Şu zamanda gençliğini yaşamak isteyen bireyler ya eğitimini hiçe sayıp kendi eğlencesine ve keyfine bakacak ya da gençliğini heba edip bütün zamanını ders çalışarak geçirmesi gerkerecek ki özel okullarda kolej okullarından ziyade devlet okulunda verimsiz alınan dersler karşısında geri planda olacak. Fark etmişssinizdir özel okul ve kolej okulda okuyan öğrenciler sınav sonuçlarında ne kadar iyi bir puan almış nasıl bir dereceye ulaşmış. Ya da millet vekili tanıdık veya paranız varsa bedava diploma da veriliyor. Eğitimde bile şu atasözü geçerlidir bilmiyorum belki atasözü bile değil ama neyse ^parayı veren düdüğü çalar^
Maddi imkansızlıklar ve gelecek kaygısı. Liseyi üniversiteyi kurtarmak için yaşayamadık, üniversiteyi de meslek hayatını adam etmek için yaşayamıyoruz, bunun iş bulma kaygısı var, işe girip kendini doğrultma, araba ev alma, eş bulma, düğün masrafları, aha bitti gençlik.
Bu ülkede maddiyat yoksa hiç bir şeyin tadı tatlı gelemiyor. Genç demek Farsça bir kelime hazine demek ama Türkiye hazinelerini gelecek kaygısıyla büyütüyor o hazineden sana kar gelir mi :D
Maddi imkansızlıklar diyeceğim. Annem ve babamın durumu her ne kadar iyi de olsa hiçbir zaman onlardan para istemedim, utandım hep. Sebebini bilmiyorum ama bu yüzden dışarı da çıkmazdım fazla.
Doya doyadan kasıt nedir bilmiyorum ama 1 levelden başlayıp oyunun her şeklini oynamak her zaman hosuma gitmiştir. Aslında hicbir seyin olmadan başlamak ve yavas yavas elde etmek dogustan sahip olana göre daha tatlı ve tatmin edici olur. Yani bir seylerin engel olması aslında daha yaşanılabilir bir durum ortaya çıkarıyor benim icin. Yani engeller olmasa bir seyleri basarmanın hazzı olmazdı.
gençlik hayatın emsali gelmeyecek bir dönemidir o yüzden bütün zorluk ve güçlüklerin üstesinden gelerek en ince anına kadar yaşamalıyız gençliğimizi günün birinde bu dönemden sadece bize bırakılacak olan hatıralardır geçip güleceğiz ya da ağlayacağız yaşantılarımıza anılarmızı hep gülüşlerle dolduralım
Maddi sorunlar falan değil, çalışıyorum kazanıyorum ama harcama hevesim yok o da şu açıdan, bu ülkede bu parayla alabileceğim şeyler kısıtlı ama aynı parayı farklı bir para birimiyle kazansam hayatımı yaşardım belki. Yani teknik sorun ülkemizin durumu.
lise öğrencisiyim tek gelirim babamın verdiği harçlık (Sadece okul olduğu zaman verir.) Yemeğe zar zor yetiştiriyorum kahvaltı yapmadığım halde gerçekten para önemli
Parasızlık, yalan dolan arkadaşlıklar Kadın olarak rahatça hareket edememek gelecek kaygısı aile baskısı psikolojik sorunlar dışlanma ayrım o kaçar çok şey var ki aslında
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ailem😭sevgilimde kalmak, özgürce seks yapmak, geceyi başka yerde geçirmek, sevgilimle ya da arkadaşla tatile gidip, ordaki yakışıklılarla eğlenmek, bu tarz şeyler çok istediğim şeyler ama yapamıyorum, çünkü ailem çok tutucu😭benimse içim kaynıyor😂
Çevre baskısı. bir öğrenmişler kız dediğin erkekle gezemez, kızın erkek arkadaşı olamaz, kız dediğin evlenir, kız dediğin çocuk sahibi olur. Bitmedi cahil düşünceler. Sanki biz köleyiz.
Türkiye'de yaşasaydım muhtemelen işsizlik, aile baskısı, maddi kaynak yetersizliği, eğitim gibi birçok sorunum olurdu. Gençliğim de hayallerime tutanamadığımdan deformasyona uğrardı.
Çok şükür çocukluğumuda, gençliğimide yaşadım hala yaşıyorum... Sadece maddi açıdan yapmak istediğim şeyleri yapamadım, onun haricinde herşeyi gördüm, yaşadım o yünden bir sıkıntım yok açıkcası...
Gençliğmin en dipten başlaması ve yükseğe çıkıp iyi bir hayat yaşamak için gençliğimde eğlenmek yerine çalışmam, yorgun argın işten işe koşmam gerekmesi. En büyük engel bu.
Üniversitesi sınavı gelecek kaygısı biraz aile biraz para ama en çok yks
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Güzel soru bu aralar bunu düşünürdüm , en önce maddi imkanlar sonra din baskısı gelenekler dediğim gibi önce parasızlık para olmayınca ortamın da olmuyor kendine güvenin olmuyor