Babam hayatımı mahvetti?

Genç yaştayım üniversite okuyorum. Babam bana, anneme ve kardeşlerime çok kötü davranıyor. Bir kız kardeşim otizmli. Bize babalık etmiyor sevmiyor hakaret ve küfür ediyor. Miras avcısı kız kardeşlerinin sözünü dinliyor onlar ne diyorlarsa onu yapıyor. Otizmli kız kardeşimin eğitimi için para vermeyi bırak her ay elimize geçen ve kardeşimin eğitimi için ayırdığımız parayı bile kendi alıp eve sebze meyve vs alıyordu. Kardeşimin özel eğitimi umrunda bile değil. Anneme giysi almıyor yıllardır. Son 4-5 yıldır hiçbirimize bir şey almıyor. Yemek haricinde, onu da kendi de yiyor diye alıyor. Annem yemek yaptığında yarısını kendine ayırıyor. Kendisi 57 yaşında ve kendine çay ağacı yağı, kremler vs alıp genç kalmak için kullanıyor. Krem alıyor bitki alıp çay yapıyor kendine baya bakıyor yani. Büyük bir ildeki evimizi sattı ve kendisi yemeye başladı parasını. Geçen gün önceki yıllarda olduğu gibi yine hadi tatile gidelim dedi, ertesi gün kimi götüreceğime ben karar veririm deyip annemle otizmli kız kardeşimi götürmeyeceğini söyledi. Sonra biz tepki verince hiçbirinizi götürmüyorum dedi. Şiddet uyguluyor ve maddi anlamda da sürekli baskı yapıyor. Ona karşı hepimiz tek yumruk olmaya çalışıyoruz ama bazen hakaret ediyoruz ona bize bunları yaşattığı için ( doğru olmadığını biliyorum ama o bir baba değil) Karşı komşumuz yıllar önce babam için ahlaksızın teki olduğunu söyledi. İnternette kadın hesaplarına yazdığını gördük söyleyince yapmadığına yemin ederek psikolojimizin bozuk olduğuyla itham etti bizi. Ve kardeşlerine, diğer akrabalarımıza evdeki bütün kavgaları, söylediklerimizi, başkası hakkında konuşulanları kısacası aile içinde kalması gereken şeyleri anlatıyor, bunu bazen de abartarak yapıyor. Bugün annem dışarda olduğu için ve genellikle bursumuzla kendi ihtiyaçlarımızı aldığımız için babamdan para istedik başta param yok dedi sonra biraz para verdi ama eksik vermişti. Eksik verdiğini söyleyince verdiğini de geri aldı. Akşamüstü kız kardeşi yani halam arayıp bize hakaret etti, annemin üstüne olan evleri babamın üstüne yapması gerektiğini, bize mirastan para yedirmeyeceklerini söyledi. Ne yapılabilir bu durumda ben de annem de kardeşlerim de bıktık ondan bıktık
Babam hayatımı mahvetti?