- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen bunda dalga geçilecek birşey görmüyorum. İnsanlar ne hakla kişinin kararıyla dalga geçme hakkını kendinde bulur onuda bilmiyorum.
Ben evlenen insanlarla dalga geçiyor muyum? Peki evli olduğum için bekarlarla dalga geçiyor muyum? Ayıp mı, günah mı, ne büyük saçmalık!10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHerkes kendini hazır hissettiği yaşta evlenir hatta evlenmeyedebilir çevrenizde niçin böyle insanları barındırıyorsunuz cahil cahil hareketler bunlar evlensen çocuk yap çocuk oldu evlendir evlendi torun... Siz toplumun arzularını karşılamak zorunda değilsiniz hayat sizin hayatınız ister 30 kere nikah kıyarsınız ister kıymazsınız siz de artık bunlara takılmayın
00 Yorumla
Yanlış bir insanla yanlış bir hayat kurmaktansa kendinle baş başa kalmayı yanlızlık saymayacak kadar da yaşamışsan abla en güzelini yapmışsın insanlar her şeyi bir kalıptan ibaret sanıyorlar kendi kurdukları hayata inandırmaya çalışıyorlar herkesi Umursamamak en güzeli bunu söyleyenlere dönüp baktığında evlense de hayatına hiç bir şey katamamış insanlardır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenelerce evlenmek için bir tarafımı yırttım ciğeri beş para etmez dinlen insan tiplerinden dahi yardım istedim ailem çevrem kimse yardımcı olmadı Ben de birisini bulamadım Yaşım 40 oldu evlenemedim hayatında bir kez bile olsun bu yaşıma kadar bekar kalmayı Bir kez bile olsun düşünmedim Bu saatten sonra evlenirsem şerefimi siksinlerrrrr
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
Bir kere öyle düşünenler gerçekten anlamsız düşünüyorlar.
Herkes aklına soksun. Evlilik kader işidir. Allah dilerse olur. Kişileri karşımıza çıkaran Allah'tır.
Ayrıca çıktığında da belki beğenmedin, belki sorumsuz buldun adamı. Evlenip ayrılmak daha mı iyi?
Şu toplumun dırdırından gerçekten bıktım.
Çok güzel bir söz vardır...
Millet kendi günahını çuvala basar, senin günahını duvara asar.
İnsanların hayatlarıyla ilgilenmeyi bırakıp kendi hayatlarına baksalar daha mutlu olacaklarını düşünüyorum. Sen kafana takma. Allah ne zaman isterse karşına o zaman çıkar. Çıktığında da idare etmek, senin cuz-i iradendir. Çok dikkatli hareket etmek lazım.25 Yorumla
Soran+1 yılÇok bir anlatım bu. Çok teşekkür ederim
Soran+1 yılGüzel bir anlatım *
Soran+1 yılHayırlısı güzeli neyse o olsun amiiinnn. Sizinde inşallah 💜💜💜
Merhaba ;
Bu toplum ayrıştırmayı yıkıcı eleştiriyi hor görmeyi çok seviyor maalesef araba alırsın bu paraya bu mu alınır derler telefon alırsın bu ne lan böyle telefon mu olur derler TV alırsın 8k sı çıktı niye buna bu kadar para verdin derler.. burası küçük Amerika tam bir tüketim toplumu mentalitesiyle hareket eden insanlarla dolu kimse bilgi dağarcığımı zihnimi doldurayım demiyor. Günün sonunda ne yaparsan yap illa ki birileri eleştirecek keyfine bak iç huzurunu ne sağlıyorsa onu yap tahminimce de dominant bir kadınsın ki bizim türk erkekleri güçlü zeki kadın sevmezler yönetemediklerinden dolayısıyla senin seçimin herşeyden önemli ve değerli30 Yorumla
+1 yılMerhaba,
İçinde yaşadığın hayat senin hayatın. Yaşam senin tualin ve ne yaşarsan yaşarsın. Bu kimseyi enteresi etmez. Lakin insanlar haddi ve hukuku, belli sınırı aşmakta oldukça iyiler.
Boşver, başkalarının hayatını değil, kendi hayatını yaşa.
Bu tip negatif insanlardan uzak durmak en sağlıklısı.
Her şey gönlünüzce olsun.10 Yorumla
+1 yılSakin ol şampiyon.. Bende 34 yaşında hiç evlenmemiş biriyim. Evlenmek için evlenmek yerine evlenmem daha iyi. Yani ben neden sırf baskılara dayanamayıp istemediğim bitşey yapayım ki. Sanki söyleyenler çok mutlu. Düşünsene bir kadın olarak özellikle sevmediğin biri ile sırf baskılar sonucu evleniyorsun ve her gece o kişi ile yatmaz zorunda kalıyorsun. Bu bence daha kötü. Seni bu halde sinirlendirenler aslında senin yaptığını yapmak isteyip baskılar ile yapamayanlar. Çok konultum ben gidiom 🙂
23 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah kardeşim. Çekemeyen anten taksın diye bir tabir varya tam buna göre ya
- +1 yıl
Salla beyaa.. Hadi git sevmediğin kişi seni şeyettsin de bitsin olay. 🙂🙂
Soran+1 yıl😂
Evlenmeyi düşünmüyorum cevabı neden insanlara tuhaf gelir anlamıyorum bekarlığımızı falan kıskanıyolar diye düşünüyorum çok yakışıklı çok güzel erkek kız arkadaşlarıma soruyorum çocuk olmasa boşanırım diye cevaplar alıyorum evli mutlu olan olduğunu sanmıyorum
12 Yorumla
Soran+1 yıl%90 boşanmaya bahane arıyor. Milletin özel hayat bekçiliğine soyunmuşlar. Deliricem
+1 yılBize de evlenmemiz için aile baskısı ve toplum baskısı yapılıyor. Herkes birilerinin hayatında çok önemli bir yere sahipmiş gibi elli alem dahil oluyor. Size ne yani? Evde kalırım kalmam. Evlendiniz de çok mu mutlusunuz? En iyisi bekarlık boşver. Yalandan tadını kaçırmanın âlemi yok. Bu zamanda mutlu bir aile ye sahip olmak oldukça güçken mutlu bir yuvanın hayalini kurmak oldukça gülünç. Takılma 🙃
11 Yorumla
Soran+1 yılHelal kardeşim. Aynen öyle
+1 yılHerkesin evlenip aile kuramak zorunda algısı kadar rahatsızlık verici bir durum yok. İsteyen evlenir, isteyen evlenmez. Kime ne? Kime ne yanii? Yaşım 28 e oğlum hala evlenmedin mi? Sevgilin yok mu? Senin yaşındakiler kaçıncı çocuklarını kucağına alıyor senin haberim var mı? Ablacım sanane benim özel hayatımdan. Ben böyle mutluyum, ben kendimi böyle daha iyi daha rahat hissediyorum. Kimse kimsenin hayatını eleştirmeye hakkı yok. Nokta.
13 Yorumla
Soran+1 yılÖnce aynaya baksalar sorun çözülecekte işte kusur arama arayışı. Baktın mükemmelsin illa bir kusur bulma çabası
- +1 yıl
Özellikle evlen baskısı evlenmiş ve istediği hayatı yaşayamayanlar. Hadi bak işine kardeşimmm. Yallaaaahhh🤚🏻
Soran+1 yılDoğru bir tez haklısın
Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı. Boş ver. Yarın bir gün kendi başlrına gelmese bile çocuklarının başına geliyor.
En kötüsü de bu Tip kadın/erkekler için Evlilik çok önemli olduğu için aklını yitiriyorlar kızım / oğlum evde kaldı diye. Ki evli olanlar ne işe yarıyor ki? Anlamıyorum bu Türkiyedeki evlilik hastalığını.
Başlarına gelir ama. Çok takma sen hayatını yaşa istediğini gibi.20 Yorumla
+1 yılinsanların yalnızlık korkusu yüzünden evlendiği, evlenmeyip ne yapacam dediği bir toplumda bunlar normal sığ düşünceler :) bekarlık sultanlıktır ! hatta benim ki imparatorluk olacak hiç gocunmuyorum hiçte millet istiyor diye evlenecek değilim yalnızlığı seviyorum ! mutluyum :) tişikkirler :)
20 Yorumla
+1 yılEvlenmek Allah'ın emri amenna ama evlenmek zorunda değiliz bu tercih meselesi. Bununla dalga geçmek bir yana , bunu sorgulamak bile güzel bir hareket değil ve özel hayata müdahale bu tür şeyler sadece eli boş kişiler yapar eğlenmek için. Kendi eksikliklerini kapatmak için başka insanı eksik yanından vururlar hepsi bu ve bence bu yüzden artık onlara kulak asmayın
20 Yorumla
+1 yılYani evlen diye takılır insanlar genelde. Ne bileyim bu biraz toplumla alakalı. Genelde insanlar evlenmeyi ister birazda ondan. İnsanların dediğine göre yaşayacaksak çok işimiz var demektir. Yani yalnız kalmak istemez çoğu insan bununda karşıdakini düşünerek söyler. Oda istemiyordur der.
10 YorumlaOnlar toplum baskısına boyun eğdikleri için kendileri ile dalga geçmeliler aslında. Herkes evlenmek ya da çocuk sahibi olmak zorunda değil. Herkesin düşüncesine saygımı var. Evlenmek isteyene de saygı duyuyorum ama bir çok insan aman yaşım geçti, evlenmem gerek diyerek yanlış tercihler yapıyorlar.
20 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemeyebilirsin senin tercihin fakat saçma sapan yorum yazan beyinleri oldukları halde akıl yürütemeyen insancıkların bu kendi tercihi midir yoksa beyinlerini iyi kullanamıyorlar mı orasını bilemiyorum sonuçta Akıl ve zeka sahibi olmak bu devirde kıymetli bir şey.
10 Yorumla
+1 yılArkadaşım merhaba,
Her insan ilk gördüğü, ilk sevdiği kişi ile evlenseydi, dünyada ne sağlıklı ilişki ne de mutlu evlilik olurdu...
Elbette senin de kendince beklentilerin, doğru kişiye dair kriterlerin vardır.
Sağlıklı bir cinsel hayatın olduğu sürece evlilik için acele etmek de istememiş olabilirsin...20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 802 cevap paylaştı.
+1 yılO tür insanlari anlamak zor zaten sanki herkes evlenmek zorundaymis gibi hayata bakıyorlar okulunu bitir iş bul çalış sonra evlen çoluk çocuk sahibi ol falan filan millet napiyorsa sende onu yapmak zorundasın gibi baskı kuruyorlar insanın üzerinde baskasinin hayatına karismayi çok sever bizim millet malumm
10 Yorumla
+1 yılKimseyi kafana takma ablacım benim patronum 53 yaşında ve hala bekar gayette mutlu ve hayattan keyif alıyor. Evlilikte altı üstü bir tercihtir, günümüz şartların da eski insanlarsa kaynaklı böyle bir sorun var evet, ama kafana takma sen kendi hayatını yaşa. Keza öyle yaptığına eminim. Ama dedim bizim insanımız biraz geri kafalıdır saçma salak şeyleri kusur gibi görürler 🌸
10 YorumlaBu toplumun boşanmış kadınlara da bakış açısı belliyken, bu önemsememen gereken bir konu. Ağızları torba olmadığından büzemiyorsun. Bu hayat senin, insanların değer yargılarına göre yaşıyacak değilsin. İnsanlar önce bir kendilerine bakıp, sadece kendi hayatlarıyla meşgul olsunlar. Evliliği bir toplumsal statü olarak gören insanların tek vasıfları ancak odur.
10 YorumlaSen istemediğin için evlenmemişsin seni ilgilendirir evlenip boşanan var daha kötüsü şiddet görüp boşanamayan var bu yasa kadar beklediysen düzgün birini bul bari hayat iyi ile kötüyü öğretmiştir bu yasa kadar
11 Yorumla
Soran+1 yılAğzına sağlık kardeşim ya. Aynen
Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı. Evliliği hayatlarında bir başarı olarak gören kompleksli tipler seni hiç üzmesin. Bir çoğu mutsuz evlilik sürdürüp evlenmeyenlere de dil uzatıyor işte. Kendileri mutsuz ya herkes öyle olsun istiyor gibiler.
13 Yorumla
Soran+1 yılSorma ya. Hepsi bekar olaydım diye kafa vuruyor duvara halbuki
Soran+1 yılEvli ve mutsuz olmaktansa bekar ve mutlu olmak iyidir. Yalnızlıktan kimse ölmez 😊
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://voca.ro/npUYLyWeVYc
Doğru insan çıktıda biz mi kovaladık !21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın kardeşim. Teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanların acımasızlığı diyorum sadece...
Ben 26 yaşındayım , sevgilim dahi olmadı
Söyleyince ay yazııııkkt der gibi bakıyorlar cidden üzücü ama yapcak bir şey yok.
İstemiyorum diyerek geçiştiriyorum ama deli gibi istiyorum33 Yorumla
Soran+1 yılEn güzeli olur inşallah canım benim istiyorsan
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim sizin içinde inşallah
Soran+1 yılAminnnnnnn 💜💜💜💜
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen de evlenmedim ama haklısın dalga konusu oluyor.. Hatta bazen bakışlarını yakalıyorum ha üzülmüyor değilim ama hiç göstermedim kimseye.. Lafımı da yakıştırıyorum herkes evlenmek zorunda değil tercih meselesi.. Belki ben bekar bir şekilde hayatımı tamamlamak istiyorum kime ne ki.. Ki dalga geçenlerin hepsi de ellerinden gelse anında boşanacak kimseler cehalet işte ne yaparsın.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
Evlenmek tercih meselesidir...
Kimine göre gerekli (düzen tertip Müslümanlık gereği zinaya bulaşmamak için) kimine göre ise gereksiz (zorunda mıyım aynı kişi ile devamlı birliktelik yaşamaya cinsellik için niye sorumluluk alayım ki? Zina mı o da ne inanan kim ki? ) Diye düşünenler var..
Herkesin düşüncesine inancına özgürlüğü kendine... Bana ve komple herkese leblebi yemek düşer...10 Yorumla
+1 yılBu dalga geçilecek birşey değil ki. Kaldı ki evlilik çok matah birşey değil. Evlenip pişman olan çok insan var. Bunlar yazgi meselesi. Ne güzelliğe, kariyere, ne de boya posa bakıyor. Bence çevrende cahil insanlar var onlardan kurtul.
20 YorumlaBir soru sormak istiyorum herkes evlenmek zorunda mo neden zorunda? Evli olanlar kocası ona kötü davrandığında aldattıgında ya da başka kötü muamele olduğunda şükür yalnız değilim deyip kötü muameleye susacak kadar onursuz gurursuz diye tek başına sağlam bir başına hayatla mücadele eden kadınla kim neden dalga geçer sıkıysa boşansın da kendi kazansın o paraları bence ezikler ve evliliklerinde mutlu değiller başka açıklaması yok herkes evlenmek zorunda değil herkes çocuk yapmak zorunda değil bunu zorundalık için yapanlar mutsuz çocuklar yetiştiriyor
00 YorumlaSenin hayatın. Başkaları ne derse desin aldırma. Evlilik zaten çok önemli değil; çok güzel mükemmel ötesi bir şey de değil. Sen bu halinle mutluysan kimsenin dediği geçerli değil. Yani takılma, insanlar haddini aşıyor sadece.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı.
+1 yılevde kalmanın sebebi ne bilmem ama bu yaşına kadar evlenmediysen 2 sebebi var diye düşünüyorum 1 talibin çıkmamıştır 2 çıkan taliplarini beğenmemişsindir ve 40ından sonra evlenenleri hatta hayat boyu hiç evlenmeyan kimselerde var
10 Yorumla Dalga geçenler daha neyin ne olduğunu bilmiyorlar ve ayyynen öyle bilmem neyimiz var diye değerli olmadık hep ezildik hor. gorulduk egitilmez bunlar sen boşver illa evlen diye bir kural yok kabile hayatı mi yasiyoruz
10 Yorumla35 yaş çok normal bir yaş ki. Tabi milletimiz 15 yaşında çocuk evermeye alışmış. 35 yaş 70 gelir onlara.
30 YorumlaSeninle dalga gecenler evliligi ve koca bulmayi kendilerini bir konum ve mertebe olarak gören koluntaki altinlari kendine gelecek vaadi olarak goren isleri milleti elestirmekten ve illa evlenmenin gereklilik oldugunu dusunen coguda evlerinde mutlu olmayan sığ dusunceli gereksizler bence hiç takma hatta mutlu ol evlenmenin yasimi olurmus evde kalmak ne alla sen evlenen nerde kalıyor bahcedemi
10 YorumlaAblama da bu tarz şeyler yapıyorlar ve hiç hoş değil gerçekten
İnsanlar evlenmemeyş tercih etmiş olabilir, evlilik niçin bu kadar önemli anlamış değilim10 YorumlaYa işte onların zekalarının geriliği. Yapacak bir durum yok. En iyisi dalga geçenlere iyi bir laf sokmanız lazım. O an ağzınıza ne geliyorsa söyleyin. Hem içinizde rahatlar.
10 YorumlaBu dalga geçilecek birşey değil ki. Evlilik tercih meselesi tamamen. Tabi bazı insanların şu hayattaki tek gayesi ve vasfiyeti evlenmek olduğundan kaldıramıyorlar sanırım.
10 Yorumlatek uğraşın kendin olduğu için, evli ve çocuklu kendinden yaşça küçük kadınlardan bile daha genç ve bakımlı gösterdiğinden şüphem yok. evli olaydın yaradana yan bakıyor olabilirdin.
10 Yorumla
+1 yılNeyiyle dalga geçiliyor bu durumun anlamıyorum ya her insan evlenmek zorunda değil
11 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki değil ya bunu anlatamıyorsun kimseye
+1 yılHayat senin hayatın kime ne yani herkes akıl vermeyi çok seviyor sanki kendi akılları kendisine yetiyor gibi bence he he de geç hiç cevap verme zaten anlamayacaklar.
10 Yorumla
+1 yılbizim toplum çok cahil boşver ya herşeyi evlilikten ibaret sanıyorlar evlenince kavga gürültü eksik olmuyor.
23 Yorumla- +1 yıl
birader herkes evleniyor o yüzden tuhaf goruluyor herkes duz gıderken sen ters yürüsen el alem bakmaz mı bu niye tersten adım atıyor diye bunlar normal şeyler ha benım sevgılım olması cok ıstedım olmadı bu benım elımde degıl elimde olsa sımdı dırek sevgılı yaparım işte kızlar ıstemıyorsa napayım
- +1 yıl
@FCbayern millet yasak aşkta yaşıyor bu yasak aşkı legalleştirir mi?
- Aile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı.
+1 yılEvde kalmak saçma bir şey öyle bir sınırlama yok ve ne zaman isterse o zaman evlenir birey. Mantıksız bir bakış açısı.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi marifet olarak görüp evlenmeyen insanlar üzerinde baskı kuranlardan iğreniyorum. Geri kafalı fosil nesil çağa biraz ayak uydursalar keşke.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenip evlenmemek insanın kişisel kendi tercihidir. bende 40 yaşındayım ama evlilik yapmak istemiyorum. benim kendi kararım ve kimsede buna bir şey dieyemez. bir şey diyen olursa da zaten o an orada cevabımı veririm.
10 Yorumla
+1 yılIster evlenirim ister evlenmem tek yasarim buna kimse karisamaz evlenmektense tek yaşamayı tercih ederim karısının yok edenin yok
11 Yorumla- +1 yıl
Yazmamı mi bekliyordu
Mahalle baskisi, egerki rahatsiz ediyorsa bu tipler kop ondan cunku ogretilmis ön kabuller ön yargi yapar insanda.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sen kendin için yaşıyor sun herkes kendinden sorumlu ne kadar alay ederse etsinler unutmaki onlarında alay edeni var
10 YorumlaNeden kendi yaşınızı şuraya yazmazsınız hiç anlamıyorum, ayrıca evde kalacaksın tabi oteldemi kalacakmışsın ki
10 Yorumla
+1 yılaman takma boşver bazı insanların hayatta ki tek gayesi koca bulup bakın kocam var demesi olduğu için öyle yorumlar gelir yani
10 YorumlaNasipsizlik işte adını evde kalma koymuşlar tercih etmediyseniz dokunabilir ama yalnızlık seciminizse zaten umurunuzda olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO dalga geçenler önce bir kendine baksın bence artık zaten evlenme yaşı 30 ve üzeri oldu insanların yiyecek ekmek bulması bı mesele olmuşken evlene bilmesi için gerekli koşulları sağlaması 30 ve üstünü buluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılTercihin olduğunu anlamiyorlar bekarlik gibisimi var salla ya😀
20 Yorumla
+1 yılZihinsel gelişimini tamamlayamamış insanlar için üzülme.
10 Yorumla
+1 yılevlenmek zorunda değilsin ki bırak boş boş konuşsunlar
10 YorumlaAma napıcan evlenip görüyoruz evlenenleride hiç takma
10 Yorumla35lik kadına laf ederler ama erkeğe edilmez bu böyledir yani alışmaya çalış
10 Yorumla
+1 yılkimene ya ister evde kalırım ister kalmam. kafana göre yaşa canım sal bunları sen
10 Yorumla
+1 yılHerkes evlenecek diye bir kural kaide yok. bence takılmayın evlenip başı goge eren kimseyi görmedim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. 35 yaşındasın ama herkes saygı duymali sonuçta senin kararın dalga geçilecek bir durum yok
10 YorumlaÖrümcek kafalı ve önyargılı insanlar çoktur hepsinin köküne kibrit suyu...
10 YorumlaNe alaka ya dalga geçenler kendi hayatına baksınlar çok mu mutlular da dalga geçiyorlar
10 Yorumla
+1 yılHer şey kaeder kısmet herkes mutlu olduğu gibi yaşamalı
10 Yorumla
+1 yılÜzülünce birşey seğişiyorsa üzül, insanlara bakarsak ohoooooooo yorma kafanı
10 Yorumlaevde kalma diye birsey yoktur... dalga gecilecek konuda degil.. sizin hayatiniz kimseyi ilgilendirmez...
10 Yorumla- Devamını Gör (91)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat