Eylül'ün 5'i̇nde davam var, kişinin numarasını ve adresini dağıttım. Cezam ne olur?

Arkadaşlar hiç uzatmadan bodozlama konuya dalacağım. Tahrik küfür ve tehdit sonucu hiç istemediğim şeyler yaptım biliyorum suçluyum ama pişmanım. Şahsın numarasını ve ev adresini dağıttım sosyal medyada hemde şahsın adı ve fotoğraflarıyla ve bu çok büyük bir suçmuş. Bana dava açtı bende aynı şekilde dava açtım tahrik küfür ve iftiradan. Baya yüklü bir meblağ karşılığında avukat tuttuk bana 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacağımı ve bunun sicilime işleyeceğini en kötüsüde kamu davasına dönüşeceğini söyledi. Şahıs davasını geri çekse bile benimki artık kamu davasına dönüşmüş. Para cezasına elinden geldiğince çevirmeye çalışacak ama bunun çok zor olduğunu herşeyi göze almamı söyledi. Ama onunda aynı şekilde kesin ceza alacağını söyledi. Lütfen bana fikir verin bu dava düşer mi 5 yıl bir suça karışmamam kaydı ile. ( Onuda söyledi o yüzden soruyorum orasını pek anlayamadım) iki üç cümle de olsa fikir almak istiyorum şimdiden teşekkürler hepinize...
Eylül'ün 5'i̇nde davam var, kişinin numarasını ve adresini dağıttım. Cezam ne olur?