Yahudi zaza olur mu? Ya da tam tersi sonradan bir Zaza Yahudi olabilir mi? Yahudiliğe sonradan geçiş var mı?

Gün geçmiyor ki KS’de beni hayretler içine düşüren bir profil daha görmeyeyim. Bu nasıl bir akış tutulmasıdır? Bu nasıl bir ideoloji, ırk, millet karmaşasıdır? 😂😂😂😂 Demin birinin sorusunu cevapladım. Profiline girdin baktım ve okudum. Yazılanlar bunlar.
Yahudi zaza olur mu? Ya da tam tersi sonradan bir Zaza Yahudi olabilir mi? Yahudiliğe sonradan geçiş var mı?
Yani arkadaşlar Yahudiler ve Zazaların tarihte kurduğu bir devlet, bir hanedan olarak ülke yönetmişliği mi var? Hangi hanedandan geliyorsun da saraylı yazmışsın? 😂😂😂 Yahudiler hep farklı milletlerin bünyelerinde yaşamış bir topluluk. Hatalı olmasın diye vikipediye de baktım göz ucuyla onlar da öyle yazmış. Romalılarım himayesinde yaşamışlar. Sonra Müslüman Araplarla yaşamışlar. Hristiyanlar Müslümanlara düşman olmadan Yahudilere düşmandı. Sonra Osmanlıya sığınıyorlar seferat diye biliyoruz Türkiyedekileri İstanbul’da İzmir’de Selanik’te yaşarlar. Profile bu bilgileri yazan da güya “TARİH SEVERMİŞ” 😂😂😂😂😂 Zazalara baksan Zazaların zaten alakası yok yahudilerle. Bir de sonradan Yahudiliğe geçilemez. Annesinin yahudi olması lazım. Bu nasıl bir akıl yoksunluğu? Saraylıyım diye yazması çingene işi gibi olmuş.