+1 yılBanada bu şekil ifade de bulunmuştu ebeveynim benim ileride eşim ve çocuklarim olduğunda ben ailemin ihtiyaçlarini mi karşilicam yoksa ebeveyne para mi göndercem? benim maaşim 20 bin olmali ki o zaman bunlarin ikisini ayni anda idare edebileyim durum bu iken ve ben aylik 20 bin tl maaş alamayacağima göre kimseye öyle para falan gönderemem kendilerine de aynisini söyledim zaten ben bu Dünyaya aileme bakmaya gelmedim ileride çocuğum olursa oda bu Dünyaya bana bakmaya gelmiş olmayacak. Isteyen laftan anlar istemeyen anlamaz kimsenin laftan anlamasini bekleyemem bunu beklesem 1 asır beklemem gerekiyo çünkü
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKendisi ve çocukları için birikim yaptığını söylesin bu kadar pısırık olunmamalı. Hiç bir şey yapamıyorsa borca girin en azından bir eviniz arabanız arsanız olur.
45 Yorumla- +1 yıl
Daha kaç kez bunları söyleyeceğim bilmiyorum, sinsi biri gibi hissediyorum artık. Annesiyle aram bozulsun da istemiyorum. Eşim hiç para konusunda rahatsız olduğunu belli etmiyor çıkarıp veriyor hemen of off.
- +1 yıl
Eşin rahatsız değilse sende bu konuda bir şey yapamazsın. Eşini ikna etmen lazım o da zor bir seçenek gibi
- +1 yıl
Eşim rahatsız bu durumdan hatta sürekli kendi aramızda şikayet ediyoruz. Ama annesine babasına öyle diyemiyor, sonuçta emekleri var üzerimde deyip duruyor.
- +1 yıl
Kendi çocukları için emek harcadığını hatırlat ailesinin bir ihtiyacı söz konusu değilse vermemesi konusunda ısrarcı ol
- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim
+1 yılValla benim ninem sırf huzursuzluk olmasın diye ne gelin ya da damadın evine gider ne para ister. Babam zorla para verir ona. Pes yani. Ayıp onlara. Hadi açlıktan para isteseler haklılar ama boş şeyler için se yazık
10 Yorumla
+1 yılSen de onlardan para iste, posta koy "malum eşimde kalmıyor para" falan diyerek.
Mesela annesinden ped almak için para iste "onu bile alamıyoruz kalan parayla" de.11 Yorumla- +1 yıl
Aaaaay çok mantıklı kızzz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Ailesinemi baksın kendinemi baksın veriyosa eşin keriz he
34 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta ailem, vermeyince kötü hissediyorum diyor.
Bir de yok diyemiyor çünkü para var biliyorlar. Vermese kavga çıkarıyorlar. - +1 yıl
Maalesef biz 5 yıldır sevgiliydik, alışverişe çıkardık kendine hiçbir şey almazdı. Hep böyleydi ailesi ne olacak bilmiyorum..
+1 yılDiyecek o zaman pısırık olmayacak. Bize lazim annecim diyecek böyle erkeklerden nefret ediyorum ya😡 hem eşine hem annene laf getirmezsin adaletli olmalı yani ana kuzusu olunca geline yazık oluyor cidden
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKötü bir durum esinle konuş bence babasi olmasa kimsesi anlarim ama evde baba varken esinden para istemesi annesinin sacmalik neden dersen seninde ihtiyaclarin olur dusunmesi lazim ayri eve ne zaman cikcaz yeter artik de
10 Yorumla
+1 yılYapılacak olan belli eşin Hayır demeyi öğrenecek değilse Sizin bir hayatınız olmaz ya bunu kabul edeceksin ya da çözümü budur
30 Yorumla
+1 yılSorun varsa çözüm de vardır. Allah dermansız dert vermez. Eşin araba alsın, borçlansın ve borcu olduğu için vermesin. Niye anne, babalar böyle ki. Evlendiği zaman herkesin kesesi ayrı oluyor 🌺
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEşin çizgisini belli etmezse fitne çıkaran sen gibi durur gözlerinden düşersin. Eşini doldurmadan bu işin böyle biryere varamayacağını anlatman gerekiyor.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılEşin hayır demeyi düzgün şekilde ya da dolaylı yoldan başaramadığı sürece imkansız gibi birşey bu... ya da çıkın şimdiden borç var hesabı ayrı da yaşadığınız için fazla uzanamazlar...
10 Yorumla ayri eve cikmak cok masrafli degil... yani 5000 yeter tahminim baspangic icin... onu da babasindan isteyebioir..
12 Yorumla- +1 yıl
Ailesi hiçbir şekilde destek olmayacağına eminim. 😂
+1 yılBu ülkenin erkeği kadar pısırığı salagı yok heralde. Ailem zorda değilse neden para vereyim? Bu adam ailesine vermese karısına verir heder ederdi o parayı yine.
10 Yorumla
+1 yılİşin çok zor ailesi bişeyde diyemessin kavga çıkar ama tatlı bir dille uyar sürekli olmasın bari de konuş ama gerçekten zor😔
14 Yorumla- +1 yıl
Eşime söylüyorum sonuçta ailem diyor, vermese hemen arayı açıp tartışma çıkarıyorlar ufak şeylerden.
Ben konuşsam gerçekten neler olur bilmiyorum, o kadar samimiyetimiz bile yok henüz.. 😪 - +1 yıl
Şu Ankara yazan şahıs neler yazmış bide engellemiş ona burdan kibarlığı için teşekkür ediyorum
- +1 yıl
Kaldırdım onun görüşünü boş ver.
- +1 yıl
Saol canım
+1 yılZor gerçekten çok problemler çıkartır bu durum evlilikte. Aile terapistinden yardım alın Bence eşinizle birlikte
13 Yorumla- +1 yıl
Parayı hiçbir şeye harcamamak için uğraşıyoruz ama onlar bitiriyor hiç düşünmeden..
- +1 yıl
Eşini kesinlikle aile terapistine götür berber gidin çok faydası olur
- +1 yıl
Tamam bunu söyleyeceğim teşekkür ederim
+1 yılOrtak hesap açın nedeye ne harcanıyor haberin olsun kaynanan her para isteyisinde senide ikna etmek durumunda kalır sende müsade etmezsin
175 Yorumla- +1 yıl
Ayrı eve çıkmanızı ve bu sebebten para biriktirmenizi istemiyor bence
- +1 yıl
Biriktirerek ev alınmaz bence elindeki toplu parayı eve yatır gerisinide taksit taksit ode borç yapmazsan eşin para biriktirmez anasına verir güzelim ama borcu olursa onu mecbur öder
- +1 yıl
Ev almayacağız biz kiraya çıkacağız ev alma gibi durumumuz yok zaten.
Ortak hesap olmaz çünkü annen değil miyim vermek zorundasın diyor eşime - +1 yıl
Hiç öyle bir zorunlulugu yok kocası baksın ona senin kocan sana bakıyor artık sizde ev alacaksınız çocuk sahibi olacaksınız ihtiyaçlarınız var
- +1 yıl
Kocanın tüm parasını al eljnden sende kalsin
- +1 yıl
Altın yap köy kenara
- +1 yıl
Ben hep kızıyorum ona, o zaman da benim annesiyle aram çok açılır. Çok sinir bozucu bir durumda kaldım uaa.
- +1 yıl
Nefret ediyorum bencil anne babalardan onlar size destek olacaklarına size ev alma konusunda yardımcı olacaklarına somuruyorlar
- +1 yıl
O kadının derdi senle tatlım paraya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum
- +1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum eve çıkmayalım diye yapıyor
- +1 yıl
Al karşına konuş kaynananla biz ev almak istiyoruz bize destek olun de
- +1 yıl
Sende ondan para iste ne diyecek tepkisi ne olacak
- +1 yıl
O seni nasıl red ediyorsa sende onu o şekilde red et
- +1 yıl
Madem arayı bozmak istemiyorsun maddiyatci ol kaynana karşı sürekli para iste çarşıya gidelim de onu aldır bunu aldir
- +1 yıl
Eşim sana vermiş beraber harcayın dedi de
- +1 yıl
Yani işte senin harçlığını da kaynanana vermiş olsun guyaa
- +1 yıl
Teşekkür ederim böyle deneyeceğim, biraz da kendilerinden çıksın para 😡
- +1 yıl
Sevgilisi değil karısı
- +1 yıl
Işte bu da doğru, 5 yıllık ilişkimiz var çekinmem böyle şeylerden ama annesi paralar neden sende diye çirkeflik yapar.
- +1 yıl
Güzel ve tatlı dilli ol ama
- +1 yıl
Cilveli ol tatlı tatlı işte parayı
- +1 yıl
Hiç bir şey yapamaz karışamaz
- +1 yıl
Azıcık dişini göster
- +1 yıl
Sinsi olmayı bileceksin alttan alttan korkmalı senden
- +1 yıl
Hayır şu an ailesiyle birlikte aynı evdeyiz. Eşim olur sevgilim değil.
- +1 yıl
Onlara böyle gelin yakışır insanlıktan bir haberler geberesiceler
- +1 yıl
Ya aptal aptal yorum yapmadan önce soruyu düzgün oku
- +1 yıl
Ay sana çok teşekkür ederim ya o kadar ilgilendin ki, tavsiyelerine dikkat edeceğim.
- +1 yıl
Bir önerin yoksada aradan çekil canım
- +1 yıl
Ama dediğim gibi derhal bir eve yazil
- +1 yıl
Dugundeki takılarını eve yatır
- +1 yıl
Tamamdır 😍
- +1 yıl
Yoksa elinde avucunda birşey bırakmaz bu akbabalar
- +1 yıl
Eşin çocuk istiyormu
- +1 yıl
İkimiz de istemiyoruz şu an
- +1 yıl
Hmm isteseydi işin çok daha kolay olurdu
- +1 yıl
Elinde bir kozun olurdu
- +1 yıl
Bilemiyorum bugğn eşimle tekrar konuşacağım bakalım
- +1 yıl
O eve gelene kadar internetten evlere bak
- +1 yıl
Bir fikrin planın olduğunu bilsin
- +1 yıl
Hatta konuşmadan önce kendi babanla konus
- +1 yıl
Ben ailemle görüşmüyorum maalesef
- +1 yıl
Baban eşinle konuşsun oğlum bir ev alın sonra çoluk çocuk olduğu zaman alması zor oluyor hayat giderek pahalaniyor falan desin
- +1 yıl
Aile desteği çok onemli
- +1 yıl
Niyeti olmasa bile bir oturup düşünür baban soylerse
- +1 yıl
Ama sen çocuk yapmaya bak
- +1 yıl
Sana daha bağlı olur babalık duygulari kabarır çekirdek aile olurnuz yoksa aile falan olamazsınız ömür boyu anasının dizinin dibinde otururrsunuz
- +1 yıl
Neden gorusmuyorsun kacarakmi evlendiniz
- +1 yıl
Hayır başka sebeplerden, uzun süredir görüşmüyoruz
- +1 yıl
Ahh güzelim yaaa kaynananin bu ozguvenin nereden geldiği belli oldu
- +1 yıl
Seni sahipsiz görüyor
- +1 yıl
İşin çok zor
- +1 yıl
İster seve seve ister s*** s*** buz bizle yaşamak zorunda diye düşünüyor
- +1 yıl
Aynen öyle maalesef
- +1 yıl
Eşin seni savunuyormu ailesine karsi
- +1 yıl
Elinden tutup başbaşa bir yerlere götürür mü vakit ayirirmi yani sana olan sevgisinee ne kadar güvenin var
- +1 yıl
Tek kişi gibiyiz baya güveniyorum, savunur evet. Zaten birbirimizin çocukluk aşkıyız biz. 😅
- +1 yıl
Sen çocuk yap çocuk
- +1 yıl
Eve yazilin
- +1 yıl
Ev işlerini kim yapıyor berabermi sen tekmi yapıyorsun
- +1 yıl
Elime bir geçsin parçalarım o cadalozu
- +1 yıl
😂
Ben sadece mutfağı ve bizim odamızı temizlerim. - +1 yıl
İyi iyi onuda ağırdan al iyice biktir
- +1 yıl
Hatta sakar ol yanlışlıkla çay sok ayran dok yumurta kır halinin üstüne 😂😂😂
- +1 yıl
Aynı evde yaşamak istemesin
- +1 yıl
Kaç kardeşler bekar var mı evde
- +1 yıl
Yok tek kardeş, abartı olmaz mı ya o kadar hahsjf
- +1 yıl
Yok yok hakediyor
- +1 yıl
Diyorum ya yanlışlıkla olur öyle seyler
- +1 yıl
Kendinden biktirmalisin başka yolu yok
- +1 yıl
Tamammm 👿
- +1 yıl
Afferim bak öğrendin 😂😌😂
+1 yılEşine söyle bu durumu çözsün Tamam Ailesi para verir Ama bu kadarı da fazla sonuçta yeni bir evlilik olacak yeni bir yuva kurulacak kendi yuvasına da bakmak zorunda
00 YorumlaŞimdi eşiniz eğer yakışıklıysa size söz düşmez annesi doğurmuş yakışıklı hakediyor ama eğer çirkinse hemen boşayın eşinizi insan sarrafıyım ben.
01 Yorumla- +1 yıl
Boş.
+1 yılEşinin ayrı eve çikmak için para biriktireceğim diye hafif hafif çıtlatması lazim
17 Yorumla- +1 yıl
Biliyorlar..
- +1 yıl
O zaman eşin de biriktiriyorum demeyi öğrensin hanımevladı gibi susmasın
- +1 yıl
Of evet sinir oluyorum hiç konuşmuyor ya
- +1 yıl
Benim bile boğasım geldi. Eşinle konus tekrar bunu
- +1 yıl
Konuşacağım bugğn eve geldiğinde
- +1 yıl
İnşallah hallolur
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim. 😪
+1 yılEşinin olaya el atması gerekiyor. Bunu yapanlar onun anne ve babası. Eğer böyle alışırlarsa bidaha bunu değiştirme şansınız olamaz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı. Eşin ailesiyle konuşmazsa bir ömür onlara muhtaç kalırsınız
00 Yorumla
+1 yılTama anadolu kafası birlikte kazanalım birlikte harcayalım
00 Yorumla
+1 yılBuna babası ve annesinin düşünmesi lazım bu bencillik
00 YorumlaParayı sen al yatırım yap altın vb annesine de yok desin çünkü onda yok
00 Yorumlaeşin başka bir işe girsin babasının yanında çalışmasın nasıl olur bilmiyorum ama. onlardan uzak bir yere gidin.
10 Yorumla
+1 yılPara yok diyin direk. Bize yetmiyor desin
11 Yorumla- +1 yıl
Biz hiçbir alışveriş yapmıyoruz direkt biriktirmeye ayırıyoruz. Annesi isteyince bitirene kadar sürekli istiyor.
Para yok diyemiyoruz çünkü babasıyla çalıştığı için olduğunu biliyorlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi dilenci bir ailesi olan kişiyle evlenmiş onun suçu
06 Yorumla- +1 yıl
Soruyu totosuyla okuyanlar derneği
Cevap sahibi+1 yıl@melişlendin sen nerenle okudun gözünle mi
- +1 yıl
Evet olması gereken yerle
Cevap sahibi+1 yıl@melişlendin bu kadın yalan diyor
- +1 yıl
Niye kocası mısın yoksa sjaojspwd
Cevap sahibi+1 yıl@melişlendin büyük şeytanlıklar var 🤫
Manyak mı bu kadın ya amacı ne
15 Yorumla- +1 yıl
Oğlunu salmak istemiyor işte klasik kaynana muhabbeti, elimizde ne varsa bitirene kadar istiyor.
- +1 yıl
Çocuk istemiyoruz
- +1 yıl
Vallahi öyle, 5 yıl oldu sevgilim ama o kadar saf ki sinir oluyorum bazen
Ne için istiyo parayı
18 Yorumla- +1 yıl
Her şey için, gerekmese bile herhangi bir bahane uyduruyor para olduğunu bilince. Kocasından değil oğlundan istiyor garip..
- +1 yıl
Hiç sanmıyorum yine ister çok sinsi kadın.
- +1 yıl
Öyleler gerçekten of ya
- +1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum teşekkür ederim
+1 yılHerhalde ayrı eve çıkmamanız için elindekini alıyorlar
00 Yorumla
+1 yılYaşlar kaç aile yapısı ve ilişkinizi inceleyelim mi
00 Yorumla
+1 yılAilem eşimi istemedi onunkilerde beni şimdi bakıyorum iyiki kaçmışız
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılBence eşinle konuş ailesine konuşsun
20 Yorumla
+1 yılPeki cidden yaşın 19 mu?
012 Yorumla- +1 yıl
22.
- +1 yıl
O da erkenmiş biraz ama iyi yine korkmuştum bir an.
Söylediğin olayda İki adet durum var.
1. İnsanlar ailelerine destek olmak için yaşarlar
2. İşveren kişi eşinin babası
Anlıyorum senle ilgilensin evine harcasın istiyorsun ama hani şöyle bir laf vardır "Dağdan gelip bağdakini kovmak." daha dün geldin insanların ailesine yardım etmesini eleştiriyorsun. Yaptığın iş pek mantıklı değil. - +1 yıl
Ancak sonuçta evliyiz ve artık kendi ailemizi kuruyoruz, e ikimiz de eve çıkmak istiyoruz. Bu durumda bu sadece benim isteğim değil, eşimin de bu konuda bir şeyler yapması gerek. Böyle düşünüyorum.
- +1 yıl
Memnun değilsen açıkça belirt. Durum değişmiyorsa ayrıl. İleride çocuk filan yaparsınız o zaman çocuğum var ayrılamam diyerek kendini istemediğin bir yere kitlemiş olursun.
- +1 yıl
Çocuk istemiyoruz, bugün gelince konuşacağım tekrar.
Teşekkür ederim. - +1 yıl
Narinbirbey atladığınız bir şey var o da nasıl insanlar ailelerine destek olmak için yaşıyorsa, aileler de evlatlarına destek olmak için yaşar zira birisi ailedir diğeri evlattır farkı yok. Kayınvalidesinin bu çocuklar yeni evlendi ihtiyaçları vardır, ev alırlar, araba alırlar diye düşünmesi gerekirken aksine daha oğlundan para istemesi akıl işi değil. İki insan yuva kuruyor ve aile oluyorlar, destek olunur köstek değil. Kadının eşi çalışmayıp babasından geçinse anlarım ama eşi de çalışıyor. Parayı dilediği gibi harcamak onun da hakkı. Yanlış düşünüyorsunuz
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@Narkozcubebiş @Crew1120 sakin olun minnoşlar. Her ailenin durumu iyi olamaz. Evlenmiş olabilirler ama yani belki durumları çok kötüdür. Çocuğundan para istemeyecek de kimden isteyecek o adam?
- +1 yıl
Ne yaşadın bilmiyorum ama hayırlısı 😅
Gizli Üye(30-35)+1 yılEve çıkamayın diye yapıyordur..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılBabası ne halt ediyor
00 Yorumla Sıkıntılı bir konu bir an evvel çözmeye bakın
00 Yorumla
+1 yılEşin yeni bir ailesi olduğunu bilmeli
00 YorumlaKültür gereği öyle yaşıyor onlar da
00 Yorumla7 24 açık 15 20 tl felan fazladan geliyor
00 YorumlaEşinle konuşmalısın bu durumu
00 Yorumla
+1 yılYasayı gidin be işte napican yeni evi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılVermeyin tavrınızı koyun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen olaya el atsın eşinle konuşsun
00 Yorumla
+1 yılNe iş yapıyors
111 Yorumla- +1 yıl
Eşim babasının dükkanında çalışıyor
- +1 yıl
Ne dükkanı
- +1 yıl
Prefabrik ev yapıyorlar, baya da kazançları oluyor ancak annesi kocasından değil oğlundan istiyor para.
- +1 yıl
Tüm hesaplar ortak değil mi? Hem ne kadar para istiyor? Eşinin yaşı kaç
- +1 yıl
Biz banka kartı kullanmıyoruz, eşim 25 yaşında.
Elinde ne kadar varsa isteye isteye bitiriyor günlerce. - +1 yıl
Senin yaş kaç?
Durumu onunla konuş hem niye oğlundan istiyor ki? Eşiyle arası mı kötü - +1 yıl
Ben 22 yaşındayım.
Annesine sen neden eşinden değil oğlundan pars istiyorsun diyemem ki. - +1 yıl
Kocana de durumu anlat o para bizim ayrılma paramız olacak de?
- +1 yıl
Bugün konuşacağım teşekkür ederim
- +1 yıl
Cilveli ol 😉
- +1 yıl
Tamamdır 😅
+1 yılSaklayin kanka.
00 YorumlaEşine söyle böyle para birikmez
00 Yorumla
+1 yılEşinle konuşmalısın
00 YorumlaBabamdan istesene desin anasına
00 Yorumla
+1 yılAyrılın bence
00 Yorumla
+1 yılBencıllermıs
00 Yorumla
+1 yılVermesin
00 Yorumla
+1 yılçıkamayacaksınız..
00 Yorumla
+1 yılEşinle konuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılne bıu saçmalık
00 Yorumla
+1 yılYapacak bisey yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım