Malum bu devirde online oyun oynayan çok büyük bir kitle var. Bu oyunlarda bazıları çok kolay arkadaş edinirken, bazıları da bu duruma fazlasıyla karşı. Ne gerek var kafasıyla hareket edenleri seviyorum diyebilirim. Bazen çok güzel arkadaşlıklar kurulsa da, bazen çoğu oyun içi menfaat için oluyor. :)
Bu zamana kadar hiç deneyimlemedim, oyun ya da oyun arkadaşlığı. Varsa yoksa burası, haliyle buradaki dostluklar o da korumayı bilene baki kalabiliyor. Bence burası oyunlardan daha samimi ve sıcak.
Oynayışını felan beğendiğiniz biriyle belki arkadaş olunabilir ama ben oyunuma bakarım genelde. Oyundayken takımına oyunu bilmeyen yahut troll olan biri gelmesini kimse istemez elbette. Amaa bütün takım arkadaş olup tek bir kişinin söylemlerine göre oynaması da aşırı saçmadır. Kimse kimseyle konuşmadan herkes ortak bir oyun aklıyla kendi seçimlerine göre oynamalı bence. Zira sadece söylenileni yaptığın bir oyundan keyif almak akıl işi değil.
Takım çalışması gereken oyunlarda eğer yalnız isem kendi performansımda insanlarla tanışırım. Warzone oyunu için kendi yaşıtım 3 kişiyle tanıştım. Onlar da tek oynuyordu önceden şu an takım oyunu yapıyoruz. İletişim olmadan, tt olmadan tesadüfi oynanmaz
Sonuçta sanal dünya, sanal dünyanın kaderi de parmakların arasında, oyunu bir silmekle çok sevdiğin bağlandığın o oyundan kazandığın arkadaşını hiçler dünyasına atabilir, istersen gerçek dünyaya taşıyabilir sin, ama bu risk taşıyan iş...
Zamanında Knight Online oynarken çok iyi insanlar tanımıştım. Başka ile geçtiğimde kendi evlerinde bana yer açanlar bile olmuştu. Üniversiteyi Ankara 'da kazandığımda arkadaşım, kalacak yerin yoksa bulana kadar kalabilirsin demişti sağolsun.
KO dışında çok düzgün insanlara denk geldiğim bir oyun olmadı.
Benlik olmasa da oyundan bir kaç harika arkadaş edindim. Bir klanımız var ve 5-6 senedir beraber oynuyoruz. 3 tanesiyle reelde görüşmüştüm.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Salak kardeşim pubg de kızla manita gibi. Gerçek hayatta birbirini gördüğü ettiği yok çıldırtıyor mesela bu durum beni. 7/24 oynuyorlar çocukta değiller mk 23 yaşına gelmişler. Kız ailede gelin gibi ailenin bundan haberi yok. Gercekte birini bulup evlense de rahat etsem
Gta SAMP'ın revaçta olduğu zamanlar birkaç arkadaş edinmiştim. Tee o Facebook yıllarından bu yana arkadaşız. Oyunlarda daha çok arkadaş edindim.
Benim asıl maksadım oyunda arkadaş edinip beraber oynamak. Mesela PUBG'da arkadaşlarım var ve oyunda kalıyor. Mantığım böyle ama ister istemez samimiyet oluşuyor. Özellikle karşı cinsle daha bir samimi oluyorum. Tabi yine maksadım farklı değil oyun sırasında muhabbet derken uzuyor işte.
Birçok arkadaşım oyunlara sardı bu ara beni ikna edemediler bir türlü oynamaya. Yani yeni insanları arkadaş edineceğimi sanmıyorum ama mevcut arkadaşlarımla oynamaya başlayabilirim belki:)
Kalıcı dostluklarım oldu, Türkiyenin dört bir yanında bana kapısını açacak insanlarla tanıştım. Oynadığım oyunu şu an oynamıyorum ama arkadaşlarımla hala görüşürüz. Oyun içerisinde insanlarla tanışmanın ayrı bir güzelliği var.
Çocukluktan kalma arkadaşlarım var. oyundan edindiğim 3 kişi. Kalıcı olabiliyor. Orda paylaşımlar daha gerçekçi herhangi bir paylaşım sitesinde tanışma ve konusmalardan
Bazı insanlar (KS de dahil) her platformu potansiyel sevgili edinme alanı olarak gördüğünden olsa gerek artık itici geliyor. Herşeyin bir adabı var, edep yahu...
Hayır edinmiyorum. Pubg oynuyorum 40 küsür kişi ekli mesela bazıları ile sohbet ettiğim oldu erkek kız karışık. Hatta biri denk geldi komşu köyden çıktı adam :d
Benim oyunlardan tanıdığım oyun içinde olan çok sayıda arkadaşım var hatta su an pub g de 3 kişi var benle 4 olarak çok eğlenceli maçlar yapıyoruz ama herkes oyunda kimse kimseyi tanımıyor
Ayneeeen hatırlıyorum o olayıda, valla oyunda dönen entrikaları bile özledim be, şu şunun itemini almış, şu bizim adamı köyde tek yakalamış hadi bayrak basalım falan.. lise zamanları efsane günlerdi😀
Hayır. Sanal ortamda herşey sahtedir ve asla arkadaşlık kurmam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Online oyun oynamıyorum fakat oynasam da arkadaş edinmeye gerek duymazdım. Sanaldaki insanların çoğu ya menfaat için ya da can sıkıntısından birbiriyle muhatap oluyor. Gerek yok bence.
benim normal hayatta hiç arkadaşım olmadı sanaldan bir kaç kişi tanıyorum arkadaşım gibiler ama onların beni gerçek bir arkadaş gibi gördüklerini sanmıyorum