Bayram öncesi babamlara geldik 5 aylık hamileyim henüz hamile kıyafeti giymiyorum daha o kadar büyümedi babam 2 kez bol giyin utanman da mı yok diyerek azarladı beni en son dün neyi saklayacak çok merak ediyorum doğduktan sonra torunum diye seveceksiniz doğmadan önce mi ayıp oluyor saklanması gerekiyor nerde görülmüş başka bir can taşımanın ayıp olduğu dedi babam da sustur kocanı koparırım dilini dedi bana eşim yokken. ama arada kalmak istemiyorum ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBabanın uyarısı hoş olmamış her ne kadar doğru düşünsede. Tabi eşinde saygı çerçevesinde izah edebilirdi durumu. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali. En iyisi bu konuyu eşinle konuş ama babanın öyle bir şey dediğini söyleme sadece biraz daha anlayışlı olmasını gerekirse haklısın diyip susmasının sizin için daha iyi olacağını belirt derim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
eşinizi alıp evinize yuvanıza gidin... bu olaylar çok sık yaşanıyor.. ne kadar az görüşmek o kadar iyi... Erkekler arasında bilhassa sidik yarıştırma tabiri vardır... Yedirememezlik olur... Değer yargılar farklı olabilir.. Herkes evinde saolsun denir geçilir... Olması gereken de bu... Zıt olan iki insanı aynı evde birbirine çarptırmanın mantığı yok...
00 Yorumla
Babana zaten bayramdan bayrama gidiyorsundur eşin güzel bir dille söyleyebilirdi kocanı da babanı da üzme ama şunu unutma yarın öbür gün kocanla kavga etsen sana bir tokat atsa geleceğin yer babanın evi ona göre davran
00 Yorumla
Hayır kocan yerinde bir cevap vermiş aslında senin de yanında durmuş ne güzel. Ama işte kişi baba olunca insan tereddüte düşebiliyor aslında babanın daha anlayışlı olması gerekir. Kocanın bir kabahati yok.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
77Cevap
Aptal sürüsü babanı haklı bulmuş. Seni savunan, ayıp zihniyetinin senin üzerinden yürümesine izin vermemiş sende gelmiş terbiyesizlik mi diyorsun. Kafayı mı yedin sen? Hamile bir kadının göbeğinin belli olmasından daha normal ne var, o da mı tahrik ediyormuş erkekleri? Yemin ederim sinir oldum. Sende de yobaz kültürü devam ediyor. Eşin geri kafalı olsaydı baban haklı diyip seni azarlayıp ileri gidip üzseydi yobaz olsaydı daha mı iyiydi
105 Yorumla- +1 yıl
Buradaki çoğunluk babadan yana tavır almış şaka gibi, gerçekten burası ülkenin özeti
Soran+1 yılBen babam haklı demedim ki çok üstüme geldiler burda bir terbiyesizlik var mı diyorum eşim yani elbette savunacak
- +1 yıl
Size demedim ben, buradaki genel görüşler ve bakış açısı midemi bulandırdı da. Sizin fikrinize bir şey demedim
+1 yılEşinin babanı uyarması yanlış değil. Asıl yanlış olan babanın senin karnında taşıdığın o canı ayıp bir şey olarak görmesi. Karnının belli olması neden rahatsız eder ki bir insanı? Çocuk bu yahu. Bazı kadınlar karnında o çocuğu taşıyabilmek için günlerce, aylarca, hattâ yıllarca dua ediyor. Ama yine de çocuk sahibi olamıyorlar. Eşin gayet uygun bir dille ifade etmiş kendini. Baban ise kocanı sustur, kopartırım dilini diyor. Bu nasıl bir üsluptur? Eşinin kıymetini bil. Seni savunması çok güzel bir davranış şekli olmuş.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen çok şanslısın farkında değilsin. Babanın yaptığı çok yanlış. Kocan seni savunmuş. Bu ülkede karısını savunan o kadar az erkek var ki. Hamile bir kadın göbeğini neden saklasin orada can var. Güzel bir şey bu. Kendini kapatma. Kocan seni savunmuş arkanda durmuş sen de onun yanında ol. Senin birincil ailen eşin artık annen baban değil
50 YorumlaBabanda utanma yok baban adam olsa sana böyle demez bir de evlisin sen kocan iyi yapmış dilini koparirmis onun kolunu koparip eline vermek var ben olsam iyi bir girerim ona kocan nereye kadar dayanır bilinmez baban gibiler çok kafası eski kafalardan böylelerini öldürüo koyacan bunlar yaşasa ne yaşamasa ne
30 YorumlaKusura bakmayın ama o biraz babanızın geri kafalığı. Nasıl saklayacaksınız ki karnınızı. O zaman sizin annenizde size hamileyken öyle mi yapıyordu. Eşiniz çok güzel söylemiş. Boş verin takmayın kafanıza. İnşallah çocuğunuzu hayırlı bir şekilde kucağınıza alırsınız
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı.
+1 yılEski zamanda hamilelik utanılacak bişeymiş. Asla hamile olduğum belli olmasın diye karnını saklamaya çalışırlarmış. Çevremde kadının biri anlatmıştı. Eski düşünce tarzı ve eski düşünceler de asla değiştirilemiyor. Takmamak lazım. Yoksa bana tşört giyiyorum diye hakaret edip or. Diyenler de vardı
10 Yorumla
+1 yılBabanın seni azarlaması hoş değil. Utanmanda mı yok derken hamile olmaktan mı utanacaksın ne saçmalık.. Ama eski kafa. Eskiden kadınlar hamile olduğu anlaşılmasın diye bol giyinirlermiş. Ayıp karşılanırmış. Cahillik başka şey değil. Baban da eskide kalmış. Unutulur gider çok kafanı takma boşver.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Esin haklı ama sen biraz bol giyip gerginliği azaltiver babana giderken durduk yere gerginlik olmasın başka yerde kafana göre takilirsin ikisi birbirine düşerse arada kalıp üzülürsün... babanda dil mil koparamaz geçti borun pazarı sürsün eşeği nigdeye..
10 YorumlaDar kafalı ve cahil baba olunca düşüncesiz de eşin var baban insan
olsa sana utanma yok mu diyemez
Hamilesin ne oluyor karnını başka yerlerini görünce aklında başka şeylermi geçiyor hani birileri diyorsun ya hamile kadın dışarı çıkmasın şehvetten uyandıryor diyen fikirli insanlarla aynı camiada sanırım10 Yorumla
+1 yılKocan haklı aynı şekilde sende babana cevap verebilmelisin baba diye büyük diye herzaman haklı olacaklar diye bir kaide yok
60 YorumlaBaban haklı sende kocana terbiyesizlik yaptırmayacaktın. Ayrıca evet bol giyinmek lazım hamile kıyafeti alıp giyersen ortada zaten mesele olmaz. Babalar kızlarını verdiği gibi geri almasını da iyi bilir o yüzden kocan babanla iyi geçinsin derim...
00 Yorumla
+1 yılBabanda haddini bilecek. Ne kadar yaşı büyük olursa olsun edep ve adap önemlidir. Torunum diye sevmesini biliyor? Şahsen ben olsam cevabını veririm. Terbiyesizliğin lüzumu yok. Eşin haklı.
60 Yorumla
+1 yılBüyük bir cahillik. Eşin haklı, hamile olmanın ne gibi ayıbı olabilir ki? Babanın sana karşı tavrı her zaman bu şekildeyse, sık sık gitme derim, eşine karşı da rencide ediyor seni, kötü bir durum bu.
30 Yorumla
+1 yılEşin haklı. Bu konuda seni savunması iyi olmuş. Baban öyle dediğinde sen de kötü bir şey demediği için eşini savunmalıydın.
40 YorumlaEşini tebrik ediyorum, gerekeni yapmış gerçekten. Babanın yaptığı patavatsızlık gerçekten, bir kere sen artık evli barklı, hayatını kurmuş bir kadınsın o ne hakla sana bu konuda karışabiliyor?
20 YorumlaBaban ne yazık ki "kızların okulda ne işi var?" deyip de kadın doğum hastanesine gidince "benim karıma kadın doktor baksın" diyen geri kafalılardan.
30 Yorumla
+1 yılKocanı tebrik ederim. Seni korumuş baban haksız. Ve babanın söylediğini de kocana söyleme
50 Yorumla
+1 yılEşinin kıymetini bil seni korumuş daha ne istiyorsun ve haklı da eşin çok doğru söylemiş. Senin ailen eşin ve çocuğun artık onu koru baban yine baban ama artık sınırını çiz.
13 Yorumla- +1 yıl
Bu ne saçma düşünce tarzı anne baba doğumdan ölüme kadar ailenin parçasıdır
- +1 yıl
Anne baba da sınırlarını bilmelidir. Hamilelik ayıpmış gibi kıza ayar vermiş çocuk mu bu evli barklı kadın..
- +1 yıl
Anne baba dediğin atadır ne sınırıymış evleniyor diye dışardan gelen biri için anne babasını yok mu sayacak ölene kadar onun annesi babası olmaya devam edecek.
+1 yılhayır terbiyesizlik değil doğruları söylemiş buda babanı rahatsız etmiş
40 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu ne yobazlık bu ne cahillik, lanet olsun güzelim ülkemize nasıl zihniyetler yerleştirdiler böyle.
Kusurabakma ama ben senin babanın zihniyetinde ki adamlara selam dahi vermiyorum hayatımda.
Muhtemelen benim yaşım babandan büyüktür ayrıca20 YorumlaTabiyki babanı güzel bir dille uyarmanda hiç bir sakınca olamaz. Baban biraz sert mizaçlı anladığım kadariyla. Yanında istediğin gibi rahat giyinmek en doğal hakkın. Bazen anne babalarımızı idare etmek zorunda olabiliyoruz. Herşeye rağmen saygısızlık yapmaktansa ya suyuna gitmeli, ya da ben böyle rahat ediyorum babacım diye uyarmalı. Bir laf vardır bekara karı boşamak kolay gelir. Sen her yoruma aldırma aranız açılırsa yanında burada ki arkadaşlar olmayacak..
00 Yorumla
+1 yılBabana noluyor ki? Eşin haklı. Ayrıca eşinin uyarması terbiyesizlik değil. Doğru demiş
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılkocan adammıs
babalar evet bazen aksi huysuz hassas olabiliyor ama afferin kocana30 Yorumla
+1 yılKocan hakli bence sacma sapan geri kafali bir yorum yapmis baban! Kocan cok güzel konusmus helal olsun o adama
10 YorumlaBir adamın büyüğüne saygısızlık yapmasını sevmem ama senin babanda hak etmiş doğrusu, bu soru trol olsun veya gerçek olsun kocan haklı...
10 YorumlaEşiniz yanınızda olmuş, sizce törpünelecek davranış kime ait?
Hakkınızda hayırlısını diliyorum.10 YorumlaHer iki tarafa da ben onunla konuştum sorunu halletrik bir daha bu mevzuyu dile getirmeye gerek yok de.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılHamile olmanın nesi ayıp. Eşin on numara adammış babanın ağzının payını vermiş
20 Yorumla
+1 yılSen sen ol o eşin olacak adamı ömrün boyunca üzme sakın.
20 Yorumla
+1 yılSeni savunmuş nesi terbiyesizlik. Asıl ayıp olan babanın, eşinin yanında seni o şekilde uyarması.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılyani baba atadır alışık olmadığı bir durum karşısında istemsiz tepkisini dile getirmiş. Eşin hani sessiz kalması daha uygun olabilirmiş idi.
00 Yorumla
+1 yılSenden sorumlu olan eşin. Babana bundan bahset. Tabii öneriler dikkate alınmalı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 567 cevap paylaştı. eşini ezdirme.. hatta bır sure gıtmeyın babanlara. ayıbı eden baban
10 Yorumla
+1 yılKardess senin eşin adam adammm helal olsun. Ne terbiyesizliği. Baban daha güzel bir sekilde söyleseydi esin o sekilde karsı cıkmazdı.
20 YorumlaEşin haklı bu konuda her zaman susmak iyi değildir güzel cevap oturtmuş.
10 Yorumla
+1 yılEşin sonuna kadar haklı kesinlikle ama sen yine ortalığı yatıştır
00 Yorumla
+1 yılBaban evlendiğini kabullenememiş. Eşini sevmiyor bence.
00 YorumlaKocan haklı baban da olsa sana saygısızlık etmiş ve eşinin zoruna gidiyor haklı olarak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Eşin iyi etmiş ne demek ya bol giyin.
Baban aşırı tutucu sanırım.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılOrda konusurken ki ses tonu üslubu nasıl bilmem ama bunda bir saygısızlık yok.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 738 cevap paylaştı.
+1 yılSu noktalama isaretlerine dikkat edin ya cumle corba gibi oluyor.
00 Yorumla
+1 yılAma kadın olarak dikkat çekici uzuvların olunca hamileyken bu bence hoş değil,
Hamile iken görsellik tevazu ile olmali00 YorumlaSevdiği için yapmıştır ama bilmiyorum bu konu beni aşar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşine helol olsun babanda kıt kafalıymış eşinle aranı bozma
30 Yorumla
+1 yılEşin delikanlılık yapıp babanın yüzüne konuşmuş baban da öyle yapıp eşinin yüzüne konuşsaydı ya ben olsam eşimi de alır evime dönerdim madem bu kadar göze batıyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin baban tam bir yobaz mahluk.
Eşin yerden göğe kadar haklı30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılValla baban comarmış eşine helal olsun inşallah bana da öyle bir eş nasip olur.
10 Yorumla
+1 yılSende bol giyin babani konuşturup eşinle baban arasında kalma
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 881 cevap paylaştı. özünü kaybedenlerdensin anlaşılan. baban ya da eşinle ne pislikler yemişseniz bizi ilgilendirmez ama kalkıp doğu insanlarına geri kafa diyemezsin. varsa bir geri kafa oda sen ve senin kocandır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşinin söylemesi gerekeni baban söylemiş ayrıca doğu zihniyeti deyip yadırgama
doğunun neresindesin. hemen kendi doğduğun yeri rencide ediyorsun önce bu algıyı değiş. eşinde kendince haklı babanda sende ortasını bul bu lafları kendine söyletme00 Yorumla
+1 yılHem baban azarliyor hem de sustur kocanı demiş. Baban seni azarlayıp kocan azarlamış gibi nasıl "sustur kocanı" diyor anlamadım?
Yazdığın şeyi bir daha oku bence02 Yorumla
Soran+1 yılCevap verdiği için sustur kocayı terbiyesizlik yapmasın dilini koparırım dedi yalnızdık ikimiz
- +1 yıl
Baban haksız
+1 yılbol giymek iyidir hamilelikte görüntü hoş durmaz zaten
20 YorumlaDoğurana kadar babana gitmemek sanki daha mantıklı gbi duruyor hem sinirler de yatışır biraz zaman aşımı işe yarar torun da geldi mi dede unutur tatlıya bağlanır herşeyyy
10 YorumlaEşinle babana bişey söyleme konuyu kapa gitsin. sen bol giyin babanda rahat eder eşinde bol dar sorun etmediği için bişey demez bu sorun ortadan kalkar.
10 Yorumla
+1 yılBence eşin haklı ama hamile halinle bebeğin için bunları takmamanı ve bu süreçte seni daraltan insanlardan uzak kalmanı tavsiye ederim böyle şeyleri bebeğin için dert etme
10 Yorumlaeşinrahat biraz geri kafalılık ile alakası yok bira örfle alaksı var babanın örfüne göre vucut hatları görünmesi hoş karşılanmaz eşine bunu belirt
03 Yorumla
Soran+1 yılİyi de ben tesettürlü değilim hamile değilken de vücut hatlarım belliydi bekarken de böyleydi
Yaparken neden ayıp oluyor o zaman? Yarın bir gün kucagına alacağı torununun nasıl yapıldığını bilmesinde de mahsur yok o zaman.
Biraz edep, biraz ataya saygı..12 Yorumla
Soran+1 yılBeni de leylekler getirmedi sonuçta
- +1 yıl
Onlar buyuklerine bu kelimeleri kullanmadı neticrde.
Yapılan herşey biliniyor olsa bile göz önünde sergilenmesi gerekmez.
Eşin kendi ailesi içinde, aldığı terbiyeyi, sahip oldugu kültürü yaşayabilir. Ancak sizin ailedeyken sizin kültüre ayak uydurması gerekir.
Eminim eşin, ailen için yobaz diyordur. Çünkü kendisi gibi olmayan herkese yobaz diyecek düşüncelere sahip
Seni kocana verirken hamile kalma ihtimalini düşünmedi heralde. Hikaye gerçekse kocan haklı
00 YorumlaEşin haklı baban öyle saçmalamış ki salağın teki bence. Eşinden yanayım
40 YorumlaHic bir şey yapmayin zaten anlayacak kapasitede bir babaniz da yok. Bu süreçte daha az görüşün babanizla.
20 Yorumla- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt