Araba
Ev
Borsaya yatırırım
Altına yatırım yaparım
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Para ile ilk alınacak şeyler kişisel ihtiyaçlarınıza ve önceliklerinize bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, temel ihtiyaçları karşılamak, yaşam kalitesini artırmak ve geleceğe yatırım yapmak önemli olabilir. İşte para ile ilk alınabilecek bazı şeyler:
Temel Gıda ve İhtiyaçlar: İlk olarak, temel gıda maddeleri ve kişisel bakım ürünleri gibi günlük ihtiyaçlarınızı karşılamak önemlidir.
Ev Eşyaları ve Mobilyalar: Eğer henüz sahip değilseniz, evinizi düzenleyecek temel eşyaları ve mobilyaları almak, yaşam konforunuzu artırabilir.
Giysi ve Ayakkabı: İhtiyaçlarınıza uygun giyim ve ayakkabıları almak, hem günlük yaşamınızda rahat etmenizi sağlar hem de iyi görünmenize yardımcı olabilir.
Ulaşım Araçları: Eğer ihtiyacınız varsa, iş veya günlük yaşantınıza uygun bir ulaşım aracı alabilirsiniz.
Bilgisayar veya Teknolojik Cihazlar: İş veya eğitim için bir bilgisayar veya diğer teknolojik cihazları almak, iletişimi artırabilir ve bilgiye erişimi kolaylaştırabilir.
Eğitim ve Kişisel Gelişim: İlginizi çeken bir konuda eğitim almak veya kişisel gelişim kaynaklarına yatırım yapmak, uzun vadeli olarak kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
Sağlık Sigortası: Sağlık sigortası, beklenmedik sağlık harcamalarına karşı koruma sağlar ve sağlığınıza önem vermek önemlidir.
Acil Durum Fonu: Acil durum fonu oluşturmak, beklenmedik masraflara karşı mali güvenlik sağlar ve önemli bir tasarruf alışkanlığıdır.
Para yönetimi kişisel bir konu olduğundan, alınacak ilk şeyler kişisel tercihlere ve acil ihtiyaçlara bağlı olarak değişebilir. Öncelikle temel ihtiyaçlarınızı karşılamak, ardından tasarruf ve yatırım yapmak önemlidir.
Arsa. Ortalama 7-8 yıl önce aldığım arsa, ev, döviz getirisine baktığımda Arsa 10-3 önde hem de döviz bazlı. Dövizin de yaklaşık 8 katına çıktığını düşünürsek TL bazlı yaklaşık 80 kat getiri var ki birkaç en iyi hariç borsada bile böyle bir getiri bulamazsınız.
Ev kaldi bitek ona biriktiriyorum
Arabam var ev alırım
Cevap
35Cevap
Araba alırım diyenlerin hepsi kaybediyor 😂
Vergisi, muayenesi, arızası, bakımı, yakıtı delikli kumbara 😂
yatırım yaparım ben
Önüme fırsat gelmesini beklerim, Beklerken de yükseleceğini bildiğim hisselerden alır küçük küçük katlayardım en iyisi bu, Ev veya araba almazdım çünkü aldıktan sonra param biteceği için MERHABA KÖLE HAYATI demiş olurdum..
Ya ben o parayla gezmek yeni yerler keşfetmek isterim. Mal mülk sevmiyorum.
Merhaba
şu an için borsa derim çünkü ev fiyatları enflasyon yüzünden şişik durumda ve getirisi az şu an en iyi ve sağlam getiri borsada şu an böyle bir düşüncem olsa ilk seceneğim borsa olur
Ben ilk araba almıştım sonra ev sonra da motor 😅
Almanya da ev almak nerdeyse imkansız 👎 o yüzden araba alırdım ama almıyorum çünkü gidecek yerim yok şu an için:)
en akıllıca yatırım olan altına yatırım yaparım ama uzun vadeli olur bu, beş yıl sonra evimi de arabamı da alırım
Of param olsa keike şu an bırak yatırımı geçinecek param yok, akıllı kararlarla borsa en iyisi
İlk ev. Sonra kendime ait turizm şirketi kurarım jxjfjf
Bunlar acillikle alakalı şeyler bence, ama aciliyeti yoksa evin ve arabanın yatırım yaparım 👍
ucuzdan başlarım araba alırım biraz daha biriktirir arabayı satar ev alırım
Ev tabi , evsizler çok zor , evin olsa araba o kadar önemli değil
Araba yatırım aracı değildir. kulanmak içindir, eskir. Paran çöp olur. Arsa, tarla, altın.
Ev alırım zaten geleceğim de birden çok fazla daire alıp kiraya vermek istiyorum
Araba.. ev.. işyeri.. diğer yatırımlar olarak gidiyor benim için
ya ticaret ya da borsayla daha fazla yaparim.
Hiç düşünmeden cevap veriyorum kesinlikle ev ya da arsaya yatırım yaparım
@garip2167 borsaya girerdim 😂
@garip2167 bencede çünkü borsadan hiç anlamıyorum öyle bilmediğim göllere de yeşil ördek 🦆 gibi dalmak olmazdı
@garip2167 benide kesin avlarlar 😂 sizede geçmiş olsun ne diyim
@garip2167 çokmu kaptırdın öyle gerçekten
@garip2167 yapma yaa valla üzüldüm keşke altına yatirsaymişsin giden gidiyor işte
@garip2167 yaa öylede para da kolay kazanılmıyor ama nasıl üzülmez insan ben yataklara düşerim yemin ederim 😂
@garip2167 aynen öyle olmuş biraz , resmen içinden geçmişler 😂
@garip2167 ben atmıyorum ki özellikle bu şekilde çıkıyor ben masumum
Tmmm bee 😂 etiket çıkınca kaldırdım şimdi öyle yazıyorum
İncindimmmm seninle konuşmuyorum hıhhh 😂
Evim var. Eski model arabamı satıp yenisini alırdım.
İlk kez araba sürdüm bugün araba alma hevesim arttı
Ev alabilicek bir param varsa kesinlikle ev alırım
İlk araba aldım, sonra da ev:)
Bunu yalnız mı yaptınız?
Tebrik ediyorum.. idealist kadınlar her zaman ilgi çekicidir..
Bu konuda tavsiyelerinizi dinlemek isterim 🙂
Teşekkür ederim bu zarif düşünceniz için o halde.. huzur dolu seneler☺️
Evim var param olsa bugün araba alırım.
Evim var bu yüzden araba. Ev olmasaydı ev.
Ev tabiki barınma önemli
Evler aşırım evlerrr 😅😅😅😅
Ev alam. Araba istemem.
Kesinlikle araba
Araba alırım yeri gelir evim olur
İkiside var ne alırım bilemiyorum
Yatırım yaparım
Ev alırım. Arabadan çok daha önemli.
İkisi de olunca ne alıyoruz
Altin ya da arsa alırım
Ev, araba ve en sona da döviz kuru
araba alırım ya da altına yatırırım