Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ne sacma sey. Dugunde, nişanda takilan altinlar gelinindir. Kaynananin ya da senin annenin buna el koymaya hakki yok. Cogu gelin o altinlari yine ailesi icin yani esi, kendisi ve cocugu icin harciyor. Kaynana ne yapacakmış? Gidip maldivlerde tatil mi yapacak bozdurup bozdurup. Kesinlikle kabul etme. Bu benim ailemin hakki de. Borclarimiz var de. Ev, araba alacagiz. Evde eksikler var ben altinlarla tamamlayacagim o eksikleri de. Kaynana da soyle sen gelinken kaynanan altinlarina el klysaydi nasil hissederdin. Sırf bu sacma salak adetler ve kaynanalar yuzunden bu zulmü yasamamak icin seytan diyor git yabanciyla evlen. Evleniyorsun onda bile soeun. Mutsuz ediyorlar insani. Allah iyi insanlar çıkarsın karsina diye bosuna dememisler. Düğün yapmasınlar o zaman. O altin senin hakkindir. Ister dugunune harcarsin, ister balayina, ister baska bir seye. Madem dugun yapacak imkanlari yok evlendirmesinelr oğullarını. Bu vakte kadar ne yapmislar paralari? Benim babam daha ortada damat adayi bile yokken para biriktiriyor. Sana bir ev alirim kizim. Orda mi yasarsin baska yerde mi bilmem ama iki kizima da birer tane almak istiyorum diyor. Bir de seninkilerin yaptigina bak.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSana düğünde takılacak olan altınlara güvenerek mi düğün yapma kararı aldılar? Eğer düğün yapma hayallerin yok ise git kıy nikâhı otur oturduğun yere. Sana takılan altınları nasıl değerlendireceğin seni ve eşini ilgilendirir. Kayınvaliden senden altınlarını isteme hakkına sahip değil. Şimdiden sesin çıkmazsa ileride daha çok soyup soğana çevirir sizi.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha şimdiden böyle bir şey yapan insanlardan pek hayır geleceğini sanmıyorum. O zaman durumlarına göre düğün yapsınlar, biraz da siz yardım edin. Borç altına girmeyin ciddi anlamda zorluk çekersiniz. Ayrıca görücü usulü ise ben olsam bu işi bozardım. Şimdiden bunun müdafaası yapılmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAltın gelinin hakkıdır ve sen haklısın oğlu evleniyor takılan çeyrekle yarımla düğün mü yapacakmış bizim yeni oğlan çocuğu doğan bir arkadaş bile oğlunun eğitimine düğününe şimdiden para biriktiriyor yeni evlisiniz hem düzeniniz oturacak senin altınlarını alamaz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
+1 yılHicbir şeyini verme ben olsam vermem ve eşime bu durumdan rahatsız olduğumu söylerim. Sonuç vermem. Bu gun bunu ister yarin onu vermezsen dusman olursun. En baştan biseyini verme. Dusman falan olmazsın. Senden biseyini isteyeceği zaman artik vermez der. Konu kapanır günlük hayatımda bunu uyguluyorum mesela biri borç istiyor vermiyorum. Ama diğer arkadaşım verdiği o vermediği zaman demek boyle olduk diyip dusman kesiliyor. Ya hep vereceksin istediklerini ya da hic vermeyeceksin. ya bir sözle kapatmak istiyorum ya şimdi konuş ya da ölür boyu sus.
20 Yorumla
+1 yılVermek zorunda degilsin! Yahu adet yerini bulsun diye dügün yapiyorsun ama adete uygun davranmiyorsun bu cok sacma! Dügünde takilan takilar yeni evlenen cifte bir nebze olsun yardimda bulunmak icin yapilan bisey Kayinana, Kayinbaba ya yardim etmek degil ordaki amac. Eger dügünü yapacak gücleri yoksa gelip söylemeleri lazim biz bu dügünü yapamiyoruz paramiz yok ozaman herkes basinin caresine bakar ayagini yorganina göre uzatir. Cok sacma adetlerimiz var cooook.
50 YorumlaYani haklılık payı var düğünü onlar yapıyorsa. Düşün taşın kabul edersen şunu söyleyebilirsin. Eğer sizin düğün takımlarını alacaklarsa etrafta komşulara akrabalara düğünü biz yaptık demeyecekler. Düğün sizin takılarınızdan gelen parayla yapılıyor yani siz yapmış olucaksınız kaynanam değil. Deki böyle birşeyi duyarsam orda söylerim herşeyi. Düğünü siz yapacaksanız siz yapın ama bizim takımlarımıza yapılacaksa o zaman biz yapmış oluyoruz siz yapmış olmuyorsunuz...
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet onlar yapiyo ama onlar yapiyo gibi gorunuyo kendi borclarini takiyla kapaticaklar kalan borc yine bizim uzerimizde kalicak ustelik kiradayiz ve asgari ucretle gecinicez
Düğünde takılan takılae gelin ve damadın hakkı fakat şimdi onlarda sonuc olarak bir anne baba ve sizin esyalarınızı gelinliğini düğününü yapıcak alıcak vs yani aç gözlülüpe gerek var mı bilmiyorum ama şöyle yap evinim esyasını işte kendine aldırıcam altınlaro iyisinden hani orta halli iyi şeyler aldor içine sinecek herşeyini tam taslak alırlarsa ver derim takıları
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMaalesef öyle aptalca durumu ben de yaşadım. Yine seninkiler sana açıklamış, ben bunu düğün salonunda takılarım alındıktan sonra farkettim.
Nilanda takılan 4 altını düğün öncesi tekrar geri istedi, verdim. Aynı takıları düğünde de tekrar taktı. Aynı zamanda üzerimdeki çeyrek, paralar hepsini aldı. Sadece bileziklerim kaldı. Onları da alırdı da kolumdan çıkaramazdı. 😊
Bugün dünya yarın ahiret asla helal etmiyorum.
Düğünde takılanların hepsi gelin ve damatındır.30 Yorumla
+1 yılVerdiğin an unut. Bir insan geline ait bir şeyi utanmadan istiyorsa sebebi bellidir. Senin altınlar çökecek. Yarın bir gün geri istesen büyük kavgalar çıkar evliliğine bile maal olabilir
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılKanunen takılar geline aittir, hatta yargıtay hem geline hem damada ne takıldıysa hepsi gelinin malıdır kararı almıştır, fotoğrafçının törende takıları da çeksin olur da boşanırsan ömür boyu nafaka ile takılar da sana geri verilecek.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılTakı, yeni evlenen çiftlere yardım ve destek amaçlı gerçekleştirilen bir eylemdir.
Bunlar eşin ve senin hakkınız. Kendi isteğiniz dahilinde verecekseniz bir şey diyemem, ama istemediğiniz bir duruma zorlayamazlar sizi..00 Yorumla
+1 yıleşinle konuşacaksın, seviyorsan eğer adamı diyeceksin ki madem bize takılanlarla yapacağız düğünü alışverişi de beraber yapalım. en azından kendi beğendiğimizi kendi istediğimizi kesemize göre alırız daha az borcumuz olur ;)
00 Yorumla
+1 yılverme hiç bir şeyini sana 1 yıldır bir şey almayan bundan sonrada almaz demek ki altınlarına göz diktiler
30 Yorumla
+1 yılÇek bankadan kredi ödeyin eşinle. Bence normalidw bu. Evlenecek yaşa ve olgunluğa gelindiyse ailelere yük olmadan çiftlerin herşeyi beraber yapmalarını savunanlardanım.
00 Yorumla
+1 yılBen senin yerinde olsam evlenmem o adamla. Altına karışan kaynana yarin evine karışır huzur olmaz sizde yol yakınken dön. Düğünden sonra geri alcaksa hic takmasın
00 YorumlaTakılan altın gelinindir. Sakın verme ezdirme de kendini. Daha şimdiden bunları yapan ilerde neler yapar. Mesafeni koru hiç prim verme. Düğün yapmak onların görevi.
10 Yorumla
+1 yılKaynanana vericekseniz o altınlar niye takılıyor ki sakın verme. Yeni evlilere yardım amaçlı takılır o altınlar kaynanaya verilsin diye değil. Düğünün parasını sizden isteyecekse yapmasın
10 Yorumla
+1 yılKüçük şeyleri buyutmeyin yoksa yuva kuramazsınız... takıydı şuydu buydu bu işler zor. Bugün düğün yapmak kolay degil sende anlayışlı davran. Karşı tarafın imkanları çok önemli anlayışlı olmak lazım evlilik fedakarlık ister bunu zamanla anlayacaksın
10 YorumlaBu çok yanlış bir durum.
İğrenç bir aileye düşmüşsün.20 Yorumla
+1 yılaltinlar sana ait olur.. verip vermemek sana. kalmis tercih meselesi.. ama. o istiyorum deyip alamaz senden izin almali
00 YorumlaBöyle konularda takılıp kalıyorum. Hiç anlamıyorum. Ama en iyisi nişanlınız ile paylaşın, mantıklı bir yol bulursunuz.
00 YorumlaAkrabalarina söyle taki getirecek olan annene versin sana da düğünde sahte taksinlar
02 Yorumla
Soran+1 yılBabam duysun istemiyorum ben babam duyarsa zaten bozar bu işi
+1 yılDüğün yapmayalım, takılarıda vermiyorum, düğün yapacak paran yoksa niye gelip beni istiyosunuz de
40 YorumlaVerme seninle esinin borcu ne olacak ulan insallah ayni duruma dusmem 😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 882 cevap paylaştı. Oha. Bunasıl bir iş arkadaş. Hakkı yok ki istemeye
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı. ne güzel dünya valla 😂
ailene konuyu aç ve arkani dön hızla uzaklas oradan.10 Yorumla
+1 yılsen de ısrarla evelenecem ben bu adamla diyorsun işte ne yapalım
11 Yorumla- +1 yıl
👏🏻
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle vermiyosun. Eşinle de konuş. Takı takılmasının amacı yeni çifte destek olmaktır. Ana baba onlar. Takıya mı talimlermiş. Bulurlar hallederler bir şekilde. Sakın verme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu evlilikten hayır bekleme, ona göre kararını ver...
10 Yorumla
+1 yılsektir i çek verme bişey ske ske yapacak düğünü de eşyaları da alacak
10 Yorumla
+1 yılAt nişanı gitsin cefasini siz cekiceksiniz sefasını onlar
10 Yorumla
+1 yılŞimdi sen evlenmek istiyor musun pek mutlu göremedim seni
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. O zaman dizinin dibinde tutsaydın oğlunu evlendirmeye kalkmasaydin de.
00 Yorumla
+1 yılSevgilini seviyorsan ver sonuçta onun ailesinin şerefi senin şerefin yeter ki insanlar düzgün olsun
00 Yorumla
+1 yıldurumu kötü demek ki bu ailenin o zaman düğün yapmayın hiç
00 YorumlaVerme tabikide onlar senin hakkın
Açıkça söyle çekinme10 Yorumla
+1 yılKayınvalidenin parası yoksa bir zahmet oğlunu evlendirmesin
00 Yorumla
+1 yılDüğün yapacak paraları yoksa neden istemeye geldiler? Verme kesinlikle, onların senin hakkın.
10 Yorumla
+1 yılZor işler
Iki tarafta anlayışlı olmalı birbirine00 Yorumla
+1 yılKaynanın bilezikleri istemesi yanlıs dugun olmadan elbise falan almadilar mi ustune canım
00 Yorumla
+1 yılKabul etme bence. Düğünde takılan altınlar gelinindir.
00 Yorumla
+1 yıleşine danış, eşini seviyorsan ve durumu kötüyse ver.
eşini sevmiyorsan da evlenme.00 Yorumla
+1 yılBu konular takı konusu aileler arasında konuşulmadı mı? Neye karar verildiyse öyle olmalı 🌺
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 696 cevap paylaştı. Hayir verme sakın. Onlar sizin geleceginiz icin. Esyalari hem erkek hem kiz tarafi almali
02 Yorumla
+1 yılAsla vermemelisin yahu gösteriş için mi takıldı o takılar? Ne biçim aileler var ya.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAltin gelinindir ayrica millet size takiyo diger takilarida hakki yok almaya sindiden boyle yapmasina izin veririsen azarlar
10 YorumlaDüğünde takılan takılar geline aitir damata bile söz hakı düşmezken kaynanana ne oluyo ama dürüstçe başatan söylemiş oda bişey bazıları düğünden sonra zorka alıyo ama verne bence onlar senin hakkın ailene söyle ya da nişanlına
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Hayır verme bu ne böyle. İnsanlar çocuklarını evlendiremiyorsa yapmasınlar. Şimdiden laubali olmaya gerek yok
00 YorumlaTakılan takı damatla gelinindir. Kimse elini uzatmamalı
00 Yorumla
+1 yılBiz abime yaptık yaklaşık birkaç yıl önce takımlara güvenerek düğün yapmadık. Düğünde yapılan davranışları insan unutmaz o yüzden bu dönemde insan davranışlarına dikkat etmeli. Bu kayınvalidenizin saygınlığını aşağı düşürür.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılVerme ya saf mısın senin hakkın ne hakla alıyor hiç bir şey takmadın o zaman böyle saçmalık mı olur?
00 Yorumla
+1 yılVerme onlar size takılıyor. Takı lazımsa boşanıp tekrar düğün yapsınlar
00 YorumlaBorçla niye evlenmeye çalışıyorsunuz Alıklar Maddi sıkıntı sizi rahat bırakmaz ertele 2 yıl
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence sana altınları bile bırakmazlar o zaman böyle şeylere önem veriyorsan evlenme derim
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Saydap ben hiç altınımı harcamadım hepsi eşyalara ve düğün masrafını gitti takmaya hiç yok
Cevap sahibi+1 yıl@Saydap yani biz kalıp oturcaz altını takıp borçlu kalmaktan iyidir en azından borçlu kalmamış oluyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Saydap bence ilk ihtiyacı ev ama alınamıyorsa araba olur ama onun sigortası muanesini yaptırabilicek ve sürekli sanayide olup onu zarar sokmuycak
Cevap sahibi+1 yıl@Saydap herkes bu dünyaya göre yaşamamalı
Cevap sahibi+1 yıl@Saydap ben evliyim
+1 yılKız evi Naz evi derlerdi şimdi kural değişti kaynana evi karar evi oldu
30 Yorumla
+1 yılHayır, vermeyeceksin çünkü takılan takılar gelinindir ve gelin istemeyince kocası bile bir kuruşunu alamaz
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhayır tabiki
kanunen senin hakkın
kaldı ki ayrılman daha doğru00 Yorumla
+1 yılVerme kız yapsınlar düğünü onlar senin altınların 🤪
01 Yorumla
Soran+1 yılBana soylemiyolar nişanlimdan istemişler simdiden esyalar daha alinmadan bana soyleseler ters cikisicagim diye korkuyorum
+1 yılVatandaş a cart curt yook, altın şu sıralar yükseliş de cennetten tapumu alacakmış 😁
02 Yorumla
Soran+1 yılDüğünümüzü takilarla yapicakmis
- +1 yıl
O na mı güvenmiş , kocan olacak vatandaş a sorsana takılan takı ile düğün mı olur diye
+1 yıleger dugunde onlarin taraf taktiysa o zaman istemekte hakli
00 Yorumla
+1 yılSimdiden uzerinde hak talep etmeye basladilar gibi. Tecrube konusuyor
00 YorumlaEğer takılarını verirsen geri alamasın haberin olsun yani
04 Yorumla- +1 yıl
Sen verdin mi :) Yani takıları :)
- +1 yıl
Aynen. Gelin kaynana ilişkileri Turkiyede nedense son 40-50 yıldır bozuldu :D Kayınbabasıyla birbirini çekemediği için anlaşamayan erkek pek bulamazsın fakat kaynanasıyla birbirini çekemeyen çok kadın bulursun :D
Ailenle paylaş bu durumu onlar konuşsunlar karşı tarafla
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler