Düşene bir tekmede sen atar mısın, yoksa elinden tutup kaldırır mısın? Haz etmedigim bir insan tipi varsa oda düşene bir darbede daha vuran insan sıfatındakilerdir. Insan olmak düşene el uzatmaktır. Her ne olursa olsun insanlığımızı korumak adına düşen kötüde olsa ben iyi olmalıyız ve yardım etmeliyiz. Iyilik yap ki iyilik bul...
Atmam. Elimden geliyorsa elinden tutup kaldırmaya çalışırım çok öyle herkesin sırtını döndüğünü gördüğüm arkadaşlarımın elinden tutup ayaklandırmaya çalıştım. İnsanlar kendileri çok kusursuzmuş gibi hiç hatası olmamış gibi üste çıkmayı çok seviyorlar. Ama düşmez kalkmaz bir Allah. Herkes yadırgadığını kınadığını elbet bir gün yaşar ve ancak o zaman anlar ne yaptığını. İnsanlara destek olmak, düşenin yanında olmak, affetmek, anlamak bunlar iyi ahlaktır. Affetmem yüzüne bakmam tek hatasında silerim falan diye ahkam kesenlere gülüyorum sadece acaba hangi dünyada yaşıyorlar etten kemikten olduklarını unutacak kadar kibirli insanlar. Allah islah etsin.
Tacizci çocuk tecavüzcüsü yetimi itip kakan dışında ki her düşene el uzatırım. Bunlara düştü diye tekme atmam ama kaldırmakta içimden gelmez geçmişte yaşadım çünkü yaptığın iyilik onların ancak azgınlıklarını arttırıyor.
Bizim burada bir adam yetim bir çocuğu dükkanda çalıştırır para vericem diye kandırır sonra döverek göndeirdi adam iflas etti yardım ettik ben psikolojik destek oldum dünya hali falan hatta o yetim çocuk bile üzülme vs dedi adamın durumu düzeldiğinde o çocuğa gene aynısını yaptı Dayanamayıp adamı levye ile dövdüm. Kavgayı seven birisi değilim ama o derece zıvanadan çıktım böyle zalimlik olmaz.
O yüzden artık birisine el uzatıcakken mizacını hesaba katıp yapıyorum bunu. Allah kuran da sizin şer bildiklerinizde hayır var diyor bazen insan düşmeyi hakediyor gerçekten.
Düşene yardım eli uzatmak bizim örfümüz adetimiz dinimizdir.
Bunu yapabilen insanın değerlerinde sorun var demektir Ve malesef yeni nesil bu değerlerden bir haber büyüyor çünkü zaman kötü herkes birbirinden korkuyor , düşen insana el uzatmak bile ürpertici olan bir ahir zamandayız artık bunu yapmak yürekli, cesaretli insanların işi oldu
Düşmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Düşenin dostu olmuyor, kim güçlüyse insanlar o kişiye yalakalık yapıyor. Düşene de bir tepik atıyorlar. Düşenin elinden tutar kaldırırım, her şeyden önce bunu Allah rızası için yapmalıyız. İnsanlığımızı kaybetmemek için düşene el uzatmalıyız. En büyük insanlık bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir ve en büyük insanlık bir insanın hatalarına gülmek yerine ona nasihat edip yol göstermektir. Çünkü insan olmak bunları gerektirir. 🌺