Yeniden selamlar..Sanırım çoğumuz gibi film, dizi aralarında reklamları es geçen biriyim genelde.. Amma velakin bir haftadır dönen bir reklam filmi hem şarkısını söyleyen sesin inanılmaz etkisi ve klasikleşen şarkısının gücü, hem görselliği ile bütünüyle büyük ses getirdi. Açıkçası kullanmadığım bir deterjan olan markaya çok sempati duymamı sağladı. Sizi bilmem de benim burnunum direği sızlıyor bu reklamda. İzlemeyenler lütfen bir izlesin. Devam edicem.
Hemen aklına bu şarkıyı kim söylüyor diye bir soru geliyor. Arabesk müziğin efsane isimlerinden İbrahim Tatlıses'in filmi de çekilen 'Bu da geçer' şarkısını Peros deterjan için yorumlayan, Birsu Sayın isimli genç şarkıcı imiş..Ne de güzel söylemiş. #EvdeKal döneminin en güzel reklam filmi çok büyük ilgi gördü. Bende bunun özelinde sormak istedim.
İlgini çeken bir reklam, o ürüne sıcak bakmanı sağlar mı?
reklamlar ticari tanıtımlardır.. karşılaştırmalı reklam , tanıtıcı reklam , hatırlatıcı reklam gibi çeşitleri var malum.. yeni bir ürün ise reklama asla aldanmam. eğer bana hitap eden bir şeyse , biraz beklerim ve internette , ürünü almış olan insanların yorumlarını okurum araştırırım ondan sonra karar veririm.. film gibi reklamlara aldanmak hatadır bence.. marş gibi başarılı kısa şarkılarla veya maskotlarla marka isimlere kazınabiliyor mesela.. algı operasyonu. bu tip reklamlar çok başarılı oluyor.. ben çelik arçelik ... selocanlar... bonus kafalı bonus kart reklamları.. wadaaa diye bağıran minik sevimli yaratıklar falan.. veya.. hepsi iyi markaaa fabrikadan halkaa Şokk Şok şok... bunlar başarılı örneklerdir.. markayı insanın beynine kazır resmen.. hep kolpa.. hep... veya alır denerim.. kaliteliyse devam.. dandikse tamam.. dünyanın en güzel reklamını çeksin isterse.. üründen memnun kalmayanın ilk ve son alışı olur.. çok araştırmadan ürün almadığım için neyse ki böyle konularda hayal kırıklığına uğramadım pek..
Duygusal yönümün daha fazla olmasına rağmen.. insan duygularını sömürerek yapılan ticarete karşıyım İnsanı nerden vuracağını çok iyi bilen reklam sektörünü.. hassas yanım red ediyor malesef
Bir süre büyük bir araştırma şirketinde proje sorumlusuydum. Reklam cidden tüketim ve insanların dikkatini çeken en iyi enstrümandır hatta iyi bir reklam, promosyondan daha çok iş yapar. Kötüsüde olmaz reklamın!.. Diğer yandan, şahsi görüşüm dramatize eden reklam yerine coşkulu olması daha cazip getirir bana ürünü.
Tabii ki, ürünleri almamızın en büyük sorumluları reklamlar.. :DDDD Youtube'da bile Elite'yi reklam yapa yapa yapa yapa, sonunda pes ettim " lo neciymiş bu Elite bir bakayım " dedim. İzlemeye başladıydım. Yani insanın sıtkını sıyırıyorlar ve sonunda pes edip " neciymiş bir bakayım " diyorsun benim gibi. Ahahahaha... Reklamlardan nefret ediyorum, evet. Filmin en güzel yerinde girenlere özellikle deli oluyorum ammavelakin, çok etkililer.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben de begenmedim.. Arti alti ustu evde kaliyoruz.. Doktorlar elleri plastik eldiven yuzleri maske iki kat, terliye terliye ve hastalik kapma korkusuyla hergun ise gidiyorlar, pek cokcalisan da keza oyle. Onu geciyorum dunyada ne acilar var be... alti ustu evde oturuyorsunuz abarrmayin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence ülkenin şu zamanlarda ihtiyacı olan şeylerden biri drama filan değil. Yüksek morel lazım bize. Bu reklamların bir işe yaramadığını söylemek sacma olur ama. Dram değil bize kuvvet neşe veren şeyler lazım.
Reklamı fark etmemişim. İzleyince bir an şu bayramlarda gösterilen, bekleyen yaşlılarımızla ilgili reklamlar aklıma geldi. Ürünün, reklama etkisi olmuşmudur derseniz, duygusal düşününce evet.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Korona günlerinde Peros deterjanın reklam filmi yürekleri sızlattı. İlgini çeken bir reklam, o ürüne sıcak bakmanı sağlar mı?