Bu soruya cevap verenlerin yaşının 40'ın üstünde olması gerekir. Diğerlerinin yorum yapması saçma. Ben 80' kerim ve 90' ların genç bireyi olarak yorum yapma hakkını kendimde bularak 80' ler diyorum. Müziğin en babasının olduğu dönemlerdi. Rock müziğin, popun, hatta kazım kale zirvesiydi diyebilirim. Sosyal yaşamın iki yüzlü olmadığı, insanların yüz yüze sohbet ettiği, daha dürüst ve daha samimi ilişkilerin olduğu, çocuk ve kadınların istismar edilmediği, insanların daha az sınıflandırıldığı dönemler... Ayrışmanın ve ayrıştırılmanın daha az olduğu dönem. O zamanlar kim neye inanır diye sorulmazdı. İnanç özgürlüğü vardı. İnanmayanlara da kimse karışmazdı.
2010' a kadar güzeldi sonra çöküş başladı; hem çevresel hem ekonomik hem de insani anlamda.. fakat benim için 2002 yılı zirveydi. Ben çocukken eve girmezdim örneğin akşam 10-11 e kadar. Hayatımda bir kez bile sıkıntılı bir duruma uğramadım. Şimdiki evebeynler korkuyorlar çocuğumun başına bir şey gelir mi diye.. Haklılar da artık gelir.
Bana kalırsa 1990 ve 2000 li yıllar. O dönemde ekonomik olarak değilde; insanların birbirine olan inancı, komşuluk bağları, toplum olarak duyarlılık kısacası insan ilişkileri çok daha müreffeh bir dönemdi.
Türkiye nin en güzel yılları 2003 ile 2008 yılları arasıydı.. * Suriyeliler yok * aleyna tilki yok * youtuberlar yok * bukadar hükümet düşmanlığı yok o zamanlarda halk yozlaşmamış * komşuluk bağları iyi * ekonomi canlanıyor Türkiye büyüme rekorları kırıyor Avrupa taktir ediyor * Avrupa Birliğine girme çabalarının olduğu dönem. Avrupa birliğiyle müzakerelere oturuyor * dolar 1.20 euro 1.80 civarı Türkiyenin en çok atılım yaptığı dönem..
80'lerdi. O zamanlarda mektup yazardık. Herkeste telefon yoktu. Mektup 10 günde gider, cevap yazarsa 10 gün de öyle beklerdik. 20 gün gelecek cevabı sabırla bekler, sevincimizi ya da üzüntümüzü onlara anca 1 ay sonra belli edebilirdik. Şarkılar dinletirdik bazen. Keko gibiydi belki ama masumdu. Şimdilerde 1 ay içinde aşk bile kalmıyor. Ve buna Cool olmak diyorlar.
1990-2000 yıllar sanırım. İnsanların birbirlerine güvenleri, sevgileri, paylaşımları, komşulukları, samimiyetleri,... vardı... Şimdilerde bu değerler yerlerde...
Bence 90'lı yıllardı, her şey doğaldı teknolojiyi merak edip ondan apayrı yaşayan bir nesildik. Telefonumuza mesaj beklemek yerine camımıza taş gelmesini beklerdik..
80 nerede çocuktum hiçbir şey anlamadım 90’larda ergendim hiç keyif almadım! Tam anlamıyla kendim olduğum yaşadığımı hissettiğim zirve dönemim 2000-2010!