Bence bu bana saçma geldi duygusal insanlar sevmedikleirni söyle rçünkü kırıldıkları an küserler incinirler ama en çokta onlar birilerinin ilgisini çekmek arkadaş olmak önemsenmek değer görmek ister. Ve konuşur samimi olur. Ben hiç görmedim aklı başında biri birinin kimseyi sevmem deidkten sonra insanlarla samimi olduğunu. Bir kişiden hoşlanmaz ve konuşmaz. siz nasıl kendi çapınızda iyiseniz başkalarıda iyidir bunu farkında olan kişiler tanımaya çalışır. Zayen kimseyi sevmeyen önyargılı insanla işimiz ne?
Kimse kimseyi sevmiyor ama samimi; aslında samimi olduğunu sanıyor. İnsanlar çıkarları için kendi karakterini değiştirir samimiyetsizlikten başka bişey; iki yüzlülükten başka bişey değil bu. Çıkar, menfaat, yaranmaya çalışma, bişeyleri elde ederim düşüncesi sevmediğin insana bile samimi davrandırır. Ki benim nazarımda bu mide bulandırıcı. Sevmiyorsam samimi olamam. Sevmediğimi de açıkça söylerim.
Senin bu anlattığın kişiler menfaatleri için seviyormuş gibi görünenler, bunlar belli bir süre sonra kendilerini belli ediyor. Fakat hiç bir menfaati olmaksızın birbirini seven insanlar var. Sayıları az olsada iyiki varlar.
çünkü herkes yalancı :) bazen öyle samimiyetle yaklaşıyor ki bazı üyeler, ben bu üyeyle konuştum da hatırlamıyor muyum deyim mesaj kutumu kontrol ediyorum :)
Yemin ederim bana da çok garip geliyor. Normalde sevmediğim insanlarla muhatap olmam da hayat o sevmedigim insanlarla yaşama mecburiyeti içinde bırakti beni.. sabah kalkiyorum sevmedigim insana kahvalti hazirliyorum.. ne denilebilir ki..
Hiç garip değil. Aynı ortamda bulunan insanlar birbirlerine tahammül etmek zorunda. bir güler yüz bir arkdaş canlısı hareket bir yardım bu tahammülü daha da kolaylaştırıyor. Neden işleri daha zora sokalım ki
Çünkü herkes gözünün boyanmasından hoşlanıyor kişi kendinden bilir işi mantığıyla herkes herkesi seviyormuş gibi davranıyor ve ortaya samimiyetsiz samimiyetler çıkıyor
Hiç tarzım değil. Hatta soğuk bulunuyorum çoğu zaman. Ben sevmediğim insanlara da saygı duyarım ama asla gereksiz samimiyetlere girmem. Prensip meselesi. Keyifli geceler.
Bu insanlarin sahteliginden kaynaklaniyo Malesef o kadar cok haklisin ki Bu nedenden dolayi o kadar arkadasumla yolumu ayirdim kiArtik tek takiliyorum diyebilirim Ama en azindan sahtekarlar yok etrafimda (Arkadaslarla yolumu ayirmamin nedeni beni sevmemeleri degildi beni sevmeyenle arkadas olmazdim zaten Ama baskalarinin hakkinda kotu konusup sonra samimi olduklari icin yolumi ayirdim hepsiyle Ama ooh rahatim valla keske onceden yapsaydim
Çünkü insanda netlik yok yüzsüz hepsi hatta işyerinde öyle olaylar oldu ki şimdi hepsi düşman bana müdür hariç çünkü o da farkında neyin ne olduğuyla ilgili. Çok fena bozuyorum öbürlerini :) insanda yüz olur yüz
Yapmacık davranışlar. Topluluk içinde biryerlere gelme isteği. Menfaatçilik. Bir kişiden veya topluluktan hoşlanmadığı halde onlarla zaman geçirmeye çalışılması. Boşuna asosyal olmadık.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok şükür samimi olduğum çok az insan var. Ama sevmediği halde yakın olanlar sadece menfaat için.
İnsan sosyal bir varlık. Tek başına hayatını idame ettiremiyor. Sevmesekte iş birliği yapmamız gerek. İş birliği için de karşı tarafa güleryüz göstermeliyiz. Nedeni bu. Asık suratlı biryle kimse iş yapmaz.