Diyanet benim için bir referans olamaz ancak maalesef pek çok insanımız için ciddi bir yol gösterici. Yukarıda ifade ettiğiniz ifade yalan değil. Bunların ve günümüz bakış açısından ahlaksızca veya sapıkça diye değerlendirilen açıklamaları pek çok İslami kaynak referans alınarak yazılıyor. Faiz konusu gibi birkaç konu hariç tabii. Eğer şeriatın referans aldığı kaynakları okursanız, araştırırsanız sizin çarpık düşünce dediğiniz pek çok fikrin, sağlam İslami kaynaklarda yer aldığını göreceksiniz. Zaman zaman "Şeriat gelse de hak hukuk adalet gelse", diye düşünen arkadaşların da bunu iyice değerlendirmeleri gerekiyor.
Haram değildir cümlesinden ne anladınız acaba? Haram değildir demek nikah kıyabilir demek. Nikah kıyabilmek demek nikahsız yaklaşamaz yalnız kalamaz demek. Sokaklarda nikahsız kucak kucağa öpüşen nesil kendini ulema zannediyor. Bir sorun neyi yanlış anladık acaba diye.
Diyanet, benim inandığım dini değerlere uymayan bir kuruluş haline gelmiştir.
Cesurca fikrini belirttiğin için seni alnından öperim helal olsun
Kaçıncı yuzyildayiz hala bu kadar saçma düşüncelerle insanların bunları yapmakta haklı olduklarını göstermeye çalışıyorlar ondan sonra çocuk evlendirilmeleri tecavuzleriyle karşı karşıya kalıyoruz kimse o çocuğun psikolojisini düşünmüyor dedeyle uvey (!) Çocuğun arasındaki yaş farkını düşünmek dahi istemiyorum bu yobazlarin soyunun bir an önce kurumasını diliyorum
Cevap
0Cevap
Diyanet mi? Dini kendilerine göre değiştiren bir kurumu takmayali uzun zaman oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?