Öncelikle asla kapatılmasından yana değilim böyle bir kısıtlamayı kabul bile edemem konu şu;
Ben orada hayatımda hiç görmediğim kadar zengin insanlar görüyorum ve ister istemez moralim bozuluyor. Pahalı evler, iyi yemekler, iyi giysiler, tatiller...
"Ben bu hayatı ne zaman yaşayacağım" demekten kendimi alamıyorum.
Çok güzel kadınları görmek de aynı şekilde beni kıyas durumunda bırakıyor. Ben de güzelim ve acaba youtube a mı girsem diye düşüyorum. İnanın çok izleyicim olur baya komik biriyim de. Ama istemiyorum çünkü hayatımın her karesini sergilemek bana göre değil. Ama herkes bir şey tanıtıyor herkes ünlü sanki instagramda mesela.. Ben kendimi bir garip hissediyorum. Ne yapmak lazım?
Sosyal medya sizin de psikolojinizi bozuyor mu? Ne hissediyorsunuz?
Aslında insan net bir şekilde baktığında bu sosyal medyada ki bu pahalı evler i giysiler yemekler tatiller güzel kadınlar kaslı etkekler gibi paylaşımları gördüğünde paylaşıları yapanların ne mal olduğunu anlayabiliyor yani aslında adam/kadın öyle yaşıyor gibi görünebilir ama (tabi çoğu yalan ve abartılı) halbuki başkasının onaylamasını bekliyorlar ve beğenilmek gibi bir hastalıkları var. Bak hastalık dedim yani o kişilerde bir rahatsızlık var yani tam mutlu değiller başkasının beğenisine muhtaçlar. Anlatabiliyormuyum onun için gerçek mutluluk sosyal medyada değil kendi içindedir. Eğer Kendi içinde mutluysan kimsenin görmesine gerek bile yok ama kendi içinde mutlu değilsen dünya bile sana gıpta baksa ve görse yinede boştur. Ben çok aşırı facebook twitter ınstagram kullanmam ama kullanmamın sebebi de insanları takip etmemdir çünkü kim nerde ne yaptı kaç paralık olduklarından haberim olsun ve artı arkadaş çevremden her zaman haberim oluyor çoğu iş için kullanıyorum yani benim için amaç değil sadece haber alma ve haber verme aracıdır. Benim çin KS farklı bir dünya😀
Uç noktalarda olmadığı sürece genel anlamda her türlü yasağa ve kısıtlamaya karşıyım. Bunun dışında hayır, psikolojimi bozmuyor. Bahsettiğin kadar zengin insanlar tanıyorum ve pek bir fark yok aramızda. Hatta ben hayattan daha çok keyif alıyorum diyebilirim. Umarim YouTuber muhabbetine girismezsin, bahsettiğin gibi oldukça saçma ve gereksiz buluyorum.
Şöyle örnek verebilirim sanırım. Gittigim en pahalı tatil Kıbrıs'taydi.(Vakti zamanında serdar ortaç'in servetini yediği otellerden biri) İş arkadaşlarımla gitmiştik, kafa insanlar olmasına rağmen öyle mükemmel bir tatildi diyemiyorum. Bununla en yakın iki arkadaşımla Fethiye tatiline gidisimi kiyasliyorum, açık ara Fethiye'de geçirdiğim tatil çok daha güzeldi. Senin kurduğun arkadaşlıklar, hayatına aldığın insan, sana değer veren insanlar bunları sen olduğun için yapıyorlar. Fakat bahsettiğin zenginler, ünlüler, güzeller senin kadar şanslı değil. Akıllarında hep soru "Bu kadar zengin olmasaydım, güzel olmasaydım yine yanımda olurmuydu bu insanlar?". Sadece bu bile yeterli bence.
Senin hayat felsefeni yerim. Çok iyiymiş. Ama sen o imkanlara sahipsin beni pek anlayamazsın. Ben ortalama bir tatile bile zor gidiyorum. Yani arkadaşlıklarım dostluklarım samimi ama ben de iyi yerlere gitmek isterdim. Öyle über zengin olmasam bile.. Daha rahat yaşamak isterdim. Milletin evini bile kıyaslıyorum. Benim odam atıyorum milletin banyosu kadar küçük kalk evde spor yap diyorlar şaka gibi geliyor bana.. Yani imkan olmayınca kıyaslamamak imkansız gibi
İş evi kiyaslamaya geldiyse bahse varım benim evim senin evinden daha küçüktür. 😅 Hayatında gördüğün en mükemmel şeye sorun bulmak için baktığında bile sorun bulursun. Biraz (Abartmadan) pozitif bakmanın kime ne zararı var? 🙄 Zengin değilim, ama beni mutlu etmeye yetecek bir hayatım var. Büyük bir eve sahip değilim ama içine girdiğimde aidiyet duygusu hissettiğim özel bir alanım var (Ayrıca tablolarimi çok seviyorum) İbizada tatil yapamıyorum ama menekşe plajı var (Tamam tamam bu olmadı) 😂Mesela İstanbul gibi mükemmel bir şehirde yaşıyorum. Simdi oturup problemleri saymaya başlasak kiradan tut, trafiğine ve saçma sapan kalabalığına kadar tonla negatif şey bulabiliriz. Ama ya kendini büyükşehir sanan Bilecik'te yaşasaydım? 🙄
KS sitesine üye olduğumdan beri instagram kullanmıyorum ve ne kadar gereksiz bir uygulama olduğunu farkettim. Sabah akşam tanıdık/tanımadık herkesin fotoğraflarını görmek bana ne katabilir ki sadece zaman israfı.
Evet, insanların sadece karanlık ve pis tarafları buraya yansıtıldığı için soğuyorum biraz insanlıktan. Şu sitede bile uber ve fenomenim ama pek aktif olmuyorum
ben kapatılmasından yanayım facebook instagram bu sitede olabilir netflix gibi sapkın dizi filmleri paylasan sitelerde çünkü bunların her biri hem veri alıyor hem de insan psikolojisine etkisi var youtube neden demedim çünkü youtube seviyorum aradığım bilgiyi yazdımda direk cıkıyor izliyor ve uyguluyorum ki sakıncalı paylasyım yok mu yotubeda var bunun önüne de bir set çekilebilir ama gidip enes batur ya da slkca şeyler izlemiyorum yani
bende kendimce görüşümü beyan ettim ztn genel olarak sordun şey demek ki beni etkilemiyor ben genel oalrak gneç nesil ve cocuklara yönelik bir değişimin olduğunu görüyorum herkese tatmin olacağı cevabı vermek zorunda değilim ztn : )