Kürtler Zazalar Kürt diyor, Türkler zaza dayı diyorlar, Türkmenistandan gelmişiz diyen zazaya da denk geldim, irandan gelmişiz diyene de denk geldim. Merak ettim doğrusu nedir sizinkiler nereden gelme?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Zazalar tacik kökenli olduğu söyleniyor. Asla Kürt değildir. Ama tacikte değildir. İrani halklardan olabilirler ama ayrı bir dilleri var. Ermenilerde iranlılara benziyor kürtlerde ama ikiside ayrı milletler.
Zazaca bilen azıcık çalışmayla 2-3 ayda süper İtalyanca öğreniyorlar
Duyduğum en mantıklı yorum.
İlginç Rayan bey o zaman zazalar latindir.
Olabilir. Şuradan biliyorum. Karakaya Barajını İtalyan İtalstrade firması yaptı inşaatını. Barajın yanındaki çüngüş köyünden çok işçi aldılar. İşe alınan işçiler 2 ay sonra ana dili gibi İtalyanca konuşmaya başladılar. tercümanlarıda çüngüş köylüleri idi.
@Rayan2 Hayır bu farklı bir durummuş. Ona bakarsan ben bir ayda tatil köylerinde ingilizce konuşmaya başladım.
Hiç ingilizce bilmeyen tatil köyünde 1 ayda nasıl ingilizce öğrenir. Diğer taraftan İsveç ya da Norveçte olsanız, çok iyi ingilizce bilseniz İsveççe veya Norveççeyi 1 ayda konuşabilirsiniz.
@Rayan2 hayır yanılıyorsunuz. İngilizce bilmediğim halde kulağım kelimelere alışkın olduğu için konuşabildim.
Çok iyi müzik kulağınız var demek ki. Olabilir
Zazalar, deylemlilerden gelir. Deylemlilerde taberistandan yani Arap olma ihtimali çok yüksektir. Deymenliler MS 550 li yıllarda dersim dolaylarına göç ediyor. Bölgede Ermeni v Kürtlerde var o yüzden karışık bir ırk
Yalniz taberistan dedigin yer iran ve iranlilar arap degil.
Turkiye, iran ve israil.
Orta dogudaki 3 arap olmayan ulke.
Yani yazmış. Veya yazacaktım. Yazım hatasindan olsa gerek. Veya Arap. Bu şekilde okumuş gibi yap 😂. Bazen kafa karışıklığı oluyor.
Zazalar Kürt ler çunku. kürt kelimesinin anlamı o bölgede yaşayan bölge halkıdır. kürt diye bir dil yok o bölgede yaşayan insanların dili kurmanc , zaza sorani ve gorni dir. bu insan ların yerli dili kürtçedir. yani zaza lar öz ve öz kürt tür sadece lehçeleri farklılaşır diğerlerinde olduğu gibi. anlatabildim mi bilmiyorum?
O bolgede yasayan Turkler ne oluyor
@HailSelassie konuyu farklı yere çekmeye çalışma
Bence kürtler. Zazaca bilen azıcık çalışmayla 2-3 ayda süper İtalyanca öğreniyorlar
Zazalar iranli. Tum dunyaca kabul edilen bu.
Kimin ne dedigi onemsiz. Ona bakarsan Turklere arap diyen arap sayisida cok ama bu bizi arap yapmaz.
Az önce baktım Zazalar persmiş
Adını unuttuğum Pers yazıtlarında falanda zazana diye geçiyormuş.
Pers degiller ama perslerle akrabalar.
Perslerde iranli.
Zazalar persler gibi irani irklarin bir alt kolu.
Zazalara pers demek.
Bulgarlara sirf slav diye rus demek gibi birsey.
Kürt değiller çünkü kürtler dillerinden anlamıyorlar ermeni olabilirlermi acaba bilemedim
Hepsi insan ya boşver
Aga genel kültür kasıyorum yoksa sen şusun budun demeyeceğim : )))
Kardeşim madem ermenisin istemeden vermelisin
Ermeni değilim.