Bu düşünceler sahip biri olarak gizliden yazmana şaşırdım. Utanılıcak ya da yapılıcak bişey yok. Ya böyle kabullenicekler ya da basıp gidicekler, lezbiyenim bende ama düşüncem şu, eğer bir insan seüana gerçekten değer veriyosa zaten kabullenir, bu durum onu ilgilendiricek kadar yakınsa sana, zaten seni olduğun gibi kabullenir. Ama sebi eleştirip küçük düşürebilicek kadar gereksiz bir insansa zaten senle işi yok. Türk toplumunda hiçbir zaman kabul görmemiş bişey, ama görücek. Alışıcak insanlar buna. Kimse kimseyi değiştiremez. İki yıldır bir kızla ilişkim var aşkımız için yapmadığımız çey kalmadı. Tüm ailemi karşıma aldım ve çok inatçı birisiyim. Babam beni reddetti sayılır artık görüşmüyoruz bu durum yüzünden, o pes etti ben etmedim. Annemde mecburen kabullenmek zorunda kaldı. Bir çok insan hastalık gibi düşünüyor ama tıbbi olarak hastalık değildir. Tanıştığım herkese selam kardeş ben lezbiyenim demiyorum ama konusu açılırsa, gerek görürsem söylerim, alıcağım tepkiden çekinmem kimse kimseyi ilgilendirmiyor. Bazılarıda lezbiyenlerin çekici göründüğünü ama gaylerin iğrenç olduğunu söylüyor. Saçma. Düşünce duygu bakış açısı hepsi aynı. Bu insanlarda birbirine destek olmazsa kim olucak? Bazularının dediği gibi herkes bu kadar göz önünde yaşarsa belki bilinçsiz bazı insanlar örnek alıp devam ettirebilir, ve bu böyle devam ettiği sürece insanlığın sonuna kadar gidebilir. Kimsenin gözüne özellikle sokulmadığı sürece toplumdada yaşanabilir. Erkek ve kız ilişkisinden farksız olmalı. Herkesin görüşü ve tercihi anlayışla karşılanmalı. Lezbiyen olmadan öncede böyle düşünüyodum, şimdide böyle düşünüyorum.
22 Yorumla- +1 yıl
utandıgım için değil de engellediğim kişilerin de cevabını merak ettiğim için gizliydim sonra onların cevaplarına gerek olmadıgını anladım yukarıda yazan bir erkeğin cevabından sonra :). ben mi çok şanssızdım bilmiyorum ailemden çok tepki almadım ama çevrem öyle değildi. artık sadece kendim gibi insanlarla birlikteyim.
En İyi Cevaplar
+1 yılCinsellik tercih değil yönelimdir... Yapılan araştırmalar doğrultusunda insan dışında canlılarda da homoseksüellik görülmüştür bu bağlamda heteroseksüellik kadar normal bir şeydir. Ama homofobik bir ülkede yaşıyoruz bebeğim adamlar bakire olmayan kızı kaşar olarak görüyorlar sen bir de tutup bunlara escinselliği savunuyorsun :) Dediğim gibi anormal olan bir seyin imkanın varsa yurt dışına kaç ve hayatını özgürce yaşa derim yoksa da bu homofobik toplumda gizlice yasamak zorunda kalacaksın malesef...
95 Yorumla- +1 yıl
*anormal olan bir seyin yok
- +1 yıl
Tesekkurler canim :)
- +1 yıl
tıbben pedofili olmakta bir yönelimdir
- +1 yıl
@prensoberyn pedofili sapkınlık diye geçiyor ama sen bilirsin.
Evet ilimli veya notr olanlarin cogu kendi cocuklarinda ayni ihtimal olsa red ederler yani ikiyuzludurler.
Ben de cocugumda kabul etmem. Bilimsel olarak tibbi ve psikolojik kombine ile kisinin kendisini hazir hissemesiyle cinsiyet degistirme komple basarili olabiliyorsa erkeklerin erkek veya kadinlarin kadin olmasi icin de kullanilabilir ki kullaniliyorsa. Bazi sivil toplum orgutler isi ideolojik koyun zihniyeti ile ele almakta lgbt yi az cok savunmaktadir farkinda varmadan.
Homofobik degilim ama bu halde olanlarin da ozellikle cocuklari direk veya dolayli etkilememesi icin her turlu adim insanca atilmalidir.
Demogojiyle karsi cikilmamali hatta oldurulenler veya bu hale getiren dusuncelere de karsiyim.
Ayrica Empati yaparsan erkek kadin rolu kadinda da erkek rolu olan bir ailede veya lezbiyen ciftlerin cocuk sahibi olmasi veya gay ciftlerin de cocuk olmasini hangi cocuk ister?
Bilimsel acidan suanlik escinsellik bir hastalik olarak kabul edilmiyorsa da ilginc olan yukarda da bahsetiigm gibi cinsiyet degistirmenin fiziksel ve ruhsal kisimlarinin da olmasi ne ironi ve benim ifade ettigim celiskiyi de teyid ettirmektedir.
Madem ikiyuzlu durustan bahsediyorsun isin kaynagindan da elel almalisin...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle yazdıkların çok güzel ve doğru olan şeyler ki bazılarına maalesef demekten başka bir şey denilmiyor. Ben LGBTİ bir birey değilim. Ama hiçbir zaman o bireyleri anormal, sapık, tedavi edilmesi gereken kişiler olarak görmedim. Hatta tam tersine o kişilerle daha çok arkadaşlık, dostluk kurmak istedim ve hala da istiyorum çünkü toplumumuz tarafından maalesef ki anormal olarak görülüyor o kişiler :S ama nasıl biz heteroseksüeller normalsek ya da en azından toplum ağzıyla söylüyorum bu "normal" kelimesini LGBTİ bireyler de normal. Çünkü cinsel kimlik seçilen bir şey değildir doğuştandır. Tedavi edilmez çünkü tedavilik bir şeyi yok. Ama homofobik ya da transfobik olmak tedavi edilmesi gereken bir şey. Ayrıca, Psikoloji okuyorum ve bunları gayet iyi biliyorum hatta şimdiden eğer yapabilirsem yüksek lisans ve doktora çalışmalarımı da LGBTİ bireyler üzerine olacak :) Zaten okulda bu konuda yüksek lisans ve doktora yapan çok değerli hocalarım var ki biri de eşcinsel o adamı da çok severim :) Ama şunu söylemem gerekiyor son olarak LGBTİ birey olmak gerçekten çok ama çok zor bizim ülkemizde ve bizim gibi ülkelerde...
211 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGizli cevap olarak paylaşmamın sebebi de tepkiler vs. değil özel bir nedenden dolayıdır. :) Hem yürüyüşlerde çok da güzel bir söz var "Velev ki i. neyiz" diye tepkilere de o şekilde cevap vermek gerekiyor... :)
Cevap sahibi+1 yılBence yıllar sonra değişecek belki şimdi siz ya da diğerleri bayağı zorluk çekiyorsunuz ama torunlarınız çekmeyecek? Hem siz demek de bana itici geliyor sanki farklı şeyden bahsediyoruz :) Ama birkaç kuşak sonra değişecektir bence en azından bu kadar olmayacak katı düşünceler.
Cevap sahibi+1 yılBenim hayatta en çok hoşuma giden sözlerden biridir :D
Cevap sahibi+1 yılAslında istek var ama korku var ve tabii güçsüz olunca o yüzden birlik olmak biraz zorlaşıyor. Fakat hep destek tam destek :)
Cevap sahibi+1 yılBenim için farkı yok :) ayrıca i*ne denilen kişiler baştakilerden çok daha düzgündür yani orası kesin :)
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle :) iyi ki varsınız ve gökkuşağını hep birlikte daha da yükseklere çıkaracağız :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Çok ilginçtir ki buraya bakıldığında herkes size kucak açıyor. Gerçeği görmesek inanacağız. Herneyse..
Ben burada birazda devlete iş düştüğünü düşünüyorum. Devlet ilk olarak dışlıyor lgbtyi. cinsel tercihini bilen insanlar bir adım geri duruyorlar malesef. Çoğu hakların tanınmaması gibi birçok konudadan da eksik sayıldığınız gerçek. İlk olarak devletin size hak tanıması normal birey olarak davranması gerektiğini düşünüyorum.
Benim bir çok arkadaşım var. Ve gayet samimi insanlar. Onlarla daha farklı şeyler konuşabiliyoruz. Ve diğer insanlara göre çok daha geniş bakabiliyorlar. İstediğin durumda çık yadırgamayla hiçbir şekilde karşılaşmıyorsun.14 YorumlaBen aileme ve arkadaşlarıma açıldım birkaç sene önce, gerçekten arkadaşım olanlar bana destek oldular, kimi çıktı hayatımdan, ailem de yavaş yavaş alışıyor duruma, bilgilenmek isteyip sorular soruyolar :D Elimden geldiğince açıklıyorum ben de. Bunlar işin güzel yanları tabii, ben aile ve arkadaş konusunda şanslıyım, bir de bunun toplumsal, sosyal tarafı var, iş yerinde açık olmak bir problem mesela. Kız arkadaşım ki uzun zamandır beraberiz ne arkadaşlarına ne ailesine söyleyebilmiş değil, çünkü söylerse yalnız kalacağını düşünüyor. Ve ben her gün evden çıkarken karşılaşacağım homofobik insanlara hangi cevabı vereceğimi düşünerek çıkıyorum. Her gün kimliğim, benliğim için mücadele veriyorum bu ülkede küçük görünen şeyler için bile. Ama başka türlü de üstesinden gelinir mi bilemiyorum bilumum fobilerin.
20 YorumlaAteist olduğumu öğrendiklerinde benle iletişimi kesen arkadaşlarımı düşününce bile diğer farklı görülen kesimlerin durumlarını az çok tahmin edebiliyorum. Tahminden ziyade hissetmek diyelim. Bu biraz daha farklı oluyor. Çöpçüleri görünce karşı kaldırıma geçen karıların, heriflerin olduğu yerde bir şeylere karşı da umudum olmuyor. Ha ecnebiler bunu aştı diyorlar. Yok öyle bir şey m.k Dava açarlar, paralarımı alırlar, hapse girerim korkusundan insan taklidi yapıyor hibineler. Yani saygı dediğimiz zamazingoyu samimi olarak gösterebilen çok az insan vardır şu dünyada. Onlar da olaya saygı olarak bakmaz. Yani ortada saygı gösterilmesi gereken, efor gerektiren herhangi bir durum yok zaten onlara göre. İnsan işte lan, insan.
23 Yorumla- +1 yıl
Gizli yaşamak da çok tiksindirici ama naparsın işte
Arkadaşlık kurmaya çalışanların da çoğu bak benim ateist, eşcinsel arkadaşım var. Böyle mükemmel bir insanım havasını yaratmaya çalışıyor. İkiyüzlü insanoğlu işte. Bize farklı görünmeye çalışıyorsunuz, özentisiniz derler. Uygulamayı onlar yapar.
Ben LGBT bireyiyim. Biseksüelim. Açıkçası zor. Çünkü toplum baskısı yüzünden çoğu kişi (buna ben de dahilim.) olmadığı birri gibi davranmak zorunda kalıyor. Doğuştan olan bir şey yüzünden suçlanıyor, darp ediliyor, hatta öldürülüyorlar. Türkiye'de şu an her on kişiden biri eşcinsel. Otobüste yanınızda duran kişi, sınıf arkadaşınız hatta bu kişi dostunuz bile olabilir. Bu bir seçim değil, yönelimdir. Fakat toplum bunu anlamak istemiyor. Homofobi oranı gün geçtikçe azalsa bile bu eşcinsel bireylere yapılan zorbalığın bittiği anlamına gelmiyor. Gay, trans, lezbiyen, biseksüel, interseksüel... Çoğu insan için bub sadece sapkınlıktan ibaret. Ancak insanlık kavramını anladıkları gün bunun farkına varabilecekler. Homofobinin bir cinayet olduğunun da.
20 Yorumla
+1 yılKişilerin istediği gibi yaşamasına saygı duyarım lakin homofobik biriyim. Çocuğumun filan da gay olmasını istemem. tamam belki homofobi en büyük ibnelik ama biz de böyleyiz. Nasıl sizi eşcinsel olarak kabul ediyorsam, siz de beni homofobik olarak kabul edin :(
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yılherkes tercihleri ile yaşar biz kullara düşmez milleti tercihlerinden dolayı çemkirmek o yüzden tercihler konusunda saygım var yeter ki insancıl bir yaklaşım olsun LGBT dediğimiz toplumsal sınıfı da yaradan koymuş ortaya onlara uymak ya da uymamak kişilerin elinde benim sözüm bu arkadaşım
10 Yorumla O ses tonuyla kadınsı şeylere ilgi duyman çok hoş xD
Zaten sen narin küçük bir kız çocuğu gibisin :)
Bu arada cinsel hayatın seni ilgilendirir ne diyelim.Seni tanımak isterdim arkadaşça sevimli birine benziyorsun ayrıca faklılıklar iyidir.Ve bilmem hatırlıyor musun geçen geceki ses kayıtlarını tekrar dinledim de haklısın daha girişimci olmam gerekli bunu utandığım için değilde kim uğraşıcak yaa dediğim için yapmadığımı farkettim kendimi sorgulayınca :D010 Yorumla
+1 yılSende aynı şeyi yapıyorsun şekerim eleştirirken sana yapılan haksızlıha karşı
Tekcil dūşūnūyor hepimizi kökten kötū yaptın benimde arkadaşım kadınlardan hoşlanıyor kız arkadaşı var ve boz onu asla aşağılamadık hafta sonları beraber gezdik bara gitdik içki ictik kacga etdik sarhoş olup dövme yaptırdık ve bu dediğin bu gūzel ūlkemde oldu?03 Yorumla- +1 yıl
Ozaman yalnızım diye şikayet niye
Mesafeyi koyan sensin hepimiz kötūyūz
Nede olsa şekerim değilmi :)
Diğer insanlardan hiç bir fakları yok benim için. Bir tane kız arkadaşımda bu şekildeydi ve gayet şeker bir insandı. Ayrıca kimse tercihleri, fikirleri ve yaşam tarzları yüzünden yargılanamazlar.
İnsanların ne dediğini umursama bizim milletimiz diğer insanlar hakkında düşünmeden yorum yapmaya, yargılamaya bayılırlar.
^.^12 YorumlaYazdığın yazıda kendimi gördüm canımsın. Sarılıp ağlayalım mı.(
11 YorumlaCem Adrian varya candır o can.Eşcinsel olması beni hiç de alakadar etme.Kaldı ki eşcinsellere de saygım sonsuz Bkz: www.mynet.com/.../5-yasinda-cinsiyet-degistiren-cocuk-1297142-1 bu çocuk bu yaşta ne anlar cinsiyetten? doğuştan gelen birşey siz LGBT üyeleri kendinizi sevin...
10 YorumlaSoruyu okumadım çok uzundu başlığa göre cevap veriyorum ben varım. Çevremde bu durumla ilgili hiç sıkıntı yaşamıyorum tabi ki bazı sevmeyen kişiler oluyor bende onlardan uzaklaşıyorum sorun falan kalmıyor
04 Yorumla
+1 yılBir escinsel olarak insanların bu konuya daha iyimser bakmasını isterim.
31 Yorumlayani Çevremde Lezbiyen ve Biseksüel olan insanlar yok değil var fakat benim açımdan bir sıkıntı teşkil etmiyor çünkü bu onların tercihi. Gayet iyide insanlar. Hiç yoktan içi ve dışları bir :) Benim için önemli olanda bu :D Ayrıca Biseksüel olan bir erkek arkadaşım var kendisi kankam olur bana yavşamadığı sürece bir sıkıntı yok konuşurum yani sıkıntı değil zaten yurt dışında oturuyor yılda 1 hafta falan görüşüyoruz epi topu :D
10 Yorumla
+1 yılSaygı Duyulması Gereken Ciddi Bir Konu, Darp Edilenler, Dışlananlar, Cinayete Kurban Gidenler Bunların Hepsi Utanç Tablosu Bu Ülkenin..!
15 Yorumla- +1 yıl
Bunda İnançların Ve Toplumun Genel Sınıflandırmasından Kaynaklı, Cinsiyet Üzerine Aşırı Yoğunlaşmış Bir Toplumuz Cinsiyet Irkçılığı Yapıyoruz Desek Daha Doğru...
- +1 yıl
Neyse Sonunuza Kadar Arkanızdayım Gerek Eylemler'de Gerek Sosyal Hayatta/Medya'da Diliniz'de Olacağım...
LGBT bireyiyim ve müslümanlık ulkesi denilen türkiye deki halkımız bız bunu dıle getirince dışlanma ve zorbalığa uğradığımız doğrudur neden bizim gibilerin her seferinde escınsel oldugumuzu vurgulamak yerine iyi yanlarımız gorulmuyo anlamıyorum biz de insanız farklı değiliz. biz boyle mutluyuz yanı bencede yeter denilmeli değilmi
01 Yorumla- +1 yıl
Biseksuelim tanisma ihtimalimi, var mi
Daha toplumumuzun anlayamadığı çok şey var örn: eşcinsel her erkek feminen diye düşünülür ama benim gibi feminen olmayanlarda var kimse toplumun kendisine kural koymasına izin vermesin lütfen arayışlarınızı yazın doğru insanı bulun hayat arzularınızı gömerek geçmiyor! NOT: cd arıyorum
00 Yorumlafarklılıklarımıza, farklı fikir ve seçimlerimize saygı duyup, insan olarak kabul etmeyi öğrendiğimizde daha iyi bir dünyada yaşayacağız diye düşünüyorum. toplumun bize dayattığı kimliklerde yaşama mecburiyeti benimde özgürlüğümü kısıtlıyor. birbirimizi sevmesekde saygı duymayı öğrendiğimiz zaman daha demokratik bir toplum olacağız.
00 YorumlaBen biseksüelim, ailem dahil kimseden saklamıyorum. Biraz zorlanmadım değil önceleri tepkilere karşı ama artık çok rahatım :)
11 Yorumlabu olayıda dine bağlıyorlar ya helal :) homofobik değilim saygım sonsuz.
11 Yorumla
+1 yılherkes istediği gibi yaşamakta özgür benim arkadaşlarım var ben onların insanlıklarına bakarım yatak odalarına değil.
00 Yorumla
+1 yılSöylediğiniz sey tedavi edilmesi gereken bir tür rahatsizliktir.
Şunu bir düşün herkes kendi hemcinsine alaka duysa toplumlarin ne kadar büyük bir felaket ve yıkım yasayacağını dusunebiliyormusun..sunu anlatmaya calisiyorum..evet ilgi duyabilirsin , senin hür secimindir ama bunun normal karsilanmasini bekleme insanlardan.cunku anormal bir hadise bu..insanın fıtratına aykırı bunlar..hoş seyler değil..21 Yorumla
+1 yılgüzel yazmışsın kendini bu kadar güzel ifade etmen hoşuma gitti LGBTT değilim ama saygım sonsuzdur senin hayatın senin tercihin umarım hep mutlu olursun.
01 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 650 cevap paylaştı.
+1 yılben normal zevklere sahibim çok şükür ama olabilir milyonlarca insanız sonuçta herkes aynı olucak diye birşey yok , her birey istediğini yaşamakta , yapmakta özgür olmalı diğer kişileri rahatsız etmemek koşuluyla
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanlar çok cahil. O yüzden böyle davranıyorlar. Bunu bir hastalık olarak görüyorlar. Ama bu hormonlardan kaynaklanıyor. Ülkemiz için umarım LGBT bireylerine daha iyi ve özgür bir yaşam sağlanır.
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİnanmalısın bence. :)
Cevap sahibi+1 yılBen de öyle düşünüyorum ama içimdeki umut hiçbir zaman kaybolmuyor. İçimdeki ses yine de inanmam gerektiğini söylüyor. Bu belki Türkiye için zor ama yurtdışında belli ülkeler var. En azından yaşam daha kolay olur.
+1 yılerkekler er ya da geç seks e getiriyorlar konuyu kızkıza en azından kaybedecek birşey olmuyor mutluyorgunluktan başka
01 Yorumla- +1 yıl
Biseksuelim tanisma ihtimalimiz var mk
herkesin kendi hayatı kanks beni ilgilendirmez. kız kızdan ya da erkek erkekten hoşlanabilir. bunu hastalık olarak görenlerde var bir arıza kanks
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsaygi gösterseler yeterli ama sürekli önyargili cogu maalesef.
20 Yorumla
+1 yılAllah'ın lanetledigi biseyi ben kul olarak benimseyemem acilen bir psikiyatriste görünün
17 Yorumla- +1 yıl
Allah lgbt yi lanetliyceğine sizin gibi içi nefret kin dolu tavuğa köpeğe tecavuz eden adamlari leş yaratiklari lanetleseydi keşke bir insanin bak insan diyorum cinsiyet kimlik vermiyorum birbirini sevmesinden daha doğal ne olabilir daha guzel ne olabilir? Ama pardon bu ulkede kadinin sacini basini sokak ortasında yolabilir, küçük kiz çocuğuna tecavüz edip yakabilursin kimse sesini çikarmaz onlae size gore edeptir onun rizasi vardir ama bir kadin bir kadini sevemez el ele yürüyemez ayiptir dimi senin ve senin gibi yobaz sığ ve cahillerle ayni ülkede nefes aldigim icin tekrar utandim!
- +1 yıl
@Derdimbuyukgardas saydigin şeyleri bende lanetliyorum kediye köpeğe tecavüz eden mahluk en pis ve iğrenç varlıktır lakin ben Allah'a inanıyorum lut kavmi kıssasını oku onların üzerine lanet yağdı sana yazık değil mi niye seni yaratan senden nefret etsinki
- +1 yıl
Emin olki kurani turkce okudum 4 sene önce namaz kilan oruc tutan biriydim. Ta ki kuranı turkce okuyana kadar ve evet inanmiyorum
- +1 yıl
@Derdimbuyukgardas üzüldüm keşke gerçekten doğru tefsir okuyup ogrenebilseydin
- +1 yıl
Kadini küçük goren erkekleri üstün kilan bir tanri benim tanrim olamaz ve hayir diyanetin doğruladigi kurani okudum
- +1 yıl
@Derdimbuyukgardas bunlar açıklanmaya muhtaç tezler keşke mümkün olsa oturup konusabilsek
- +1 yıl
Ben din hocalariyla cami hocasiyla ve daha bircok din adamiyla oturup konustum ve büyük ihtimal sende onlar gibi doğduklarından beri duyup sorgulamadiklari seyleri savuncaksin bana..
Gizli Üye(30-35)+1 yılLgbt deilim ama mesela lgbt oldugunu soyleyince yanindakilerin hemn seni terk etmeleri ilginc geliyo bana, sanki hemen yanindakilerle yaticskmissin gibi mi hissediyorlst acaba?
01 YorumlaPsikoloji dersinde görmüştüm bunu bir 3 yıl filan oldu ya da 4
00 Yorumla
+1 yılOh çok uzundu üşendim. Bir keresinde 30 yaşlarında bir adam yanındaki kadını dürterek beni gösterdi. Ve şöyle demişti "bak i*ne"
00 YorumlaHakkımda arkadaşınızın kötü bir durumumu var denmiş. Bu baya üzücüydü. Trans erkeğim ve insanlar herşeyi cinsiyetleştirmişler renkleri, meslekleri, yürümeyi, koşmayı...
00 Yorumla
+1 yılaynen benimde kız vücuduna karşı bir ilgim var :D :D :D
20 YorumlaTürkiye gerçekten iğrenç homofobiklerle dolu onlara saygılıyım tamam ama onlar bize değil gizlenmek zorunda kalıyoruz
10 Yorumla
+1 yılLgbt bireyiyim bunu saklama gereği duymuyorum ve böyle olduğum için çok mutluyum
20 Yorumla
+1 yılBende bir erkegim ama kadin fibi gorunmek hos... benim gibi olan herkes yazabilir. Tabiki herkes ozgurdur. Ozgurlugunu yasamali bence...
01 Yorumla
+1 yılarkadaşım lezbiyen ailesi öğrendiği için köye hapsettiler kemerlerle dövdüler kızı şu an ölmüş bile olabilir lgbt bireylerine allah yardım etsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu anda sen bana göre anormal ve ben de sana göre anormalim değil mi? Yani ben LGBT değilim.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPeki sorabilir miyim? Sen beni neye göre anormal buluyorsun?
Cevap sahibi+1 yılAnladım ama yanlış anladım seni ;))
Kusura bakmayın ama ben saygı duymuyorum. Bu benim düşüncem yani.
13 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Mersin de yaşıyorum pek bir sorun olmuyor aslında yani çevrem kabullendi bile hemen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılprofilinde olgun erkeklerden hoşlanırım demişsin burada lezbiyenim diyorsun *o*
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhmm anladım yarın yürüyüşteyim sen geliyor musun
Cevap sahibi+1 yılannadım sana bol hazlar diliyorum o zaman
toplum iyi ve güzel örnek olunmuyor
22 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana mesaj aticam bir mesaari acarmisin
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAtilmiyor hala
Cevap sahibi+1 yılHayir degil
Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı. Herkesin kendi tercihi 😏
00 Yorumla
+1 yılElestirmem karismam
Ama sevmemde10 Yorumla
+1 yılSaygı duyuyorum. trans varsa konuşmak isterim
00 Yorumla
+1 yıllgbt ne kı?
02 Yorumla- +1 yıl
ya ne bılıyım tanımak lazım işte
Gizli Üye(36-45)+1 yıllgbt candır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiseksüelim !
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl❤❤❤❤❤❤❤
- +1 yıl
Ben de ♥
Cevap sahibi+1 yıl💞💞💞💞💞💞💞💞
- +1 yıl
♥♥♥♥
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar