Bu düşünceyi çok ama çok yanlış buluyorum. Aylarca işsiz gezip iş bulamayan, yiyecek bir lokma ekmek bulamayan insanlar var. Eşinin çalıştığı bir işi varken, işinin başında duruyorken buna şükretmeyip sadece bir pazar kahvaltısı yapamıyor diye boşanmaya karar vermesi çok acı. Çoğu kişi eşinin işsiz gezmesinden yakınıyorken alt tarafı pazar günü kahvaltı edememesinden dolayı boşanmak da ne bileyim... Eşi kurtulmuştur böyle zihniyette birisinden.
Sizin düşünceniz nedir?
Pazar sabahı kahvaltı edemeyeceğiniz birisiyle evlenir misiniz?
Pazar sabahı kahvaltıda olmamasının nedeninin çalışması olduğunu dair herhangi bir bilgi var mı? Oradaki pazar kahvaltısı da bir sembol. Kimse beraber pazar kahvaltısı edemiyoruz diye boşanmaya kalkmaz. Orada yalnız pazar kahvaltısı; ilişki içindeki yalnızlığı, iletişimsizliği, paylaşımsızlığı simgeliyor. Erkek için evlilik sadece erkek çalışsın evine para getirsin demek değildir. Para kazanıyor olması da o evliliğin iyi, sağlıklı bir evlilik olduğu anlamına gelmez.
Kardeşim önyargınızı bırakın kahvaltı orada buzdağının görünen kısmı. Adam kadınım yanımda değil yanımda hissetmiyorum diyor daha nolsun? Ayrıca işsizlik için terkedilecekse en rezili o bana göre para için insan aşkını satar mı? En zor zamanında (işsizken) hem maddi hem manevi olarak desteğe muhtaçken bırakmak nedir?
Her yemek sonrası bir kahve içebilmeli sohbet etmeli karı kocalar eğer ben yanlızlık hissediyorsam evliliğimi sonlandırmam hemen büyük bir krizle derdimi anlatır anlamıyorsa boşanırım hayat müşterek tüm yanlızlığıma ortak olmayı göze alan eş olan biri sonra varlığına alıştırıp ikinci plana atarsa beni cidden boşanırım...
Pazar kahvaltısında hayatını sorgulamış olabilir bence çünkü insanlar yalnız kaldığında x niye hayatımda y niye yanımda olamıyor vs diye düşünür. Ve tek bu kahvaltı için ayrılmamışlardır hepsi birikmiştir içinde
Twitter'da böyle şeyler etkileşim için yapılır. Doğru olduğuna inanmıyorum. Milyon insan bugün ne uydursamda etkileşim kursam diye bulunuyor sitede. Ha soruna gelecek olursam evet evlenirim.
Sıkıntı ben burdayım diye bakıyo😒 bir ilişkide kadın kendini ne kadar değerli ilgili hissederse o evlilik o kadar güzel olur bunu hâla idrak edemiyolar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İyi de konuyu neden kendi kendine işe bağladın ki? Belki kadın başka birşeyden yakınıyordur örneğin onunla değilde arkadaşlarıyla vakit geçirmesinden, başka kadınlara zaman ayırmasından ya da gezmesinden vs vs.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu kadinin bu konu hakkindaki tek bir tweetinden yola cikarak bu yorumu yapmissin... tum tweet sirasini okumani tavsiye ederim... ayrica her insanin derdi acisi baskadir kendinedir. Sen onun ne hissettigini nasil hissettigini anlayabilir misin?
Mesele kahvaltı sofrası değildir. Bence adam umursamaz birisi, abla da diyor ki be mına kodum herifi tamam umursamıyorsun ama bari bir pazar sabahı kahvaltı yapalım ama yoooookk.. Onda bile yoksun lanet olasıca
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kadın burada yalnızlıktan bahsetmiş. Mevzu sadece bir kahvaltı değil.
Eğer evliyken kendimi yalnız hissediyorsam bu ablamız gibi.. O evliliğin bir anlamı yok.