Özellikle pazav yerleri, duraklar ve meydanlarda durum değişmemiş gibi görünüyor.
Siz bu işi yönetseniz bunun doğru uygulanması için neler yapardınız?

Detaya yer verdiğin pazarlar için yaptığın ayrıntı kesinlikle doğru. Kalabalık hınca hınç dolu, oradaki mesafeyi unutmuş olmalılar. Geçenlerde pazarın yanında market var oraya gittim ve gördüm ki kalabalık dehşete kapıldım ve ne anlamı kaldı ki dedim alınan tedbirin. Marketlerde de kasa önü mesafeye baktığımda ben önğmdekiyle korusamda arkama dönüp bakınca uyarmadan kimse uzaklaşmıyor bunu anladım. Ben doğruca şartsız şurtsuz haftanın belli günlerinde mahallelerin yerel marketler zincirine açıklık getirir kısım kısım alışveriş izni sağlar 1 ay sokağa çıkma yasağını 2 parçaya böler 15'er gün rutin arayla çıkış yasağı ve ciddi yaptırımlar getirirdim. Mahalle bekçilerine sıkı direktifler verip onların dağılımını yapar, kolluk kuvvetlerine yetki verirdim.
2 metreden şaşmamak lazım.. ki markette banka sırasında.. veya iş yerinde kendini çok sağlıklı zanneden ve muhabbet edeyim diye dibine dibine giren şapşal arkadaşların varken çok zor o iş.. Allah a emanetiz..
Dün uzun bir aradan sonra dışarı ciktim bu kurala uymaya çalıştım fakat insanlar gerçekten umursamaz. Sadece maske takmakla olmuyor. Sanirim birazda gergindim ve carpan bir iki kisiye soylendim. Sadece bir kisinin dikkat etmesi ile olmuyor.
Sen olsan nasıl önlerdin bunu?
Ilk korona vakası olayında sınırları kapatır. Vakalari karantina altina alir ve 15 gün sokağa çıkma yasağı getirirdim.
Peki eve nasıl ekmek götürecez, geçim nasıl olacaktı, market alışverişini nasıl yapacaktk?
Sokaga cikma yasağı kısıtlı olacaktı bir paket hazırlardım merak etme😉 sadece fırın ve saglik sektörü gibi kurumlar açık kalacak ve halka günlük dağıtım yapılırdı. Ve 15 gun de temel ihtiyaçlarını karşılayacak koliler dağıtılırdı. 15 gun de kimse açlıktan ölmez ve iflas etmezdi. Şu anki zarar daha fazla..
Artı şu futbolcu transferlerine harcanan paralar ile tüm dünya genelinden bahs ediyorum bir futbolcunun transfer parası ile sağlık sektörü daha iyi bir yerde olurdu. Yine aynı şekilde yardımlar yapılabilirdi...
80 milyona yardım kolisi mi dağıtacaksin?
Çok kolay görüyorsun her şeyi.
Evet kolay görüyorum ve kolay olmalı futbola harcanan milyon dolarlar kolay haracanabiliyor altı üstü oyun. Siyasetçiler milletvekilleri bir kaç ay maaş almasin bağışlasınlar ülkeye ac kalmazlar Bunun gibi bir sürü örnek verebilirim.
Millet dinlemiyor daha dün en az 10 tane 60-65 yaşında adam saydım dışarıda.
Uymaya çalışıyorum. Bence her sokakta bir polis memuru o kısmı denetleyecek şahin bakışlarla. Bugün bir çocuk gördüm bisiklet sürüyordu sokakta. Halk oldukça bilinçsiz ne yazık ki.
Cevap
15Cevap
Evet. Yolda birini görünce yolumu değiştiriyorum.
Bak ne kadar uyumlu bir cevap verdim gördün mü?
Hemde nasıl..
Aa ne kadar negatif bir yorum.
Ben uyuyorum sosyal mesafe kuralına uymayanlar cahilliğinden ve bilinçsizliğinden dolayı uymuyor.. 💫
Ben uymaya özen gösteriyorum ancak herkesten kaçar gibi yaşamak pek mümkün olmuyor. Herkesin uyması lazım.
Çözüm ancak komple yasakla olabilir
Bunun faturasını ağır ödeyecekler ama bakalım. Ne zaman akıllanacaklar.
Uymaya çalışıyorum hastanede zaten beraber oturmak vs yasak
Ben uyuyorum da millet sigara içerek üstüme geliyor millet uçmuş
Sosyal mesafe 1 metre değil 5 metreymiş. Son araştırmalar hapşuran öksüren birisinin 5 metre uzaktakine bile bulaştırdığını gösterdi
Uymaya çalışıyorum fakat marketlerde bu durum biraz zor
Uyuyorum, uymayan benim yakınımdakileri de uyariyorum...
o kadar sosyal mesafaye uyuyorum ki en son insani 18 gun once gordum...
Evet uyarım.
Ailemdekileri de uyarırım.
Çoğunlukla uymaya çalışsam da, milletimiz umursamıyor. Mecburen (genellikle markette) daracık yerde yan yana geçiyoruz ya da kazara çarpışıyoruz.
Bir metre yeterli değilmiş. Dört metreden bile bulasabilirmis
Şöyle söyliyeyim evden çıkmıyorum ve evde yalnızım
evet dikkat ediyorum, sokağa çıktığımda..
Mumkun oldugunca evet
Evet
Evet, uyuyorum.
Fazlasıyla
Bazen
Koyunlarin basina bosuna mi coban koyarlar..
Evet, uyuyorum.
Evet çok dikkat ediyorum
Evet uyuyorum
Evet
Kısmen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?