Bilmeden dinden çıkmışım bunu takıntı haline getirdim ne yapabilirim?

Bilmeden dinden çıkmışım. Çocukken Allah yok beni görmüyor gibi ifadeler kullandığımı hatırlıyorum ama net de değil tam olarak ne dediğim sadece çok isyan ederdim. Zaten kafamda kuruyorum ne doğru ne yanlış ayırt edemiyorum. Kendimle konuşuyorum sık sık. Yani dinden ne çıkartır ne çıkartmaz bilmiyorum. Okb tedavisine başladık. Allahtan hep korktum kendimce çalmadım haram yemedim vs ama bir kelime ile dinden çıkılabiliyormuş. Şu an tesettürlüyüm namaz da kılıyordum bir dönem. Bu düşünceler hiç aklıma bile gelmezdi araştırdıkça sen isyan ettin sen mi tövbe edeceksin düşünceleri gelmeye başladı. Sürekli dinden çıkıyor gibi hissediyorum. Allahın vesilesi diye düşünebileceğim bir takım şeylerde oldu ama korkuyorum ve gerçekten beni avutmak için biri bana söyledi yoksa gerçekten vesile miydi bilmiyorum bunu. Neyse sonuç olarak sıkıntım bu. Zayıfladım iyice. İslamiyete dönüş de yok diyor bazıları. Çoğunluğu tövbe edebilir diyor ama bazıları onlar kafirdir namaz da kurtarmaz falan diyor. Kendimi sap gibi ortada kalmış hissediyorum. Allah beni affetmeyecekse tövbe şansım yoksa hiçbir anlamı yok. Cehaleti de özür olarak kabul etmiyorlar. Yani hepimizin anamızın karnından ilimle doğmadık. Yaptığımı savunmuyorum ama böyle çatır çatır yok şu dinden çıkarır bu çıkarır diye yazıp çizmek çok kolay. Aklımı oynatacağım. Pişmanım.
Bilmeden dinden çıkmışım bunu takıntı haline getirdim ne yapabilirim?