Bence öldürülen şiddet gören kadınların çoğu parasızlıktan boşanamıyor Araştırmalar öyle
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
evlenmeyeceksin! evlenmek iki insanın mutluluğunu birlikte yaşaması için var, para için değil. bir kadın'ın eğitimi olmasa da evlilik yoluna başvurmak zorunda değil, güçlü durup zor olsada para kazanmaya çalışmalı, gerekirse bir süre daha ailesinde kalmalı eğer kalamıyorsada maaşın hepsini koyup apartlarda evlerde kalmalı, evlenmemeli. kesinlikle doğru çoğu kadın bu sebeplerden dolayı şiddet görmeye devam ediyorlar devamı da ölüm. hiç bir canlı şiddet i hak etmez! özelikle kadınlar emin olmadığınız adam la evlenmeyin hadi evlendiniz çocuk yapmayın, çocuk yapınca geri dönmesi daha zor oluyor hem maddi hem manevi
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence bir kadının evlenmeden önce ekonomik özgürlüğü muhakkak olmalı. Muhtac olmamalı kendi ayakları üstünde durabilmeli hayat müşterek ne olacağı belli olmaz.
50 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Boşanma konusunda haklısın ama öldürülen kadınların bazıları ekonomik özgürlüğü de var.
Medeni olmayan insan için pek de fark etmiyor yani ama dediğin gibi çoğu kadın bu yüzden boşanamıyor da. Ailesinin evine dönse ailesi istemeyecek50 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Kadın çalışmalı, ekonomik özgürlüğü olmalı ki kimsenin kölesi olmasın.
21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
47Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evet olmalı.
Ancak bunu sonradan görmüş olarak ele geçiren kadınlar aşırı arsız oluyor.
Kocam yorganımı çok çekiştiriyor diyerekten boşanma davası açan kadınlar var (kuzenimin eşi avukat)
Ancak doğal ve dengeli kadınlardan bahsediyorsak kendilerini koruyabilmeleri için ekonomilerinin olması gerekir.
Şahsen ben eşimin benden çok daha iyi bir durumda olmasını isterim
şiddet yanlısı birisi değilim ama tut ki birgün yoldan çıktım
kızın da anası babası ölmüş bakanı yok
ne yapıcak?
Arkadaşımın annesi şiddet görüyor ve ekonomisi yok diye boşanamıyor.
Ekonomi şart bence.20 YorumlaKesinlikle uzun süre tanımadan evlenmeyin gerekirse ailenize karşı çıkın ne hale geldik bu erkeklerin anaları bir taraflarını kaldırmasa başımıza bunlar belki bu kadar gelmeyecekti yok git amcana göster yok fazla eti kesildi diye törenler yok benm oğlum yapmaz yok oğlan çocuğudur diye diye ne oldu sinir krizi geçiriyorum sabah sabah tahammülüm kalmadı
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkuyan siddet görüp öldürülmüyor mu sanki? Okuyan ve meslek sahibi olan kadinin kendine guveni oluyor ve başı dik oluyor. Bu başı diklik, ekonomik ozgurluk bazi erkeklerin kanina dokunuyor. Erkek yine siddet uygulamaya basliyor bu yuzden. Kadinda sana ihtiyacim yok bosaniyoruz dediginde bosanamazsin ben istemiyorum ben istemedigim surece boşanamazsın diyor. Bosandiklari zaman hayati kadina yine dar ediyor eger amip beyinliyse. Yani kadinin ekonomik ozgurlugunun olmasi erkek siddetinden ve erkek teröründen kurtarmıyor kadını. erkek adam gibi adamsa karisina deger veren, oyle kotu huylari olmayan biriyse kadin calissin çalışmasın sorun olmuyor zaten. Onun disinda evet belki ekonomik özgürlüğü olmayan kadinlar kocalarini daha fazla cekiyor ama ben cok guzel meslekleri olan kadinlar taniyorum. Ekonomik ozgurlugu var ama kocasindan bosanamiyor. Cocugum var diyor. Aldatiliyor esim oyle yapmaz deyip meslek sahibi olmasina rağmen gurursuz davranan kadinlarda var.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğe en çok meraklı olanlar bu tayfadan çıkıyor. Okumak, meslek sahibi olmak, kendi ayaklarımın üzerinde durayım gibi dertleri yok. Liseden sonra koca bulayım evleneyim, kociş sunumları hazırlayayım, altın varaklı salon takımımda diğer komşularla gün yapayım derdindeler. Ekonomik özgürlük peşinde olan kadının en son seçeneğidir evlilik
50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılNeden evlenemesin kadının işini çok küçümsüyorsunuz dünyaya evlat getirmek ona bakmak el bebek gülbebek büyütmek evini temizlemek ve de akşama yuvana aş pişirmek hiçte kolay birşey degil elinde meslegi olması şart tır illaki ama çalismak zorunda degil kadin
26 Yorumla- +1 yıl
İşte para kazanmak sadece erkeğin görevi olmadığı gibi senin yazdıklarını yapmak da sadece kadının gorevi değil
- +1 yıl
@Gsgsyysys sana demedim ki :)
Soran+1 yılBenim orda demek istediğim bu değil
+1 yılAsıl ekonomik özgürlüğü olan bir kadınla evlenmek büyük risk..
Çünkü tahammül edemediği, sıkıntıya gelemediği anda hemen boşanma yoluna girer..
Ki boşanmaların %90’ı bundan kaynaklanıyor..
Kadın her tartışmada bu ekonomisini öne sürüyor, bir nevi erkeği tehdit ediyor..
Buna güç yetiremeyen erkek de şiddete başvuruyor..
#Vesselam312 Yorumla- +1 yıl
Dayak ye otur asagi yani oylemi?
- +1 yıl
@Sddffslsls burdan bunu mu anladın?
Ekonomik özgürlüğüne güvenerek evlenenleri hali bu..
Ya da ekonomik özgürlüğüne güvenmeden evlilik yapacak..
Eşler birbirine muhtaç olmalı..
Erkek de kadın da..
Yoksa inceldiği yerden koparır herkes, tamir edelim demiyor.. - +1 yıl
Ekonomik ozgurlugu oldugu halde sineye ceken cok kadin gordum. Erkekler bana masum gelmiyor uzgunum
- +1 yıl
@Sddffslsls asla! Erkekleri savunmam..
Şiddete başvuran bir erkek en aciz varlıktır.. Üstelik ona emanet edilmiş bir kadına hem de..
Hayindir net! - +1 yıl
Kadinlar kimseye emanet falan degil herkes kendi basina bir birey
- +1 yıl
@Sddffslsls ohoo..
Feministler benden öteye hadii by by - +1 yıl
Gerilerde benden oteye by
- +1 yıl
@Sddffslsls Geri mi? 😅😅
Ahiretini düşünerek yaşayan mı gerici yarını umursamadan yaşayan mı ileri görüşlü?
Komik olmayın bari ya 😅 - +1 yıl
Bende dindar biriyim ama su kadin emanet kadin soyle kadin boyle kadinlari ezikleye tayfaya karsi boyleyim bir kadin olarak. herkes esit kimse ustun degil.
- +1 yıl
@Sddffslsls dindar mı?
“Kadınlar size Allah’ın emanetidir..” hadisini inkar eden biri SAKIN BEN DİNDARIM demesin!
Haddi değildir! - +1 yıl
Bu konuda haklisin hadis sonucta
- +1 yıl
@Sddffslsls o zaman haddinizi bilerek yorum yapın
Caydırıcı bir ceza yani idam olmadığı sürece ne adam öldürme nede kadın cinayeti biter , insanlar korkuyorlar nasıl olsa girer çıkarım zihniyeti var. içerde dışarıdakinden dah rahat yaşıyorlar bu ceza değil.
21 YorumlaKadın güçlüdür isterse elinden her iş gelir ve kimseye ihtiyaç duymaz yapmak isteyen kadın her türlü yapar gerisi boş muhabbet.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkonomik özgürlüğü olan ama evde şiddet gören kadın yok mu sanıyorsun? Ölüm tehdidi ya da çocuğunu göstermem diye kadınları tehdit ediyorlar. Bu şiddet psikolojisi istismar en okumuş insanı bile çaresiz hissettirebilir. Darp travmatiktir insanı mahveder. Allah yardım etsin bütün kadınlara
20 Yorumla
+1 yılKeşke bütün kadınların ekonomik özgürlüğü olsaydı o zaman durum çok daha farklı olurdu. O yüzden özellikle kadınlar okusun, meslek sahibi olsun istiyoruz.
30 Yorumla
+1 yılkadın dediğin para kazanmalı
özgür olmalı
bu salak erkeklere katlanmamalı60 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Evlenenler kadınlarda zaten hepsi çalışıyor 🙂evlenmeli tabiki kimse çalışmak zorunda değil
Çalışmak istememesi gayet doğal
Calıssada çalışmasa da ben evlenirim benim görüşüm bu40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılBir insan ekonomik özgürlüğünü eline almadan kesinlikle evlenmemeli en cok da kadınlar..
30 Yorumla
+1 yılBir kadının kesinlikle ekonomik özgürlüğü olmalı 🌺
20 YorumlaEvet doğru söz bu dur. Ekonomik sıkıntılarından ayrılmıyor.
20 YorumlaBence hayır muhtaç olmak kötü bir durum kendi sorumluluğunu almasını kadını mutlu hissetirir
21 Yorumla
+1 yılSadece bunun için değil çocukları ve aile baskısı yüzünden de boşanamıyor.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunun kıstası kişiye göre değişir. Şiddet işi ne paraya ne diplomaya bakar. Şiddet ruhsal bir hastalık sonucu yapılan bir şey. Bunu araştıranlar göz artı etmişler bu durumu sanırım...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkekte şiddet görüyo her kadın mağdur değil. Adam eşek gibi dışarda çalışıyo evde bir halta yaramayan kadın bide adamın başının etini yiyo akşam
515 Yorumla
Soran+1 yılHe he ondan kadınlar ölüyor
- +1 yıl
Ya sen gerçek misin sana ulaşmam lazım kızsan eğer
Cevap sahibi+1 yıl@Lumbarağzı ulaştın zaten 😀
- +1 yıl
Bir kızdan böyle mantıklı bir görüş çıkması zorda ondan şaşırdım
- +1 yıl
Ya harbi düşüncelerin de samimiysen konuşalım
Cevap sahibi+1 yıl@Lumbarağzı sence kimim ben tahmin et
- +1 yıl
Nasıl tahmin edebilirim Allah aşkına burada binlerce insan var
Cevap sahibi+1 yıl@Lumbarağzı mesaj bak
- +1 yıl
Sonunda gerçekçi ve mantıklı bir kadın görmek nasip oldu.
- +1 yıl
@Bravissimo bunlar gerçekler değil duymak istedikleriniz :)
- +1 yıl
@sanadiyorumsana2 bence sizlerin duymak istemedikleri. Gerçekleri duyunca kabullenemiyorsunuz.
- +1 yıl
@Bravissimo sorun ne biliyor musun çok genelleme yapılıyor mesela bu örnekteki gibi birinin atrafinda çok laklak yapan bir iki kadın varsa tamamdır bütün kadınlar öyledir deniliyor. Erkekler için de geçerli erkeklere de çok genelleme yapılıyor bir anlayamadık her kadın ya da her erkek gördüklerimiz şahit olduklarımız gibi değil
- +1 yıl
@sanadiyorumsana2 belkide.
Cevap sahibi+1 yıl@Bravissimo evet bütğn kadınlar böyle. Belki milyonda 1 tane kadın ama o da belki
- +1 yıl
Tüm kadınları tanıyor gibi konuşmuşsun harun abi senin etrafındaki karılar gibi değil herkes :)
Maalesef her kadın aynı şartlarda, aynı imkana sahip doğmuyor. Maddi yetersizlikler, coğrafi faktörler sebebiyle okuyamayan bir çok insan var. Ne yani şimdi bu kadınlar evlenmemeli mi?
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bir kişiye güvenerek kendi hayatına ona bırakmak zaten başlı başına bir risk bence de. Doğru bir tespit olabilir.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBir kadinin ekomomik ozgurlugu olmali hele de evlenmeden once ama bu olmayanlar evlenmesin demek degil. Biz karisamayiz buna.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHer kadin kendi ayaklari uzerinde durabilmeli erkeklere muhtaç değiliz
40 Yorumla
+1 yılEvlenmelidir.. Her erkek aynı değildir. Her erkek eşine şiddet uygulamıyor. Azınlığın yaptığını tüm erkeklere mal etmeyelim lütfen..
20 Yorumla
+1 yılBaba evinde daha beterler bu yüzden doğru insanla evlenmeliler. Eşten şiddet gören kadınlar hep it kopuklarla evli ve sebebi de bu oluyor
38 Yorumla- +1 yıl
Yorumun anlı olsada öpsem ama bazıları anlamıyor bunu
- +1 yıl
Teşekkür ederim kardeşim. Soru ekonomik özgürlük ya buda basit okumayan birisi en basiti açıköğretim ile okuyabilir meslek kurslarına gidebilir hiç olmadı mı udemy gibi online platformlarla eğitim alabilir ve er geç meslek sahibi olarak işini eline alabilir. Yani yeterki istemek lazım. Barış özcan benim adım mamala diye aratın malala isimli kızın okuma aşkını görün sonra zaten okuyamadım diyenlerin bahane sunduğunu görürsünüz.
- +1 yıl
Aynen abi ama en önemlisi iyi birini bulmak it kopukla evlenirsen okusan ne okumasan ne
- +1 yıl
Baba evinde sorun olduğu için karşısına çıkan ilk adama evet dedikleri için oluyor bunlar hep
- +1 yıl
Abi işin garip tarafı temiz yüzlü erkeklere yüz vermeyip bunları seçmeleri
- +1 yıl
Evet bu kısım çok ilginç
- +1 yıl
Bu olayın sebebi kizlarına değer vermeyen sevgi vermeyen eğitmeyen aileler
- +1 yıl
Olabilir
+1 yılBence hiçbir şey şiddeti meşru kılmaz, isteyen istediği şekilde evlensin.
30 Yorumla
+1 yılAllah korkusu olan birisi olmadıktan sonra ne yapsanız boş?
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAçıkçası bu kişiylede alakalı bazıları evlenince kocası çalıştırmıyor bazıları okumuş bile olsa sağlam mesleği olmuyor ya da çalışmak istemiyor
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki hayir. Cunku erkek sıkilinca ortada birakiyor
20 Yorumla
+1 yılÖldürülen kadınlar çalışmayan kadınlar mı yani bence alakası yok dediğinle
23 Yorumla
Soran+1 yılEn azından ayrılabilirler geliri olmadığı için evli durmak zorunda olan onca kadın var
- +1 yıl
Bence zorunda değil kadın istemiyorsa boşanır sonradan iş bulabilir
- +1 yıl
Boşanamamasının sebebi öldürülme korkusu olabilir
parasızlıkla alakası yok kendi kişilikleri yok temelinde özgüvensizlik.
21 Yorumla
+1 yılEkonomik özgürlüğü yok bir de evlenmese kim bakacak sence?
35 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten koca baksın diye mi evlenilir allah için? Asıl sorun annesinde babasında madem ekonomik güçleri yok bir çocuğa bakacak, o zaman yapmayacaklar. ben anlamıyorum hâlâ bu bilinçsiz üreyenleri yazık günah işte sonra evlatları erkenden evlenip koca eline bakıyor erkekleri de boş gezenin boş kalfası oluyor. Ama ne olursa olsun bir kadın da bir erkek de kendi ayakları üzerinde durabilmeli ne anneye babaya ne kocaya karıya muhtaç olmamalı hiçkimseye
- +1 yıl
Anne baba ne zamana kadar bakacak anne babaları bilmiyo musun 35 yaşında bir kadın düşün babasından harçlık alıyor babası ve annesi rahatsız olurlar
- +1 yıl
Ben de muhtaç olmamalı diyorum ya zaten :)
- +1 yıl
Evet Allah muhtaç etmesin.
Aile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı. Gizli Üye hnm efendı kadınların şiddet görmesının en buyuk nedenı paraya olan duskunlukleri para için şiddet görmeye razılar zavallılar
10 Yorumla
+1 yılYeteneği olan bir alana yönelip kendini geliştirmeli. Para bu. ekonomide el değiştirmesi için var.
10 YorumlaBence imkan varsa kadınlar ekonomik özgürlüğünü kazanınca evlenmeli çünki egitim varsa ekonomik özgürlük varsa baskı, siddet, yıldırma olamaz
10 Yorumla
+1 yılEvlenmesin kesinlikle evlenmesin herşey evlilik değil
10 Yorumla
+1 yılEvlenmemeli , tek başına güçlü olabilmeli hayat ne getirir bilinmez
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılBoşanıp da öldürülenleri nasıl açıklıyorsun peki. 😏
10 Yorumla Her koyun kendi bacağın dan asılır zihniyetsiz insanlar öldürmeyi seçiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyooo çalışmaya popoları yemiyorlarda ona tek başına nasıl geçincem diyor kim çalışcak diyor dizileri kim izliyecek boş boş dedikodular kim yapacak diyor
10 YorumlaErkeklerin de aynı şekilde evlilik kurmaması lazım Eli ekmek tutmayan kadınla zor olur tek maaşla zaten geçinilmez
10 Yorumla
+1 yılne alakası var ya bütün erkekler aynı değil tek bir kadına el kaldırmadım hata bana vursa gene elemem
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞiddet uygulayan adamın para verdiğine gerçekten inanılıyor mu
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmemeli bazi kadinlar ekeği enayi olarak görup sırf para yemek için evleniyod
10 YorumlaBu devirde, bu pislikte artık evlenmemeli
30 Yorumla
+1 yılHaklısın aga hatta çok haklısın
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBenim annemde oyle ben olsam babama dayanmam ama mecburiyet diyor
20 Yorumla
+1 yılevlenmesinler ama psikopat adam her sekilde ezer
20 Yorumla
+1 yılHayır önce kendi ayakları üzerinde duracak
20 Yorumla
+1 yılBence araştırmalar yüzde yüz haklı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet evlenmeli ama İNSANLA.
51 Yorumla- +1 yıl
Doğru. İnsanla. Ama bazen zorlanıyor insan bulmakta.
+1 yılEvlilik sorumlulukları paylasmaktir eşi bu durumu kabul ediyorsa gayette evlenebilir
10 Yorumla
+1 yılTabiki evlenecek onlar da insan...
40 Yorumla
+1 yılEvlenebilir ne var bunda
50 Yorumla
+1 yılEvlenebilir iyi birini bulursa
20 Yorumla
+1 yılNeden evlenmesin onlar da insan
30 YorumlaKocasının eline bakmaya razıysa evlensin
20 Yorumla
+1 yıltabi neden evlenmesin
10 YorumlaNiye onlar insan değil mi
10 YorumlaEvlenilebilir. Yeterki edep uyumu iyi olsun.
20 Yorumla- Devamını Gör (28)
Devamını Gör(73)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem