorum
Isten vakit yok