Fevri çabuk sinirlenen bir insan nasıl bundan kurtulabilir 18 19 çok fevriydim 20 olunca biraz duruldum ama yinede soğukkanlı sakin olmak istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim cok sacma insanlarla karşılaşıyorum ve olaylarla bu beni gıcık ediyor... ben sakin olmak istiyorum cözümü var mıdır 😏
En İyi Cevaplar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu yaşlar, halk tabiriyle kanın deli dolu attığı yaşlardır. Her şeye herkese haddini bildirmek, altta kalmamak temel bir güdüdür. Yaş ilerledikçe, olgunluk arttıkça sakinleşip daha ayağı yere basan davranışlarda bulunmak olası olacaktır.
Bu çerçevede yapılması gereken şey, yaptığınız fevriliğin sonuçlarına odaklanmak olmalıdır. Çoğu zaman öfkeli ve düşünmeden fevrice verilen tepkiler sağlıksız sonuçlar doğurmakta; hatta sizi haklıyken haksız duruma dahi düşürebilmektedir. Öfke durumunda birey, fizyolojik ve zihinsel değişimler yaşar. Odaklanamama sorunu yaşar ve verdiği tepkiler de doğa olarak sağlıksız tepkilere dönüşür.
Karşılaştığımız hoş olmayan bir durum karşısında öncelikle dikkatlice karşı tarafı dinlemek, çizgimizi korumak, kendimizi sakinleştirecek telkinlerde bulunmak ve sağlıklı düşündükten sonra tepki vermeyi düşünmeliyiz.
Odaklanılması gereken o an değil sonuçlarıdır. Sizi frenleyecek durum da budur.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERIM💙