Kadınlar arasındaki rekabet kendileri ile midir , erkekler için midir?

Emin olduğum tek şey şu, eşimle yemekte, tatilde ya da herhangi bir yerdeyken diğer kadınların bana yiyecek gibi bakmaları hiç bitmeyecek. Eşimde bende bu duruma alıştık ve gülüyoruz :))
Eşimden öğrendiğime göre, kadınlar giyimlerini, makyajlarını erkekler için yapmazlarmış, kendi aralarındaki rekabetle alakalıymış😋
kadınlarla erkelerin farkını anlatan bir kişi taraından şu şekilde anlatılmıştır
bir erkek bir ortama girdiğinde kadınlara bakar. bir kadın bir ortama girdiğinde yine kadınlara bakar. ortamda en fazla ilgiyi çekmeye çalışır. bunu güzelliğiyle yapamazsa zekasıyla, ya da diğerlerinden üstün olduğu başka yönleriyle yapar doğruluğundan emin olmamakla birlikte gözlemlerim neticesinde büyük oranda geçerli olduğu gördüğüm bu önerme kadınlar arası rekabetin temel nedeni olabilir
Kadınlar kadınlar için süslenir 🤔
Zaten bende mahalledeki bakkal haydar amca için spor yapıp kendime bakıyorum 🙈😂
Acaba kadınlar söyledikleri yalana inanamiyor mu🤔
olduklari yerde 1 tek erkek sinek kalmasın, zmanla erkeğe dönüşüyorlar neyin yalanı dolani bu böyle 😁😂
Kendi adıma konuşuyorum ben ne yapıyorsam kendim için yapıyorum kendimi nasıl rahat hissedersem öyle davranıyorum hemcinsimi kıskanmak gibi bir huyum yok şükür hatta hatırlarsan sana zamanında sen kadınsan ben neyim demiştim 🙄ama evet kadınlar arası kıskançlık çok var şu ayağımın hali kesinlikle hem kader hemde iki kadın yüzünden oldu
Cevap
53Cevap
Birçoğu kadın kendine iyi geldiği için süslenir giyinir. Kendine olan saygısından ve bu onu mutlu hissettirdiği için..
Sanki bu yanlış bir şeymiş gibi lanse edilmiş sözler gibi görünsede yazdıklarım, bana kalırsa kendine olan saygısı ve küçük şeylerden mutlu olmayı bilen kadınlar her zaman takdire şayandır.
Rekabetin sebebi sadece kendinden daha alımlı birini görmeye tahammül edemediği için olabilir.
Aslında tüm savaş zihinde yapılır, ilmek ilmek, ağır ağır...
gördüğüm kadarıyla kadınlar kadınlar için süslenir fakat aralarında tek tük erkekler için süsleneni vardır beni sorucak olursanız kimsenin lafına bakmam neyle rahat ediyorsam onu giyerim ne hoşuma giderse onu giyerim extra bir süse ihtiyacım yok kendimden güzelim
Kiskanclik. Genelde kendisini sadece yanindaki erkekle var eden, gösteris meraklisi sümeyyelerde rastladim. Kendi ayaklari üstünde duran nerde kadin varsa aa bak bacım diyip yermeye calismalari o kadini.. aslinda icinde gecen "keske bende öyle olsam" ama iste hayat sartlari, yetistirilme derken oluyorlar böyle bir karakter.
Kişiye göre amacina göre değişir bu.
Kıskançlık, sevdiğini 1 başkasına kaptırmasin diye ya da dikkat çekmek için.
Kadınlar erkekler için süslenir kimisi var güzel görünmek için. Adam sevdiği ya da erkilmk istediği kişiyle aynı ortamda olunca süslemesi çok aşırı olur. Yani abartı derecede.
Ama bence asıl nedeni her kadın daha iyi 1 eş bulmak için rekabete girmesi dir. ya da sevdiğini başkasına kaptırmama çabası. dir.
Tek sebep kendilerinin egolarını tatmin etme hırsı.
Ego savaşları başlasın. Lazerli kılıcımla geliyorum.
Bence hemcinsleri için süslenir. Bence kadınlar erkeklere güzel gözükmek için miş gibi gözüksede asıl mesele diğer erkeklerin yanındaki kızlardan daha güzel ya da daha çok dikkat çekmek için olduğunu düşünüyorum.
Kesinlikle kadinlar içindir..
Kendilerini hep hemcinslerinden üstün gorme eğilimindeler.
Bunun nedenini tam bilemiyoruz elbet ama kökeni acaba Hz. Havva ve varligi one surulen Lilith'e dayanir mi acaba diye aklimdan geciyor..
Bal gibi de kadınlar için. Kapıdan girer girmez, makyaj silinir, pijama, pofuduk terlikler. Halbuki kapıdan girmeden evvel ne vardı? 15 cm topuk, diz üstü etek, dar gömlek.
Yemeyin bizi.
Kadınlar arasındaki rekabetin sebebi birbirini çeker memeleri ve bir kadının düşmanı da yine bir kadındır
kadınlar sadace kendi nefislerini tatmin etmek için bukdar uğraşıyor.
Kadınlar kendilerini psikoljik olarak iyi hissetmek için suslenir giyinir mutlu olurlar. maalesef ki hemcinslerim aranıyor yaaa bu kız yorumu yapıp kötü düşüncelere dalarlar...
Kadınlar aslında erkeklere güzel görünmek için değil de kendi hemcinsine bak ben sende daha iyiyim daha guzelim, bakimliyim demek için yapar kıskançlık yani işte.
Kadınların kıskanç olduğunu düşünüyorum, rekabetçi olanlar erkekler ikisi farklı durumlar ve bu farkın hormonlardan kaynaklandığını düşünüyorum.
Güzel olmak, daha güzel olmak, daha çekici olmak, kadınlara içten bir rahatlık veriyor bence. Bu yüzden başka kadınlar ile rekabet içindedirler..
Beğeni ve tercih edilmenin ön plana çıkması nedeni ile rekabet yaşanır.. Sonra güzellik ve bakım kuralları gelir..
Bilmem.. Bazı gün kendim bazı gün kız arklarım bazı gün sevdiğim insanı düşünüp hazırlanırım. Moduma göre :)
rekabet mi varmış aramızda 😂😂😂 valla ben öyle bir rakip tanımadım şimdiye kadar.
Kadınlar genelde kadınlar için süslenir... gerçeklik bu dur.. Ha bakımlı olma olayı tabiki değişir..
Hepsini kapsamasa da
Çoğu için
Her şeyi ciddiye alacak kadar ahmak olduklarından
kendileri ile rekabet ederler,
kadın kadın için süslenir
Bir kadının şu dünyada baş edemeyeceği tek zeka, yine bir kadın zekasıdır aslında tüm sebebi bu. :)
En iyi kendisinin olduğunu kanıtlamak
Erkekler olmadığını söyleyebilirim, ilave olarak güçlü olmak olabilir 🤗🙈
''Erkeğini elinden alabilir miyim/alırım/alacak kadınım/senden daha güzelim'' kafası..
Kadınlar arasında ciddi bir rekabet var allah yardım etsin
Ben daha iyim hesaplamalari yaninda erkek olursa yapmamasi lazim
Erkekleri cezbedip akıllarını başlarından almak için, çoğu kadın şeytana kulak veriyor
Kadınların savaşı esas kendi hemcinsleriyle onlar şampiyonlar ligindeler biz süper lig
Kadınlar erkekleri etkilemek ve diğer kadınlardan önde olmak için süslenir.
Kadınlar kadınları kıskanır amaerkekler erkekleri kiskanmaz arada fark var
kadınlar rekabet için süslenir hemcinsleri için, birbirlerini kıslanırlar, bir kadının en büyük düşmanı yine bir kadındır, onlar uzlaşamazlar
Erkeklrr için hepsi kadın en güzel olmak ister çünkü en iyi erkeği kapmak vazgeçilmez olmak ister
Güzellik yarışı başka birşey değil. Aynı nasıl araba alırsın mesela akrabam daha iyisini alır ya o şekil
Erkekler arasında nasıl alfalık varsa kadınlar arasında da öyle bir durum olduğunu düşünüyorum. Yani birbirlerine üstünlük kurma çabası ve tabii ki hem cinslerini çatlatmak, kıskandırmak.
Kıskançlık kendini ıspatlama ego yani yoksa erkek falan umurunda değildir
Kadınlar kendisi için süslenir. Erkekler için süslenenlerden de genelde haz etmem.
Erkekler için başka bir açıklaması yok bence
Belki de bizler için. Ne de olsa herkes karşı cinsi etkilemek için illa bişey yapar.
Erkekler ile alakası yoktur.
Kıskançlık oluyor bazen
Kraliçe arı sendromu.
Bence bunlar hep can sıkıntısından 😂
Emlatiden dogan kibir.
İçsel huzuru olan kişide haset olmaz
İlgi odağı olmak için
Kıskanlık üstünlük çekişmesi.
İçgüdüsel olarak kıskançsınız hepinizde.
kadinlar aptal degmez
Teorik alfaya ulaşma güdüsü.
Bence tamamen çekememezlik.
kibir ve kıskançlık size yeter
bir birini cekememezlik
Değişir
Kıyas mı acaba yoksa yokluk mu yoksa ego mu
Kıskançlık ve hevesler.
Kıskançlık kendini hep yüksek Görme isteği
Erkekler için
Ego ego ego
Çekememezlik