İkisi arasında çok ince bi' çizgi olduğunu düşünüyorum ben ve bu çizgiyi koruyabilen kişi sayısı toplumumuzda gerçekten çok az.
Siz çizgiyi koruyabiliyor musunuz?
Siz çizgiyi koruyabiliyor musunuz?
Hayret senin gibi ters biri nasil boyle soru sormus dicem ama saka bir yana ayrilmak ve uzulmek farkli gorunsede ikiside aynidir olen birini onun yanindan ayrildigi icin cok uzelerek ugurlarsin ya da sevgilinle ayrildin o anda gene uzulur yipranirsin veya askere kardesini ugurladin ayri kalcagin icin uzulursun ya da en sevdigin arkadasin evlendi uzaga gitti gene aglar uzulursun farkli kelimler olsa bile anlami ayni uzulmek ayrilmak ayrilmak uzulmek...
Pardon acimak ise uzulursun acirsin gene yaralanirsin acirsin dayanamazsin yara alirsin ben hayatta sadece hayvanlara acirim sadik ve dost olduklari halde malesef acilara maruz kaliyorlar
Acimak rken ayrilmak okudum ilacin etkisi hala gecmedi ozur aciklamasini yaptim ya acimak kelimseinin ben hayatta sadece hayvanlara acirim
Fikirler saygi duyulur ben kanser hastasiyim butun herkez gitti ynmdan sadece benm kopegm suanda yanimda resmen iyilesmemdeki en buyuk morel malesef o yuzden bu sekilde dusnyrm
Ozel bu benim icin ama hastaligin ucuncu evresinde oldugumu soleyim ve budurumda yendim bu hastaligi
Bugunku testler pozitif cikti ve yarinkilerde poztf cikarsa kotu olcak ama umut edyrm yarin negatif cikicak
Sen aslinda duygusal birimisin genelde ben senin ski takipcinim hep terslersin cevapplarda ve burada sunu anladim sende cok zorluklar yasamisin bu arada aliedenmi bilion kanserin zorlugunu
Neden sinirlisin stres uzuntu yasak ama sana duygusal olma ama sinirlide olma benim hayatimi karartan bir kadin ben hastaligin ilk evresinde iken beni en yakin arkadasimla aldatip hayata kustrdu herseyden nefret ettim sinirlendim belkide olucem ama sakin sinir yaoma olurmu
Senin neydi
Bu ikisi arasında ki bahsettiginiz ince çizgiyi eminim bircok insan fark etmiyor bile.. Ve en acısı genelde üzüldüklerini söylediklerinde sizlere acıma duygusu beslemeleri..
Yani kaçırmak sorun değil hepimiz kaçırıyoruz. Önemli olan sonradan farkına varabilmek.. Ki bu farkına varabilmek ciddi bir farkındalık yaratıyordur toplum içinde size.. Tabi anlayana.. Zira bizim toplumumuzda düşünen ve düşünerek konusan insan sayısı bu derece azken, üstüne bide bunu beklemek cok manidar olur..
acımak kötü üzülmek ii bir durum bnce
ikisini ayiran özellik olayın şiddetine ve kisisine bağlı diye düşünuyorum
bn o çizgiyi koruyorum
Bir gün başaracağım. Başarana kadarsa, merhametten maraz doğmaya devam edecek.
Cevap
12Cevap
Acinmamasi gereken kisiye acisam bile bunu asla disa vurmam. Uzuntuyu cok yogun disa vurursaniz acidiginiz hissi verir. Ozellikle geri donusu olmayan seyler yasamis kisilerin uzuntulerine cok icten ortak olmayin. Acinacak halde olduklarini dusunup psikolojileri bozulur.
Kendime göre cevaplıyorum yakın bir arkdaşımız mesela çok istemeyecegimiz bir davranış sergiledi sana acıyorum filan deriz konuşmayız 2 gün sonra o arkadaş kaza filan geçer başından büyük bir olay geçer öncekini unutur o anlıgına o an onun için üzülürüz heralde.
Acımak Allaha mahsustur.Allah kullarına acir yardım eder.İnsanoğlu ise sadece üzüntü duyar
Acıma acınacak hale düşersiniz diye bir deyimimiz var boşa dememisler
Korurum ben.
Ama bazilari cok iyi rol kesiyor.
Tipki gecen otobuste agzibdan kan gelen adamin sonradan otobusu 10 kere dolasmasi gibi dilenmek icin.
Once acidim. Isin yoksa is ayarlayalim dedim. Isime karisma dedi dilenmeye devam etti.
Üzülmek senden alır birşeyler
Acımak senden aldığı pek birşey yok.
Çizgiyi korumak evet elimden geldiğince yapıyorum.
Vicdanımı dindirmek için başkalarına yardım etmek bencillik midir?
acımak kendi haline şükür, üzülmek ise sorumluluk hissettirir.
O çizgi bence gerçek dostu belirler. Yabancılar acır, dostlar üzülür. Çizgi budur aşağısını yukarisini bilmem ben
Cidden çok ince bir çizgi! Nasıl açıklanır ki ama?
Acımak Vicdan' dır.
Üzülmek ise acıyı yüreğinde hissetmesidir.''
Kendim için üzülürüm sadece.
Başkalarına acırım.
acımak biyerine yanlışlıkla zarar falan verdiğinde oluşan his çok kötüdür. üzülmekte nasıl anlatsam sad demek işte :)
gözlerindeki acı?
bu çizgiyi koruduğumu düşünüyorum
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar