Babam ablamı benden daha fazla seviyor. bir insan çocuğunu nasıl sevmez? Bana hiç ablama sarıldığı gibi sarılmadı mesela. Hiç o kadar içten canım kızım demedi. Ablam ne yapsa tamam diyo ben bir şeye heveslensem hemen hevesimi kırıyo. Ona çok kızdığımda çok şey söylüyorum ve sonradan üzülüyorum. Ama o hep aynı.. Beni sevmediğini düşünüyorum. Bir baba kızını neden sevmez?
Cevabın nedir?
Yemin ederim benim babamda aynen böyle 15 yaşındaylm dört kardeşiz en büyük benim benden bir küçük kardeşim kz ve benden bir yaş küçük diğerleri erkek vallaha hepsi benden çok seviliyolar. babama ne desem tersliyo anneme sürekli büyüyünce bu kz bize bakmaz falan diyo senden bişey olmaz diyo ne desem illaki bir laf sokuyo hiç beni dinlemiyo hep kendini haklı çıkartıyo cidden burdaki yorumları okudum herkes seviyodur falan diyo ama gerçektende öyle göründuğü gibi değil beiz babamla hiç baba kız olmadk babamla aramzda geçen tek diyalog benden su istemesi o kadar ben baabmn yanına oturmaya utanyrm vallaha utanyrm oysa başkaları var babalarıni öpüyolar babacm falan diyolar her sabah günaydnlaşıyolar falan beb hiçbirini yapmadm bu yaşma kadar çünkü ondan nefret ediyorum evet belki seviyodur ama diğerler kardeşlerimi sevdiği kadar değil bu durumu hç kafama takmiyorum evet bazen koyduğu oluyo ama hiçç üzülmlyorum zerre kadar aksine mutluyum hayatimı o i*ne için şey yapamam :D işte bu yüzden arkadaşlarm bana surekli çok hırslısn falan diyar benim bir hayatm var varya düşman başına. d ama her şeye rağmen güçlüyüm hep öylede olucam.
272 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yaşınız küçük anladığım kadarıyla. Küçük yaşlarda bu tarz şeyler yaşanıyor.
Emin olun ben de yaşadım. Ben de annemin, ablamı benden çok sevdiğini düşünüyordum.
Dün gece bunun konusu geçti annemle aramızda. Annem yaptığının ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatıyordu.
İdrak edememişim kızım dedi. O zamanlar ablan senden bayağı büyük olduğu için hep onunla her şeyimi paylaşıyordum. Oysaki çok yanlış yapmışım dedi. Yani anne baba diyoruz ama onlarında muhakkak yanlışları olabiliyor. Ve hatalarını anlayabiliyorlar. O yüzden sizde stres yapmayın. Bu günleriniz geçecek. Ergenlik anlarında, anne ve baba çocuğuna çok dikkat etmesi gerekiyor. Onunla ilgilenmesi gerekiyor. Büyüdüğünüzde bu tarz sorunlardan eser kalmıyor, emin olabilirsiniz.24 Yorumla
Sizin mesele Kuzey ve Güney dizisi gibi oldu sen annecik ablan babacık.. Neyse benim şahsi görüşüm bir Baba çocuklarına ayrım yapmaz tabi her baba bir değildir.. Sana öyle geliyordur bence ya da bir halt yedin herhalde.. En son istisna ise bence aranızda yaş farkı olduğundan ve o ilk göz ağrısı olduğu için olabilir yani..
24 Yorumla- +1 yıl
Bende babamın ilk göz ağrısıyım fakat babam bana hiç deger vermiyor. Teog sınavına girdim sonucları sormadı bile. Bence bunun ilk göz ağrısı olmayla alakası yok. Tabii babadan babaya göre değisir...
- +1 yıl
@BlackLove0 ben babamın ilk göz ağrısıyım ama kardeşi daha çok seviyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/p_rkgDOLUKoonun gibi bana sarılmadı diyosun ama belki sana öyle geliyo..bi düşün izlediğin bişeyle yaşadığın bişiy arasındaki farkı ayırt edemeyebilirsin
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcanım kızım demesi mi?
Cevap sahibi+1 yılya bak şimdi sizleri tanımıyorum ama insanlar farklıdır biri çok ilgiye ihtiyacı vardır birinin yoktur. mesela sana onun gibi davranmasada senin farklı hissetmiceğini ama ablanın kırılcağını biliyodur?
Cevap sahibi+1 yılişte alıngan bir tip olmadığını düşünmüştür.
Cevap sahibi+1 yılüzme kendini yaa :/
- +1 yıl
Şükret sarılan bir baban var.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
24Cevap
+1 yıl30 yaşıma girdim.. çocukluğum boyunca babam hep işte çalışırdı. 'pazartesi' günleri babamın izin günüydü. İzin günlerinde de elinde kumanda sadece televizyon izlerdi. Ses tabi ki sonda. 'susun haber izliyorum' diye bağırirdi. Hele bı ses çıkar. Eyvah. Dayak , kumanda kafaya her şey.. Abimle çocukluğumuz hep böyle geçti. Benim için asıl sorun 'ben evlenmek istiyorum' dedikten sonra başladı. Müthiş kötü bir 9 ayın sonunda evlendim. Gelinliğime kurdale bağlandı ve hani herkes diyor ya kızına bu eve gelebilirsin kapı açık sana, burası senin evin filan. Böyle laflar bile bana çok görüldü. Babam bana ' hadi artık gidiyorsun kendi evine güle güle dedi' yallah dercesine. Her lafın başında sen bizDen çıktın bizim soyadimiz da değilsin der. abim hep önceliktir. Abime kahvaltılar hazırlar elleriyle ballar bilmem neler. Ama ben doğum yaptım mesela ziyarete bile gelmedi. Adettendir ben gittim sanki yabanciymisim gibi davrandı. Açık öğretim'den sınavlarım oluyordu anneme ihtiyacim oluyordu bebeğe bakması için. Babam kavga çıkartıyordu. Onlara Misafirliğe gittiğimde yediğim lokmaya kadar bakıyordu. Annem bana hizmet etse ' ben desem yapmazsn ' lafları başlıyordu. Ya da kızımın anneannesi ile oynadığını görse ' senin belin agrimiyor muydu , herkes gider biz başbaşa kalırız yorma kendini ' derdi annem'e. İnsanlık hali ay sonu müşkül duruma düştüğümde anne derdim cay var mı bitmis biz de ' bir su bardağı alsam sanki bir kilo almisim gibi ' elinden gelse geri bırak alma diyecek gibi davranırdı. Dolaplarını açtığım da bişeye yemeğe yeltensem mesela ' kızım biz buna para veriyoruz' demisligi de var. Gel de ye yani bu laflardan snra. İlk zamanlar espiri yapıyor şaka diyerek aldırış etmedim. Laf söyledi gene gittim bir iki üç ama snra alınmaya başladım... Ve dikkat etmeye de başladım.. her lafın başı beni ve eşimi hep eziyordu parasıyla. Konu abim olunca ama hep der ki ' onun arkasında babası var' ve anladım ben babamı çoktan kaybetmisim. Anlamadığım daha niceleri. Sevgili 30 yaşım. Sana tavsiye evde bir kuru ekmeğin bile kalmasa kimseden medet umma. Otur oruç tut sevap kazanirsn. Ama kimseden bişey bekleme.
10 YorumlaDoğduğumdan beri babam bana karşı çok karı keşke sonradan böyle kötü olsaydı da nedenini sorabilseydim ama soramam. babam bana her zaman kötü laflar söyler başkasıymış gibi dış görünüşümle alay eder her gün her akşam bana bağırır kilo ver dik yürü yine kilo almışsın bu kıza yemek ekmek verme der anneme bana hep bağırır ben ağladığımda dalga geçer herkesin önünde beni laflarıyla rezil eder herkesin yanında beni sever gibi de yapar bazen ama eve gelince işler farklı anında agresifleşiyor ve sadece 14 yaşındayım bu kadar acı ile büyüdüm her gece kapının arkasına geçip hıçkıra hıçkıra ağlıyorum sinirden ellerimi kanatıyorum kuzenlerimin baba kız ilişkisine bakınca gözlerim doluyor belli etmemeye çalışıyorum artık bıktım beni kendinden soğuttu zaten o beni sevmiyordu duygularımız karşılıklaşmaya başlıyor. eğer bunların ergenlik yüzünden olduğunu düşünüyorsanız açıklayabilirim , bir pazar günüydü ben aslında uyanmıştım ama yatakta uzanıyordum mutlu mutlu yataktan kalkacaktım ki durdum annem eylülü uyandır dedi ara koridorda kız kardeşim ile top oynayan babam da anneme seslendi benim burda kızım varken onu ne yapayım dedi birden başım göndü kendimi geri yatağa attım ağlamaya başladım o kadar güzel ve mutlu bi güne başlayacaktım ama sen kararttın baba ve ayrıca hiç şakasına dermiş gibi sesi de yoktu. Bana ayrı bi uzak nedenini bilemiyorum beni sevmiyor ve benden nefret ediyor ona asla karşı gelemem beni nerdeyse dövecek laflarıyla psikolojimi bozdu ondan nefret ediyorum asla kalbimin köşesindeki o boş yer dolmayacak “baba sevgisi” . Emin olsun şu laf (babasız kızlar sevgisiz büyür ) sadece babası olmayanlar için geçerli değil ama gördünüz babamla aynı evdeyiz bana bi kere bile sarılmadı kızım demedi bana hep adaletsiz davrandı “Keşke baba sevgisi görseydim de elalemin çocuklarından sevgi aramasaydım” Bıktım hayatımdan artık
110 YorumlaAynı şeyi yaşıyoruz az önce yaşadım hatta aynı şeyi bı kavga oluyo diyelim evde ablamla benim aramda babam her zaman ben haklı olsam dahi ablan haklı diyip duruyo hiçbir zaman arkamda olduğunu hissetmedim küçükken de hep babam ablamı daha çok seviyo diye düşünürdüm zaten ben ailemdeki kimseye benzemem yüz olarak bir dönem babamın bu davranışları yüzünden birde kimseye benzememem yüzünden evlatlık olduğumu dahi dusunmustum az önceki olayda bu konuyu gündeme getirdim annneme söyledim babamın duyacağı bir seste kes sesini haber dinliyorum diye cevap verdi gerçekten inanılmaz kiriliyorum yks senem bu sene ders çalışmak gerekiyo ama asla sakinlesemiyorum sürekli aklıma üzücü şeyler geliyo ağlıyorum regl olmamın etkisi de vardır tabiki ama gerçekten kiriliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsanmıyorum babanın seni sevmediğini sadece ablanın davranışları daha güven verici ve ilk gözağrısı meselesindendir ya da belki sen abartmışsındır durumu ama endişe etme herşeyin zamanı var güvendiğini ve sevgisini göstermek için doğru zamanı bekliyordur
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSevginin gecikmesi olmaz ama şüpheye düşme bence benim elimde seninkinden daha az kanıt varken ben babamın hep beni sevdiğine inandım ve bildim o yüzden şüpheye düşme babalar her zaman kızlarını sever helede küçük olanları :)
+1 yılah bu konuda ortagız kardeşimide çok seviyor bense vasatım onun gözünde üniversite kazandgım zaman bile helal olsun oglum tebrik ederim bile demedi düsün
21 Yorumla
+1 yılBir babanin evladini sevmemesi gibi birşey olamaz iki çocuğunu birbirinden ayirt etmes sevgi olarak bir resim gördümc çocuğun üstünde yamali bir elbise ve babasinda delik bir pantolon o delikler ne için biliyormusun oradan kesip çocuğun elbisesine dikmiş halimize sukredin
03 Yorumla- +1 yıl
Değerini bil hicbir baba evladinin kötülüğünü istemez simdi bile oksursen ne oldu kizim hastamisin diye sorar veya hemen hastaneye götürmek ister yer ve saat gözetmeksizin off sana anlatırken ben bile duygulandim ;((
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim yeğenlerimden iki tanesi var ki onlardan biri pırlanta, diğerinin ise anlaşılmaz davranışları var. Tembel, asi. O da senin gibi düşünüyor ama haksız. Senin nasıl biri olduğunu bilmiyoruz. Babanın bu davranışının muhakkak geçerli bir sebebi vardır.
02 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar da cahilce bir yorum olmuş. Eğer kardeşiniz ya da enişte ya da yengeniz her ne ise diğer çocuğun o anormal atfedilen davranışlarının nedenlerinin peşinde koşmuyorsa bu onların hatası. Her çocuk ailenin istediği gibi mükemmel olmak zorunda değil. Üstelik hatalı görülen davranışları neden yapıyor bilinmiyor bile. Travma mı yaşadı istismara mı uğradı. Kimse doğuştan kötü ya da iyi değildir. Muhakkak geçerli bir nedeni vardır demek ne demek. Sevgisiz olmanın sebebi bahanesi olamaz. Bu genç 14 yaşında ve elbette hatalar yapacak. Bu sevgiden yoksun bırakmak nedir? Psikolojik şiddet görüyor bu çocuk apaçık ortada. Sizin de bunu haklı çıkarmak için bahaneler aramanız beni dehşete düşürdü.
Onun gözünde ablan daha sorumlu ve sevgiye daha layıktır, o yüzden bu şekilde yapar, her zaman böyledir.
Ablan babana, sen annene benziyorsundur v.b şeyler olabilir ama benzemenin burada pek alakası yok.02 Yorumlaabi sarılıyorsa şükret bence. az seviyormuş çok seviyormuş ne farkeder sevsin işte. önemli olan bu değilmi. şu memlekette çoğu kişinin babası vefat etmiş bir çoğunun da babası varda yok.. çok az insanında babası saılıp veya başka bir türlü sevdiğini gösteriyor. ve sen o şanslı olan kesimdensin.
00 Yorumlasevmediğini nerden biliyorsun peki emin ol ki seni ablana göre daha çok seviyordur sana belli etmek istemiyordur onun gözünde ablana göre daha güçlüsündür merak etme yani
011 Yorumla- +1 yıl
Ben daha 15 yaşımdayım simdiden üniversiteye gidip ailemden özellikle babamdan kurtulma planları yapıyorum. Ki senin yerinde olsam reşit olmuşsun hemde daha durmazdım orada. Yani bu bebim görüşüm...
+1 yılKüçük kardeş sendromu :D kıyamam ya benim kardeşim de kıskançlık yapıyo büyük çocuk olarak her zaman şanslıyız :)
00 Yorumlaablanla aranızda ne fark var ki genelde insanlara kücük cocuklarına daa ilgi gösterir belki ablanın sevgiye bir şekilde daa çok ihtiyacı vardır
02 Yorumlasevmeyi geçtim de keşke insan yerine koysa bir baba kızına hiç keşke sende erkek olsaydın dermi ya da erkek kardeşlerinden ayırımı ya da okuldan alırmı veya sırf gece yatmadan önce yüzü ne maske yaptığı için azarlarmı
20 YorumlaBoşversene. Benimde tüm ailemle aram kötü yıllardır. umrumdamı? Hayır.
11 Yorumla
+1 yılulan kızım olsan seni görmemek için eve gelmem.tıpkısının aynısı olmuş
00 Yorumla
+1 yılerkekler neyi seviyoki söyle bana ne seviyolar allah aşkına
12 Yorumla- +1 yıl
hepsi yalan dolan
Çünkü babalar maldır net. Ben ablayım ama erkek kardeşimi daha çok seviyor ve daha samimi. Ne hata yapsa göz yumuyor ama ben az ses çıkarsam küfür edip tehdit ediyor. İnan bende de aynı ve bıktım
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılGenelde küçük çocuğa ilgi daha fazla olur, olmuyorsa sorunu kendinde aramalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbabana sormak lazım mantılklı bir cevap cıkmaz abuk subuk cvplarda vermek istemiyorum belki küçüklükten gelen bişey ya da ısınamıyo
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbenimde kardeşim el üstünde tutulurdu belki küçük diye hep ben sucluydum
Gizli Üye(30-35)+1 yılben kaza eseri olduğum için beni sevmiyo birde erkek olmadığım için :)
50 YorumlaDemek ewlat olsan sewilmezsin sözundeki ewlat sensin :)
10 Yorumlaseni çok seviyor muhtemleen içinde yaşıyordur hiç bir baba evlat ayırt etmez haksızlık etme
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbabana sor deki bir gün zamanını bekle ve dei baba beni neden sevmiyorsun
11 Yorumlaboşver sevmesin nolcak sanki 1 kişi sevmese seni
03 Yorumlabu ablalar neden ayrıcalıklı kardeşim ya
01 Yorumlasenin ve ablanın yaşları kaç
03 Yorumla- +1 yıl
Bende o kızla aynı seyeleri yaşıyorum ve yasayiz tarzı karakterle alalı olsa beni daha çok severdi bebekken çok az ağlayan ailesini yormayan herkese herşeye gulen bı cocukmusum ablam agresif sürekli ağlayan arsız kafasoni duvarlara vuran ailesini yoran bı cocukmus şuanda aynısı geçerli bu benim kendi gozlemeim değil hem ablamla hem benle konuşmuş biri bile sen ne kadar tatlısin ne kadar gulecsin ablan hiç biyle değildi biraz suratsizdi der mesela
+1 yılbelki evlatliksin
ya da baban baska biri00 Yorumla"Sevdiğin kadar sevilirsin" Can Yücel..
02 YorumlaIslak odunla dövesi geliyomu
01 YorumlaSeviyordur kıskançlık yapma boşuna
01 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. niye sevmesin seviyordur
06 Yorumla
+1 yılergenmisin kızım senide seviyo
00 YorumlaHiç bir baba çocuğunu ayırt etmez sen haksızsın
01 Yorumlababanın suçu fazla yüz verme
01 Yorumlaüvey olabilirsin
00 Yorumla
+1 yılİllaki sever
03 Yorumla- +1 yıl
Kimi insanlar sevgisini gösteremez içten içe sever. Kimi insan da gösterir, ilgi gösterir onu öper güzel laflar söyler vs. Babanda içten içe sevenlerden sanırım
+1 yılÜvey misin
04 Yorumla- +1 yıl
Yapacak bir sey yok gibi. Ne diyebilirsin ki.
- +1 yıl
Bizim bir akraba var. Büyük kızı köle gibi kullandı resmen. Ufak kızı el bebek gül bebek büyüttüler. Yazıktır günahtır yani.
+1 yılResmen aynı sorun 😔
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği