Arkadaşlar bizim 1 ev 1 de arabamız var ikisi de babamın üzerine. Annem ve babam boşanmayı düşünüyor ama dava açılana kadar veya dava açıkken babam annemden izinsiz evi ve arabayı satabilir mi paylaşmamak için?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Canım öncelikle geçmiş olsun. Her ikisi de evlendikten sonra alındıysa ortak paylaşılır, kimsenin olmaz. Baban satarsa annen mahkeme sürecinde satıldığını ispat edip kendi payına düşeni yine alabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Evi annemin imzası olmadan satamaz ama arabayı satar
017 Yorumla- Soran+1 yıl
Ama arabayı da evliyken aldılar onda neden izin alması Gerekmez ve emin miyiz evi satamayacağına
- +1 yıl
Ev için de annen tapuya gitsin aile konutu ibaresi koydursun ücretsiz hallediyorlar
- +1 yıl
Ama satsa da satış iptal davası açarak iptal edebilir veya satış bakiyesinin yarısını anneniz talep edebilir
- Soran+1 yıl
Babamın haberi olmadan da yapabilir mi
- +1 yıl
Evet yapabilir
- Soran+1 yıl
Çok çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
- Soran+1 yıl
Şey bir de evliyken aldıkları için aile konutu sayılmıyor mu?
- +1 yıl
Tabiki de nikahtan sonra edinilmesi yeterli
- Soran+1 yıl
Tamamdır teşekkür ederimm
- +1 yıl
Iki tarafta boşanmak istiyorsa anlaşmalı tek celse de boşansınlar medenicr
- Soran+1 yıl
Evet ikisi de boşanmak istiyor
- Soran+1 yıl
Annem bizim için dayanıyordu aslında 12 yaşında küçük kardeşim var babam dayanılacak insan değil. Ama biz de bu sene boşanın demeye başladık inşallah artık boşanırlar
- +1 yıl
O zaman bir protokol hazırlayacaklar mal paylaşımı vs çocuk velayeti gibi. Birlikte gidip mahkemeye verecekler tek celsede bitecek
- Soran+1 yıl
Biz büyüğüz ama annem çalışmıyor mahkeme kardeşimi babama mı verir
- +1 yıl
Küçük kaç yaşında
- Soran+1 yıl
12
- +1 yıl
evlendikten sonra birlikte alındıysa ikiye bölüşülür
00 Yorumla - +1 yıl
Daha dava acilmadiysa arabayı satar ama evi satamaz.
00 Yorumla - +1 yıl
Anan baban ayrılıyor sen mal hesabına mı düştün? Git önlerine yat keserim kendimi diye söyle onlara ayırma dairede evde ikisinin olsun
14 Yorumla- +1 yıl
cidden değişik çocukları var annesine babasina engel olacağına hâlâ mal derdinde para göz sanırım
- +1 yıl
@RahmanDerler kötüye yormamak da lazım iç yüzeyini bilmiyoruz ama yıkmak her zaman kolay olan önemli olan yapmak ve yapılmış olanı ayakta tutmak
- Soran+1 yıl
Hepiniz problemlisiniz, babam anneme ve bize sürekli psikolojik şiddet uyguluyor ve annem mutlu değil. Ben annemin mutlu olmadığı bir evliliği yapmaya zorlamam ve salakça düşünmeyin mantıklı olun hepimiz ergin insanlarız çocukça düşünmeye gerek yok mutlu değillerse boşanırlar bu kadar basit dram yaratmayın
- Soran+1 yıl
@RahmanDerler ben polisim, babamın maaşından fazla maaş alıyorum sadece annem için sordum bu soruyu, istesem faizsiz alırım buraya yazdığım o evi. Boş yapmayın ben para göz değilim
Satabilir ayni sorun bir tanidigimda da var ama ortak tapu evleri mahkeme ikiye boluyor onun icin kadin diyordu ki tek benim olsa satardim ona da pay dusmezdi ama babanin ustunr oldugu icin satmazsa mahkemede hak isteyebilirsiniz
00 Yorumla- +1 yıl
Evliyken edinilen tüm varlıklar boşanınca ikiye bölünür
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı. Evlendikten sonra mi alındı ev
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Evlendikten sonra
- +1 yıl
satar ama satışı iptal ettirebilirsiniz
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya haberimiz olmazsa?
- +1 yıl
iptal zaten satış gerçekleştikten sonra yapılır canım
- Soran+1 yıl
Her türlü hakkımızı alabiliriz yani? Annemin en çok korktuğu bu, eğer evimiz veya paramız olmazsa anneannemlere dönmek zorunda kalırız ve annem çalışmıyor
- +1 yıl
ev için aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. o zaman satamaz. araba için ise dava açılınca tedbir koydurursunuz. avukat ayarlar hepsini. hakkınız zayi olmaz
- Soran+1 yıl
Evliyken aldılar zaten evi aile konutu sayılmaz mı
- +1 yıl
tapu kaydına şerh düşülmesi lazım
- +1 yıl
Benim bildiğim tüm mal varlığı yarı yarıya
00 Yorumla - +1 yıl
Malları kap gel benle evlen
00 Yorumla Evlilikten sonra alınan herşey ortak olur
00 YorumlaMallar evlendikten sonra alındıysa 2 ye bölünür.
00 Yorumla- +1 yıl
Evlenirsem inşallah boşanmayız
00 Yorumla - +1 yıl
yarı yarıya ortak
00 Yorumla - +1 yıl
Neden boşanıyosun
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Hukukumuzda, boşanma davası ayrı bir dava konusu iken mal paylaşımı ayrı bir dava konusudur. Boşanma davası kesinleşmeden mal paylaşımına geçilemez.
Mal paylaşımı evlilik süresince kazanılan mallar üzerinden yapılır.
Taraflar mal paylaşımında şu üç yolu izleyebilir;
Türk Medeni Kanunu’nun 220. maddesinde belirtilen kişisel mallar, mal paylaşımına dahil edilemez. Her eş kendi kişisel mallarını aldıktan sonra evlilik içerisinde elde edilen “edinilmiş mallar” Türk Medeni Kanunu’na göre yarı yarıya paylaşılır.
Evlilik içerisinde elde edilen “edinilmiş mallar” Türk Medeni Kanunu’nu madde 219’da şu şekilde tanımlanmıştır;
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.
Velayeti bende olan çocuğumu geçim sıkıntısi yüzünden babasına versem? ↗
Avukat bey bu soruyu görmediniz sanırım, arkadaşa yardımcı olabilir misiniz, zor durumda. İyi günler... 😊
Ev de araba da evlilikleri içerisinde alındı ama hala korkularım var