AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
Yoo hatta abi sende varsa sen bana bahşiş ver derim
Agahahha :)
Tebrik ederim. Bende bu işi yaptım. Bahşiş aldığında kendini daha iyi hissediyor insan. Küçük düşürmek değil aksine sevgisini kazanıyorsun :)
üstü kalsın derim de fazladan para çıkarıp verdiğim olmadı
Üstü kalsın kalsın kafidir.
Adam öyle kötü bakıyoki parayı çıkarırken küfür etmesin arkamdan diye üstü kalsın diyorum :D
Ahahaha :)
vermem. 10 kuruşum kalmışsa bile üstünü de isterim :D
Yuh yani sende :)
napam yav babamda bana harçlığı sayılı veriyor. paraya kıyıp pizza almışım :D bide bana yemeğimi getirmek için zaten para alan adamımı mı düşüncem.. tamam belki az alıyolar ama napak yani bizde az alıyoz :D
Pek samimisin.Tabi senin durumunda olsam bende veremezdim. Sözüm sizlere değil zaten.
hiç vermedim.. sonuçtaa bende ameleyim.. maaş alıyor işyerinden benim kestiğim sigorta poliçeleri için müşteriler niye bahsis vermiyoo.. :( off offff
Bahşiş vermeyince bende rahatsız oluyorum ama 23 TL'lik sipariş için 7 TL abartılı 25 TL ver üstü kalsın de.
servis elemanına bağlı bence. Gururluysa kucuk dusuruldugunu sanar ama aç gözse dua eder gıder
bir de daha düzgün vereydin iyi olurdu
vermem parayı sokakta bulmuyorum ben. bu tarz soruları açıktan sorup reklam da yapamıyorum :D
KUMANDA KİMDE LAN ; KANALI DEĞİŞSİN :>)
Genelde veriyorum fakat üstü kalsın diyemiyorum bana kabaca geliyor. Tesekkur ediyorum sadece parayı verdikten sonra.
Param varsa bahşişi veririm. ama eğer çok kötü yorgunsam ve param azsa yemek ısmarlamışsam bahşiş veremiyorum...
bahşiş %10 dur hakkı ama 10 tllik alışveriş içinde 1 tl verilmez
Hacım o adam 10 içinde 100 içi de senin için geliyor sonuçta :)
olay basit para üstü 3 7 tl arasındaysa teşekkürler deyip uğurlamak en iyisidir. üstü kalsın demek pek makbul olmaz.
Yani bir kısım sende haklısın :)
Vermem öteki gün o bozuk paraları üstüne koyup alıyorum
Ahahah :) Güzelmiş
hele o bozuk para tek başına yetiyorsa aldıgım şeye bedavaya almış gibi oluyorum :)
Baattin :) seni gidi seni. Doğruyu söyle orada gördün değil mi
hayır bu türk insanının doğasında var :D
Peki bakalım :) şaka maka aynı duygu bende de oluyor
onun için diyorum :D biyrden görmeye gerek yok yıllardır öyle hissediyrum
Eee farkımız tarzımız diyerek kekoluk yapayım :)
Kardeş Allah cebine zeval vermesin. bizim patron olsa 20 olmaz mı? der. Millete yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun bu şekilde bari millet evine bir şeyler alır. Vicdanlı olmak ne güzel, yardımlaşmak, dayanışmak.
Hacım bende çok zengin olduğumdan değil zaafım var galiba. Yolda cam silen çocuklara falan aynı şekilde davranmam mesela. Yoksa öyle ahım şahım kazanan biri değilim :)
yaptığın güzel bişe değil bence onun görevi o sipariş dağıtmak zaten sen sürekli bahşiş verince bu seferde alışıyor vermeyenlere sövüyor arkadaşım ben vermiyom nie sövdürüyon bana :))
hayır iyi düşünmüşsün kışın şartlar çok zorlu çalıştığım restoranın paket servisi vardı sorunlu müşteride çoktu gün içinde senin gibi denk gelen müşteriler sayesinde neşeleri yerine geliyordu
vermem her gün dışarıdan yemek söyleyen biri olarak, banane ki? ancak dışarıda lüks bir yere gidersemgarson iyi ilgilenirse veririm öğrenciyiz kardeş
Bahsis veririm ama 23 lira tuttuysa 25 veririm ustu kalsin derim. Senin gibi 7 lira vermem yani cok :)
Zaten bende sonradan farkına varıyorum :)
ya 1-2 TL olmazda 5-6 olur. yani 1-2 vereceksem vermim daha iyi. ama düşüncen çok iyi :)
imkanınız varsa verin bence. küçük düşürmek değil aksine mutlu edersin onları. ve karsiliginda iyi hizmet alırsın. hepsi de genç çocuklar Gönüllerini hoş etmek lazım.
Aynen.
Ne onun benim üç beş lirama ihtiyacı var ne de ben elit kısımın varoşu ezen kafasıyım.
Coolluk mu yapmaya çalışıyorsun. Bence yaptığın hoş bir şey değil rencide edici. Fikrimce. Biz de esnaf insanız yazları kapısına kadar mal bırakıyorum 3 lira verdikleri yok :))
Valla bende öyleyim, dominostan 3 tane sufle almıştım, 7 tl bahşiş vermiştim. 3 tane sufle için o kadar geliyor, tamam maaş alıyor ama içimde kalıyor
Hayır hiç bahşiş vermedim. Hem biz öğrenciyiz onlar bize indirim yapsın :-)
ben eve yemek soylemem hic ama kuafore gittim sacimi kestirdm ay cok guzel diye ustu kalsin dedim eve geldm sacimi duzlestrdm yarisi uzun yarisi kisa pisman oldum :s
Dalga mı geçiyorsun lan? Ucuz diye kola yerine ayran söylüyorum yanında :)
Ahhahha :)
dominosçular benim sayemde zengin oldular
artık vermiyom sömürdüler
Ahhahahah :) Kız dominosta fiyatları şu aralar
anlamadım?
Mobilden giriyordum da atlamış kelimeyi. Fiyatları uçurmuşlar demek istemiştim. 15 olan 24 e falan çıkmış
orta boy 18 olmuş eskiden 10 liraydı burada hep alıyodum. tanıyolardı artık abla dükkan senin sayende dönüyo die. şimdii alamıyom :(
Bende Köfteci Yusufa yöneldim hep :)
Kötü anılarım var köfteci yusufta :(.
onu bilmiyom :)
:))
Ne guluyon emree :)
mahalleden tanıdık dönerci kebapçı büfe felan olur, sürekli yüzyüze baktığım sipariş verdiğim adamlar olur gönlümden kopar ama fastfood servisçisine vermem.
ver tabi de o kadar çok verme. hesabın küçükse 5'te 1'ini büyükse 10'da 1'ini falan versen yeter.
Ses tonu önemli evet ama güzel yapıyorsun :) bahşiş vermekle
başiş vercek param olmadıgından genelde 2 tl em eksık sorun olurmu dıyom :P
Motorlu servise vermiyorum ama bir yere gittiğimde garsonun ilgisine göre bahşiş miktarını arttırabiliyorum.
vermem zaten gelen ürünün içindeki fiyat dahil ona :D Genelde hep normailnden üstünü istiyorlar o da o fiyattan çımış oluyor kanımca.. :))
eli acık bir erkek :))) kim istemez :p
şaka bir yana normal bence. abartılı degil
Bazı konularda öyle :) Hayat şartları.
Günlük 25 tl Para Kazan Sonra Gelen adama 10 tl Bahşiş Ver? yok öyle bir dünya kanka
Herhalde...
tabi ki verilmesi lazım çalıştığı yer versin diye mantıksız konuşmam benim ihtiyacım görülsün işim düzgün gitsin elimin uzandığı her insana yardım etmek isterim
Gayet güzel bir şey yaptığın da ben vermiyorum garsona bile ya :d
adresi ver bir şeyler getriyim :)) selam ben öğrenci
Öğrencilere maddi olarak değilde, Paraşütle atlamaya falan gittiğimde benle gelmesini teklif ediyorum. Erkeklere ama :)
OOO ADRENALİNNN beni de götür
servis elemanın güler yüzlü olmasına göre veriyorum
ben hiç hayatımda vermedim ben parayı sokaktan mı topladım ayooL
Yok sanmam, ben de mesela para üstünü verdiğinde yo o senin için teşekkürler diyorum gönderiyorum.
aga biz o getirdiği şeyin parasını zor topluyoruz birde bahşiş verirsek teeyy...
Adam maaşını alıyor zaten. ben para üstünü her zaman alırım
Kişiye göre değişir kimisi en ince ayrıntısıni düşünür kimi düşünmez.
Ne bahşisi dışarıdan 20 TL e sipariş ettiğim pizzayı 15 e almak için adamı zorlarım birde bahşis verecekmişim hıh.
Ahahhahaa :)
hiç vermedim vermemde. ama bizim millet gururludur kimisi küçük düşürmeye çalışyıor diyebilir. kimiside allah bereket versin abi der atar cebine..
anlayis meselesi kardesim 3 5 kurusun hesabini yapan var. senin gonlunden geciyorsa ver bahsis demek elemanin ilgisi servisini begeniyor olmam demek
Babasından aldığı harçlıkları bahşiş verenlere de hastayım :))
Ahahahha :)
Çok aşırı bırakıyorsun 2-3 tl kafidir. Umarım arkandan arkadaşlarına muhabbetler döndürmüyordur o kurye bozuntusu.
Adamın işi bu zaten. Parasınıda alıyor. Ama bazen bende veriyorum. O da gözüm tutarsa :D
Gözü tutma olayı bende dışarıda geçerli :)
Bahşiş olayını abartmamak gerekir, sonuçta mecbur değilsin
Tabi ki ama bu farklı bir durum. Sonuçta dışarıda ayaklarına kadar gittiğin bir kafe falan değil
Kahretsin öğrencilik :D elemandan para istemediğime dua etsin :P
Ahahhaah :)
Öğrenciyim öğrenci :) eksik veririm fazla vermem :))
Öğrencilere laf yok :)
sagolasın :)
Adamin sigortasi odeniyor maasini aliyor ekstrabbirşeyyoksa vermem bn
hiç sipariş vermediğim için bahşiş verme mutluluğunu yaşayamadım galiba bir tarafım eksik :(
Hayır vermiyorum. Netice de bu da onun mesleği o da bu iş üzeriden bara kazanıyor
Dışardan pek sevmem yemeği ama geldimi bırakırım üstünü yani. :D
Çalışıp parasını alıyor adam, dilenci gibi para lütfedip kimseyi küçük düşüremem. Vermiyorum ^_^
mesaj gelmiyor sana
o an üzerim de varsa veririm mesela 22 lira tutar 25 lira verrm teşekrler diyip almam para üstünü
kartla ödüyorum..
öğrenciyiz sonuçta nakiti alkole akıtıyoruz..