Babama hakkımı helal etmesem günah mı?

5-6 sene öncesinde birtakım şeyler yaşadık. Babannem cadısı yüzünden tabi halam ve amcam da aynı şekilde. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum etmeyecem de aile içi huzurumuzu bozdular hala da devam ediyorlar. Ciddi anlamda nefret ediyorum hepsinden ölseler gram üzülmem. Sorun şu babamdan ben hiç baba sevgisi görmedim. Aramız iyi iken her şeyi iyi hoş ne desek yapar aramız kötüyken dünyayı zehir eder bize. Ama hiçbir zaman aramızda baba kız ilişkisi olmadı bir kere bile doya doya sarılıp öpmedim. Babam anneci birisi aman annem iyi olsun aman onun rızasını alayım diye diye bizleri kendi ailesini hor görüyor. Umrunda değiliz. Her ramazan bize eziyet ediyor. Saçma sapan şeylere bağırır çağırır kızacak yer arar. Artık o kadar çok bunaldım ki annemle babam boşansa hiç üzülmem gibi. Ama boşanamaz el mahkum. Ben çalışmıyorum kpss hazırlanıyorum. Kardeşlerim küçücük annem desen hiçbir yerde çalışmadı bugüne kadar. Babama muhtacız yani. Mesela geçenlerde babam eve portakal getirdi annem de hep çürük koymuş kabukları hep çürük bunların falan dedi babam bir bağırdı yeter be bişeyi 10 kere niye söylüyorsun diye şu an bize günlerimizi zehir ediyor. Babam ölse üzülür müyüm cidden bilmiyorum. Babama hakkımı helal etmesem günah mı
Babama hakkımı helal etmesem günah mı?