#nirhamm 🔴 🔴 🔴 🔴

Çok yerinde alınmış bir karar.. Trabzon'lu biri olarak iftihar ettim.. Evlilikte hazırlık süreci ciddi bir külfet, evliliğin içerisi ayrı bir külfet. İyi düzeyde geliri olmayan evli bir çift'in evlenmeden önce yok ise, sahip olmayı ancak hayal edebileceği şeylerdir, ev ya da araba gibi şeyler.. Sorundan, geçim sıkıntısından, beraberinde birde üstüne çiftlerin anlaşmazlıklarından başka ne katıyor evlilik...
Görseldeki araba lüks değil.
Almanyada hurdalıklarda bu araçlar
Düğün masrafına gelirsek bu kişiden kişiye göre değişir 20 bin tutanda vardır 500 bin tutanda
masraf yapmadan bir nikahla işi bitirir haftalarca balayında vakit geçirirdim.
En iyi görüş için teşekkürler :)
hayır
Cevap
38Cevap
mantıklıymış dfgşlkdfg
aşkımla biz de öyle yapçaz dimi aşkım @bakadesu fdgfdhgfhffg
Planlarım arasında, düğün gibi saçma bir etkinlik yok. Gereksiz harcanan paralara yazık, üstelik anlamsız buluyorum.
Ev ve arabam var bunlar problem değil. Düğün etkinliğine harcanacak para ile, eşinizi alıp yurt dışı turu yapınız.
Küçük aile arasında kutlama, ev ve araba alırdım. Ama tabii benim elimde değil, biz kalabaliğiz, ben istesem ailem istemez, illa dügün olacak derler. Yani imkansız
Helal olsun. Aynen bunu diyorum. Birileri eğlensin diye lüKS düğünler yerine o parayla çiftler geleceğine yatırım yapmalı.
evlenmekden vazgeçip araba almayı tercih ederim :D evleneceğim parayı biriktirsem evlenmeme gerek kalmaz zaten :D
Zaten düğün çok gereksiz ona harcanan para ile çok şey yapılır.
Şu an türkiyede bile çok az kişinin sahip olabileceği clio v6 ya sahibim normal bir şey bu
Milleti eğlendirmek yerine kendimiz eğlenir o paralara yatırım yapardım
Mantıklı.. bence nikahtan gidilmeli, sade bir tören yeterli..
Çok mantıklı kız zaten arabayı görünce evlenmiş kadar olur
Çok doğru bir karar. Tam istediğim arabayı almışlaar
Evet bunu zaten geçen yıl yaptım. Evlilik masrafı 220.000 lirayı buluyordu. Bende vazgeçtim Bmw x1 aldım. Pişman değilim çok mutlu ve huzurluyum...
Yas 18 ben simdiden kararimi vcerdim hele hele bizim orda baslik parasida aliyolar 45 bin 50 bin dugun maasraf derken evlenmekten vazgectim dugune kariya verecegim masrafi kendime harcarim araba alirim ev alirim sevgili alirim ama evlenmem asla
Ev de var araba da var yazlık borcunu ödüyorum. Evlenip ne yapacağım.
ev araba şart kadınsızda olmuyor birini alsan diğerine para yetmiyor
Genelde ailelerin baskısı oluyor. O bakımdan düğünden vazgeçip araba almak herkesin harcı değil.
Cocuk dogru olani yapmis 😀
millet gelecek 2 halay çekecek die o kadar masrafa gerek yok. ev araba almam da balayına maldivlere ya da puket adalarına gideriz eğleniriz :)
Kesinlikle araba degilde ev alirim şu kizlarin bagdat caddesin serseri oglanlar gibi araba düşkünlüğü yok mu ilginç buluyorum
erkek yapsın etsin arabayı evi sonrada beni alsın evlenelim
hayır, zaten varlar..
Alırim affetmem bu konuda 😏
Sevgi bence paradan büyüktür.
Mantiklı olan o zaten 😁😁😁
Almam karı kız kumarla yerim.
knk bu tiple benle kim evlenir
Araba almam önce ev alırım
Alirim kanka.
mantıklı
Alırım
şu an Öyleyim Zaten 😂😂😂
Arabayla yatarsın gece de..
Bu devirde mantikli bunu yapmak
Olurmu soyup soğana çevirmek varken
Hayır sevdiğim insanı neden yarı yolda bırakayım
Aldım bile 😂 eve daha var
Alırım
Düğün yapmayabilirim ama evlenmekten vazgeçemem
evlilik, düğün... bu tip şeylere para harcamam.
Mantıklı
Araba daha ucuz demek ki
Mantıklı
İyi etmiş valla
Mantıklı
Almam
Helal 👏🏼👏🏼👏🏼
Olabilir
Bende böyle yaptım
Akıllı insan
Haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?