Bir insanın bir insanı sevmesi için, sadece uysal, huzur veren ve sevgi dolu birisi olması yetmez mi? sırf bu nedenlerden bir insan sevilemez mi?

Bir insanın bir insanı sevmesi için, sadece uysal, huzur veren ve sevgi dolu birisi olması yetmez mi? sırf bu nedenlerden bir insan sevilemez mi?

eski devirde aşık olmak için sadece bu özelliklerin yanında ortahalli bir yüz güzelliği bile yeterliymiş.
eski yeşilçam filmlerinde görüyorum 2 kişinin birbirini sevmesi için çok fazla bir nedenleri yok. nedensizce birlerine aşık olabiliyorlar ayrı dünyaların insanları bile olsalar. diyceksiniz ki onlar film. Hayır eski zamanlarda gerçek hayattaki aşklar da böyleymiş büyüklerimden duyduğuma göre. yani o filmlerde gerçeğin de payı vardı.
ama şimdi bir insana kendimizi sevdirebilmemiz için çok fazla nedene sahip olmak gerekiyor. sosyal çevre sahibi olmak, paralı olmak, güzel olmak, ne bileyim çok dikkat çeken bir özelliğinin olması veya belki de uç noktalarda gezen biri olmak veya ben şu konudan çok iyi anlarım şu konu benden sorulur diyebilecek kadar iddialı olmak filan gerekiyor.
Ben mesela oldukça sade ve sıradan bir insanım ve karşımdaki insana sunabileceğim çok fazla özelliğim sivri uçlarım yok. bir konuyu çok bilmek yerine herşeyden biraz bilirim. hiçbir konuda iddiam yoktur. uysal, huzur veren, sakin ve sevgi dolu birisiyim. sevilmek için bu yeterli değil midir? bir türlü insanlara yetemiyoruz sanki. Ben sırf kendimi sevdirmek için ilgilenmediğim konularla da mı ilgileniyor gibi yapayım?
Güncellemeler
+1 yıl
sadece aşkta değil arkadaşlık ilişkilerinde de insanlar beni sıkıcı buluyor. napıyım fazla birşey ilgimi çekmiyor şu dünyada. çekse de sürekli aynı konunun üzerine düşemiyorum çabuk sıkılıyorum. o yüzden belli bir hobim bile yok. hata bende mi?