Bu iğrenç, utanç verici, çirkinlikten parça parça dökülen raporu Şule Çet davasında adli tıp doktoru yazıyor. “Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” rapora bakın! Hangi doktorluk bilimine uygun bilmiyorum ama böyle bir utanç verici rapor oluşturmuş. Ama şimdi 6 ay süreyle açığa alınmış. Allah böyle vicdansızların eline düşürmesin diyorum.
Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır mı?
Şule Çet dosyasında, Adli Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Nuri Aydın tarafından “Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” ifadelerinin yer aldığı uzman raporu hazırlanmıştır. Adli tıp uzmanı tarafından cinsiyetçi ve ayrımcı bir dil kullanılarak hazırlanan bu rapor başta biz hukukçular olmak üzere vicdan sahibi olan herkesin tepkisini toplamıştır. Adli tıp uzmanı tarafından hazırlanan rapor bilimsellikten uzak olmakla beraber rapora kaynak olarak gösterilen kitap ise sadece yazarın kişisel görüşünü içermektedir. Öznel yargılar içeren, bilimsellikten uzak bu raporu kabul etmemekteyiz.
Uzman mütalaasının dayanağı, 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 67. maddesi ve 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 293. maddesinde yer alan uzmanından bilimsel mütalaa alınabilmesidir.
Özellikle ceza yargılamalarında soruşturma ve kovuşturma aşamalarında şüpheye yer bırakmayacak şekilde delillerin etkin biçimde toplanması esastır.
Uzman mütalaası ceza muhakemesinin amacı olan maddi gerçekliğe ulaşmaya hizmet etmelidir.
Şule Çet davası kapsamında hazırlanan uzman raporu bilimsellikten uzak, cinsiyetçi, eril, ayrımcı ifadeleri ile hukuka aykırıdır.
Aynı doktor görünümlü hilkat garibesi ve insan artığının farklı bir sebepten de açığa alındığını bu sabah bu haberle birlikte okumuştum. Bizim ülkemizde şu zihniyet hala çözülmedi gitti. Yahu arkadaş isteyen istediği yerde, zamanda ve şekilde dilediğince içmeyi, oturmayı, kalkmayı, dans etmeyi, eğlenmeyi seçebilir. Sırf bu sebepten kalkıp da "o yola giren bu yoldan çıkar" demek su katılmamış şerefsizliğin bir ürünüdür. Yani, nasıl bir zihniyetle büyüdünüz? Nasıl bir anlayışla geliştiniz anlamıyorum ki!
Kız kendini savunamayacak durumda olduğu için , arkasından ne söylersek söyleyelim herkes buna inanacak. O yüzden kızı dinlemeden yorum yapmak çok yanlış , ne niyetle gitti. Neler yaptılar. Ve kavga nedeni neydi , bunları tek kişi tarafından dinlemek olmaz. Kadın hayatta olsaydı en azından iki taraftan olayı dinlerdik ve ona göre yorum yapardık. Maalesef ben bişe diyemeyeceğim
Doktor olmasını geçtim. Bu raporu yazan kişi kadın herşeyden önce. Kadını en iyi yine bir kadın anlar. Nasıl böyle bir rapor yazabilmiş. Nasıl böyle vicdansız olabilmiş. Büyük konuşmuş böyle bir rapor yazarken. Belki kendisi de bu duruma düşecek. Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içiyorsa ona güveniyordur. Ondan zarar gelmeyeceğine emindir. Ben böyle bakıyorum. Bazen kadınları anlamak için kadın olmakta yetmiyor demek ki !!!
Sarhoş adam tehlikelidir abi biz yolda caddede kalabalık ortamda sarhoş birini görünce yolumuzu değiştiriyoruz. Akıllı olun tenhaya gidip sarhoş olana kadar içmeyin. Kalabalık ortamda bile sevgiliniz/arkadaşınız sarhoş olmaya başlayınca evlerinize dağılın. Her yaşanandan bir ders çıkarın, erkekler de kadınlar da suçu kimseye atmadan ders çıkarın ki ne sizin ne de başkasının başına bir daha gelmesin böyle olaylar.
Kadınların baktığı dünya toz pembe düşünceleri hep masumane. içen insanları yadirgamayin nice içenler var sevdiğine toz kondurmaz. bu alkol kullanma meselesi hep bir yoldan çıkma çerçevesinde yaklaşılıyor. nice içen arkadaşım var namusuna toz kondurmaz alkol kullanan kadınları hayat kadını görme zihniyetini silin beyninizden artık. alkol eşittir s*x değildir bu. alkol bir içecektir bunu içen her insan bu içeceği içmeyi tercih etmiştir. icecegi içtikten sonra yoldan çıkmayı değil. her insanın alkol kullanma gayesi farklıdır. herkesi aynı kefeye koyup olumsuz bir şekilde yargılamak kul hakkına girer. münasebet yasacak insan alkol içmeden de yapar bunu ıssız yeri geçtim şehir içinde de yapar park edilmiş bir kamyon arkasına gecipte yapar zaman mekan ve içilen şeyleri gözetmeksizin her yerde yapar kısacası bir kadının içinde varsa yapar yoksa isterse dağ başına götür zil zurna sarhoş et genede yatmaz insanın içinde olan bir şey bu. kadınların gözünden olaylara bakabilme şansımız olsaydı çoğu hemcinsim düşündüğü Kirli düşünceler için kendinden utanirdi. tekrar ediyorum kadınlar her şeyi masumane görür ha öncelik olarak buna ilk olarak inanmaları gerekir.
Bir kerede baktığımız şu kirli penceremizi kenara koyup temiz penceremizden bakıp kadınlar hakkında olumlu güzel şeyler düşünmek bize hiç bir şey kaybettirmez arkadaşlar.
Kardeşim şöyle bir şey daha var alkol ara sıra ve ölçülü içmek çok kötü değil dinimizce haramdır ama bu onu ilgilendirir ne yazık ki bu illete başlayan devamını getiriyor ben bizim burda içipte alkol şişelerini bırakan geceleri kurşun sıkanları görüyorum keşke içenler insanca içse ama alkolun bağımlı özelliği var bazı olaylarda alkolden olduğunu düşünüyorum her alkol içeni kötü olarak görmeyelim ama iyi olarakta görmeyelim bir kızın da bunu düşünmesi lazım artık seni tenha yere çekip alkol içirmeye çalışıyorsa buna 1 soru işareti ile yaklaşması gerek kimseye güven olmaz Allah hepimizi kötü insanlardan korusun.
Benim vurgulamak istediğim şey. Bu içeceği içen kadını hemen hayat kadını deyip o kişinin hakkına girmeleri hocam. İkincisi yaparsada günahı kendine her koyun kendi bacağından asılır. ama yoook insanlar ilyaki o kişinin günahlarını hatalarını anlatıp tartışıp içindeki kötü fikirlerini beyan edecekler bakın buda günahtır gıybete girer bu.
Bu nasıl bir saçmalık ya. Kadın; Tenha yerde içki içerse cinsel ilişkiye rıza, Kısa giyerse tecavüze, Bacak bacak üstüne otursa tacize, ve bunun gibi savunmalar suçluların avukatları paralarıyla satın olup ya da işbirlikçilik yaparak onları savunmasıdır benim gözümde. Bir erkek nasıl özgürse kadınlarımızda aynı derecede özgür hareket etmelidir ve kimse tarafından farklı amaç ve düşüncelere çekilmemelidir.
Bu şekilde çirkin düşünceye sahip insanlar kendi yaptıkları ailelerine yapılsa kıyameti koparıp ortalığı yıkarlar. Şahsım olarak bu şekilde davranan insanlar yüzünden erkek olduğum için utanıyorum.
Kimse kimseyi kandırmasın Kimse de ayak takımı gibi nutuk atmasın. Aklı başında her insan... İçkinin şişede durduğu gibi durmayacağını bilir... Yine aklı olan her kadın... İçkinin ardından yatak geleceğini de bilir... Gelelim Şule Çet meselesini... Kimdir necidir bilmem Sadece vahşice öldürülmek. .. Vicdanini olan insanın tasvip edeceği şey değil...
Öncelikle işin gerçegini konusmak gerekirse bir kadin olarak su sekilde dusunuyorum cinsellik bir kadinla erkek arasinda iki tarafinda karsilikli rizasi onayi istegi dahilinde yasanacak bir olaydir. Tecavuz bir cinsel iliski degil bir cinsel saldiridir yani fiziksel siddettir. Burada sulenin de hatasi var kimse dediklerimi baska bir yere cekmesin tv lerde haberlerde görüyoruz insanlar kizina akrabasina en yakinina neler yapiyor sulenin patronu sulenin hicbirseyi degil dolayisiyla sulenin o sahisla tenha bir yerde icki icecek kadar ona guvenmesinin bir gerekcesi olamaz. Gecenin bir yarisida bir odada alkol alip is konusulmaz. Kimse kimseyi yemesin alkol alan bir erkegin kendisine nefsinin kayacagini dusunmesi lazimdi fakat tabikide bu tecavuze ugramasini hakli kilmaz. Hayir demisse olay bitmistir.
İçemez babamin oğlu mu bu bu devirde kimseye güven yok hala ogrenemediniz amca öz yeğenine bakiyor artık bunu görüyoruz kız neyine güvenip te tenha bir yerlerde içki içiyor kasinmis belli hangi erkek bırakır onu bir de içkili sözde tabiki tecavüz Allah düşmanının başına vermesin kötü birşey âmâ kendinizi koruyun erkeklere güvenmeyin salak misiniz acaba anlamıyorum ya tenha bir yerde içki içmek nedir bide erkekle bide bu erkek içkili ne yapacağı meçhul Türkiye de adalet yok bana bunda da katılıyorum siz istiyorsunuz ama daha neler göreceğiz kim bilir (Bir Arkadaştan Alıntıdır.)
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İçemez babamin oğlu mu bu bu devirde kimseye güven yok hala ogrenemediniz amca öz yeğenine bakiyor artık bunu görüyoruz kız neyine güvenip te tenha bir yerlerde içki içiyor kasinmis belli hangi erkek bırakır onu bir de içkili sözde tabiki tecavüz Allah düşmanının başına vermesin kötü birşey âmâ kendinizi koruyun erkeklere güvenmeyin salak misiniz acaba anlamıyorum ya tenha bir yerde içki içmek nedir bide erkekle bide bu erkek içkili ne yapacağı meçhul Türkiye de adalet yok bana bunda da katılıyorum siz istiyorsunuz ama daha neler göreceğiz kim bilir
6
13 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Zaten her zaman doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovalar dimi kızlar hakliyim çünkü ondan eksilediniz beni tenha yerde içki içmeye devam o zaman siz akilanmasiniz belli oldu sonrada tecavüze uğradim ugrarsiniz tabi kasiniyorsunuz çünkü
Rica ederim doğruya doğru tamam erkeklerde de suç var âmâ kızlar böyle aptallik yaparsa önüne geçemezler erkekler hayvanın önde gideni evet ama kızlar niye bu hayvanın peşinden gidiyor tenhalarda buluşup bide içki içiyor sonra tecavüz etti eder ya açık g*ote herkes pantik atar
Ya hiçbi erkek durduk yere bir kıza birşey yapmaz zaten. Ha %1 olarak bazı erkekler vardır yokluktadır belki onlar yapabilir. Dostum olmak ister miydin, düşüncelerin hoşuma gitti de?
zaten kusursuzdu yorumun birşey değiştirmeden aynen kopyaladım helal et :D kararını değişirsen mesajını bekliyor olacağım malum çoğu dost dediklerim sırtımdan vurdu da şu an hiç arkadaşım yok neredeyse
Kızın teki mini etek dekolte giyip Instagram'da orasını burasını göstermeye çalışıyor altına da yorum yapanlar var tahrik ettin etkiledin bizi sizde bakmayın hikayeme diyor şimdi beyinlerde bir sorun var önce namusunu gostermeyeceksin sonra namussuzları sana ulaştırmayacaksin ortamın da kendinde pissen her türlü başına bela gelebilir neden normal bı zamanda bir kıza sarkıntılık etmiyorlar biraz bence iki tarafda sıkıntı var tecavüz eden ve edilen ben daha kapalı birinin kolay kolay taciz edildiğini duymadım olduysa da tek taraflı erkek serefsizdir veya bebeğe vs yapan orus... Co... larinin zihniyeti bozuktur
Dediklerine katılıyorum ama birgün markete canım istemişti ve başım dahi kapalı gitmiştim ve iki kişi takip etmişti kendimi markete zor atmıştım bu yüzden erkekteki suç daha büyük ama kadınlarında kendini koruması gerekir
@wzeliha evet sorun var zaten zihniyetler de neden böyle olmuş bu millet anlamıyorum sana bı kız arkadaşımı soyleyim ablasıyla bizzat kız kıza birbirlerine sürüyormuş ya bu nasıl olur bir arkadaşım demişti onunda sevgilisi 10 yaşındaki çocuğa dokundurtuyor ve dudağından opuyormus aslında tek erkeklerde sorun yok biliyor musun kız da erkekde bacım olmuş serefsiz olmuş Allah bize yardım etsin kardeşim ya
Kimsenin dekoltesi orası burası kimsenin namusu seni ilgilendirmez. Bu ülkede sadece insanlara değil, kadınlara değil, hayvanlara bile tecavüz ediliyor. Senin gibi aptal zihniyetler olduğu sürece de devam edecek. Bir kadının ve yahut bir erkeğin ne giyeceğine sen ya da ben karışamaz. Bu bireyin kendi tercihidir. Sana uymuyorsa kafanı çevir rahat bırakın insanları ya, defolun gidin artık.
@Pakizel0 Her yorumun altına feministçe yorum yazmışsın. Adam sana dekolte giymesinler demiyor, ona göre davransın diyor? Sonuna kadar hak veriyorum. Hem namusunu ortaya koycak sonra erkeklerde suç arıycak yok öyle bir dünya.
kadın çıplak gezse de laf atmaya, sarkıntılık yapmaya şu bu bir şey yapmaya hakkınız yok. kabullenin bu. namus iki bacak arasında değil beyindedir kalptedir.
Feministçe cevap mı? Feminizmin anlamını biliyor musun ki daha? Kimsenin namusu neden sizi ilgilendiriyor? İstediğimizi giyeriz bir kadında bir erkekte istediğini giyer her yerin her şeyin altına yorum atacağım iğrençliğinizi görün zihniyetsizliğinizi görün diye kimsenin namusuna laf atmak sizin harcınız mı? Kimseyi yargılamak sizin haddiniz mi? @professional58
@Pakizel0 burası senin yerin değil burası asırlardır İslam üzerine yönetilen topraklar ulan Ermeni dölü Yunan tohumu Bizans artığı sen kimsin de beni kendi ulkemden kovuyorsun bacım
@capadocıaav ülken için ne yaptın bu zamana kadar? Geçip şu kasım öldürülmüş şu erkeğe taciz etmişler haketmişler namussuzlarmış mı dedin? Ah atam ah ülkeyi bıraktıklarına bak, kemikleri sızlayacak.
@Pakizel0 Allah sizi ıslah etsin. Kızın birine iltifat etmek kötü birşey mi? Ben beğendiğim kızlara derim güzel olmuşsun dostum falan filan o kız istersen türbanlı ister dekolteli olsun hiç umrumda değil. Ama kız da kızlığını bilip teşekkürünü edecek. Sen kimsin lan nasıl bana iltifat edersin diye tepki verecek kadar şer. efsiz (yani senin gibi) olmamalı
@Pakizel0 haa çıplak gezse de bak senin gövden güzelmiş vücudun iyiymiş dediğinde de o zaman ona göre cevaplayacak tabi? Çıplak gezmek hakkıdır gezer. Ama suç bakanlarda değil baktıranda?
bu kızlar galiba çıplak yürümeye niyetli :D sizlere acıyla gülüyorum yazık size. Orayı burayı açıp aa sen niye bakıyorsun denir mi? Eğer açıyorsan bakacaklarını da düşüneceksin. Ha o zaman hadi kızlara sarkıntılık yapalım demiyorum zaten. Kız o şekil giyiniyorsa da o şekil yorumlar almayı, tahrik ettin müthişsin yakıyorsun felan yorumlarını da k-a-b-u-l e-t-m-e-k z-o-r-u-n-d-a-d-ı-r ❗
@professinonal58 asıl sana yazık acıyorum sana. Kimseyi eleştirmeye hakkın yok güzel yahut çirkin diye kimseyi nitelendirmeye hakkın yok. Senin gibilerini rezil etmek gerek olduğun yerde saymaya devam et
@Pakizel0 Allah seni ıslah etsin başka birşey demiyorum. Siz gidin açın gö. tünüzü sonra niye bakıyorlar diye kızın? Sizi varya tecavüz edip hapse atmak sevaptır...
@professional58 hadi ordan git ötede pinekle sana mı kaldı milletin götü umarım öyle bir şey yaşarsın ki bunu yazan parmaklarını kullanamazsın bir daha umarım öyle bir şey yaşarsın ki bu zihniyetten kurtulursun yalvarırsın
@professional58 iğr*nç pislik daha devam edersen yanına kalmaz. Tehdit ettirmek zorunda bırakma beni. Tecavüz normalleştirilecek bir şey deği. Umarım tecavüz edilirsin bu sözlerini yutarsın normalde hiçbir insan için kötü düşünmem ama sen hakediyorsun. Kes sesini kes miyorsan. Telefon numaranı bırak. Klavyenin arkasından yazmak kolay.
@Pakizel0 Şimdi bak sen oranı buranı açıp erkekler güzelsin dediğinde teşekkür etmeyen bir ka. şarsan ki öyle görünüyorsun benim seninle artık işim olmaz @ayygd ve @Pakizel0 ikiniz de insan dışı varlıklarsınız. Gidin soyunun sonra erkekler bakmayacak diyorsunuz? tamam tecavüz iyi birşey değil ama siz böyle hırçınlık yaparsanız erkekler tecavüze etmek isteyecek? Allaha havelesiniz
@ayygd namus bazılarının namusu beyninde olsa bacak arasını korur. demek ki komple namussuz. sen naz milanı ya da kocasına ihanet eden onca kadını abine, akrabana layık bilir misin?
@Pakizel0 Ben diyeceğimi dedim azcık namusun varsa özrünü dilersin, susarsın. Soyunacaklar erkeğe gel gel yapacaklar sonra erkek gelince de niye geldi bu diyecekler?
@professional58 özür dilemek? Aptal bir beyinsizle uğraştığım için özür dilerim sevgili kendim, söz veriyorum bir daha seni zihniyetsizlerle aynı platformda bulundurmayacağım cevap vermeyeceğim kuşağını kapatacağım ama sessiz kalmayacağım.
@Pakizel0 yahu bu isteğen istediğini yaparsa katil de istediğini yapmış canı istemiş öldürmüş? toplumsal ahlak diye bir şey var. bizi ilgilendirmezse sosyal medyada birine nude atdım beni tehdid ediyorlar diye zırlamasınlar o zaman!
@holymary ne toplumsal ahlakı be aşılama bu sen isim vererek yapıyorsun bu işi benim bahsettiğim olay çok başka katil olmakla ne ilgisi var kolay mı ya bu kadar niye normalleştiriyorsunuz bunu
@Pakizel0 ben gayet te iyi birisiyim halimden memnunum bir işim olduğu gibi ek işim bile var gelirim bile çok iyi senin gibi oramı buramı açarak erkeklere laf atarak eskortluk yapmıyorum :D
@Pakizel0 bak ben kesinlilkle katili, erkeği savunmuyorum. benim için kadın erkek yok, haklı haksız var. sırf kadınım diye kadını savunamam. o... pu da kadın onu da savunalım o zaman? dayatmaya gelince iyiki de var. yok bir de evli adamla birlikte olana, evlenmeden her boku yiyip erkeği tıbbi yolla kandıranlara, kocasına ihanet edenlere, kendini açıp saçıp sonra da namusdan ders geçenlere alkış tutalım o zaman? asıl böylelerini savununca ahlaksızlık normalleşiyor.
@professional58 Sadece susuyorum, susuyorum ki utanç duyasın. Okuyorum lise öğrencisiyim. Bitmek üzere hayallerim var hedefim var gelir kaynağım babam olsa dahi gelirim iyi kimseyi yargılayamazsın eskortluk yaptığımı iddia ediyorsun kanıtla ozaman cidden seninle şu muhabbetin içinde olmak bile midemi bulandırıyor yazık çok yazık şimdide iyi gelirin olduğu için kendini lanse etmeye çalışıyorsun. d aynaya bak ve kendini aşağıla olduğun bedene aptal bir zihniyetle hakaret ettiğin için
@Holymary Bende kadın erkek ayırmıyorum. Bu tecavüzü yaşayan bir erkekte olabilirdi. Şort giydi diye, içki içti diye kimse tecavüz edemez senin dediğin de bir yere kadar doğru ama her insan böyle düşünmüyor herkesi bir katıyor ben elbise giyebilirim sen şort giyebilirsin o erkek istediğini giyer. Bak bu normalleştirme değildir, kıyafetin onun bunun önemi yok ki önemi olsaydı kapalı kadınlar bile taciz ediliyor. Nazdan bahsetiyorsun ben nazın bir kere profiline girip sen öyle o’ospusun seni tecavüz etsinler demedim ya da o kadın öyle diye kimse tecavüz edemez kimse bunu yapamaz
@Pakizel0 bak benim ünide kızlar vardı. sırf erkekler laf atsın diye bir nevi ego tatmini için kısa giyiniyorlardı ki kendileri söylüyor. erkekler de laf atınca ayyyy salak falan diye tribe giriyorlardı. laf atmak, taciz her zaman olacak. artık erkek anlamıyorsa tedbiri kadın alacak, kadın kendini koruyacak.
@Holymary kendini korumak, kendini kısıtlamak mı? Kimse isteğiyle tecavüz edilmez. Evet o zihniyette yanlış öyle insanlar zaten kendileri çekecekler bunu. Kimse beni tecavüz etmesin diye giyimime dikkat edemem. Kusura bakmasınlar. Ayrıca ahım şahım bir giyimim yok evet bende yapıyorum bunu kendime diyorum ki acaba bunu giyebilir miyim? Ama bu zihniyet doğru değil nereye kadar böyle yaşayacağız? Niye ceza almıyorlar anlamıyorum bir insanın hayatına karşılık neden 9 sene kalıyorlar
@Pakizel0 Erkekler kendilerini kontrol edemiyorlar işte. Bunu anlatamıyoruz. Aslında evet kadın dilediğini giyebilir, dilediğini içebilir hatta dilediğiyle sevişebilir bu kimseyi alakadar etmez. Ama erkeklik duygusu eğitilmesi kolay bir duygu değil. Nefis bu. Asla bir kadına tecavüz etmeyi meşrulaştırmaz ama içimizde bu duyguyla doğuyoruz. Herkesin maddi durumu ya da eğitim düzeyi bir kadınla birlikte olmaya müsait değil. Sokaklardaysa konuşulan üç laftan ikisi seks. Sürekli bir azgınlık. Kendinizi korumak zorundasınız.
@LonelyHead ne kadar iğrenç bir cümle ‘kendinizi korumak zorundasınız’ bunun Türkçesi siz o kadar leş b’k pisliksiniz ki biz kendimizi korumak zorundayız :)
@LonelyHead seni ilgilendirir mi sizin pisliğinizden ben utanmayacağım ama susmayacağım da Ciddiye alsaydınız zaten o kadar yürüyüş o kadar haykırış kıvılcım olduk biz tutuşamadık ateş olamadık. O ateşte pişseniz. Salça olmak gibi niyetim yok sadece dayanamıyorum böyle zihniyetteki insanları görünce içim kabarıyor, midem kalkıyor.
@Pakizel0 Bizim pisliğimiz? Biz tecavüzcü değiliz hanımefendi haddinizi bilin. Önüne gelene sallamayla olmuyor bu iş. Aklının olancası bu mu yoksa daha var mı? Pisliksiniz, yok hayvansınız bilmemnesiniz diye konuşursanız insanlar size negatif kutup olur. Yalnız kalırsınız. Önce konuşmayı öğrenin. Ben ziraat mühendisi adamım. Böyle seviyesiz biriyle daha fazla muhattap olmayacağım.
@LonelyHead ah ah mesleğiniz olunca adam oluyorsunuz değil mi? Destekleme ozaman madem yok öyle niyetin ses ol kendinizi korumak zorundasınız demekle olmuyor bu iş destek ol ya çok mu zor Bu arada Kayseri’de bir kız matematik öğretmeni tarafından tecavüz edildi sonra da intihar etti bizzat arkadaşımın en yakınıydı dedi ki ‘Daha dün yanımdaydı, dün nefes alıyordu.’ Ne canseller ne şuleler ölüyor okuyunca da adam olunmuyor bak o da okumuş matematik öğretmeni.
@LonelyHead haddimi bilmek susmaksa üzgünüm, susmayacağım. Zira ben böyle görmedim ailemden. Teşekkür ederim beni bugüne kadar böyle güzel ve bilinçli büyüttükleri için.
@Pakizel0 Ya bak kızım, biraz olgunlaş artık. Bir erkeğe karşı soyunursan sana istediğini söyleme hakkını verirsin o aklına bu girsin bir kere. Ben demiyorum ki tecavüz edilmeli ya da kızı taciz etmeli? Tamam arkadaş Hırsızın suçu var ama evinin kapısını Sonuna Kadar Dayayıpta Giden Ev Sahibi de Suçludur!
@professional58 sana çok acıyorum. Kimse kapısını kapatmak zorunda değil. Senin toplumundaki senin gibi zihniyetsiz insanlar burayı anlamazlar hiçbir zaman. Geri zekalıya laf anlatmak zordur. Hırsızlık doğru değildir, tecavüz doğru değildir sen normalleştiriyorsun bunu üstüne diyorsun ki kapısını kitleseymiş neymiş kapalı giyseymiş. d yazık
@professional58 Küfür sevmem, benimle polemiğe girebilecek düzeyde olduğunu da düşünmüyorum. Sağ sola escort diyorsun anladım kadarıyla bu işlerle çok uğraşıyorsun. Gelirim iyi demiştin anladım şimdi :) ek işini de anladım :) Kolay gelsin bana cevap vermek senin haddin değil zira bana laf eden, küfür eden biriyle tartışmak dahi istemiyorum. Yazık sadece çoook yazık.
@professional58 Ahahahha kendini tedavi et o zaman. 18 yaşındaki bir kızı tanıyıp, tanımadan escort diye nitelendiren sen. Okuyan adam olmuyor en güzel örneğisin. Şimdi yorma beni. Sabahtan beri ‘büyüde gel’ dediğin kız sana lafları yediriyor zoruna gitmiştir tabi aynı zihniyetle devam bizim devrimiz geliyor artık tek gözün toprağa baksın
@capadocıaav zavallı olan sensin siyaset bile konuşmadım CHP’nin atamın partisi olması dışında benim için önemli bir faaliyeti yok. Toplumsal zihniyetsizlikten bahsederken siyasete çekiyorsun konuyu kuyruğunun bu kadar dar olduğunu böyle lanse edemezdin :)
@Pakizel0 Ulan ya :D Nasıl bir veletsin sen? Prim mi kasmak istiyorsun acaba? Neyse, senin niyetin bozuk. Sana tecavüz ederler bu gidişle zaten :D Atatürk'ümü de her olaya dahil etme. Senin gibi kaşarlanmış bir o. rospu adınu dahi anmamalı.
@Holymary teşekkür ederim açıp saçıp sonra niye si... iz demesinler ya tek suçlu erkek değil kadın da biraz kendinde arasın bazen evet erkek tek suçlu olur ama bazen de evli olduğunu bilip de o erkeklerle oruspuluk yapmak niye
@professional58 bu kız ciddi derecede kafayı kırmış moruk. Daha fazla muhattap olma da bildirim gelip duruyor merak edip tekrar tekrar görmek zorunda kalıyorum 😂
@Pakizel0 Lan vallahi seni ben si. ker canlı yayın yaparım. Lan oros. pu, ben sana erkekler tecavüz etmeli mi dedim? Verdiğin örneği si. kerim, seni de si. kerim düzgün konuş?
Tabi ki tek suçlu erkek değil. her iki tarafın rızası oluyor ki samimiyyet başlıyor. tüm kadınlar melek değil, türm erkeklet katil değil. erkeklet de insan ve sinir sistemi kadınlara oranla daha hassas. karısını basmışsa biriyle öldermesin nr yapsın? alnından mı öpsün şerefli bir iş yaptın. şahsen kimin ne söyleyeceği umrumda değil ben kocama ihanet etsem, kocam beni öldürmese erkek diye yanında gezmem bu kadar. kendine saygısı yok demek ki.
Baya yorum gelmiş... bir kız istediğini giyinebilir ok buna kimse karışamaz ama sarkıntılık yapıp tahrik ediyorsa edepsizlik ediyorsa neden taciz ettiler sadece erkek suçlu demesin ayrıca birçok kız var açık giyinip tavrını ortaya koyan ve tabi kapalı giyinirse bu dahada iyi çünkü dikkat çekmez ama sen hem sarkıntılık yap sonrada tek suçlu erkek de buda doğru olmaz
@wzeliha kapalı kızlara da çok hoş olmuşsun dostum dediğimde sen kimsin diye bir tavır alıyorum? Teşekkür etmek zor mu geliyor bu kızlara? Zaten biz sapıkça yorum yazalım demedik isteyen istediğini giyer ama ciddi anlamda çıplaklık varsa ona göre cinsellik içeren yorumlar da yapılmalıdır zaten orası ayrı hadi iyi geceler herkese...
professional58 zaten sen kimsin diye yorum yapanlarda çoğunlukla suçu tek tarafa bırakanlar oluyor. Evet ben kapalı değilim ama birçok kapalı arkadaşım var ve bunu çok doğru buluyorum teşekkür ederim bu arada herkese iyi geceler
@Holymary ulan öldürmek o kadar kolay mı nasıl önemsiz bir şey gibi konuşabiliyorsun bu o insanın şerefsizliğidir. Kişi dokunulmazlığı diye bir şey var sakız etmişsiniz ölümü ağzınıza
Etiket düşmüyorum sen zaten kendi beyinsizliğini biliyorsun. Olay senin güzel olmuşsun dostum demen değil ya da kimse senin iltifatına cevap vermedi diye kaşar olmaz. Olay tecavüz, olay öldürmek sadece kadın değil bir erkekte yaşasaydı bunları ki yaşıyorlar aynı tepkiyi verirdim
Ağlamaya devam et. Umuyorum ki geberirsin en yakın zamanda klavyeden sallamak kolaydır. İban istiyorsun ya numaranı ver :) Tehdit etmiyorum, senin dilin. Namustan bahsetiyorsun tanımadığın kızlara eskort diyorsun
@professional58 sen kendini bile açıklamakta zorlanan, asosyal asalakın tekisin insanları yargılamayı çok seviyorsun fakat asıl yargılaman gereken sensin farkında değilsin bu zihniyetsizlikle devam et çok güzel büyüttüler beni yanlışı doğruyu aptalı akıllıyı anlarım. Daha da yazma denk değiliz, tabiki insan olarak eşitiz zihniyet olarak ben sana fazlayım.
@wzeliha Bana escort kaşar ve o. rospu derken çok saygılıydı değil mi işte bu yüzden kaçırıyorsunuz olayları? Neymiş içki içmiş tecavüzü haketmiş. Yazık
@Pakizel0 Çünkü oros. punun bayrak sallayanısın :) Beni eleştirecek seviyede dahi değilsin dünkü çocuk namus nedir bilmeyen bir aileden olmuş ki kendi aklını çalıştırmamış zaten dediğine göre Annesi Babası demiş ki tenha yerlerde içki iç kızım sen :D Lütfen daha fazla arsızlık yapma ve bu lafımın üstüne de birşey konuşma. Git büyü, öyle gel.
@Professional58 ah ah o kadar acıyorum ki sana. Senin arsızlık dediğine biz haykırış diyoruz, isyan diyoruz. Bana laf edebilecek düzeyde değilsin, aileme hiç. Annem ve Babam bana doğru ve yanlışı öğrettiler. Namus dediğin şey, sana göre bacak arası. Aklımı çalıştırabiliyorum. Tenha yerde içki içmiyorum, bizzat annemle içiyorum. Kendini çok önemli sanıyorsun ama üzgünüm, bir çöp parçası bile olamazsın çünkü onun bile geri dönüşümü var.
@Pakizel0 Kızım senin derdin ne? Kafayı kırmışsın harbiden :D Vallahi acıyorum sana :D İltifat kabul etmeyen insan dışı varlık seni :D Bir de ahlaklıyım namusluyum diye gezersin. Namus dediğin şey bir kızın orasını burasını açınca kaybettiği şey değildir. Bu senin düşüncendir seni yobaz o. rospu. Namus dediğin şey Konuşma tarzın, karakterin, iyi niyetliliğindir. ( ki bunlar sende yoktur) şimdi kaybol buradan.
@Professional58 Burdan kaybolması gerek tek varlık sensin, hatta lütfen sadece burdan değil bu evrenden kaybol. Toprak ol, toprağa karış, bir faydan olsun. Namus, karakter değildir, iyi niyet ve konuşma tarzı hiç değildir. Bana cevap vermek istiyorsan lütfen biraz araştır. Yobaz hiç değilim. Yobaz bir ortamda yetişmedim aksine yobazlık yüzünden olanlara sesimi çıkarıyorum. İki lafından biri hakaret ve ben sana etmedikçe saygımı korudukça deliriyorsun. Devam et, delirmeye.
@Professional58 Namus güzel ahlakın yapı taşlarındandır. Sapık değilim. Yüz verip vermemek beni ilgilendirir, ayrıca yüz vermek kelimeside saçma istediğimde konuşurum istemediğimle ya afedersin sohbetin sarmıyor derim, benim bileceğim iş ve bu bir namus değildir, ikili ilişkideki alınan bir karardır. Benim gibi düşünen keşke fazla insan olsaydı, maalesef az olduğumuz için bunlar oluyor. Sesimiz kısılana kadar bağırıyoruz fakat duyuramıyoruz sesimizi. Çok az kaldı, çoğalıyoruz.
@Pakizel0 Bir erkeğin veya da kızın seninle ilgili kurmuş olduğu her cümleye cevabını vermelisin. Sen de karakter yok ki insanlıktan ne anlarsın? Senin hayalin şu. Herkes robot gibi birbirine selam vermeden dolaşıcak, kızlar çıplak dolaşçak erkekler gözleri bağlıymış gibi geçip gidicek.
@Professional58 Kesinlikle öyle bir hayalim yok, kimsenin çıplak dolaşması umrumda değil fakat diyorum ki kimse isteyerek tecavüz edilmez. Bana diyorsunuz ki kadın kocasını aldatmıştır 7 yaşındaki kız çocuklarımız, 8 yaşındaki ulan 1 yaşında bile diri diri gömülen, ya biraz kaldır kafanı bak ülkene ya, ayrıca benimle konuşurken ağzını topla sabır ediyorum, sabrım insanları deli eder. Deliriyorsun şu an bu kadar belli etme. Çoğalmaktan kastım, bilinçlenmek. Bilinçli insanlar çoğaldıkça, senin gibi hayvanlar bize ayak durduracak. Kimse çıplak dolaşsın demiyorum, ama öyle hikayeler okuyorum, öyle haberler görüyorum ki. Aklın almaz, kaldır biraz kafanı. Bugün dışardakilere yarın annene, karına, kızına, hatta oğluna, evcil hayvanına..
@Professional58 Senin yaptığın laf ebeliği. Kendini böyle bir yerde bile bu şekilde lanse ediyorsun burası sanal platform, gerçek hayatta nasıl ezik bir domates olduğunu merak ediyorum ama burayı kokutma. Kasadaki bir çürük domates diğerlerine sıçramasın. Konuyu saptırmaya çalışan sensin, ben direkt konuya girmeye çalışıyorum.
@Professional58 Olgunluğumla taktir edildim her zaman. Yaşım 18 fakat 26 yaşındaki cahil bir insana göre daha kapsamlı ve daha olgun düşünebiliyorum :)
@capadocıaav Bu bir tercih meselesidir. Dinde hiçbir şekilde zorlama yoktur. Kapanmak ve yahut kapanmamak benim kişisel tercihim. Görünüş açısından değil, din için yapılması gerek fakat kapanmayan bir insana sen neden kapanmıyorsun, kapanıcaksın diyemezsin.
@LonelyHead@Pakizel0 Belirteyim, Ben Deist'im. Bu hanım arkadaş eğer tecavüze uğramazsa diplomalarımı ivedilikle kendisine teslim edeceğim. @Pakizel0 Sana benden tavsiye; Tecavüz kaçınılmazsa, zevk almaya bak canım :)
@Professional58 sana bir tavsiye; konuşmayı bilmiyorsan, kapa çeneni canım :) Özelden numaranı at ve bana diplomalarını WhatsApp aracılığıyla gönder. Senin dinin kimsenin umrunda değil bu arada, en önemlisi insan olmak din, dil, renk değil. Sende insanlık yok.
Yorumları okudum ve o kadar düşüncesizce ve empatinin yer almadığı yorumlara karşılık şaşkınlığımi ve öfkemi belirtmek isterim. Bu bakış açısını biz oluşturduk arkadaslar. Ne yazık ki toplumun kaliplastirdigi, bir kadın bir erkek ile içki içerse sonu şöyle olur tarzında olan bakış açıları yüzünden sizin böyle dusunmeniz normal. Ama acı verici. Kadinin morali bozuktur, ya da keyfi sebeple içmek istemistir ve icmistir bulunduğu ortama bakarsak içki içtiği kişiyle konuşmak diyalog kurmak istemiştir (misal diyorum) bu tür durumlarda sonu cinsel ilişki ile bitmek zorunda mı sizce? Tamamıyla saçmalık. Mağara devrinde mi yaşıyoruz? Hala cinsel ilişkinin iki kişinin iradesine ve isteğine bağlı bir durumda gerçekleşebileceğini anlamadınız mi? E o zaman neyin savunması bu? Yapmayın lütfen Allah aşkına.
Tenha bir yer de içki içmeyi kabul eden bir kadın tabi ki cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılamaz bu çok sapkın bir düşünce yapısı, Kimseyi suçlamak, yargılamak tabi ki haddim değil, yalnızca fikrimi söylemek isterim ki yaşıyor olduğumuz ülke de bu kadar pislik insan varken bu içi boş güvenin temeli nedir? Her adam tabi ki katil değil. Bunu utana sıkıla söylüyorum ama yaşanan bunca olay varken herhangi bir adamla dağ başına, tenha bir yere gidip alkol alamazsın, gidemezsin, gitmemelisin. Altını çiziyorum bu senin başına gelebilecek olaylar da rıza gösterdiğin anlamına gelmez fakat başına bir şey gelebilme ihtimalini göz önünde bulundurmadığın anlamına gelir.
Ben işin Dini yönünü söyleyeyim. İslam yabancı bir erkekle yabancı bir kadının halvet (tenhada sadece ikisi) olmasına karşıdır.
İslam bundan haberli olursa, kadına da erkeğe de "EŞİT" ceza verir.
İslam müslüman erkeğe ve kadına "alkol"ü yasaklar. İslam bundan haberli olursa kadına da erkeğe de "EŞİT" ceza verir
Kadın ve erkek tenhada da olsa ikisi de razı olsa da ya da biri razı diğeri de teklifi kabul etti ve yaptı, İslam kadına da erkeğe de "EŞİT" ceza verir...
Kadın razı değil erkek razı ise, erkek kaçmak istedi ama birileri zorla onu tutarak kadının tecavüzünü sağlarlarsa İslam burada kadına ceza verir erkeğe vermez. Eğer erkek zorlar da kadın kaçamazsa bu sefer de erkeğe ceza vardır kadına yoktur.
Doktorun raporu rezalet ama kusuruma bakmayın insanların çıkardığı tüm kanunlar rezalet. Burayı atlamayın.
Güzel yorum biz kadınlar karşı cinse belli seviyede muhatap olursak hiçbir sıkıntı olmaz. Ama tenhada görüş, evine git, ormana git sonra ah vah çok saçma Sule çet in olayı farklı tabi iş yeri diye biiyorum
Başkalarının yanında içki içemiyor olabilir, birine yakalanma korkusu olabilir vs vs her şey olabilir. Kadının yaptığı her şeyi kendinize çekmekten vazgeçin. O istemediği sürece elinizi sürmeye hakkınız yok. Çıplak gezse bile dokunmaya hakkınız yok. Olayları kapalıya neden öyle yapmıyorlar diye de sakın laf söylemeyin. Kadın kuyruk sallamasaydı olmazdı boş boş laflar etmeyin. Siz erkekler birazcık karakterinize varsa sahip çıkın. Namus iki bacak arasında değildir. Bunu kabul edin.
İçki içmek insanı daha cesaretli yaptığından bir takım istekleri özgürce yaşamaktan çekinmeyebilir kadın. Bunda aslında pek bir mahsur yok. Sonuçta o kafayı yaşamakta bir tercihtir. Ama mesele bu değil aslında.
Erkekler kendilerini kontrol edemiyorlar. Bunu anlatamıyoruz. Aslında evet kadın dilediğini giyebilir, dilediğini içebilir hatta dilediğiyle sevişebilir bu kimseyi alakadar etmez. Ama erkeklik duygusu eğitilmesi kolay bir duygu değil. Nefis bu. Asla bir kadına tecavüz etmeyi meşrulaştırmaz ama içimizde bu duyguyla doğuyoruz. Herkesin maddi durumu ya da eğitim düzeyi bir kadınla birlikte olmaya müsait değil. Sokaklardaysa konuşulan üç laftan ikisi seks. Sürekli bir azgınlık. Kendinizi korumak zorundasınız.
Oldukca sacma hastalıklı ve akla zıyan bır dusunce genel olarak. Ancak bu dava ve benzerlerı ıcın kadınlar tarafından cıkarılması gereken cok cıddı analızler var bence. Hyatınıza ve kolunuza takacagınız ınsanı cok ıyı analız etmek carpık ve mantıksız ilşkılere gırmemek olayları akıl suzgecınden ıyı gecırmek rısk analızını ıyı yapmak hayatı onem arzedıyor bu davayı bılmıyoruz detayları ancak bana ıkı tarafında kusurlu oldugu seylerın olustugu bır takım carpık dıyaloglar sonucu gelıstıgı yonunde. Evet bu olaylar asla kabul edılemez ancak tedbırlı olmak ve zekı olmak da rıskı azaltmak acısından önemlı bu yuzden kadınların bu konular uzerınde kendılerını daha gelıstırmesı gerektıgnı dusunuyorum ben
Anlaşılan adam içkiyi fazla kaçırınca kafa gitmiş! 1-Kız rıza göstermiş olsa neden öldü? 2-Tecavüz kadar aşağılıkça bir hareket olabilir mi şu dünyada? 3-Ben araba kullanırken herhangi bir canlıyı öldürmemek için dikkat ederken bir insanın öldürülmesini aklım almıyor. Canice, vahşice, psikopatça! Evet kızla cinsel ilişki yaşamayı düşünmüşsün ama düşündüğün gibi olmamış işte, sal gitsin kızı aşağılık herif, iğrenç yaratık!!!
Ben de tenhada erkek arkadaslarimla ictim. Evlerine de gidip ictim. Bu simdi gel beni s. k demek mi? Bu nasil bir mantik. Bir kiz icki icemez mi? Erkek arkadasiyla tenha yere gidemez mi? Kadinlari yuruyen cinsellik olarak gormekten vazgecin artik. Biz yuruyen bir et parcasi degiliz!
Sorun zaten toplumdaki erkeklerin değişmemesi kadınlar olarak var olan düzenin birden yıkılmasını bekliyoruz ama daha bunun bence 20 30 yılı var bu yüzden biz kendimizi koruyalım. Bence sen de bu denli korkusuz olma pls haberleri görmüyor musun
Bir video izlemiştim. "Birinin doktor olmasını istiyoruz, içinde insan sevgisi var mı diye bakmadan. Diğerinin avukat olmasını istiyoruz, içinde adalet duygusu var mı diye bakmadan." Kaç paraya satmıştır o doktor şerefini acaba? O doktorun bir kızı var mı acaba. Yine Allah göstermesin ama ne bileyim başka birşey diyemiyorum.
Sen kafası güzel bir adama güvenip tenha bir yerde olmayı göze alabiliyorsan o riski almışsın demektir. Tecavüz haklı çıkarılamaz o adam cezasını çekmeli hiçbir şey bunun bahanesi olamaz ama kız doğru mu söylüyor gerçekten zorla mı oldu bunu da bilemeyiz. Para koparmak için böyle düzenbazlıklara başvuran kadınlar da var. Kaldı ki ben içki içip kafası güzel olacak bir erkekle tenha bir yerde eğer gerçekten sevmiyorsam birlikte olmak istemeyeceğim güvenmeyeceğim biriyse asla buluşmam. Adamın aklı zaten yerinde değil yani mantıklı mı bu? Ben evimin kapısını açık bırakayım ama kimse hırsızlık yapmasın demeye benzer bu.
Yakında sadece var olduğumuz için cinsel ilişkiye rıza gösterdiğimizi iddia etmeye başlayacaklar. Şu zihniyetin içine s*çayım! "Ee ama var, doğmuş büyümüş yaşıyor demek ki beni istedi!" diyecek erkek ve "evet ya haklısın" diye onaylayacak diğer erkekler.
Hadi diyelim rıza göstermiş. Bu 20. kattan atılmasını meşru mu kılıyor? Bu ne gereksiz bir rapor. Kişisel eğitimle mesleki eğitim aynı şey değil. Bu raporu yazan bir doktor mesleki olarak eğitilmiş ancak kişisel olarak kendini eğitememiş veya eğitilmemiştir.
Yazık bu ve bunun gibi binlerce genç kıza iş buldum diye sevin bir şeyler hayal et tecavüze uğrayıp 20. kattan aşağı atıl yetmezmiş gibi arkandan bin tane iftira atılsın moron tipler b. ktan raporlarda kendilerini tatmin etsinler insan oğlunun soyu tükenmeli.
Neden şaşırdınız ki? Toplumda erkeklerin zihniyeti bu değil mi? Siz değil misiniz kadınla erkek kanka olamaz, arkadaşça dostça görüşemez vs diyen? Allah zihniyetinizi kahretsin. Bir de doktor dicem de farketmiyor. Ha keko olmuş ha doktor. Toplumun zihniyeti bu. Tahsille de ilgisi yok!
Allah böyle vicdansızların eline düşürmesin." demeyi biliyorsunuz ama Allah'ın yasaklarına rıza göstermeyi kabul etmiyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu (!)
Bu raporu kim yazmışsa akli dengesi yerinde değil, ama bana sorarsan içki içildiğinde de insan kontrolü kaybediyor kim ne derse desin, o yolun sonu yatağa kadar gidebiliyor malesef, beni belki eksileyenler olacaktır ama içki şişede durduğu gibi durmuyor.
Bu mahlukatlara kalsa kadınla erkeğin baş başa kaldığı her an cinsellik yaşanacak. Kadın ve erkeğin bir arada yaşadığı bir toplumda her şeyi cinselliğe, sevgililiğe getirmeleri çok acizce. Böyle düşünen insanlar öyle düşük ki kadın kelimesine hallenirler..
Normalde adamın niyet bellidir ama bazı fazla iyi niyetliler anlayamıyor. Aklından geçip de isteyen illa arada çıkar ama istemeyenler güvenenler yapmaz diyenler var illa. Genelde 16 17 yaşlarındakiler bunu düşünemiyor. Kızın bu saflığını kullanmaya çalışan da çok var
Rıza gösterip göstermediğini bilemem aralarında ne muhabbet geçti onu bilemiyoruz; ama aklı olan kimseyle tenha biyerde içki içmeye gitmez evine girip çıkmaz arabasına binmez. Bunu söylemekte yanlış olan ne?
Doktor niyet okuyamaz... ne alaka.. bununla birlikte kadinlarin da bazi tercihlerine dikkat etmeleri gereken bir dönem... yani yalnız kalacağı kişiye, duruma biraz daha hassas olmalari gerekli.. para, mevki, bazi sert maço tavırları erkeksi ve çekici bulabilirler de pesinden gitmesinler artik..
Kesinlikle içki içti diye cinsel ilişkiye gireceği anlamına gelmez olayın o kısmı tammiyle yanlış tecavüz bir saldırıdır ağır cezalandırılması gerekiyor, yalnız anlamadığım konu gerçekten tenha bir yere şahsen erkek olarak alkol almaya gitmiyorum en olmasın tinercisi balicisi karşıma çıkar diye tırsıyorum Siz nasıl gidiyorsunuz arkadaş.
Ben bu ülkede delirmemek için başıma gelmeyen şeyleri önemsemeye karar verdim. Olaylardan ders çıkarıp yoluma devam ediyorum. Kimsenin derdiyle dertlenmiyorum. Kolektif anlamda katılabileceğim şeylere katılırım. Eylem yapmak, imza vermek gibi. Geri kalanı sadece moralimi bozuyor. Zaten low level hayat yaşıyorum, bir de başka olumsuzlukları düşünüp moralimi bozamam.
Alakası yok da içki sise de durdugu gibi durmaz , çünkü insan kan hücrelerin de alkol dolaşımı artıyor bu da cesaret veriyor maalesef o sebeble az içilmeli ya da güvenilir bir kişiyle içilmeli tabi alkol içip her tarafı dağıtan tip le ztn içilmez bu güven meselesi fkt dikkatli olmakta fayda var her insan için geçerli bu.
Allah aşkına ne rezalet bir yorum bu böyle 😠😠. Allah onu söyleyen kişiyi ıslah etsin inşallah. Yaşanan durumu anlamamız için o durumu yaşayanlardan mi olmamız gerekiyor? Allah kimseyi o durumla karşı karşıya bırakmasın inşallah 🙏☺️
Kadınlar da bazen olmaması gereken kişilerle, olmaması gereken yerde oluyo, uyarmaya kalkan biri olduğunda da benim hayatım benim kararım diye aptal bir savunma yapıyor, ve sonra malesef böyle durmlar olabiliyor...
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir kadının bir erkekle tenha bir yerde içki içmesi; tecavüzü ve öldürülmesini "ahlaklı" ve "meşru" gösteriyorsa, medeniyet bitmiş, taş devri başlamıştır.
Bu "ahlaklı" düşünceyi savunanlar, ahlaksızın önde gidenleridir.
Çok saçma birçok erkekle içki ictigim gibi kadın arkadasimlada icebilirim muhabbet edebiliriz cinsellik ile ne alakası var. Ama türkiyede genelde başbaşa kalınıp alkol alındığındayakınlaşma olduğu için böyle kötü bir algı olmuş
Ben sevdiğim adamla tenha yer değil, bizzat evde baş başa içtim, kılıma dokunmadı.. Ayıkken de sarhoşken de ben istemesem elimi dahi tutmazdı. Beraber içmek demek cinsel ilişkiyi kabul etmek mi demekmiş? Bu resmen kadının zayıflığından faydalanmaktır. İnsanın içinde öyle bir niyet varsa ayıkken de tecavüz edebilir, ki milyonlarca kez şahit olduk... Bu rapor kesinlikle kabul edilemez, ahlaksızlık...
Saçmalık ötesi asıl anlamı şudur; bana zarar vercek insanlar ile içmek yerine sana GÜVENİYORUM bana bir şey olursa Beni koruyabilirsin. Anlamı içeriyor. Ama 2 kitap yüzü görmemiş insanlara bunu açık açıl anlatmak şart.
Ataerkil dediğin bireyin ağzından cinsiyetçi bir cümle çıkmadı aksine size yarıdmcı olayım. Kendi ayaklarımın üzerinde duran özgür bir kadınım neyi savunup savunmayacâğamı sana soracak değilim her koyun kendi bacağından asılır sen kendi hayatına söz geçir sonra milletin tercihlerini sorgula zorba.
@SerhattKaya Senin gibi başkalarını aşağılayıp düşman kazanan insanlar yüzünden bu ülke gelişmiyor. Bahsettiğin ataerkil insanlar bu ülkeyi uzun süredir yönetiyorsa sorunu ilk önce özeleştiri yaparak kendinde aramanı tavsiye ederim.
Her zaman derim laikliği sürekli ağzından düşürmeyen inananlarla, dini ağzından düşürmeyen insanların birbirinden farkı yok.
Her iki tarafı savunanlar istediği kadar kitap okusun, diploma sahibi olsun. Ülkeye zarar vermenin ötesine geçemeyecekler.
Kadınların korunmaya ihtiyacı yoksa, neden dünyanın heryerinde kız babaları çocuğuna daha düşkün oluyor?
Bunun nedeni fiziksel gücün erkekte olması ve dünyanın heryerinde saplantılı erkekler olması. Herkes senin gibi rahat yaşamıyor. Dünyayı tehlikesiz hale getiremezsin. Ütopya da yaşamadığını anlamalısın.
Vala bilmiyorum da bence sayılmaz. Haa içki içen herşeye hazır olmalıdır. Burada soru soranlara böyle görüş veririm. Ama mahkeme bunu diyemez. İçki içti diye ilişkiye rıza gösterdi denmez. Erkeğin de böyle hakkı yok
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tabii ki sayılmaz.
Herhangi biri içkiyi fazla kaçırdığında normalde asla yapmayacağı şeyleri yapabilir. Tecavüz eden kişi içkiyi fazla kaçırmanın ve bunun sonucunda yaptıklarının bedelini ödemeli. Bu tür bir ortama girme riskini almış kişiyse bedelini maalesef canıyla ödedi.
Zaten kadınların her yaptığı erkeklerin isteklerini karşılamak için bir tepki gelin bizi becerin diyemiyoruz böyle saçma sapan şeyler yapıp becermenizi istiyoruz ☢️
Kendimizi kandırmayalım şimdi hiçbir erkek bir kızı tenhaya pişti oynamaya çağırmaz. Kadınları her halükarda suçsuz görmeniz bu sorunların başlıca kaynağı da olabilir.
Cidden düsunce yapiniz anlaşilir gibi değil. icki icip sarhos olan biriyle iliskiye girme hakkini kensinizde göremezsiniz. Ortada bir tecavüz var ve kiz bunu istemiyordu. Kadinlari kendinizle karistirmayin her durumda cinsel iliskiye girmek icin firsat kollamayin. Hayır diyorsak hayır'dır
@GeriDöndümBebek Arkadaş hayır dediğiniz biriyle tenhada içmeyin işte bunu söylüyorum ben de. Herkesle içilmez bu sadece kadınlar değil erkekler için de geçerli. Güvenmediğin, sevmediğin adamla içmeyeceksin. Bu tecavüzü haklı göstermez ancak kadın için de melek diyemem kimse kusura bakmasın.
Burda mesele bir kadının rıza gösterip göstermemesinde değil. Erkeğin nasıl bir karakter olduğuna bağlı. Eğer bir kadın tenha bir yerde içki içmeyi kabul ediyorsa, o erkeği çok iyi tanıyordur. Ve orada nelerin yaşanıp nelerin yaşanmayacağını az çok tahmin ediyordur. Dediğim gibi karakter meselesi. Her erkek tecavüzcü, kadın katili ve cinsellik hastası değildir
Allah hepsinin belasını versin kimse biriyle oturup iki alkol aldı diye öldürülmeyi haketmiyor kendi kardeşiniz yapsa mezarına gidip hakettin mi dersiniz gider adamımı döversiniz nasıl insan oldunuz nasıl bu kadar iğrençsiniz
Adlı tıp olayını ben mi yanlış anlamışım yoksa işte mi bir terslik var. Adli tıp dediğimiz naaşa otopsi ve çeşitli tetkikler yapıp davanın seyrinde aydınlatıcı bir rapor veren kurum degil miydi? Bu ne boyle fetva gibi bir sey vermis.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Burada evet diyen çok insan bulursun, özellikle erkekler. Daha az önce"sevgilisi olmuş kadın kullanılmış" benzeri bir soru vardı. Leş karakterli cahil insanlar bunlar. Eğitmekle uğraşmayacaksın ki eğitilmezler zaten, direkt itlaf bunlara müstehak olan.
Kadinlara ücretsiz kendini savunma dersleri verilmeli Muay-thai, kick boks ya da taerkwondo ögetilmeli kendilerini savunmalari lazim cidden üzülüyorum artik kadin cinayetlerine..
@kumsallss diyemiyorlar işte. Bunu anlatamıyoruz. Aslında evet kadın dilediğini giyebilir, dilediğini içebilir hatta dilediğiyle sevişebilir bu kimseyi alakadar etmez. Ama erkeklik duygusu eğitilmesi kolay bir duygu değil. Nefis bu. Asla bir kadına tecavüz etmeyi meşrulaştırmaz ama içimizde bu duyguyla doğuyoruz. Herkesin maddi durumu ya da eğitim düzeyi bir kadınla birlikte olmaya müsait değil. Sokaklardaysa konuşulan üç laftan ikisi seks. Sürekli bir azgınlık. Kendinizi korumak zorundasınız.
Başından beri üzülerek takip ettiğim bir dava. Doktor sıfatı ile rapor yazmaya cüret edip kendi pis eril örümcek düşüncelerini rapora dökmüş bir insanın bilimselliğine inanmak güç. Kim nerde olursa olsun ne cinsel ilişkiye razıdır ne de öldürülmeye.
Haklıdır diyen kızlara birşey demiyorum kınadıkları için başlarına gelirse ant içerim ki hiç üzülmem iğrenç düşünceleriyle hakediyorlar. Erkeklerse ileride umarım bir kızınız olurda bunun ne demek olduğunu anlarsınız
Tüm genç kızların artık kendilerini bu vahşi bakış açısından korumaları gerek. Çünkü ne yaparsan yap erkek seninle birlikte olmak istiyorsa her hareketini o da istiyora getirir.
Şahsen içi içmem veya içilen ortamda bukunmam ama diyelim ki bir kizla içki içtik tenha bile olsa bu ona karşı cinsellik beslemeye veya cinsel ilişkiye girmeye razı olduğu anlamına mı gelir yazık
Cidden çok yazık kızlar erkeklerden Uzak durun böyle erkeklerden özellikle utandım şu an yazık
Bu nasıl bir soru ve nasıl cevaplar kadın suçlu ya da suçsuz ölmesi gerekmezdi ve tabi başınıza gelmediği için her şeyi söylüyorsunuz yemin ediyorum ben utandım sizin söylediklerinizden midem bulanıyor gerçekten böyle insanların olduğunuda bilmekten
Bunu yazan eller bir insan olamaz bir baba bir anne olamaz bunlar okumus etmis ama insan nedir bilmeyen adi insanlar allah hepimizi boyke ahlaksizlardan kirusun
Ölmüş insanı rahat bırakın. Bu kızın gece arkadaşına attığı mesajlar ortaya çıkmıştı bu saatte iş için çağırdı beni ara tarzında. Hem gitmişsse dahi 20. Kattan atılmayı mı haketti?
Hiç kimse, öldürülmeyi, üstelik canîce öldürülmeyi hak etmez!. Bu cepte.. Yukarıdaki soru eğer bu vahşet haber üzerinden soruluyor olmasaydı, eminim ki herkes doktorun kurduğu cümleye katılırdı.
Hayir! Bu nasil cirkin bir dusunce, olen birinin ardindan iftira atmak cok kolay zaten, allah buyuk ya. Ama her kadin olduruldugunde hep kadinda bir suc arayanlardan BIKTIM USANDIM artik!
etek giyer ilişkiye razı içki içer ilişkiye razı kimse kadının ne istediğini sormaz anca yaptıkları ne istediğini anlatmış olur cahillerle uğraşmak çok zor ama okuyan cahille uğraşmak daha zor 😏
Şule Çet dosyasında, Adli Tıp Uzmanı Dr. Mehmet Nuri Aydın tarafından
“Bir kadın bir erkekle tenha bir yerde içki içmeyi kabul etmişse cinsel ilişkiye rıza göstermiş sayılır” ifadelerinin yer aldığı uzman raporu hazırlanmıştır.
Adli tıp uzmanı tarafından cinsiyetçi ve ayrımcı bir dil kullanılarak hazırlanan bu rapor başta biz hukukçular olmak üzere vicdan sahibi olan herkesin tepkisini toplamıştır.
Adli tıp uzmanı tarafından hazırlanan rapor bilimsellikten uzak olmakla beraber rapora kaynak olarak gösterilen kitap ise sadece yazarın kişisel görüşünü içermektedir. Öznel yargılar içeren, bilimsellikten uzak bu raporu kabul etmemekteyiz.