Toplum olarak kadınları ne kadar önemsiyoruz acaba?

Acaba hangimiz onların istek ve arzularını dikkate alıyoruz? Hangimiz onların düşüncelerini önemsiyoruz?

Birkaç gündür kadın cinayetlerinin sebep olduğu bazı gündemleri sosyal medyada takip ediyoruz. "Su testisi su yolunda kırılır" mı dersin, "adamın tipinden ne olduğu belli hala onlarla takılanlar varsa üzülmem" diyeni mi dersin. Aslında bu cümleleri kurabilen insanlar kendi içlerinde ki ezikliği de farkında olmadan yansıtmış oluyorlar. Hani o kendisinin sahip olamamasının yarattığı öfkenin dışavurumu. İçten içe kıskançlık..

Erkekler sorum size, hangi biriniz kız kardeşini şöyle karşısına alıp adam gibi oturup konuştunuz veya ona herzaman onun arkasında olduğunu hissettirdiniz o güveni verdiniz? Hanginiz kızınıza onun sadece sizin prensesiniz olduğunu hissettirdiniz? Hanginiz kız kuzeninin elinden tutup ona akıl hocalığı yaptınız?
Yahu çoğunuzun eşi mesela cinsel fantezilerinden bahsetmeye kalksa direkt kötü gözle bakıyorsunuz. Konuşturmuyorsunuz ki kadınları.

Yaşım genç ama tecrübelerim bana diyor ki bu arıza tiplerle sevgili olmaya meyilli kızlar genelde ailelerinde ki erkeklerle sorun yaşayan tipler. Kimisi baba sevgisi görmemiş kimisi abi şefkati hissetmemiş. Kız ailesinde neyi gördüyse kendini ona programlamış bunun da farkında olmuyor genellikle. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Siz kızınıza, kardeşinize veya kuzeninize adam gibi davranmayıp onun eksikliğini hissettiği şeyleri tamamlamazsanız bu şekilde ne istediğini bilemeyen kimden ne kötülük gelir kimden ne fayda gelir bilemeyen bir kız tipi ortaya çıkarıyorsunuz. Sonra da o hata üstüne hata yapıyor.

Yoksa eleştirmek çok kolay, hemde çok. Ama takkeyi önümüze alıp biz nerde hata yapıyoruz diye de sormak zorundayız. Bu yazdıklarımı son günlerde meydana gelen olaylar yüzünden yazmıyorum, buna özel bişey değil bu ve o kişilerle de alakası yok. Sadece bu konuda ki fikirlerimi paylaşmak istedim.

Kızlar, sizin bu konuda ki düşünceleriniz nedir?
Toplum olarak kadınları ne kadar önemsiyoruz acaba?