Sağcılık ve solculuk sahiden bitti mi?

Ne zaman siyaset konuşulsa sık sık dillendirilir bu ''sağcılık/solculuk bitti ya'' ekolü. Bana göre sağ sol çatışması hiçbir zaman bitmeyecek. Hele Türkiye’de hiç bitmez; çünkü Türkiye sağın çok güçlü olduğu bir ülke. Başka birçok ülkede de böyle ama Türkiye’de, sağ çok güçlü. Sol öteden beri zayıf hepimizin malumu. Zayıf olmayı geçtim kendi kendini yiyip bitiren bir hareket. Birbirini solcu olmamakla, birbirini karşı tarafa çalışmakla suçlaya suçlaya, ya da var olan gruplar bölüne bölüne, Türkiye’de solun potansiyeli adım adım kendi kendine de yok edildi. Bayağı zayıflatıldı. Burada tabii solun bu parçalanmışlığında devletin ve bazı uluslararası şebekelerin –özellikle Soğuk Savaş döneminde– çok ciddi katkısı olduğunu da biliyoruz. Zaten Türkiye gibi bir ülkede, doğduğunuz zaman sağcı doğuyorsunuz. Solcu olmak bir anlamda tercih yapmak ve zor olanı tercih etmek oluyor herkese de tavsiye ederim. :D Solcu olmak hiç de öyle birilerinin söylediği gibi kötü bir şey değil, ama zor bir şey. İnsanın bir şekilde dünyadaki varlığında, kendisiyle barışık yaşayabilmesinde çok kullanışlı bir tercih olduğu kanısındayım. Bunu da vurgulayarak sözlerimi bitirip mikrofonumu size uzatıyorum.
Sağcılık ve solculuk sahiden bitti mi?