20 yaşındayım ve hala ailemin isteğine göre yaşıyorum 4 yıldır oruç tutmuyordum 16 yaşında anoreksiya hastası olduğum için tutmayı bırakmıştım o zamanlar kendileri de tutturmuyordu ama bu sene iyisin tut diyorlar fakat hiç içimden gelmiyor çünkü dinsizim ailem üzülmesin diye sesimi çıkaramıyorum zayıfım ve daha çok zayıflamak istemiyorum diye bahane uydurunca da dene en azından kötüleşirsen tutmazsın diyolar ne yapıcam inanmadığım bir ibadeti zorla yapıyorum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Dinsizim deme guzel insan. Yasin daha genc ve bazi seyleri algilayabilecek idrakin yol sanirim. İslamiyette zorlama yoktur tabiki. Ama sana tavsiyem dinsizim deme. Oku arastir kendi kendine ogren. Cevre seni yanlis yönlendirebilir.
Güzel bir şekilde görüşünüzü belirttiğiniz için çok teşekkür ederim:) ben sürekli okuyan ve araştıran biriyim hala da kuranın meali olsun incil olsun boş zamanlarımda sürekli okurum ama bana mantıklı gelmeyen ayetlerin olduğunu gördüğümde kendime müslüman demenin doğru olmadığını fark ettim çünkü dinine düşkün müslümanlar varken ben kendime müslüman diyemem dediğiniz gibi hala okuyorum araştırıyorum ve kendim için en iyisi neyse ona karar veriyorum
Yorumuma dislike atan arkadas; rabbim sanada hidayet versin. Mevlananin dediği gibi dunyada yasamiyoruz sadece dunyadan geciyoruz. Sende dunyadan gecip ahirete vardiginda insallah pisman olanlardan olmazsin.
Rica ederim. Kuran-i Kerim kusursuz bir kitaptir. Muhtemelen sadece meal sana aciklayico gelmeyebilir. Ayetleri meallerine ek olaral tefsirlerinide okursan daha aciklayici olur senin icin. Ve internet ortamindaki her alimim geçinen insanı dikkate alma. Pek cogu islamiyete zarar veren tipler.
Banada islamiyet pek mantıklı gelmiyor hayır kitabı hiç okumadım ama internet ortamındada pek gezinmem standart yaşarım sadece duyup gördüklerimi kafamda kurgulayınca bir sürü mantıksız şey var islamiyette misal en basidi hac yolunda harcanılan para ihtiyaç sahiplerine verilse?
@Faruk0650 Hac ibadeti farz olan bir ibadettir ancak herkese sart kosulmamıştır. Maddi imkanları el veren insanlara farzdır. Maddi imkanı olmayan müslüman hac ibadetinden muaftır. Hac ibadeti için hazırlanan paran Allah rızası için fakir insanlara dagıtılabilir ancak maddi gücü olan kişi bu davranışıyla hac ibadeti borcunu ödemiş olmaz. Hac ibadeti görevini ayrıca yerine getirmesi gerekmektedir.
Arkadaşım bnce inan. Hatta bunu ailene söyleyemiyorsan toplantı yerleri kuran okuyan kadınlar falan vardr onlara anlat yardım iste senn için dıyorum. İnanki senn düşündüğün gbi değil ve oyle mutlu olamazsın soyldıklerımı yaparsan hayatında degısıklık olur.. Bu sna işaret olabılır şeytanın senı kandırmasına ızın verme hem ne kaybedersin ki?
tutmak istemiyosan tutma zorla inanmadan tutman zaten dini acidan faydasi ne? Benimde annem zorla tutturdu ama artik ben kendim bilincliyim kendi irademle tutuyorum. Bende cok zayifim 43 kilo felan ama ramazanda daha cok kilo aliyorum aksamlari daha cok yerim.
Cidden kilo alabiliyo musun ya ben de 43üm ve rahat ramazan sonuna 39a inerim
aynen alıyorum daha çok yerim iftarda sahura kadar sahurdada çok yiyorum
Hani dinde zorlama yoktu, açıklayın bunu da ateyizler
Jdiemfpeidmfpe aynen
Eksilemiş hemen iki yüzlü dinbazın birisi :D
Üzücü bir durum ailen açısından. İnanmıyorsan onlara söylemelisin.
Kendi fikirlerimi belirttim ufaktan ama birilerinin beni doldurduğunu düşündüler her seferinde tartıştık onları üzmemek için istedikleri biriymiş gibi davranıyorum...
Bir nevi haklılar internet dinden saptıran sapkınlarla dolu. Dine de bu yüzden veya arkadaşlarının yüzünden sırt çevirdiğini düşünüyorum. Her neyse kendin düşünebilecek yaştasın istemiyorsan daha iyi bir üslupla söylemelisin ama dine sırt çevirmek bu kadar basit olmamalı.
Görüşünüzü hakaret etmeden belirttiğiniz için saygı duyuyorum ama ben yıllardır dinle ilgili araştırmalar yaparım sürekli okurum hala da okumaya devam ediyorum boş zamanlarımda farklı kaynaklardan kuran ve incil okurum ama bir türlü inanmadığım ayetler var böyle olduğu sürece kendime müslüman demem doğru değil bu diğer müslümanlar için haksızlık belki de hala sorgulama dönemindeyim bilmiyorum okudukça ve yeni fikirler edindikçe görüşlerim değişiyor bu şekilde öğreniyorum
Ne okuyorsun mesela ve hangi ayetler kafana takılıyor?
Allahın dediğine gore yasamiyorsan tutsan ne tutmasan ne zorla köpeği sürüye götürürsen ne olur
İnşallah geberirsin o halde ne diyelim
jdğwmdğeğdkdkepdkğsdn çomar seni
Hastalanmış gibi yaparsın
Tek yol o ama kesin inanmazlar
O halde inancının arkasında dur dinsizim de.
Dediğim zaman tartışma çıkıyor ve onları kırmak istemiyorum:/
zor iş bende aynı dertten müzdaribim
Tutacak mısın peki
bakçaz bu sene nolcak bilmiyorum
al iste ayni ben
inan bence
boş zamanlarımda kuranın mealini okuyorum ve okudukça soğuyorum ne yazık ki inanmadığım ayetler olduğu sürece kendime müslüman diyemiyorum
Bence senin ilacın önce tefekkür etmek
Tutmicam zorla mı de
kızıyorlar;(( dene en azından diyorlar fenalaşmazsam full tutmak zorunda kalcam keşke şimdi regl olsaydım