+1 yılKayın valide benim için terör olamaz. ben Sevgilimin annesini kendi annem gibi görür sayarım ve elimden geleni yaparım. Akıllı insanlar Duvar örmek veya ateşe ateşle gitmek yerine. Köprüler kurar Sevgiyle yaklaşırlar. bende öyle yapıcam. Benim Eşimin Ailesi benimde ailemdir
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYa yok ben evlenemem ya. Ben bekarım. Kadınların yorumuna baktım hep alttan al eşinin yanında iyi davran falan diyor. Ya arkadaş benim kişiliğim karakterim yok mu? Bu evlilik denilen zıkkımı sürdürmek, ailenin bütünlüğünü sağlamak sadece benim yapacağım bir şey mi? Ben neden evliliğim yıkılmasın, çocuğum babasız büyümesin, mutlu aile ortamı olsun diye haddini bilmez bir sürttüğe katlanmak zorundayım ya? Bir oğlan doğurmuşsan doğurmuşsun. Kendimi senin yerine koydum 13 senelik bir evlilik ve bir de çocuk yapmışım. Yani benim de çocuğum var. Ben de anneyim. Benim kocamla çocuğumla mutlu huzurlu bir yaşam sürmeye hakkım yok mu? Bunun için illa da sorunlu olan kendi evini ailesini bir kenara bırakıp kendinden kocasından umudu kesmiş bir matureye katlanmak zorunda mıyım a-m-k ya? Benim böyle bir kaynanam olursa ben boşanırım net. En fazla 5 sene ve 1 çocuk veriyorum kendime. En fazla o kadar dayanırım. Oğlu istediği kadını silkebilir ben de kadın olarak istediğim erkeğin altında kıvranabilirim. İnleyebilirim. O adam da benden daha iyisini bulabilir ben de ondan daha iyisini bulabilirim. Peki bizim çocuğumuz ne olacak? Üvey annenin/babanın elinde? Hiç evlenmeyecek miyim tekrar? Evleneceğim eski kocam da evlenecek bizim yeniden çocuklarımız olacak başkalarından peki o çocuk nereye kendini ait hissedecek? Üvey babası ve onun çocuklarıyla mı? Üvey anası ve babasının çocuklarıyla mı? Yani bence bir kaynananın ister kız anası olsun ister erkek anası olsun önce torunlarını düşünmesi lazım. Kendi kızı ayrılmak istediğinde çocuğun var deyip damadını bir kenara çekip nasihat etmeli kendi kızını da aynı şekilde. Bir erkek anası gelini oğluna kötü davranıyorsa nasihat etmeli oğlunun gözü dışarıdaysa karının çocuğunun ailenin başında adam gibi dur ben seni böyle bir herif ol diye mi yetiştirdim deyip nasihat etmeli kulağını çekmeli. Allah insana kayınvalidenin de kayınpederin de aklı başında olanını versin. Öz oğlunun karısı olmaya niyeti olmaya çalışan kaynanalardan Allah her kadını korusun.
226 Yorumla
Soran+1 yılAmin
- +1 yıl
Duygularımı tercüme etmişsin.
- +1 yıl
Allah razı olsun ağzına yüreğine sağlık
- +1 yıl
Bir iki kelimeniz hoşuma gitmedi onun dışında sonuna kadar haklısınız
- +1 yıl
Bizimde var öyle bir tanesi (Annemin kayın validesi) allahım benim başıma verme diye dua ediyorum artık. Gerekirse hiç evlenmeyeyim 🤷🏻♀️ ama çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık @NickSevmeyenKız
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçıkçası okuduğumda herhangi bir "terör" bulamadım. Tek taraflı dinliyoruz bu olayı. Kayınvalidenle gerçekten konuşmamış olabileceğini düşünüyorum, konuşmaktan kastım "iyiyim, siz?" şeklinde değil, gerçek bir muhabbetten bahsediyorum. Kimse kimse ile iyi geçinmek veya sevmek zorunda değil, ama eşinin ailesi demek artık senin ailen demek. Dolayısıyla belli bir saygı seviyesini sağlamak zorundasınız. Tabi bu noktada eşinin de sen ve ailesi arasında doğru dengeyi kurması gerekiyor, bunu beceremiyorsa saygı çerçevesini de sağlayamazsınız. Geçinmeye gönlü olan geçinir bence.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. 
Tabiki el bombası atarak 93 Yorumla- +1 yıl
Sesli güldüm 😂
- +1 yıl
😂😂😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılBu olayların karşılıklı oldunu düşünüyorum yaşlı sonuçta kendi annen bile belirli bir yaştan sonra ilgi beklerken kırılgan olurken sen yıllarca gpzu gıbı baktıgı ogluyla evlenıyorsun ve sen her ne derse desın alttan alıp guler yuz gostermedın surece annem dıyıp annen gıbı gormedın surece bunu yaşarsın ve haklı oldunu dusunmuyorum sen nerden bılceksın deme başımdan bir nişan olayı geçti ve yaşadım nişanlanrım kişi bir gün bize geldinde ikinci gün annesını ben arardım neden sızde gelmedınız nasılsın napıyorsunuz özledim vs dıyerek bır gun bıle bana kotu davranmadı bnd ona bız ayrıldımızda kadın evımden aglayarak çıktı demekki iyi anlaşabılıyormussun sadece gelınlerde şu var ben oğlunu aldım o benım ve hep benım arkamda olsun saçma o bır anne 😏
00 Yorumla valla ablacım ne yalan söyleyeyim biraz zor anca başka bir şehre falan taşınman lazım ya da uzak bir yere gerçi o zaman da telefon ile rahatsız eder böyleleri. Ne diyim Allah kolayık versin. Ama asla kendini ezdirme aynı sorunu hatta daha kötüsünü annem de yaşadı yıllarca. Aman ha kocanla aranı bozma onlara istedikleri şeyi vermiş olursun sana diyim. Kendini asla ezdirme eğer sen sessiz kalıp durursan daha çok ezerler.
20 YorumlaHer gelin kaynanasından şikayet eder, gün gelir kendisi de aynı şekilde kaynana oluverir. Her genç kadın gençliğinde düşündüğü gibi bir kaynana olsaydı 2-3 kuşak sonra kaynana şöyledir anlayışı filan kalmazdı. Devam ettiğine göre demek ki çoğu kadın şikayet ettiği kaynanası gibi oluyor yaşlanınca.
10 YorumlaBence "tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır," sözü çok doğru yani kayınvalide değil de annen gibi görebilirsen biraz da kendini sevdirirsen sorun olmaz bence. Ayrıca erkekler annelerine çok düşkün oluyor şaka amaçlı bile olsa beter olsunlar falan demen olmamış bence 🙂
00 Yorumla
+1 yılErkek olan kişi; bahsedilen durumda iki arada kalmış, fakat nerede durması gerektiğini tam olarak bilemiyor. 9 ay karnında taşımış anneyi bir köşeye atamaz, her güne birlikte gözlerini açtığı hayat arkadaşını da bir köşeye atamaz. Belki biz 3. Kişi olarak rahat yorumlayabiliriz ama işin matematiği çok basit. Haksızsa bir taraf, haklı olana durum izah edilir. Haksız olan kişinin de öfkesinin dinmesi için yumuşak davranılırsa aileler arası yıkım olmaz naciza fikrimdir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılHic birşey yapamazsın orda çok farklı bir. psikoloji var kadın sana düşman doğal düşman cun sen onun aşkını elinden aldın oğlu onun için değerliydi o yüzden sen simdi düşmansın Oedipus karmaşası ama tersten... psikolojik savaşmak lazim kadını. boşa. çıkaracak hamleler yapmalisin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Ayyy var ya ne lanet insanalr var oğlunu huzursuz ediyor sadece seni değil ki kocana ispatlaman lazım annesinin edepsiz bir kadın olduğunu sakın kötü davranma kadına iyilikle yaklaş kocanın kayinpederinin yanında kendini ispatla sonra onun foyası çıkar zaten meydana alttan alta işle kocanı sana kötü davranmasını sağla kadının sonra kocana acındır kendini
00 YorumlaAsıl sorun kaynana değil. Annesinin sözünden çıkamayan anne kuzuları yanı kocalar! Yani kaynanaya değil kocayı yönlendir! Sıkıntı biter... şahsen yaşadığım icin tecrübem ise yaradı kesinlikle Şu an pamuk gibiyiz❤️
20 Yorumla
+1 yıl😄 "iyilik yap iyilik bul" derler kaynanan "kötülük yapıp kötülük bulanlardan" Allah vermiş cezasını boşver sen 😂 uzak kalmaya çalış.
20 Yorumla
+1 yılYapmıştır inanırım bilerek koltuğa işeyenini gördüm gelin temizlesin diye , kurtulma yolu tek anandan da senden de bıktım defolun başımdan diyeceksin
310 Yorumla- +1 yıl
Öylesi halen var mı ya, 80lerde kaldı diye duymuştum, yuh, bunu yapanın yaşı kaç bacım
- +1 yıl
@xyzabc1234 sorma bacım neler var neler
- +1 yıl
Bacım demeyeydin iyidi 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@xyzabc1234 arkadaşımla azıcık bir lokmacık kahve içeyim hava alayım diye çıktım benim mi bebenin önüne un kabını koymuş geldim ki çocuk acemi fırıncı gibi her yer bembeyaz sildikçe hamur olmuştu oğlan
- +1 yıl
Hayal ettim de baya komik olmuş 🤣🤣🤣🤣
Soran+1 yılbenzerini Banada yaptı
- +1 yıl
Valla ben çekemem dedim kurtuldum boşayıp komple kurtulacam inşallah
- +1 yıl
Ooo hayırlı olsun papatya
- +1 yıl
@xyzabc1234 inşallah 😁ya niye bugğn herkes bana ooo papatya dito sanki tanıdık gibi hissediyorum hepinizi 🤔
- +1 yıl
Ben nickin den dolayı dedim, yoksa tanışmışlığımız yok
Kayınvalidenizi uyurken yastıkla boğunuz iyi forumlar ^^ xd
60 YorumlaAllah kolaylık versin. Sende kaynanan gibi yap kocanın önünde çenkirme ona iyi davran. Taktik yap
31 Yorumla- +1 yıl
Bu yaşta bu zeka süper;) kaynananın senden çekeceği var gibi görünüyor 😂😂
+1 yılRabbim iyi ki bana kaynana vermedi yokşa şu anlattığına yolardım kadını 😀 eşini yuvanı seviyorsan ısrarla iyi yakşaş ve kendini ispatla. İkinci seçenekte annen çeki düzen versin yoksa bn yokum de. Adam seni seviyorsa annesine dur diyecektir. 🤷♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllahtan böyle çirkef annem yok. Olsa bile kesinlikle eşimin yanında dururum.
50 YorumlaSen idareci ol. Niyeti kötüyse zaten cezasını Allah verir. Kalbimizle yaptığımız her şey geri dönecek bize. Onun için iyilik yapalım, iyilikler çoğalsın hayatımızda. Asla eşine annesini kötüleme. En güzeli Allah'a havale etmek. Sen büyüklük yap iyi davran kayınvalidene. İnan bana kazanırsın
10 Yorumla
+1 yılkorona gününde bahçede mangal yaktığın için, kaynanadan daha beter cezalara layıksın ama neyse konu bu değil şimdi. kaynana meselesi sadece gelinde değil damatta da yaşandığı için bu konuyu ancak eşinle çözmen gerekir. berbat damat kaynana hikayeleri duyduğum için, sanırım en iyisi onlardan uzak yaşamak.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılAnnesiz damat aranıyor diye ilan açmak tek çözüm. Yoksa bekar kalmak. İkisinden biri seç. 🤭 Sen seçmek için geç kaldın tabi. Yalnızlara tavsiye. Yoksa çözümü yok...🤷
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Sorun k. valide ya da gelinde değil.. Sorun kötü niyetli cahil insanlarda.
40 Yorumla
+1 yılAllah'a havale et. Asla eşine kaynananı kötüleme çünkü annesini tutar. Kayinvalidenle yaşamıyorsan bu kadar takma. Sen Allah rızası için kaynanana iyi davran.
31 Yorumla
+1 yılAllah sabır versin bacım Senin yerinde ben olsaydım tahammül edemezdim herkesin tahammül edeceği bir şey değil zaten eşiniz size neden inanmıyor kayınvalideniz size neden kötü davranıyor?
00 Yorumlahadi ordan et onları ayrıl gitsin bidaha gelmicen hayata seni üzen ne varsa sil gitsin hiç bişeye hiç kimseye biri veya bişey için katlanmak zorunda değilsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 643 cevap paylaştı.
+1 yılSeverek ve yapılanları görmezden gelerek bu durumu aşabilirsin. Bu dünyada herşey imtihan bunu unutma.
10 Yorumla Bak canim. Bazi seyler gercekten goze sokmaktan gecer. Ayni seyi sen yapacaksin kimse yokken takmiyacaksin. Kocanin yaninda annecim aman dur altina minder vereyim diyeceksin. Bazi seyler karsiliklidir
00 Yorumla
+1 yılTek kayinvalidende hata değil ki esas hata senin kocan da
11 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. 00 Yorumla
+1 yılKurtulunmaz. Zaten anlamiyorum madem biricik oğlundan vazgeçemiyceksin evlenmesine izin verme. Paylasmak zorunda kalma sümüklü oğlunu
00 Yorumla
+1 yılBöyle annelerden nefret ediyorum allah kimsenin yoluna koymasın. Sırf böyle kaynana bile boşanma sebebi bune ya cahil şey.
00 Yorumla
+1 yılhiç muhatap olmayın sadece merhaba nasılsın mesafeli olun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyerek bu belaya hiç bulaşmayabilirsiniz. :):
20 Yorumla
+1 yılYemin ederim evliyim ama evlilikden soğuttular evlilik kadsr boş basit iğrenç birsey yok.
10 YorumlaMaalesef aynı problem😒.. Ömrün boyunca aynı olacak gibi geliyor. Susma bişey dediğinde cevapı suratına yapıştır. Ama saygılı bir üslupla yapıştır ki haklı olmaya dewam edesin..
10 Yorumla
+1 yılOnu herhangi bir yere kitleyin ölmesini bekleyin akxkamx
10 YorumlaAbla bol bol dua et. Allah kaynana güzel ahlak versin kalbini sana ısındırsın.
Kocanızla nasıl bir ilişkiniz var bilmiyorum ama annesini ona sürekli kötüleme senden soguyabilir daha ılımlı yaklaşmaya calis.22 Yorumla- +1 yıl
@onlygirll olayları daha yumuşak anlatmalı
Surekli Kotulemek kavgadan başka bir şey getirmez.
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunlar kendi evlatlarının geleceğiyle oynayan insanlar işte oğulları biraz mutlu olsa cekemezler
00 Yorumla
+1 yılCok basit yaşi kaconafarklı uğraşlar bulucan veyaonunla uraşicak birini bul
00 Yorumla
+1 yılYazık ya nasıl bir insan bu, muhattap olma boşver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNereden buluyorlar bu cesareti anlamış değilim... sende ağırlığını koy lafını söyle ezdirme kızım kendini sorun sende kusura bakma ama ben doğrucuyumdur karakterin baskın olsun lafının üstüne laf söyletme (terbiyesizlik yapmadan) misal veriyorum bir şey mi yapmak istiyor ben istemiyorum olmaz değil de olmasa daha iyi olur pek içimden gelmiyor gibi alttan tavrını koyucaksın o eşinin annesi ise sende karısısın s*carım öyle insanın ağzına ben sende iş yok
00 Yorumla
+1 yıleşin arkanda durmuyorsa evliliğini sorgulamalısın bence, zira ben bir dakika durmazdım.
00 Yorumla
+1 yılNasıl insan bunlar ya. Bu arada nerede yaşıyorsunuz mangal yakacak kadar rahatsınız
00 YorumlaNe anlatıyon sen yav bütün sorunlar senimi buluyor her gün bir başka sorun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı.
+1 yılBu kafayla mutlu olamazsın.. hayat kısa tadını çıkar
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKocan neden seni korumuyor
Neden iyi bir koca bulmadın be ablam00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu türk erkeklerini bu yüzden tercih etmemeliyiz şimdi daha iyi anlıyorum ana kuzusu oluyorlar oysaki yabancılar öyle mi? Gavurla evleneceksin ne kayınvalide dırdırı var ne kayınvalideye hizmet var, ohh mis gibi 😌
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı terörü ben de yaşıyorum. En kesin çözüm şehir değiştirmek. Şahsen ben öyle yaptım. Hala annemle kavga etseler de en azından benden uzak
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@onlygirll eğer benim kaynanam gibi uğraşacak bir işi meşgalesi varsa çok kalamıyor merak etme bırak kalmayı gelemiyor bile 😄 hem sürekli yanyana olmaktansa bir yılda sadece 15 gün olup kalan 350 günü onlarsız geçirmek muazzam 🤩
- Aile & Toplum konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yılTam kimse 4.4luk değil her insanın kusuru var kimsede mükemmel olmaz orta yolu bulmaya calisin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 609 cevap paylaştı. Bu sekilde omur gecmez ki bu nedir arkadas madem oglunu kiskaniyorsun evlenmesine musade etmeseydin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPeki kaç yıllık evlisin esin hep bu şeklde mi yaklaşır sana
04 Yorumla
Soran+1 yılEvdeyken çok iyiyiz ailesini görünce değişiyor
Cevap sahibi+1 yılPeki çocuk falan var mı ve kaç yıldır birliktesin ki
Soran+1 yılBir çocuk 13 yıl
Cevap sahibi+1 yılYani bu sürekli mi böyleydi iyi dayanmışsın ya
+1 yılAbi kat zehri gitsin. Çok mu sıkıntı boşan kardeşim. Sadece kocayla değil aileyle de evleniyosun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKayınvalideyi bayıltıp uygun ipler ile bağlayarak ayağına beton bağlayıp denize atınız
10 YorumlaO kayınvalide'yi kaynar kazana atmalı şaka tabi görmemezlikten gel
00 Yorumla
+1 yılAyyyy allah sana sabir versin kuzum yemin sun an bekarım falan ama böyle kaynanam olsa sac baş yolarim ya. ne kiymetli oğulları varmis amk* boşa gitsim
00 Yorumla
+1 yılKaynanayi napmaliKaynar kazana atmalı Yandım gelin dedikçe içine odun atmalı 🤭🤭😂 Şeytana melek olunmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman allahım Oğlun senin olsun de bırak git Bak o zaman kuyruğunu kıstırıp nasıl gelip yalvarıyor
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen böyle yap ahg
Öyle bir kurtuluş yok malesef çünkü bizlerde geleceğin kaynanalarıyız ama Allah yardımcın olsun
20 Yorumla
+1 yılSabır edeceksin sende yarın aynı yasa gelecen senin gelinde sana aynısın yaba bilir ne ekersen onu biçersin
00 YorumlaAh bu kayınvalideler yok mu. Buarada sizden manevi bir yardm istiyorum. Yardmcı olur iseniz çok memnun olurum.
00 Yorumla
+1 yılKocan seni öldürse kadın cinayeti derler. Asıl suçlu kaynanan, kadınlar suçlu.
10 YorumlaSizin gibiler sayesinde evlilik denen olaydan daha hızlı uzaklaşabiliyorum. Teşekkürler.
10 Yorumla
+1 yılNe hakla karışıyprsa. takma gitsin kocanla iyi ol yeter
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEn güzeli kendi evinin olmasi aileden uzak yaşamak
30 Yorumla - Devamını Gör (70)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler