- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılÇevrende veya girdiğin erkekli ve kızlı ortamlarda karşı cins olarak ideal ve yuva kurulma adına muhattaplık kurulması gereken bir erkek varsa, bir müddet ön yargısız uzaktan ve ortak arkadaş olan bir bayan arkadaşın var ise? erkek hakkında bilgi al.
Sonrası imkan bulursan onla tanışmak iste veya beden dili ile onla muhattap olmak istediğini belli etmeye çalış. Bahsettiklerim adına adım atılacak ortam ve insan yok ise?, etrafındaki hem cinsin olan insanlara bildiğiniz dürüst ve güvenilir olup muhattaplık kurabileceğim bir erkek tavsiye ederseniz sevinirim diyebilirsin. Sakın bahsettiklerim üzeri ön yargılı olma ve ben adım atmam karşıdan adım beklerim ve kimseyede sevgili bulmak adına konuşma yapamam deme.
Günümüzde ; Saygı, Sevgi, Güven, Vefa, Empati, Sadakat, Anlayış, Hoşgörü, Kulluk Görevlerinde Dikkatli, İçki İçmeyen Ve Hiç Bir Bayan İle ''Cinsellik Aşamaları Ve Cinsel İlişkiye Girmemiş'' Vede Geçim Ehli Bir Eş Bulmak İmkansıza Yakın..
Bazen sitede paylaşım olarak, çevremde ise bana ve arkadaşlarıma hitaben '' 30-35-40 ''yaş arası evlenmeyi düşünüyorum. Önce Üniversiteyi bitireyim sonrası mesleğimi elime alayım vede 3-5 yıl çalışıp akabi evlenirim gibi sanki ; '' İdeal Bir Eş Bulacak Ve Kesin Evlenicek Vede Boşanmadan Geçinecek, Boşansa Bile Tekrardan Rahatça Eş Bulup İstediği Zaman Evleneceği Garantisi Varmışcasına Ön Yargı İle Hayaller Kurup Buna İnanma Hatasına Düşen İnsanlar Var Genellemesiz''.. Boşanma Sürecinin Mahkeme Öncesi, Anı, Ve Sonraki Yaşanılacaklar İle Boşanma Damgasının Tekrar Evlenme Niyeti Üzeri Uğraşa Başlanıldığında Nasıl Bir Şey Olduğunu Yaşamadan Veya Yaşayana Sormadan Yola Çıkmak Büyük Bir Hata...
Evlilik oranlarında düşme, Boşanma oranlarında Artışlar var :(.. Evli olup genellemesiz sırf çocuğunun ufak yaşta olması ve psikolojisi bozulur diye, çocuğu Üniversitede okuyor masrafları var diye, maddi imkanı yok veya aileinin yanına döner ise huzuru olmaz kendisi ve evlatlarının diye boşanmadan huzursuz olarak eşiyle yaşamakta olan insanlar var..
Özet ; İdeal insanı bulmak çok zor ve ilerki yıllara Evliliği bırakıp riske girmek mantıklı değil..11 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma eksik yazmışım yorumumu, tamamlıyayım.
Okulunu bitirmeden veya bitirir bitirmez hemen evlenmeye kalkmalısın demiyorum. Evlenme üzeri ideal insan bulmak çok zor olduğu, eskisi gibi aracı olan insanların çok nadir olması üzeri vede boşanma riskinide göz önünde tutarak şimdiden tedbir alarak hazırlığını yap. Akabi uygun ve hayırlı bir insan karşına çıkar ise? şimdiden muhattap olur, bir birinizi tanırsınız 1-2 yıl ve akabi nişan olup bu süreçte okulun biter veya bitmesine 1 yıl kala nasip olur ise evlenirsin.. Okul hayatın ve özel yaşamında başarılar dilerim. Hakkında hayırlısı..
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba,
Her şeyin bir zamanı ve yaşanılacak bir yeri var. Siz bu ve bunun gibi nedenlerden önce ne güzel ki bir tahsil hayatına sahipsiniz ve birçoğu insanın gıpta ile baktığı bir öğrenim sürecinin içindesiniz. Etrafımızda olanlardan çok hayatın size sundukları ve avuçlarınızdakine bakmak her zaman insana fayda sağlar. Hedefleri olan insanlara oldum olası ben imrenmişimdir. Bence bu gibi şeyleri kenara koyup, bunlar için üzmeyin kendinizi. Yaşamış olduğunuz duygu durum hali bir şekilde düzeleceğine inanıyorum. Sizler mevcut hayatınızda olanlarla mutlu olmaya bakın. Etrafımızda olanlar ve o hayatı yaşayan her insan mutlu mesut değil, onun için kendinizden önde görmeyin insanları.
Bence okulunuza adapte olun ve kıymetini bilin ve yazdıklarımı kabalık olarak algılamayın lütfen...
Bence yaşınız itibariyle ve okul hayatınız ile gayette iyi bir zaman ve mevkidesiniz. Bunlar için kaygı ya da üzüntü yaşamayın.
Her şey gönlünüzce olsun. Sevgi ile kalın..186 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🙏🏻
- +1 yıl
Rica ederim güzel kardeşim. Sadece gerçekler bunlar ve siz bu gerçeğin ta kendisisiniz.
- +1 yıl
Nedense yorumu çok beğendim düşüncelerin için tebrik ediyorum
- +1 yıl
@minikkladyy aynı düşüncelerde olduğumuza sevindim. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Eig seçiminiz için teşekkür ederim. Umarım kendinizi daha iyi hissediyorsunuzdur.
Soran+1 yılSamimi görüşünüz için ben teşekkür ederim. Evet daha iyi hissediyorum.
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor sanırım:
Anladığım kadarıyla diploma, nikah ve törenleri başarı olarak görüyorsunuz. Bunda bir sıkıntı yok. Lakin kendinizi kıyaslamanız sıkıntılı bir durum.
Daha 23 yaşındasınız güzel kız. Hiç şüphem yok ki, sizde isteseniz bugün biriyle tanışır yarın evlenebilirsiniz. Ama amaç gerçekten çabucak evlenmek mi?
Her insanın karşısına kısmeti belli bir yaşta çıkmaz. Bazısı 18ine basınca evlenir, bazısı 35 yaşına kadar kısmetini bekler. Bir arkadaş grubu benzerlikler üzerine kurulduğu için sizinde evlenmeniz gerekmiş gibi hissedebilirsiniz ama bu duyguyu yenin rica ederim. Çünkü sadece evlenmek için evlenirseniz üzülürüm. Evlilik böyle bir anlık birşey olmamalı. Daha derin daha yoğun yaşanmalı sevda ve evlilikle taçlanmalı.
Bende 23 yaşındayım. Ve son 1 sene içinde evlendikten sonra tanıştığım bir çok kişinin çocuğu oldu. Yaklaşık 5-6 kişiden bahsediyoruz. Ve bir yandanda evlenmeden önceki arkadaş grubumda tek evli benim.
Bir yanım sanki koştur koştur evlenmişim gibi bakılırsa, diğer yanım benim niye çocuğum yok diye sorguluyor bazen.
Ama her seferinde sabırla cevabımı kendime tekrar izah ediyorum.
Sıkmayın kendinizi, herşeyin bir vakti var. Yaradanın bir algoritması var.30 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek marifet değil.
Evlenince madalya takmıyorlar size.
Okulunuzu bitirin, hayatınızı düzene sokun, mesleğinizi alın elinize. Her şeyin vakti zamanı var..140 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
Bende 26 yaşındayım , benim de hayatım da kimse yok. Bazen bende sevgisinden emin olduğum birini istiyorum. Sevgimle , sevgisiyle beslenilmeyi istiyorum. Dediğin gibi çevremde ki insanları görüyorum bazısı nişanlanmış , bazısı evlenmiş oluyor , çocukları oluyor. Kıskançlık hissetmiyorum ama imrenmiyor değilim. Sadece zamanımı bekliyorum , inanıyorum ki benim için de vakti var. Senin de herkes gibi bunları isteyip , beklemen çok normal ama gördüğünde kötü duygular içine girmen yanlış. O kötü duygular seni daha da üzüp yıpratır. O yüzden bırak her şey zamanı geldiğinde olsun. Kalbin de güzel duygulara yer ver , inşallah hakkında hayırlısı olur🍓
42 Yorumla
Soran+1 yılDefol git sorumdan
Soran+1 yıl@RomeO_RomeO_ Rahatsız etme insanları
Bence moralini hiç bozma evlilerin hiçbiri mutlu değil hepsi rol yapıyor inan buna, ben mutluyum hayır diyen zaten yalan söylüyordur asla inanmam asla... evlenip mutlu olamamakta var böyle düşün, arkadaşların seni görünce neden birini bulup evlenmiyorsun diyebilir bu normal senin bekarlığın onları deli ediyor şu an özgür değiller çünkü hesap vermekte oldukları bir eşleri var, sorumlu oldukları bir çocukları var. ama sende durumlar farklı kimseye verecek hesabın yok ve bu durum onları rahatsız ediyor, kendine uygun birini mutlaka zamanı gelince bulacaksın ancak böyle gaza gelerek moral bozarak olmaz bu işler.
40 Yorumla
+1 yılNeden bozuluyor ki? Benim Ağabeyim 32 yaşında ben 29 yaşındayım bizde henüz evlilik yapmadık ve bizlerden çok daha küçük aynı çocuk yaşta akraba arkadaşların evlendiğini gördük ama böyle heves ile evlenip seviyorum ölüyorum deyip bir kaç yıl sonra kendisini mahkeme salonunda bulan insanlarda biliyoruz. Ayrıca bundan 6 ay önce ağabeyim nişanı bozuldu, sırf kilolu kıza sekiz bin TL gelinlik alınmadı diye, dolayısıyla evliliği bu kadar abartmak doğru değil. Ama kaçmak da uygun değil sadece herşeyin bir vakti var, şimdi evli değilim diye üzülürsün Ama şunu hiçbir zaman unutma ele karışan yele karışır. Herşeyin hayırlısını iste
30 YorumlaHerşeyin bir zamanı var. Evlilik gökten düşmüyor doğru kişiyi bulmak da önemli. Evlendiğinde mutlu olmazsan da yine aynı durumda olucaksın. Şu an özgürsün evlendiğinde bu özgürlüğün olmayacak bu yüzden şu anlık hayatını yaşa. Hayatını yaşarken hayat eşini bulursun o zaman zamanıdır. Bence eğitimine odaklanıp eş evlilik olaylarından uzak durman çok hoş ve sana mutlu bir gelecek sağlar. Erkenden evlenmek kimseye birşey katmıyor. 50 yaşında bile evlenenler var. Acele etme takılma bunlara gençliğin gelip geçici ileride de bu günlerini ararsın belki.
30 YorumlaBurdaki kızları anlamıyorum diyorlar ki iş bul ondan sonra, ne yani evlenince hayat duracak mı çalışmaya o zaman başlasa ne olur. Ya da ev işleri sorumluluk diyorlar hele bunu hic anlamiyorum bekarken sizin işlerinizi kim yapiyor.
Benim size tek tavsiyem var hâyâllerinizi yıkacak birine denk gelmemeniz. Burdaki insanlara bakmayin. Nasıl toplum onlara evlen baskisi yapiyorsa onlar da evlenme baskisi yapiyor. Bu hayatta istedigin her seyi istedigin yapabilirsin birinin size zaman bicmesini beklemeyin. Mutlu olacaginizi hissettiginiz her seyi zamaninda yapin. 30 yasinda evlenince mutlu olacaginin bir garantisi mi var.20 Yorumla
+1 yıl23 yaşındasın. Daha küçücüksün. Buna mı üzülüyorsun? Zamanın çok kıymetli. Bu kıymetli yaşlarının keyfini çıkar. Evlenme demiyorum ama evliliğe de bu kadar anlam yükleme. Evli bir mutsuz da olabilirdin. Senin yaşında kız kardeşim var. Nasıl dert ediyorsunuz bunları kendinize anlamıyorum. Çiçek gibi çağlarınız halbuki. Gezin, görün, öğrenin. Bu arada birlikte gezeceğin, gireceğin, seni azaltmayacak, çoğaltacak bir de yol arkadaşı bulursan ne ala. Unutma ki böyle şeyler beklemeyi bıraktığında gelir seni bulur. Yaşamın kontrol edemeyeceğimiz detaylarıdır bunlar. Ah keşke 23 olsam. 😊💃
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🌺
+1 yılbol bol Allaha dua et🙏🙏 her iste bir hayir var bunu unutma herkesin kaderi ayni degildir baskalarinin mutlulugunu gorunce bozulma sevin onlar cunku mutlu ayni mutlulugu kendinde yakalamaya calis kalbin temiz olsun ne olursa olsun asla pes etme umudunu kaybetme ve hep guclu kal
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaçmaladığınızın farkında olmanızı rica ediyorum...
Bende öyleydim 31 yaşında evlendim 2 buçuk yıllık evliydik aldatildım ayrıldım 8 ay oldu boşanalı...
Geç oldu ama güç olmadı şükür Allah'ıma derken hem geç evlendim hemde güç olmuştu... Allah'tan ne geç olmasını nede erkenden evlenmeyi iste...
Allah'tan hakkında hayırlısını iste... Kötü bir evlilik yaşayacaksan evliliği nasip etmesin mesela sen ağla dur yaşım 40 oldu bekarım diye ama benim gibi 8 ayda 10 yaş yaşlanma sıkıntıya girme...
😔30 Yorumla
+1 yılbenim de okul yeni bitti kpss çalışıyorum, benim de yok sevgilim istiyorum ama zamana bıraktım 25 26 olana kadar elbette biri çıkar sosyal olmak lazım ama ben evde ders çalışmaktan çıkıp erkek göremiyorum, kariyer gibi sorumluluklar bitince daha rahat olur bu işler, sakın kimse için de okulu bırakma.
20 Yorumla
+1 yılBence o his duygusal bir bosluk sevgili acisindan ama tabikide biri olsa daha aksiyonlu hareketli romantik bir hayatin olurdu ama malesef yok ve bu durumda yapilmasi gereken okul bitince tozu dumana kapip dogru adayi bulmak aramak naz yapmak ayartmak
20 Yorumla
+1 yılYaşınız henüz çok genç , erken evlenmek kimisi için doğru gelse de bana göre eğitimini ve mesleğini almadan evlenmek büyük cesaret.
Herkes doğru zamanda doğru kişi ile evlenir , önemli olan erkek evlenip mutsuz olmak değil doğru zamanda doğru kişi ile evlenip mutlu bir evlikik hayatı yaşamaktır.10 Yorumla
+1 yılÖnce okulunu bitir. Önce eğitim. Belki onlarda sana imreniyordur, sonuçta üniversite okuyorsun, eğitim hayatına devam ediyorsun, belki onlarda sana hayranlıkla özenerek bakıyordur 😉
Ayrıca daha çok gençsin. Rabbim güzel insanlar çıkarsın karşına 🌺10 Yorumla
+1 yılbasamaklar tek tek çıkılır... hayatı düzene koy... ilk yapılacaktan başla... hızlıca okulu bitir ya da nişan ve evlenme mani değilse ikinciye geç... buldugun erkeğe okulu bitirmek istediğini baştan söyle... erkek bulmakta sıkıntı yaşıyorsan, ailen akraba çevren bulacaktır, dolaylı olarak yardım iste... bunun için evde kaldım evde diye sızlan dur... bir çok işi birlikte yürüten kadı çok... ev, iş bebek gibi... şansın bol olsun...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılOnların ilerleyen zamanlarda mutsuz sürecek olan ilişki ve evliliklerini bekle. O zaman keyfin yerine gelir. :):
412 Yorumla- +1 yıl
Bu eksileyenler çok mu mutlu anlamadım 😂😂😂
- +1 yıl
@Mathildaa88 inan hepsi dünyanın en mutlu insanları.
- +1 yıl
@SinirliBiber çok komikler gerçekten hayattan bu kadarmı ümidini keser insan acıyorum hepsine
Soran+1 yıl@Mathildaa88 Öyleler galiba 😄😄
- +1 yıl
@Mathildaa88 inan ben gerçekleri söylüyorum ama hep köyden kovulan yine ben oluyorum. Sonra SinirliBiber cins, SinirliBiber gıcık vs diyorlar.
- +1 yıl
@SinirliBiber doğruları söylemekten vazgeçme hayata karşı idealist hiçbir hedefi olmayan insan erken yaşta evlenir kızan kızsın çünkü ulaşmak istediği bir hedefi yoktur boş beleş ot yaşayan bir türdür erkenden evlenir sonrada daha senesi dolmadan yavrularlar
- +1 yıl
@Mathildaa88 sonra eşini tanımaya fırsat bulmadığı için neden değişti der, kimi dayak yer kimi farklı acılar çeker.
- +1 yıl
@SinirliBiber evlenirken kimse bunları hesap etmez herkeste bir sınıf atlama yarışı herkes evliliğinin toz pembe olucağını düşünür ama kimse ilerde boşanırmıyım boşanırsam naparım demez kenara para atmaz
- +1 yıl
@SinirliBiber ben ilerde evlensem bile boşanmayı hep aklımın bir köşesinde tutarım evlenmek ne kadar doğalsa boşanmakta bir o kadar doğal anlaşmazlıklar varsa kimse kimseyi çekmek zorunda değil millet çocuğu var diye çekiyor kimse kimseyi çekmemeli herkes insan
- +1 yıl
@Mathildaa88 hayat kısa. Bir şeyleri bahane edip hayatı kendine zindan etmek saçmalık.
- +1 yıl
@SinirliBiber sırf çocuk babasız büyümesin diye istemediğim bir evliliği sürdüremem
- +1 yıl
@Mathildaa88 ben de aynı düşüncedeyim seninle.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende nisanlanmis ve evlenmis arkadaslarimi gorunce bekarlik sultanlik diyorum. Iyi ki hayatimda biri yok diyorum. Eger partnerin iyi degilse omrunden omur gidiyor insanin. Surekli huzursuzluk, tartisma. Boyle olacaksa evliligim ya da nisanliligim bekar kalmak en iyisi. Anlasan ciftlere lafim yok. Imrenerek bakiyorum.
30 YorumlaNeden moralin bozuluyor sevinmen lazım bu genç yaşında dertleri sorumlulukları çekmek zorunda değilsin istediğin gibi tek başına her yeri gezebilirsin Ve evet insan hayatında birini ister evlenmesi için değilde böyle biraz daha iyi hissetiriyor onunla zaman geçirirse daha farklı şeyler yapılırsa ama işin acı çekme tarafıda olabiliyor gençsin hayatını doğasıyla yaşa bence saçma toplum baskısına takılma
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏🏻
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir tane daha hayattaki en büyük amacı evlenmek, evlenmezse dünya başına yıkılacak zanneden bir varlık?
Okulunu bitir, işine gir, paranı kazan, gez, toz, dolaş, hayatını yaşa. Noluyor koca olunca? Bu kadar mı basit hayalleriniz var ya?50 Yorumla Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı. Bu zamanlarda çoğu kişi bekar zaten. İlsikiler artık çıkar ilişkisine dönmüş. Yapilan evlilik değilde sanki iş anlaşması kıvamına gelmiş.
Herkes beyninde yarattığı o muhteşem eşi bekler ya da arar ama nitekim bulamaz, çünkü öyle biri yok zaten 😏Bir insanı küçük hata ve eksikleri ile kabul etmek gerek, kimse mükemmel degildir.
sonuç olarak bende evlenmedim, hep bu mükemmeliyetçi yaklaşım yüzünden😏🤪20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUzun yıllar evlenmek için bir tarafımı yırttım ama ne ailem yardımcı oldu ne de çevremdeki birisi elimden tutup evlenmeme yardımcı oldu.
Bir türlü evlenemedim
Yaşım 40 oldu. Etrafımdaki bütün akranlarım evlendi her birini evli çocuklu görünce Kanıma dokundu Kanıma dokunuyor gittikçe insanlardan uzaklaşıyorum dahası Allâh'a olan inancımı da ciddi şekilde kaybetmeye başladım Bu sebepten dolayı. Senin daha yaşın 23 şimdiden bunları düşünüyorsan benim yaşıma geldiğinde kafayı çoktan yemiş olursun00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHiç özenme çok iyi tercihte bulun bende çok özenirdim büyük bir mutlulukla sevdim nisanladim ama olmadi her zaman hayirlisini iste bende 23 olcam cok az kaldi inanki yalnizlik acı cekmekten bin kat iyidir 2 ay kalmisti dugunume
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 27 yaşına yeni girdim kimse yok hayatımda yeni mezun oldum lisanstan. Dünyanın kazıklarını yemiş olarak hala ayakta dimdik isem sen de herşeyi yapabilirsin 23 yaşıma geri dönseydim keşke
33 Yorumla
Soran+1 yılSorudakilere yazma defol git
Soran+1 yılBela mısın
Soran+1 yıl@RomeO_RomeO_
+1 yılsenin bir amacın var. Yapman gereken işler var. Canını sıkma gayet normal
31 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence okuluna ve kendine bak evlenip sözlenip napacaksın ki? Bende mezun olalı 1 yıl oldu. Keşke geç mezun olsaymışım öğrencilik güzeldi 😅 bir kaybın yok yani. Şimdi bakıyorum okul bitince sözlenen nişanlanan evlenenleri vs görüyorum bu ne acele yahuu diyorum.
10 Yorumla
+1 yılSenin icin tek care bu 😇
https://www.youtube.com/embed/IfkBoPhDlPM11 Yorumla
Soran+1 yıl😀😀

Görselini en iyi ifade eden kısa notunu buraya 40 Yorumla
+1 yılBence çevreden kaynaklanan bir düşünce. Herkes yaptı bende yapıyım, evleriyim. Birde sevgiliniz varsa evlilik duygusu daha çok kabarıyor. Bundan kurtulmanın yönü ise bazı şeyleri zamana bırakmayı kendinizce kararlaştırın. Bunun normal olduğunu kabullenin.
40 Yorumladşüncelerin gayet normal, sadece sende o duyguları yaşamak istiyrosun, tabi ki hakkın, ama herşeyin bir zamanı var, senin içinde zamanı olmalı, ya da seni hak edecek biri olmalı, tabiki yuva kurmak sevmek sevilmek hoş, evlat sahibi olmak mükemmmel, sanırım sevgiliniz de yok :(
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim 2 yıllık sevgilim biz ayrıldıktan 3 gün sonra kız istedi ve evlendi çok zengindi ve taşıyabileceği kadar altın taktılar kıza ama asla gözüm kalmadı herkesin nasip ve kısmetidir bunlar zamanı gelince sende yaşarsın 2 yıl oldu o evleneli ben hayatımda tek bir insan bile almadım demekki doğrusuyla tanışmadım henüz diyorum Allah en güzelini nasip etsin hepimize 🙏🏻
10 YorumlaBunu umursama sebebin nedir? Çevremde yasitim olup evli veya nişanlı olanlar var mesela ama hiçbir zaman kötü hissetmedim umursamadım bunu. Eğitim hayatını +4 yıl uzatacak bir karar üzerindeyim şu an mesela, 25-26 da mezun olacağım muhtemelen ve mesleğe adım atmadan zaten evlilik düşünmem. Yani benim için bu kadar arka planda olan bir şey. Senin endişelerinin sebebini merak ediyorum paylaşırsan sevinirim
10 Yorumlahayatta bir hedefin olmadığı için olabilir mi acaba? hayat bundan ibaret mi ya... kendine hayatında ulaşmak istediğin hedefler koyarak böyle boş şeylere üzülmeyi bırakabilirsin
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Esas onların morali bozulsun, senin neden moralin bozuluyor ki?
Onlar bir sürü sorumluluk almışlar özellikle evli olanları, ama sen özgürsün, yaşa hayatını keyfini çıkar :)20 YorumlaAl benden de o kadar. Bütün arkadaşlarım çevrem evlendi. Ama bu psikoloji bozacak birşey değil. Çünkü attığın adımı sağlam atmak önemli olan. Evlenmekle bitmiyor iş. Geç olsun en güzeli olsun yeterki
20 Yorumla
+1 yılBence hiç acele etme evlilik rahatlık değil daha yaşın erken ilerde inşallah ilerde bir kısmetin çıkar inşallah hayırlısıyla
Bence şimdi sen hayatına rayına koymaya bak , inşallah kısmetin açılır20 Yorumla
+1 yılNişan, düğün işlerine marifet gibi bakmayın artık ya. Neresini kıskanıyorsunuz da depresyona giriyorsunuz anlamıyorum
30 Yorumla
+1 yılerken evlenince ne oluyo ki daha aşırı gençsin önünde koca hayat var bu yaşında evlenip yetmişlerine kadar belki de evliliğini sürdürünce mi mutlu olcaksın yaşa hayatını köy kafasından çıkın
10 YorumlaEvde kaldım psikolojisi yaşıyorsun ve bu konuda biraz kıskançsın sanırım. Belki de bunun farkında bile değilsin... Ama yaşın genç. Böyle düşünüyorsan, düşünmene gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılHiç depresyona girmelik bir durum yok, daha yaşın erken biz evlenmek için daha minikiz tatlım 🍀
40 Yorumla
+1 yılHerkesin farklı hayâlleri ve idealleri var. Sen kendi ideallerine bak ve mutlu olmaya çalış
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik sorumluluk ister klişe bir yanıt ama öyle.. Sadece genç kızların sandığı gibi düğünüm olsun gelinlik giyeyim takılarım olsun eşimle rahat edeyim gezeyim tozayım aşk yaşıyayımla olmuyor daha cok erken sakın iyice tanımadıgın biriyle evlenme en az 4 yıl tanı abla tavsiyen olsun
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılÇok gençsin kuzum arkadaşlarını da kıskanma sevin onların adına
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHahah ben de atanmış birini mutlu görünce imreniyorum her insan farklı şeyler görüyor demek ki 😂
40 Yorumla Maalesef hayatın kanunu bu, o duygu oluyor illa. Bir de bunun evli mutlu çocuklu versiyonu var o daha imrenilesi. Allah sana da nasip eder umarım hayırlısıyla sen tahsilini sakın ola yarida birakma.
20 Yorumla
+1 yılO evin yükü, çocuk, işler vs. Hep dert olarak göründü, evliliğe can atan kadınları gördükçe hayretler içinde kalıyorum, bekarlık harika bişey😇
20 Yorumla
+1 yılİnsanlarla kendini kıyaslamayı bırakarak. Örnek verecek olursam. Yani doğru kişi olmadıktan sonra alalacele evlenmenin bir mantığı yok.
20 Yorumla
+1 yılBence sevinmelisin cunku onlar evlilikden biktikdan sonra sen evleneceksin ve senin mutlulugunu onlar cekemicek
20 Yorumla
+1 yılAbartılacak birşey değil evlenmek..
Bir anne sözü derki kızım oku mesleğini eline al her sokakta koca dolu20 Yorumlaya 23ünde de bu devirde evlenmezsin aman salla ne yapıyolarsa yapsınlar
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılbir kaç sene sonra boşanmaya başladıklarını görünce rahatlarsın evlenmediğin için.
30 Yorumla Bu ekonomik kriz dönemi ve belirsizlikler varken daha o yaşta evlenilmez ki, benim yakın arkadaşlarımdan hiç evlenen yok, sende takma
10 Yorumla
+1 yılHer şey de bir hayır vardır boşver erken evlenmek çok iyi bişey değil Dıştan herşey güzel hoş görünür.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvet üzülmekte haklısın. İnsan neden evlenip hayatını mahvetsin ki? Bu arkadaslarinin intihari etmesiyle ayni sey bence.
Sen hayatta kal ;))10 Yorumla
+1 yılHer nasip vaktine esir. Demek ki daha vakti gelmemiş. Hayırlısının böyle olduğunu düşünüp üzmeyin kendinizi.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKendi hedeflerinle meskul ol Yolun basindasin daha Birak kim evleniyorsa nisanlaniyorsa Nasip kismet isi bunlar
10 Yorumla
+1 yılKanka ben de okuyorum, aynı strestler ve küçük çaplı imrenleler bende de var ama çaktırma hic sus🤭🤭
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa bende öyle 22 yalındayım bu sene inşaallah mezun oluyorum. Ama kuzenim evlendi 2. Öocugunu doğurdu. Hadi çocuk erkende evlenmek mutlu yuva kurmak filan hoş bişe
20 YorumlaKendi hayatına baksan en iyisini edersin. Göreceksin her şey zamanı gelince olacak.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sacmaliktir. Inan onlar senin yerinde olmak icin can atiyorlardir
20 Yorumla
+1 yılHahaha her kadinda var o sendrom toplum dayatmasindan oturu oyle hissediyoruz
20 Yorumla
+1 yılHahaha canım 23 yaşında ne bu düşünce ya :) 28 yaşındayım ve hiç senin gibi düşünmüyorum
20 Yorumla
+1 yılHiç takmıyorum. Evlilik yapmak için evlenmem ben nasip.
20 Yorumla- Devamını Gör (85)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat